Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Okt 2025, 20:38:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 121 122 124 125 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija u EU  (Pročitano 653664 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2490
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
                     Ма ко више зна и шта би било паметно , додуше они причају шта им кажу , кад би их некако натерали да бар понекад оду код доктора да их натерају да узимају прописану терапију . Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Jeli to još nismo ušli u Eu ?  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 440
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Ja nisam bio tu par dana, tako da nisam siguran, ali nemoguce da jos nismo usli...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 325
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
nije valda a rekli su
IP sačuvana
social share
One cigarette costs 2 minutes of your life.
One bottle of beer costs 4 minutes of your life.
One working day costs 8 hours of your life.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 440
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Dal nas zajebase...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9097
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
mob
SonyEricsson k310i
Evo sad cemo...Samo sto nisamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Kina podržava ulazak Srbije u EU

Peking, 7. avgusta - Srbija je dobila podršku Kine za očuvanje svoje celovitosti i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, izjavio je predsednik Boris Tadić posle susreta sa svojim kineskim kolegom Hu Đintaom.

Predsednik Srbije bio je jedan od petorice državnika koje je Hu primio danas pre podne u zgradi parlamenta na Trgu nebeskog mira - uz predsednike Crne Gore Filipa Vujanovića, Belorusije Aleksandra Lukašenka, Brazila Luisa Inasija Lulu da Silvu i predsednika Laosa Čoumalija Sajgnasonea, a kako prenosi državna agencija Sinhua prvi čovek Komunističke partije i države rekao je da Kina "razume i podržava želju Srbije da se integriše sa ostatkom Evrope".

Predsednik Tadić jedan je od državnika i predsednika vlada koji su u Peking došli zbog 29. letnjih olimpijskih igara, ali sport i borba sportista i nacija za prestiž neće biti jedini predmet njihovog interesovanja, o čemu svedoči i predsednički susret, ali i niz planiranih sastanaka članova srpske državne delegacije sa kolegama iz celog sveta.

Predsednik Hu je u uvodnoj reči izrazio zahvalnost predsedniku Tadiću i Srbiji na pomoći koju su pružili organizatorima Igara u Pekingu, ali i kineskom narodu koji je stradao u nedavno teškom zemljotresu koji je pogodio provinciju Sečuan.

O razgovorima koji su potom vođeni iza zatvorenih vrata Boris Tadić, veoma zadovoljan, govorio je pri susretu sa novinarima u hotelu "Kempinski", u kojem je smešten veliki broj svetskih državnika.

"I ovaj razgovor sa predsednikom Kine Hu Đintaom pokazao je da Srbija ima značajno mesto u kineskoj politici. Ovo je naš drugi susret u poslednjih nekoliko godina, treći nas očekuje za nekoliko meseci, i mi smo već počeli da organizujemo zvaničnu posetu delegacije Srbije Kini. I tu vidim dve posebno važne stvari. Mi imamo apsolutnu saradnju u domenu politike očuvanja međunarodnog prava. Ovde govorimo i o očuvanju našeg integriteta kada je Kosovo u pitanju i očuvanju politike jedne Kine kada je u pitanju Tajvan. Srbija i tajvansko pitanje i pitanje Tibeta vidi kao unutrašnje pitanje Kine i ja mogu izrazim zadovoljstvo što smo dobili potpuno jasnu, eksplicitnu podršku Kine za politiku očuvanja integriteta i suvereniteta Srbije na Kosovu i Metohiji. Tako će biti i ubuduće i naše delegacije u misijama Ujedinjenih nacija sarađivaće, to je dogovor predsednika Kine Hu Đintaoa i moj", rekao je Boris Tadić.

Dvojica predsednika razgovarali su i o privrednoj saradnji Kine i Srbije.

"Podvukli smo još jednom značaj saradnje u domenu infrastrukture i u domenu telekomunikacija i ja sam pozvao kineske građevinske kompanije koje su pokazale izuzetne rezultate i u pripremi Olimpijskih igara da učestvuju na našem građevinskom tržištu, jer ćemo i mi graditi infrastrukturu u narednim godinama, tako da ću i danas da nastavim tu vrstu razgovora, a posebno želim da pozovem naše privrednike da dođu zajedno sa mnom u sledeću posetu Kini do kraja godine, jer će se otvoriti perspektiva za njihov nastup na kineskom tržištu", rekao je predsednik Srbije.

Tokom boravka u Pekingu predsednik će imati i druge susrete i razgovore sa svetskim državnicima.

"U Peking će ovih dana doći 88 šefova država i predsednika, i to je prilika da se susretnemo i razgovaramo na neformalan način. Već je ugovoren razgovor sa Frankom Fratinijem, ministrom inostranih poslova Italije, pa ćemo imati priliku da govorimo i o "Fijatu" i o drugim investicijama Italije u Srbiji, ali i o drugim pitanjima iz spoljnopolitičkog domena. Ovo je veliki sajam sporta, ali iza zavese, i veliki sajam svetske politike."

Naravno, sport i sportska misija Srbije, koja se posle 96 godina vratila na olimpijsku scenu, veoma zanimaju predsednika Srbije.

"Nadam se da će atmosfera izuzetne organizacije motivisati i njih da postignu što bolji rezultat. Takođe, verujem da će prevazići problem vlažnosti vazduha, koja je problem celog ovog prostora Azije. Ove igre će se održavati u takvim okolnostima, ali siguran sam da su se oni za to pripremili i, s druge strane, ubeđen sam da će Kina biti jedan od najboljih organizatora u dosadašnjoj istoriji Igara, ali vidim kroz međunarodne medije da već postoji jedna posebna vrsta utakmice i da to pokušava da se ospori, ali mislim da će to biti neuspešan posao."

Predsednik Tadić, kao ni u Beogradu, nije želeo da prognozira rezultate naših sportista:

"Kada bih to rekao poništio bih svoju reč i opteretio naše sportiste. Naši građani moraju da imaju u vidu činjenicu da su Olimpijske igre najprestižnija svetska sportska manifestacija, da se sportom bave sve nacije i u njega sve više investiraju, jer je, pored kulture, sport najsnažnija promocija za svaki narod i državu. Ovde sam da podržim naše sportiste, jer reprezentuju našu zemlju ovde u Pekingu i uveren sam da će postići dobre rezultate. To je velika stvar za nas", zaključio je razgovor sa izveštačima sa Olimpijskih igara predsednik Srbije.

Živko Baljkas

"Zastava" dogovorena "95 odsto"

Predsednik Tadić je istakao da se razgovori o "Zastavi" i Kragujevcu vode na dva nivoa: "U Kragujevcu i Beogradu se vode razgovori na tehničkom nivou ugovora i oni se tiču infrastrukture, železnice, zaštite životne sredine i svega što je od izuzetne važnosti za naše radnike i Kragujevac, ali nisu predmet razgovora koje ja vodim sa Fratinijem. Mislim da još pet procenata dogovora treba da završimo do kraja meseca i onda ćemo ići u potpis tog sporazuma, koji će promeniti industrijsku sliku naše zemlje. Dobra je prilika kada su kultura i sport povodi za ovakve razgovore. To je bolji ambijent i dogovori postignuti u ovakvoj, relaksiranoj atmosferi uvek duže traju."

Tadić se juče, zajedno sa ministrom spoljnih poslova Vukom Jeremićem, sastao u ambasadi Srbije u Pekingu i sa zamenikom predsednika i glavnim predstavnikom za Evropu kompanije "Huavej" Džao Đinsungom i predstavnicima velikih kineskih kompanija zainteresovanih za ulaganja u srpsko tržište.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 325
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
 Smile Smile
IP sačuvana
social share
One cigarette costs 2 minutes of your life.
One bottle of beer costs 4 minutes of your life.
One working day costs 8 hours of your life.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32981
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Pridružil smo se , pobelismol ?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
Ma kakva EU, samo steta sto nemamo bar jednog politicara koji umesto standarnih blebetanja (tipa on je glup, on ne zna sta prica, ta i ta (tj. moja) partija se bori za... dok ste vi izdajnici...) ovima na vlasti OVAKO skresati u brk:
http://www.youtube.com/watch?v=YWSYMpuCFaQ
http://www.youtube.com/watch?v=uXmidPjQaE8

Znaci ovaj tip je neverovatan kako dobro ume da pljune istinu u lice, a bez da promovise svoju partiju ili sebe kao sad nekog spasioca evropskih naroda i demokratije, od cega svi nasi politicari bolesno pate uz cinjenicu da im je efekat sve price jednak nuli! Sve nesto mislim da svi ovi nasi politicari slozno rade za propast srba i Srbije, bilo da su pozicija i opozicija i bez obzira na stvarne namere, jer kako kazu:
- Put do pakla je poplocan dobrim namerama!

Na zalost, u ovom surovom svetu nisu bitne namere, vec rezultati, a do dobrog rezultata se ne stize uvek najlogicnijim i najociglednijim putem.
Kao sto pocetnik u sahu vidi samo lose poteze koji su mu savrseno ocigledni i 'dobri' jer gleda samo jedan potez unapred dok mu nijedan jak potez nije jasan, tako i politicari pocetnici vide samo ocigledno 'dobre' poteze za njihov nivo sposobnosti, medjutim ti njihovi potezi bez obzira na namere uvek ispadnu katastrofalni za Srbiju.
Dakle, imamo na politickoj sceni politicare koji su i nekon 2 decenije 'iskustva' i dalje pocetnici koji ne vide dalje od nosa i nemogu da 'odigraju' nijedan potez koji bi nam na duze staze doneo nesto dobro umesto da nam se obije o glavu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 121 122 124 125 ... 323
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Okt 2025, 20:38:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.083 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.