Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija najgladnija i najsiromasnija u Evropi  (Pročitano 64250 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230
Škorpione, moja neka ideja je da kupac treba da skupi pare za ono što pazari. Tako da ne shvatam te tvoje teze po kojima: "ne može biti uvoza, jer država nema deviza, nije obezbedila pozajmice."

Po meni, treba postaviti pitanje da li krajnji kupac te uvozne robe ima para za nju.
Ako nema, onda naravno ne treba ni da je dobije. A ako ima, onda nema prepreka njenom uvozu.

Pa, zbog čega taj Milan Beko nastoji da ostvari kontrolu nad mlekarama? Da bi sam pio svo mleko?
Ne, nego da bi ga prodavao.
Po uvecanoj ceni.
Onda pričaj da je monopol uzrok viših cena, a ne nestašice.
Nestašici je uzrok samo država.
Toliko bi trebala da znas, da nemamo pare za takav trzisni pristup, vec da se drzava pozajmljuje da to ucini podnosljivim. Time zaduzuje sledece generacije, koje placaju tako kako smo i mi platili i placamo dugove drugova.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Bosch pumpa
stoka na vlasti!!! Smile

ИЗИТ: Србија високо задужена

Према процени ИЗИТ-а, Србија се већ налази у зони високе задужености, јер се однос спољног дуга Србије према БДП-у ближи граници од 80 одсто. Цене повећане због неефикасне државе и пада динара, сматрају у ИЗИТ-у.
Генератор раста спољног дуга је јавни сектор, чији дуг је повећан са око 10 милијарди долара у мају на 10,2 милијарде у јуну. Smile Smile Smile

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/5/%D0%95%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%98%D0%B0/762842/%D0%98%D0%97%D0%98%D0%A2%3A+%D0%A1%D1%80%D0%B1%D0%B8%D1%98%D0%B0+%D0%B2%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE+%D0%B7%D0%B0%D0%B4%D1%83%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0.html

IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Niste pomenuli da je taj dug pre dolaska DOS-a bio 200% umesto tih 70% sada.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230
BDP SRbije je grubo 36 milijardi $. Znaci 80%, dug bi bio negde 28 milijardi.
Da li je?
« Poslednja izmena: 09. Sep 2010, 20:13:46 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Kosmet je Srbija!!!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 3631
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Bosch pumpa
Niste pomenuli da je taj dug pre dolaska DOS-a bio 200% umesto tih 70% sada.

Ma jeste! Kolku su štetu napravili bombardovanjem?  Smile

BDP SRbije je grubo 36 milijardi $. Znaci 80%, dug bi bio negde 28 milijardi.
Da li je?

Када се гледа у еврима, спољни дуг Србије порастао је са 22,79 милијарди на 23,83 милијарде, односно 4,6 одсто.

Генератор раста спољног дуга је јавни сектор, чији дуг је повећан са око 10 милијарди долара у мају на 10,2 милијарде у јуну.

У односу на децембар смањен је за 2,2 одсто, али то проистиче само из курсних разлика, објаснио је он, додајући да је изражено у еврима, спољни дуг јавног сектора порастао за чак 15,5 одсто.
« Poslednja izmena: 09. Sep 2010, 21:13:18 od tvzec »
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Žena
Poruke 1223
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
mob
Apple iPhone 5
Oni uzimaju da je 80% prag za visoku zaduženost, i to znači da trenutno spadamo u srednje zadužene zemlje.

Ovo je već 10. godina kako slušamo o "strašnom dugu," a posle svega toga još uvek nismo prešli u grupu visoko zaduženih.

Nego naprotiv - pošto je dug pre 2001. godine zaista bio iznad tih 80%, onda je prava priča to da smo u poslednjoj deceniji uspeli da iz grupe visoko zaduženih siđemo u grupu srednje zaduženih država.

Ma jeste! Kolku su štetu napravili bombardovanjem?
Po tvom onda ispada da su Đelić i Dinkić uspeli da poprave tu štetu od bombardovanja, jer je za njihove vlasti dug oboren sa trocifrenog procenta na dvocifren.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung neki
Nema mleka zbog nedostatka krava
Ne, opserviraj sledeće:

1. Da li u državi uopšte postoji mleko? (Da.)

2. A da li postoje ljudi zainteresovani da ga kupe? (Da.)

Pa zašto onda jednostavno ne dođe do razmene između prodavaca i kupaca?

Zato što između njih odjednom dolazi država i kaže im: "Ti moraš da prodaš po toj-i-toj ceni, a ti moraš da ga kupiš po toj-i-toj."

Nakon čega jedna od strana reaguje: "Zajebi, ne poslujem po takvim cenama," i odlazi.

I eto nestašice, zaslugom države.

Ajde opet iz pocetka:
Kod strateskih proizvoda (psenica, kukuruz, suncokret, meso, mleko a u nekim drugim drzavama nafta, kafa, pamuk) nebi trebalo da postoji slobodno, to jest trzisno formiranje otkupnih cena tih proizvoda jer su to proizvodi koji ne postaju roba samim iznosenjem na trziste zato sto proizvodjac nema direktnog osnova za formiranje trzisne cene (kolika je vrednost barela nafte kad se odbiju troskovi samog vadjenja i transporta iste do rafinerije,  kolika je cena celika kad se odbiju troskovi vadjenja i prerade rude, ko ce da odredi kolika je cena psenice kad se odbiju troskovi proizvodnje i koliko, u tom slucaju, kosta za godinu dana mojih deset hektara zemlje na kojima sam posejao tu psenicu jer je zemlja moje sredstvo za rad) kao kod proizvoda gde su imputni troskovi jasno odredjeni ili u trgovini gde bi sve trebalo da bude jasno.
E sad, tema rasprave moze da bude dali se drzava u odredjivanju cene strateskih proizvoda (ili proizvoda iz primarne proizvodnje) vodi trzisnim ili socijalnim principom. Ozbiljna vlada (citaj ozbiljna drzava) bi se u uslovima koji kod nas vladaju odlucila da bude negde na sredini izmedju jednog i drugog, ali je problem nastao u tome sto je ovde previse ljudi koji su zaposleni u vladinom i bankarskom sektoru (citaj birokrata) koji nista ne proizvode a preveliko su glasacko telo da bi bilo ko smeo da ih naljuti. Takodje je problem i sa ljudima (tvojim omiljenim) koji rade u sektoru usluga i u trgovini, koji proizvode neke usluge koje ili ne mogu da naplate ili nista i ne vrede i koji su isto tako na ledjima proizvodnje koja je sve samo ne na zdravim nogama.
Pa cak i Svajcarci koji bi, koliko ih ima, mogli da zive samo od bankarske provizije, svim silama razvijaju upravo proizvodnju hrane na svom tlu.
Tvoja osnovna, da ne kazem logicka, greska je u tome sto smatras je novac nesto sto ima apsolutnu vrednost, a vrednost novca je u stvari ekvivalent snazi privrede jedne zemlje. Sto ce reci - dzabe mi ti litar mleka platis trideset dinara kad ja sa trideset dinara ne mogu da kupim ni jedno pivo.
Sad, niko ti nije kriv sto si u Srbiji gde je osnova privrede poljoprivreda.
Ajde priuceni ekonomista i srucnjaku za pare, ponovo u skolu.
A da je drzava kriva za nestasicu mleka - jeste, ali zato jer je pustila da Salford divlja po Srbiji bez ikakve kontrole, pa kad su ljudi rasprodali, a vi po gradovima pojeli (opet za male pare), te krave koje daju jeftino mleko i  meso, sad morate da pomuzete onog skorpijevog kuratog bika, neko ruskog a neko, bogami, i americkog.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
mob
Nokia 6230
Strateske proizvode uvek regresira drzava, pretpostavljajuci da se od njih prave dobra, na koje drzava uzima dobar porez, pa je to regresiranje uracunato, da bi se stimulisala proizvodnja primarnog sektora. To sto smo mi kao drzava teska balvanija i ne proizvodimo nista, sem patriotizma i srpstva naravno, to daje kao rezultat jako slabo punjenje budzeta
Od zitarica se prave na hiljade proizvoda. Drzava takodje treba da garantuje pravedan otkup primarnih proizvoda, da ne stignes kao sa mlekom da ljudi odustaju od stocnog fonda.
Ali to su normalne postavke za normalne ljude. Sto u Srbiji nije slucaj.
Partokratski sistem je takav da jednostavno svako grabi sta moze, dok pecina zhvalavi, pljuje i brsti ono sto drzava zajmi pa opterecuje sledece generacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
mob
Samsung neki
Isto tako imamo i veliki problem sa izvozom zbog nerealnog kursa. Kazu nasi poljoprivredni proizvodi najskuplji u Evropi a niko ne kaze da je realan kurs ne sto nego barem sto pedeset dinara.
I tako ja proizvedem litar mleka i krenem da ga prodam u Nemacku i okacim mu cenu 0,3 evra (sto mu dodje oko 30 dinara koliko minimum bi trebalo da ga plate). Dodje Nemac i kaze - necu tvoje mleko za 0.3 kad imam moje za 0.2 evra. Jebiga, kad mi niko nije rekao da je 0.3 evra ustvari cetrdeset pet dinara.
I zasto bih ja onda proizveo vise mleka nego sto mi treba za moju porodicu. Da bi neko mogao da ga pije za dzabe.
Ko bre meni sta daje zabadava?
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

valar dohaeris

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 51282
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 5.0.375.127
Citat
nego barem sto pedeset dinara.

kojom racunicom si dosao do tog zakljucka?
IP sačuvana
social share
Soy un hombre muy honrado
Que me gusta lo mejor
Las mujeres no me faltan, ni el dinero, ni el amor
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 18 19 21 22 ... 37
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.