Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi ili Srbijanci iz Sbijanije?  (Pročitano 39130 puta)
Zvezda u usponu

Gušti su gušti.....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1742
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
SonyEricsson G 502
Citat
У суштини, Србија се састоји од Војводине, Космета, Славоније, Србије, Кордуна, Херцеговине, Лике, Босне (неки би рекли и Македоније)

Neki bi(u Hagu)rekli i od Virovitice Karlovca i Karlobaga...
Al'svašta su ljudi rekli i ostali živi..
 Smile Smile

Citat
I muslimani su Srbi, Hrvati su pokatoliceni Srbi, Bosanci su Srbi, Hercegovci su Srbi, Crnogorci su Srbi, itd. Ziveli Srbi!!
Smile Smile
Hoćeš reći da su Srbi pravoslavni Turci!!
« Poslednja izmena: 28. Dec 2008, 21:16:53 od čmelka »
IP sačuvana
social share
Potpuno legitimno u Kninu, Srbi bili na svojoj zemlji i rusili balvane na svojim ulicama, ne vidim u cemi je problem.....

Onako im samo kazu: pamet u glavu ili vam pustamo Srbe s lanca. (by shkorpion
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Јес то тако, ал не баш скроз. Ми ту територију зовемо Србија зато што је то уствари она оригинална прва немањићка Србија. А ми смо опет горе као Војводина, па смо сви као заједно Србија. Чудновато је мало. У суштини, Србија се састоји од Војводине, Космета, Славоније, Србије, Кордуна, Херцеговине, Лике, Босне (неки би рекли и Македоније)... Ова подебљана Србија је уствари скраћеница за централну Србију, Шумадију и Рашку, Топлицу.. Конташ?
Термин Србијанац је ваљда смишљен да би се у географском смислу разликовали Срби из Крагјевца и из Сиска рецимо. Надам се да сам бар мало појаснио..

Kapiram ja tebe sve vreme, ali sam ti upravo dokazao kako je to pogresno razmisljanje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Sa nazivom Srbijanac se samo komplikuje i to neki iskoriscavaju da otudje Vojvodinu od Srbije.
Svi smo mi Srbi koji zivimo u Srbiji ali imamo oblasti po kojima mozemo da se detaljnije definisemo.

Што се мене тиче ако Мађар или Словак из Војводине буде некад хтео да каже за себе да је Србин ја ћу му први пружити руку и рећи ''де си брате Србине''. Мислите мало о томе  Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Mi smo svi Srbi. To je jasno. Za mene ne postoje Srbijanci, jer su to sve Srbi! I muslimani su Srbi, Hrvati su pokatoliceni Srbi, Bosanci su Srbi, Hercegovci su Srbi, Crnogorci su Srbi, itd. Ziveli Srbi!!

Овде то није тема!!!! То је тачно ал се не ради о националној припадности, већ о термину који одређује из ког си дела Србије!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung 
Citat
Србијанац - Србин из уже Србије; Сремац - Србин из Срема; Херцеговац - Србин из Херцеговине итд.

izvini, mislim da grešiš. Kada kažemo sremac onda se misli na regionalnu(zavičajnu ili kako već hoćete nazovite to) pripadnost, a ne na nacionalnu. Sremci su i oni koji nisu Srbi

Наравно, јер је Срем мултиетничка средина, а и поред тога није изворно српска територија. Тако да се и за ондашње Мађаре може рећи да су Сремци, као и за Русине и Словаке. Хрвати такође имају свој део Срема.

Међутим ја говорим у овом случају о Србима и нашим поделама по разним областима.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2008, 21:18:00 od DuKiM57 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Citat
Sa nazivom Srbijanac se samo komplikuje i to neki iskoriscavaju da otudje Vojvodinu od Srbije.
Svi smo mi Srbi koji zivimo u Srbiji ali imamo oblasti po kojima mozemo da se detaljnije definisemo.

Што се мене тиче ако Мађар или Словак из Војводине буде некад хтео да каже за себе да је Србин ја ћу му први пружити руку и рећи ''де си брате Србине''. Мислите мало о томе  Smile

I ja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 512
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ovo pisem jer se meni licno ne svidja termin Srbijanac, i mislim da ga mnogi zloupotrebljavaju, posebno Hrvati i Bosanci. Zato uvek treba reci Srbin iz Srbije, Bosne itd!
IP sačuvana
social share
No money, no funny!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Kapiram ja tebe sve vreme, ali sam ti upravo dokazao kako je to pogresno razmisljanje.
Не видим да си ми доказао, прочитао сам прошле постове ал не видим. Није то толико ни битно. Хоћу само да кажем да не видим проблем у свему овоме. Лепо си овде рекао:
Дакле Бачвани, Сремци, Херцеговци...па и Шумадинци, који су у саставу Србијанаца.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Mi smo svi Srbi. To je jasno. Za mene ne postoje Srbijanci, jer su to sve Srbi! I muslimani su Srbi, Hrvati su pokatoliceni Srbi, Bosanci su Srbi, Hercegovci su Srbi, Crnogorci su Srbi, itd. Ziveli Srbi!!

gospodine buzdovan mi u srbe možemo računati samo one koji se tako izjašnjavaju, jer realno nikoga ne možete naterati da se oseća drugačije nego kako on hoće, a sa druge strane asimilacija koliko god ona recimo primenjivana u francuskoj (na primer u bretanji) nije rešenje

meni je inače potpuno stran termin - srbijanac, mislim da ako se mora biti politički korektan prema susedima onda je bolje reći predsednik srbije, nego srbijanski predsednik

p.s.: gledajte utisak nedelje - odlična je večerašnja emisija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Zanimljivo Sumadinac u sastavu Srbijanaca...koja glupost.
Razlika je kada neko iz Vojvodine kaze Srbijanac i Crnogorac ili Bosanac kada kaze Srbijanac.
Vojvodjani smatraju sve Srbijance od Save pa juznije a Crnogorci i Bosanci pod Srbijancima podrazumevaju sve Srbe u Srbiji.
Jel onda pogresno ako Vojvodjane nazoves precaninom!?
Isto vazi i za Siptare...dal je to ispravna geografska odrednica???
To sto mi koristimo kako rece Vuk baba Smiljaninu skolu jezika....jbg niko nam nije kriv.
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5 ... 52
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.119 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.