Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi i Hrvati - zašto se ne podnosimo?  (Pročitano 24995 puta)
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 9557
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung S500
Izvanredno! Sjajno! Briljatno!  Smile Smile

Tvoja logika jednostavno prkosi svakoj kritici... Genijalno.

A najjače mi je ovo:
Po meni je generalizacija jednog naroda ravna idiotizmu.Da se razumemo,ne postoji superiorniji narodi vec iskompleksirani narodi ,kao i glupi.

A odmah iza toga slijedi ovo:
prosto i jednostavno Hrvati su fasisticki narod,koji za zarad svoje drzave su izdali svoje oslobodioce ...a to smo like it or not ...mi. Znaci po bibliskom shvacanju Hrvati su ravni Judi.

Naravno, tu nema ni trunka generalizacije jednog naroda, koja je - upravo po tvojim riječima - ravna idiotizmu (vidi gornji citat).

Ali jedno ti moram priznat - imaš smisla za samokritiku.

Svaka čast, majstore.
IP sačuvana
social share

I am not a complete idiot.
Some parts of me are still missing.

America is the only nation in history which miraculously has gone directly from barbarism to degeneration without the usual interval of civilization (Georges Clémenceau)
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Niko nije blesav da veruje u VELIKA POMIRENJA naroda, ali oduvek sam cenio pojedinačnu inicijativu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Ekstrem

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6621
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
aleluja, aleluja!
IP sačuvana
social share

ma taj eduardo je cigan obicni. bilo bi super da mu je noga ostala u terenu. ili jos bolje, taylor trci, a eduardova noga se zapetljala u pertle u vuce se za njim... ili da je ostala na stadionu, pa da se igra umjesto charity shielda, Kup eduardove noge... da pobjednik u finalu dobija nogu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Niko nije blesav da veruje u VELIKA POMIRENJA naroda, ali oduvek sam cenio pojedinačnu inicijativu.

Ko uopste ima potrebu da se miri?!
Ja u svoje licno ime ne dozvoljavam nikome da se izvinjava hrvatima niti od bilo koga sa hrvatske trazim da se meni za bilo sta izvinjava. Neka su oni tamo gde su, mi smo ovde gde jesmo i ne osecam a i ne vidim nikakvu potrebu za bilo kakvom saradnjom sa njima.
Pa i ako se neki magarac nadje pametan da im se u ime mog naroda za bilo sta izvinjava jednostavno to ne priznajem i ne prihvatam, a u svoje licno ime nek im se izvinjava ko god pozeli to ne osporavam ali svakako i tome imam svoje misljenje koje ne moram niti gde iznositi niti ga kome saopstavati.
Prosto i jednostavno ja Jasenovac i Oluju ne mogu ni da oprostim ni da zaboravim, ali zbog toga ne mrzim ni umornog, ni tigera ni facu niti bilo kog hrvata ovde na forumu. Mozda se nikada necemo sloziti oko pitanja ratova, hrvatsko srpskih odnosa i td. ali svakako ne moramo ni saradjivati ni ziveti zajedno. Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Pa Twice,zar za tebe samo postoji taj jebeni rat i zrtve,od cega ti zivis majke ti....

Mene bas boli briga za Oluju i Jasenovac,bilo i proslo,tko ce za time da tuguje neka tuguje ja necu i nezelim...I upravo kao i ti mislim u moje ime nizajednu zrtvu se nemora niti jedan Mesic a ni Sanader izvinuti,Jasenovac smo se izvinuli jednom i to je dosta za narednih miliardu godina,po meni...

A oko toga tko ce saradjivati i tko ne to neka sam svako za sebe zakljuci,ja cu saradjivati i bas me zaboli ona stvar za to sto je bilo prije...od proslosti ja nemogu kruha da se najedem..
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Just be what you are.....

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 6424
Zastava Belgrade
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
Samsung S7
Izvanredno! Sjajno! Briljatno!  Smile Smile

Tvoja logika jednostavno prkosi svakoj kritici... Genijalno.

A najjače mi je ovo:
Po meni je generalizacija jednog naroda ravna idiotizmu.Da se razumemo,ne postoji superiorniji narodi vec iskompleksirani narodi ,kao i glupi.

A odmah iza toga slijedi ovo:
prosto i jednostavno Hrvati su fasisticki narod,koji za zarad svoje drzave su izdali svoje oslobodioce ...a to smo like it or not ...mi. Znaci po bibliskom shvacanju Hrvati su ravni Judi.

Naravno, tu nema ni trunka generalizacije jednog naroda, koja je - upravo po tvojim riječima - ravna idiotizmu (vidi gornji citat).

Ali jedno ti moram priznat - imaš smisla za samokritiku.

Svaka čast, majstore.

Naravno da bi ukapirao nasta sam mislio treba da upotrebis onu sivu masu koja se nalazi u glavi.Imam prijatelje Hrvate sa kojima sam jako dobar ,kao i poslovne partnere,a posto se topic zove HRVATI I SRBI normalno je da koristis sam naziv naroda.Mnogo je Hrvata poginulo i u NOB-u koji su se borili protiv okupatora itd.Samo moje izjasnjavanje toga gore navedenog je na "ostale" duse Hrvatske krvi.Zato sam i naglasio "generalizacija",jer sam i sam protiv nje.Malo ukjuci mozak i ne lovi slog po slog vec celo znacenje.

I ne moj ti meni majstore ,a posebno nemoj da mi tapses vec pre nego sto kliknes na "posalji" razmisli sta je pisac mislio.Ne budi kratkouman.
IP sačuvana
social share

This is where we hold them!This is where we fight!! This is where they die !! King Leonidas
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Pa Twice,zar za tebe samo postoji taj jebeni rat i zrtve,od cega ti zivis majke ti....

Mene bas boli briga za Oluju i Jasenovac,bilo i proslo,tko ce za time da tuguje neka tuguje ja necu i nezelim...I upravo kao i ti mislim u moje ime nizajednu zrtvu se nemora niti jedan Mesic a ni Sanader izvinuti,Jasenovac smo se izvinuli jednom i to je dosta za narednih miliardu godina,po meni...

A oko toga tko ce saradjivati i tko ne to neka sam svako za sebe zakljuci,ja cu saradjivati i bas me zaboli ona stvar za to sto je bilo prije...od proslosti ja nemogu kruha da se najedem..

Od hrvata svakako ne zivim, niti me ti izdrzavas a o ratu s tobom nikad nisam ni razmisljao niti planiram da oko toga gubim vreme.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
SonyEricsson k800i i D820
Evo bas sada u novinama procita rijecenicu Udari brat na brata,udari Srbin na Hrvata!!
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

нећу жваку 'оћу кусур!

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 17546
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia ispo iz modu
Evo bas sada u novinama procita rijecenicu Udari brat na brata,udari Srbin na Hrvata!!

E tu si se malo zajebao, mi nikad ne mozemo biti braca.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 1804
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
vidim tema se razvila, vidim i da neke elementarne stvari "vama" nisu jasne pa da krenemo ispočetka:

Hrvati su kršćanstvo prihvatili pred više od trinaest stoljeća. Prve dodire sa Svetom Stolicom imali su već 641. godine, kad su primili papina izaslanika opata Martina koji je došao od njih otkupiti kršćansko roblje i kosti mučenika. O pokrštenju Hrvata nema puno podataka, ali se zna da je ono teklo mirno i slobodno između VII. i početka IX. stoljeća. Bizantski car Konstantin Porfirogenet (913.-959.) u svom djelu O upravljanju carstvom bilježi da je bizantinski car Heraklije (610.-641.), za čijeg su vladanja Hrvati zaposjeli krajeve između Drave i Jadranskoga mora, "poslao i doveo iz Rima svećenike, od kojih je učinio nadbiskupa, biskupa, svećenike i đakone, i pokrstio Hrvate". Povijesni izvori spominju i pokrštavanje narodnih vođa knezova: (Porge, Porina, Vojnomira, Višeslava, Borne) u Ninu, Ljudevita Posavskoga i ostalih.
Dakle nema govora o nekim pokatoličenim srbima.

Nadalje hrvati su uvijek kroz svoju povijest morali birati između dva zla, nekad se pokazalo da su izabrali manje a nekad da su izabrali veće zlo.
Jedno od tih zala je bilo ulazak u kraljevinu shs, hrvati su bili narod drugog reda a kralj i njegova srpska vrhuška pokušavala je zatrti hrvate i hrvatstvo što kulminiralo atentatom na stjepana radića.

NDH je nastala kao reakcija na srpski hegemonizam u kraljevini i kao nastojanje hrvata da napokon ostvare svoju državu, naravno opet su izabrali veće zlo i tako se dogodio bleiburg i križni put u kojemu je stradalo pet puta više ljudi nego u jasenovcu. To je bila cijena kojom smo platili suradnju sa hitlerom i zločine 2.svj.rata

Sada imamo svoju državu, nikada u povijesti nije bila teritorijalno manja ali mi smo zadovoljni i okrenuti smo budućnosti i nemamo nekih povijesnih repova i zaostataka.

Dok kod "vas" i dalje vidim neke infaltilne teorije o "superiornijem narodu"???, "najgorim od svih hrvata-hercegovcima"???, vidim da se i dalje kuka i plače bez ijednog prijedloga kako riješiti probleme, tu nitko ne zna što bi vi da mi učinimo pa da budete sretni? mene to zanima, kako da vam pomognemo?

"De Administrando Imperio" ne kaže da su hrvati naselili prostor od Drave do Jadranskog mora, već kaže da su u prvom talasu hrvati naselili severni deo primorja tj. današnji Gorski kotar i primorje, recimo od Rijeke do Neretve. U isto vreme Srbi su se naselili južnije od Hrvata tj. Istočnu Hercegovinu (Travunia) i Duklju (Doclea) , znači od Neretve do Skadra.
Tek u narednom talasu doseljavanja Hrvati su naselili današnju Slavoniju, a Srbi zaleđinu Duklje, današnju Rašku i donje podrinje. Inače, doseljavanje je trajalo u više etapa i trajalo je više od veka, pa je stoga vrlo problematična tvrdnja da su hrvati primili hrišćanstvo pre 13 vekova. U istoriografiji se uzima kraj IX veka kao vreme hristijanizacije balkanskih naroda ( oba),  a Bugari  vek ranije. I Srbi i Hrvati su se mešali za zatečenim domorodačkim stanovništvom ( ilirima) i tako širili svoje teritorije.Toliko o "dalekoj" istoriji. Što se tiče Blajburga, tamo je streljano 30-ak hiljada saradnika okupatora, najviše ustaša, ali bilo je
i oko šest hiljada četnika i nešto belogardejaca. Apsolutno je bezobrazno na ovom mestu
minimizirati zločine u Jasenovcu, za to imaš ustaške forume i njofrina dela (bespuća povijesne zbiljnosti). Kako te nije sramota da kažeš da ste "vi" platili cenu pet puta veću od Jasenovca.Za jednu noć, ustaše su poklale više od 4 hiljade ljudi, u opkladu ko je "najbolji"
koljač. Pobedio je neki Petar Brnjica,koji je sa "srbosjekom" zaklao 1800 ljudi za jednu noć.
Na kraju, koji ste to "VI" stradali u Blajburgu? Tamo su streljane ustaše, zbog zločina koje
su počinili, a ne zato što su hrvati.
IP sačuvana
social share

Dok je budala, biće i radikala
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 16 17 19 20 ... 22
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.