Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Optužnica protiv Ražnatovićeve  (Pročitano 53014 puta)
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

zvekete rodjaci

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 6155
Zastava Суботица
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 3220
Znaci ako nemas da platis 5.000 za pojas i odes u zatvro onda postajes kriminalac, ali ako dilujes drogu ili ubijes coveka i lepo se nagodis sa drzavom-ti si posten covek. Koja idiotarija.  Smile
IP sačuvana
social share
“Before you diagnose yourself with depression or low self-esteem, first make sure that you are not, in fact, just surrounded by assholes.”

William Gibson
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
Znaci ako nemas da platis 5.000 za pojas i odes u zatvro onda postajes kriminalac, ali ako dilujes drogu ili ubijes coveka i lepo se nagodis sa drzavom-ti si posten covek. Koja idiotarija.  Smile

ja sam robijao dugih 7.5 dana zbog neplacene saobracajne kazne,iako bih trebao da sam cist pred drzavom,uvek me popreko gledaju kerovi kada kazem da sam bio osudjivan
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Qtek 小米

ja sam robijao dugih 7.5 dana zbog neplacene saobracajne kazne,iako bih trebao da sam cist pred drzavom,uvek me popreko gledaju kerovi kada kazem da sam bio osudjivan
Колико пара си требао да даш ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Сезе брате молим те реци да је то било из принципа ...  Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80

Robijao si ako dobro shvatam 7 ipo dana? Pa gde nadjose onih pola dana da mi je znati? To valjda ima fora koliko kinte je jedan dan pa ti izracunali na pola dana?

Nego stvarno mi se sve ovo oko Cece smucilo, ne da zivimo u banana drzavi, nego zivimo u Teletabislendu. Ako ima istine u ovome sto pise u Alo onda je sve otislo u vrazju mater. Ispada da Sud odlucuje o necijoj krivici ili nevinosti na osnovu pristiska javnog mnjenja. Tuzilastvo se nagodi i proba da nagodbu predstavi kao pobedu pravde, pa ako narod nijje zadovoljan, onda ajde u novu nagodbu, pogadjaju se kao na buvljaku. A ja naivko mislio da sud ono meri ni po babu ni po stricevima, nego po zakonu pa ko koliko zasluzi. Evo sta su poslednje u vezi Cecine nagodbe objavili u Alo.

Obnovljeni dogovori tužilaštva i pevačice zbog ogromnog revolta javnosti i kolega

Pumpa se nova nagodba sa Cecom

Nedelja - 17.04.2011

Svetlana Ražnatović (37) i Više tužilaštvo u Beogradu, zbog pritiska građana i stručne javnosti, pokušavaju da nađu kompromisno rešenje - u toku su pregovori da Arkanova udovica, umesto 1,5 miliona evra, plati do 2,3 miliona, odnosno do 800.000 evra više, za koliko je prvobitno bila optužena prilikom prodaje fudbalera Obilića, saznaje „Alo!“.

Naš sagovornik iz vrha srpskog tužilaštva tvrdi da su pregovori počeli odmah pošto su mediji objavili detalje sporazuma, po kojem bi se Ražnatovićeva, pored uplate od 1,5 miliona evra, „banjala“ u kućnom pritvoru u vili u Ljutice Bogdana osam meseci, s elektronskom narukvicom oko noge.
- Obe strane pokušavaju da reše ovaj slučaj, jer se niko nije nadao da će ovakva nagodba naići na revolt i javnosti i kolega. Već sledećeg dana, pošto su u javnost procurili detalji nagodbe, krenulo se u nove pregovore. Dat je predlog da se povisi nagodba do 2,3 miliona evra, za koliko je tereti optužnica za zloupotrebu službenog položaja. Dakle, vrlo je moguće da Viši sud odbaci sadašnju nagodbu. U tom slučaju, tužilaštvo i pevačica kreću u novu nagodbu. Ukoliko sud i to odbaci, ceo postupak ide na sud, počinje suđenje i zakazuje se glavni pretres. U slučaju da sud prihvati nagodbu, Svetlana Ražnatović će morati da dokazuje poreklo novca koji mora da plati državi na ime krivice koju je priznala. A poreklo para utvrđuje poreska policija - objašnjava izvor „Alo!“ iz tužilaštva.
Prema saznanjima našeg lista, Ražnatovićeva je tužilaštvu tokom pregovora ponudila da plati porez od Obilića, ukoliko je za to terete.

- Ako sam utajila porez za Obilić, platiću mnogo veću sumu, samo je obračunajte - rekla je Ražnatovićeva tužiocu, a saznaje „Alo“.
- Predložila im je da pregledaju i dokumentaciju iz Obilića, iz koje se vidi da nije oštetila klub, ali da oni nisu hteli da je pogledaju. Rekla im je da se iz tih dokumenata vidi gde je otišao svaki dinar, da je to potvrdio i finansijski veštak, ali su joj u tužilaštvu odgovorili da je optužnica već podignuta i da je ne mogu menjati - kaže pevačicin prijatelj, navodeći da je Ceca na kraju pristala da prizna krivicu, kako se ne bi godinama povlačila na sudu.
- Svesna je da bi joj suđenje onemogućilo da ide na koncerte, da bi joj možda i pasoš bio oduzet, pa je prelomila. Rekla mi je: „Nastradala sam zato što sam Arkanova udovica“ - priča prijatelj folkerke.
Kako „Alo“ saznaje, Ražnatovićeva je već dala državi hipoteku na kuću na Dedinju, koja se procenjuje na dva miliona evra.
- Ceca je dala hipotekarnu izjavu na kuću, kojom se država obezbeđuje u slučaju da ne isplati pare za nagodbu. Na dan izricanja presude, moraće sudu da da dokaz da je hipotekarna izjava upisana u sudu. Ceca je od jedne banke uzela deo kredita da bi mogla da plati prvu ratu nagodbe. Njen uslov za nagodbu je i bio da je plati u ratama u naredne dve godine. Tužilaštvu je rekla da nema novac i da jedino može da založi kuću na Dedinju, pošto je kuću na Kipru kupila na kredit - otkriva za „Alo“ izvor blizak pevačici i napominje da Cecina kuća na Kipru nije velika, već više liči na neku prosečnu vikendicu u okolini Beograda.
- Kuće na Kipru su vrlo skupe, a Cecina više liči na vikendicu. Inače, u toj kući žive i njena sestra Lidija Ocokoljić sa suprugom Predragom, koji tamo igra fudbal već nekoliko godina - kaže naš sagovornik. On navodi i da je Ražnatovićeva od svog oca Slobodana Veličkovića krila da će se nagoditi sa tužilaštvom.
U optužnici se samo navodi da je Ražnatovićeva sa sestrom Lidijom Veličković-Ocokoljić (36) od 14. avgusta 2000. do 21. maja 2003, kao predsednik FK Obilić, prilikom transfera fudbalera u inostrane klubove pribavila sebi imovinsku korist u ukupnom iznosu od 4.100.000 maraka i 3. 480.000 dolara (u dinarskoj protivvrednosti 235.507.689,00 dinara). Tužilaštvo tvrdi da novac nije uplaćivala na račun kluba, već da ga je prikazivala kao svoje lično ulaganje u klub, u čemu joj je pomogla sestra.
Prema nagodbi koju je Ražnatovićeva sklopila sa tužilaštvom, ona će provesti osam meseci u kućnom pritvoru u svojoj vili na Dedinju i uplatiti 1,5 miliona evra u državni budžet. Njena sestra Lidija, koja je tokom akcije „Sablja“ u pritvoru provela dva meseca, sa sestrom će u kućnom pritvoru provesti četiri meseca.

Snimaće i spotove

Kako „Alo!“ saznaje, Svetlana Ražnatović je prilikom sklapanja nagodbe od tužilaštva zatražila da može da snima spotove za svoj novi album, koji će da izda tokom kućnog pritvora.
- Plan joj je da snimi album, a od tužilaštva je zatražila da može da ode u studio i na lokacije gde planira da snima spotove. Tužilaštvo joj je to dozvolilo, kao i da obavlja sve poslove koji su vezani za album, osim koncerata - kaže za „Alo“ izvor blizak pevačici.

Možda završi i na sudu

„Sud može da usvoji, odbaci ili odbije sporazum o priznanju krivice. Sporazum može biti odbačen ako se na ročištu ne pojavi okrivljeni, koji je o tome na vreme obavešten, a protiv tog rešenja žalba nije dozvoljena“, kaže Dušica Ristić, portparol Višeg suda.
- U tom slučaju, krivični postupak se nastavlja pred sudom - kaže portparolka suda.
Do odbijanja sporazuma može doći kada kazna ne odgovara težini krivičnog dela koje je okrivljeni priznao.
- Sud tada donosi rešenje kojim se sporazum o priznanju krivice odbija, a priznanje okrivljenog dato u sporazumu ne može biti dokaz u krivičnom postupku. Kada rešenje postane pravosnažno, sporazum i svi spisi koji su s njim povezani, uništavaju se pred sudom, o čemu se sastavlja službena beleška, a sudija koji je doneo rešenje ne može učestvovati u daljem postupku. Protiv rešenja suda o odbijanju sporazuma o priznanju krivice, žalbu mogu izjaviti javni tužilac, okrivljeni i njegov branilac. Nakon što rešenje o odbijanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, nastavlja se krivični postupak, ali pred drugim predsednikom veća - objašnjava Dušica Ristić.

Država joj uzela triput više

Kako „Alo!“ saznaje, Svetlana - Ceca Ražnatović (37) oštetila je državni budžet za oko 500.000 evra, jer nije plaćala porez dok je bila na čelu Fudbalskog kluba Obilić, a država joj je uzela triput više.
- Fudbalski klub Obilić nije državna institucija, već privatna firma. Tužilaštvo ne zanima kako je funkcionisao klub, već koliko je budžet oštećen. Na taj način, Republika Srbija je od Cece uzela nekoliko puta više nego što je „ojađena“. Odnosno, triput više, pa se tako došlo do sume od 1,5 miliona evra - objašnjava naš sagovornik iz Ministarstva pravde.

Toma Fila: Hapsite i tajkune

Advokat Toma Fila kaže da Ceca plaća ceh svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana (48).
- Na nju su se ostrvili zbog Arkana, a mnogo je više tajkuna koji kradu, pa nikom ništa. Što njih ne hapse i sklapaju nagodbe - kaže Fila.
Advokat Žarko Bogdanović smatra da tužilaštvo ima „tanku“ optužnicu protiv Ražnatovićeve, te da se zbog toga odlučilo za nagodbu s njom.
- Tužilaštvo na taj način elegantno rešava slučaj - kaže Bogdanović.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
8000 iljade sam trebao da platim,posto je cinjenica da nisam bio kriv nisam hteo da platim,8 dana je robija za tu cifru ali ako se javis uvece do 24h racuna se i taj dan kao ceo,ustvari za takve kazne jedva cekaju da te otkace iz zatvora,neke kojima kazna istice u nedelju recimo pustaju u petak,svaki dan zatvora koji provedes tamo drzavu kosta 35evra
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Сезе брате свака част. Ценим човека који држи до принципа.
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 94
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
8000 iljade sam trebao da platim,posto je cinjenica da nisam bio kriv nisam hteo da platim,8 dana je robija za tu cifru ali ako se javis uvece do 24h racuna se i taj dan kao ceo,ustvari za takve kazne jedva cekaju da te otkace iz zatvora,neke kojima kazna istice u nedelju recimo pustaju u petak,svaki dan zatvora koji provedes tamo drzavu kosta 35evra

Da se 1 dan zatvora racuna umesto 1000 din. kazne to sam cuo vise puta sa vise strana, ali nisam znao ovaj drugi podatak koji je sez napisao da 1 dan zatvora drzavu kosta 35 evra. Ako je taj podatak tacan onda jebem ti ja drzavnu matematiku. Ako nemas da platis 1000din. ti odlezis u buvari 1 dan. a drzava na to pukne 3500din.  Smile

Mislim ako je to stvarno tako, pa ljudi onda je bolje da Ceca i ne ide u buvaru, to bi poreske obveznike kostalo oho-ho. Jeftinije je da joj stave narukvicu...   Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Shape, što te to čudi? Tu se sve ukalkuliše. Čuvari, hrana, struja, sve što potrošiš, lekar u zatvorskoj ambulani, sve se to sabira i deli .... tako da je vrlo moguće da toliko košta. Isto kao što državu košta vojnik, tako je košta i zatvorenik.

A kada bu "podigli" " cenu dana", na recimo tih 3500, onda niko ništa ne bi plaćao, jer bi eto sez išao 2 dana umesto osam. Svi bi sada išli u zatvor, opravdano odsutan sa posla, imaš stan, hranu, a nisi u onim ćelijama sa ludacima . . . . . 

A ionako i tih 3500 smo mi platili .... kroz poreze, doprinose i ostalo ....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows XP
Browser
Chrome 10.0.648.205
cena je od 35-50 evra za jedan dan u zatvoru,zato te sudija moli da za ove prekrsajne kazne platis makar i na rate,cak i kad te privedu a postoji odluka da ides u tvorza opet postoji mogucnost da platis,jednostavno drzavi se ni najmanje ne isplati nijedan zatvorenik a kamoli ovi prekrsajci,tolika je guzva u zatvorima da se ceka red kad ces da odlezis,zamislimo sad kad niko nebi hteo da plati kaznu i svi hoce u zatvor cekalo bi se tamo do 2050.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 24
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 11 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.