Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi imaju spomenik Draži, a mi ni crnu košulju ne smijemo obući!  (Pročitano 31256 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Meni samo nije jjasno zasto se srbi nisu povlacili kroz CG,mogli su ici uz samu granicu sa albanijom...mnogo bi bolje prosli....

ma i najbolja opcija bi bila da je posle DSR na vlast dosao ni kralj ni tito vec komadan sava kovacevic,covek je imao odlicnu politiku,za njim ne samo da su posli komunisti iz cg vec i svi antifasisti...imao je tu harizmu....samo steta sto ga tile smaknu metkom u ledja....
brate mili, sava kovacevic?
koji crni nekomunisti su posli sa njim, o cemu pricas? jel o savi kovacevicu koji je svoje rodjake pobio jer nisu hteli da budu komunisti?  jel kovacevicu koji je kreator pasjih groblja?
za onim krvnikom niko nije posao!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Odustao

Zodijak
Pol
Poruke 5342
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
Zasto se nisu povlacili kroz Crnu Goru >?! To je jedno od onih pitanja koje mi uvek zadaju muke...
IP sačuvana
social share
Odustao
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14
ustase su bile fasisti,za razliku od cetnika koji su bili kraljeva vojska,i borila se za osptanak kraljevine yugoslavije dok su ustase pavelica trazile nezavisnost hrvatske...to je dovoljan razlog...inace po meni uzdizanje fasista i domacih izdjanika na nivo anti-fasista i dizanje spomenika i obelezija i nije bas normalno...znam ima onih koji ce sad reci kako nisam upravu..al' bas me zanima zasto ti ljudi nisu trazili rehabilitaciju ustasa,cetnika i ostalih pre recimo 30 godina nego je sad traze.....sad je lako,ali ako misle da su upravu to je trebalo tad uciniti....
Па пре 30 година ниси смео да упалиш кандило за Божић, а не да тражиш рехабилитацију четника!

prvo,nije tacno,moji su slavili slavu,bozic,vaskrs,i sve hriscanske praznike.....niko nije branio da budes vernik to su gluposti!!Jedino ako si vernik nisi mogao da dobijes partijsku clansku kartu....al normalno to je partijsak ideologija...
drugo,e u tome je poenta ako vec hocete rehabilitaciju i ako mislite da ste upravu za to ste trebali da se borite mnogo ranije...Ali naravno da to ne bi bilo dozvoljeno jer je tada vladao red,znao se zakon i znao se ko je oslobodilac a ko izdajnik!!

Bravo Milose
Konacno neko ko se razumije u materiju od prije ratova 91-95.
Mogao si da vjerujes i u zlatno tele ali da ne diras druge.
Cetnici su naravno fasisti kao i ustase i  ne bi trebalo ni jedni ni drugi da se opet uzdizu,samo me cudi kako to ovi danasnji klinci uzimaju zdravo za gotovo da je sve bilo "komunisticka laz".
Sto se tice spomenika ovom Anti podrzavam zbog jednakosti sa ovim drugima fasistima...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
ustase su bile fasisti,za razliku od cetnika koji su bili kraljeva vojska,i borila se za osptanak kraljevine yugoslavije dok su ustase pavelica trazile nezavisnost hrvatske...to je dovoljan razlog...inace po meni uzdizanje fasista i domacih izdjanika na nivo anti-fasista i dizanje spomenika i obelezija i nije bas normalno...znam ima onih koji ce sad reci kako nisam upravu..al' bas me zanima zasto ti ljudi nisu trazili rehabilitaciju ustasa,cetnika i ostalih pre recimo 30 godina nego je sad traze.....sad je lako,ali ako misle da su upravu to je trebalo tad uciniti....
Па пре 30 година ниси смео да упалиш кандило за Божић, а не да тражиш рехабилитацију четника!

prvo,nije tacno,moji su slavili slavu,bozic,vaskrs,i sve hriscanske praznike.....niko nije branio da budes vernik to su gluposti!!Jedino ako si vernik nisi mogao da dobijes partijsku clansku kartu....al normalno to je partijsak ideologija...
drugo,e u tome je poenta ako vec hocete rehabilitaciju i ako mislite da ste upravu za to ste trebali da se borite mnogo ranije...Ali naravno da to ne bi bilo dozvoljeno jer je tada vladao red,znao se zakon i znao se ko je oslobodilac a ko izdajnik!!

Bravo Milose
Cetnici su naravno fasisti kao i ustase i  ne bi trebalo ni jedni ni drugi da se opet uzdizu,samo me cudi kako to ovi danasnji klinci uzimaju zdravo za gotovo da je sve bilo "komunisticka laz".
Sto se tice spomenika ovom Anti podrzavam zbog jednakosti sa ovim drugima fasistima...
svaka budala moze da se pojavi na forumu i da napise da su ustase i jugoslovenska vojska izjednaceni kada je u pitanju fasizam. to ima smisla kada kaze hrvat jer proslost se mora propagandom zataskati!
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

''Ništa se ne dešava slučajno''

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Zasto se nisu povlacili kroz Crnu Goru >?! To je jedno od onih pitanja koje mi uvek zadaju muke...

ja sam nasao u nekoj knjizi i popricao sam sa nekoliko istoricara iz mog grada uvezi toga....po svemu sudeci cg je trazila veliku svotu novca...ogromnu svotu novca...putnik je cg vlastima dao plan kuda bi trbao da se napravi put za narod vojsku i artiljeriju......ma i mene ovo pitanje zestoko kopka!
Citat
brate mili, sava kovacevic?
koji crni nekomunisti su posli sa njim, o cemu pricas? jel o savi kovacevicu koji je svoje rodjake pobio jer nisu hteli da budu komunisti?  jel kovacevicu koji je kreator pasjih groblja?
za onim krvnikom niko nije posao!

za savom kovacevic su krenuli svi antifasisti iz cg,u odredima je imao svakavih ideoloskih opredeljenja..covek je imao odlicnu harizmu,bukvalno je svakog coveka mogao da ubedi u ono sto on misli....a i narod ga je voleo...inace sava nije kreator pasijih grobalja,a to za rodjake cu se bas raspitati...pa cu ti reci...mada ja iskreno mislim da je sava obrukan u narodu posle rata zato sto su ga skenjali komunisti...metkom u ledja...inace da je sava docekao kraj rata,cela yuga bi bila drugacija....inace nesmemo zaboraviti ni to kako je komadant sava skakao sa tenka na tenk i revolverom skidao italijane i nemce....a inace bas me zanima odakle ti podaci da je sava ubio svojih 5 rodjaka zato sto su nekomunisti??bas me zanima izvor...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 134
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.14

Bravo Milose
svaka budala moze da se pojavi na forumu i da napise da su ustase i jugoslovenska vojska izjednaceni kada je u pitanju fasizam. to ima smisla kada kaze hrvat jer proslost se mora propagandom zataskati!

Da stvarno
Evo ti  na primer
Dolazis ovde i mrsis muda kako su cetnici borci protiv okupatora a ustase fasisti.
I koja Jugoslovenska vojska?
Jugoslovenska vojska kraljevine Jugoslavije je potpisala kapitulaciju i kao takva prestala da postoji...
Cetnici(kraljeva garda)prestali da postoje sa tim cinnom.
To sto Drazen nije priznavao kapitulaciju je manje vise nevazno,nikad nije napravio neku ozbiljniju formaciju koja je mogla parirati svabama...nego im se priklonio
« Poslednja izmena: 07. Okt 2009, 22:32:39 od Antipunk »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Bravo Milose
Cetnici su naravno fasisti kao i ustase i  ne bi trebalo ni jedni ni drugi da se opet uzdizu,samo me cudi kako to ovi danasnji klinci uzimaju zdravo za gotovo da je sve bilo "komunisticka laz".

cetnici su bili jugoslovenska vojska dok kralj to nije prepustio to partizanima u DSR....do tog cina cetnicke jedinice su iole bile normalne,kasnije su pcoele da divljaju i sve vise su se susredile na ideoloski rat sa komunsitima,na okupatroa nisu obracfali paznju...
inace to sto ti ne zelis da prihvatis da su cetnici saradjivali sa nemcima i ustasama to je tvoj problem..kad kazem da su saradjivali sa ustasama ne mislim na cetnike mihajlovica jer taj covek je imao drugaciju politiku i bio je odlican strateg ali neko je morao da plati....inace nemoj pomisliti da ja imam nesto protiv prave VJ moj pra deda jedan je bio u komiti a iamo sam jos jednog u redovnoj kraljevoj gardi.....a imao sam i komadanata partizana...tako da sam ja neutralan....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Citat
za savom kovacevic su krenuli svi antifasisti iz cg,u odredima je imao svakavih ideoloskih opredeljenja..covek je imao odlicnu harizmu,bukvalno je svakog coveka mogao da ubedi u ono sto on misli....a i narod ga je voleo...inace sava nije kreator pasijih grobalja,a to za rodjake cu se bas raspitati...pa cu ti reci...mada ja iskreno mislim da je sava obrukan u narodu posle rata zato sto su ga skenjali komunisti...metkom u ledja...inace da je sava docekao kraj rata,cela yuga bi bila drugacija....inace nesmemo zaboraviti ni to kako je komadant sava skakao sa tenka na tenk i revolverom skidao italijane i nemce....a inace bas me zanima odakle ti podaci da je sava ubio svojih 5 rodjaka zato sto su nekomunisti??bas me zanima izvor...
ja sam siguran da si ti nesto permutovao i da si greskom pomenuo savu kovacevica!
sava kovacevic je krvnik. lik je hladnokrvni ubica bio, i daleko od toga da su ljudi u cg krenuli za njim. brzo se saznalo za njihova takticka ubistva, gde su ubijali vidjenije ljude crnogorce okrivljujuci nemce i itlaijane za njih da bi potstakli mrznju naroda prema okupatoru. ubrzo su poceli da ubijaju i ostale nekomuniste!
definitivno si nesto pogresio, sava nije bio blizak narodu.

a sto se tice skakanja stenka na tenk i ubijanju tenkista revolverom...  Smiley 1
znam i ja jednu takvu pricu, na osnovu koje su radili scenu u filmu matrix!
slavko rece mirku: "mirko pazi metak"! "hvala slavko, spasio si mi zivot" - rece mirko!

ako dobro pogledas moje postove, ja retko upotrebaljavam naziv cetnik. uglavnom se izrazavam precizno, jugoslovenska vojska ili jvo.
cetnici ili komiti su daleko siri i kompleksniji pojam. ali su to komunisti izjednacili.
od pocetka 42 draza je zabranio svojoj vojsci da se nazivaju cetnicima.

draza nikada nije saradjivao sa ustasama i nemcima (sa njima dva ili tri puta bio na sastanku zbog engleza, gde su vodili sastanak).
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1832
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
ja sam siguran da si ti nesto permutovao i da si greskom pomenuo savu kovacevica!
sava kovacevic je krvnik. lik je hladnokrvni ubica bio, i daleko od toga da su ljudi u cg krenuli za njim. brzo se saznalo za njihova takticka ubistva, gde su ubijali vidjenije ljude crnogorce okrivljujuci nemce i itlaijane za njih da bi potstakli mrznju naroda prema okupatoru. ubrzo su poceli da ubijaju i ostale nekomuniste!
definitivno si nesto pogresio, sava nije bio blizak narodu.

to su propagande....bas me zanima koji zivor koristis ???odakle ti toliko podataka o komadantu savi?covece znas vise nego ja o njemu Smiley

i da velika je razlika od cetnika draze mihajlovic i od ostalih cetnickih vodja.....ipak gen. mihajlovic je krvario u 4 rata za srbiju....malo ljudi zna da su cetnici ustvari bili podeljeni...ja sam vecinom mislio na cetnicke odrede koji su bili zapadno od drine i u severnim delovima.....i koji su jasno pomagali ustase......
inace draza je bio osudjen od strane nediceve vlade....na vojnom sudu.....jer nije hteo da postuje odluke nediceve vlade...
« Poslednja izmena: 07. Okt 2009, 22:39:34 od kmilos992 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
Jugoslovenska vojska kraljevine Jugoslavije je potpisala kapitulaciju i kao takva prestala da postoji...
Cetnici(kraljeva garda)prestali da postoje sa tim cinnom.
Ау ал га тресну! Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9 11 12 ... 29
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.