Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spreman račun za RTS pretplatu  (Pročitano 6803 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows 7
Browser
Chrome 45.0.2454.93
Pa da, neće biti pretplate. Zvaće se taksa.

Kao što se i Telekom neće prodati nego će... em... da se ''podeli vlasništvo'' sa drugarima iz inostranstva.

Neće poskupeti struja pre ________ (dopisati po želji). A posle ko vas jebe.

I tako dalje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 29182
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.62
ko nas jebe kad smo ovce
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
  Ja na primer ne po0sedujem tv jer sam ga izbacio iz sobe i nisam jedini koji je to uradio. Nisam jedini koji ima strujomer kome mogu da zahvalim za ovu taksu i to je protivzakonito a ako im ovo prođe i opasno jer ko mi garantuje da neće sledeći harač koji izmisle biti naplaćen preko strujomera. To je kao da moram da plaćam taksi a ne vozim se njime jer mi ne treba.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 37017
Zastava Antofagasta
OS
Windows 7
Browser
Chrome 46.0.2490.71
nasao sam skoro papiric gde je cale odjavio neki tv i onu potvrdu o pecacenju takvog tv-a kao i zakonske sankcije koje slede ako istog odpecatis,koja je to smejurija tek bila,cak sam cuo da su i bile kontrasi u pocetku koji su kontrolisali te pecate ili plombe na tv aparatima
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.11
Browser
Safari 601.1.56
mob
I-mate 30 Pro
da  bilo tako...i placala se neka taksa kod kupovine...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
« Poslednja izmena: 22. Okt 2015, 21:00:38 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
mozda ce vam..kao nama...preko poste  tv pretplatu naplacivati..uz racun za fixni fon... Smile
a oni koji ga nemaju ..ili ako im je odjavljen fix.fon...placat ce pretplatu na svojim vratima... Smile

Citat
Ja na primer ne po0sedujem tv jer sam ga izbacio iz sobe i nisam jedini koji je to uradio.

sigurno je bilo nesto  sramotno na programu... Smile ili si prevazisao televiiziju ...kao i mngoi  Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Bujošević:Obaveza vlade da nađe rešenje za naplatu pretplate

Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je danas da Vlada Srbije mora pronaći rešenje za naplatu pretplate, jer je njena zakonska obaveza da omogući stabilno finansiranje javnog medijskog servisa.

BEOGRAD - Generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević izjavio je danas da Vlada Srbije mora pronaći rešenje za naplatu pretplate, jer je njena zakonska obaveza da omogući stabilno finansiranje javnog medijskog servisa.

"Razgovarao sam sa premijerom Aleksandrom Vučićem i ministrima i uveren sam da smo na najboljem putu da nađemo dobro rešenje za sve nas... Obaveza vlade je stabilno finansiranje javnog medijskog servisa, to je obaveza predviđena zakonom", rekao je Bujošević na javnoj raspravi o programskim sadržajima javnog servisa.

On je ukazao da je problem to što, i ako se dođe do održivog rešenja, RTS neće imati novac za funkcionisanje za prva dva do tri meseca u narednoj godini.

"Ako počne naplata takse od 1. januara, prvi prihod može da se očekuje početkom februara, to će biti sigurno nedovoljan iznos za finansiranje RTS-a i mi ćemo morati da nađemo način kako da rešimo taj problem", rekao je Bujošević.

On je dodao da rešenje nije u novim zaduživanjima jer je trenutni dug RTS-a 90 miliona evra, a da je prošlu godinu završio sa 18 miliona evra gubitka.

Kako je objasnio, taj dug je između ostalog, posledica "maćehinskog odnosa" države prema RTS-u.

Bujošević se nada da će ovu godinu RTS završiti bez minusa, i da će smanjiti dug, ali kako je dodao, da bi RTS normalno radio potrebno je da, kao i svaki drugi javni servis u Evropi, ima stabilan izvor finansiranja.

"RTS decenijama nema stabilan izvor finansiranja i čini mi se da neko decenijama radi na ubijanju RTS-a, što je samo prečica za samoubistvo Srbije", naveo je Bujošević.

On je napomenuo da je naplata pretplate iz godine u godinu bila sve manja, pa je od 69 odsto 2007. godine, došla na 28 odsto 2013. godine.

RTS, kako je naveo, ima oko 500 miliona evra nenaplaćene pretplate, sa kojom ništa ne može da se uradi.

"Ako ponudite nekome da otkupi taj dug, niko ga neće otkupiti ni za tri žute banke jer zna da nikada neće moći da ga naplati", smatra on.

Napopmenuvši da se razlika između ostvarenog prihoda i onoga što je potrebno za funkcionisanje RTS-a povećava godinama, Bujošević je istakao da RTS-u na godišnjem nivou treba između 90 i 100 miliona evra da bi normalno funkcionisao.

Poredeći Srbiju sa drugim zemljama u kojima je naplata pretplate obavezna, Bujošević je rekao da je u Austriji svega tri odsto ljudi ne plaća ili neredovno plaća, u Hrvatskoj 2,7 odsto, a u Srbiji je neplaćanje 72 odsto.

On je takođe napomenuo da ukoliko neko ne plati pretplatu, RTS mora da se obrati izvršiteljima i da im unapred plati za posao koji treba da urade.

"Izvršitelji onda naplaćuju to što mogu i uplaćuju pare RTS-u kada mu uplate. Prvo RTS mora da plati izvršiteljima i tek onda dobija novac. Po sadašnjim računicama, ako bi pretplata bila maksimalnih 500 dinara, koliko zakon predviđa, to je na godišnjem nivou 6.000 dinara", objasnio je Bujošević.

Pošto izvršiteljima mora da se plati oko 10.000 dinara, više bi se dalo njima nego što je visina pretplate, naveo je on.

Javnu raspravu organizovao je Programski odbor RTS-a uz podršku Misije OEBS u Srbiji, a reč je o trećoj javnoj raspravi.

Izvor http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=209227
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 41.0
Učinite sve da počne naplata TV takse

Ministarstvo kulture i informisanja odbacilo je danas optužbe generalnog direktora RTS-a Dragana Bujoševića da je država odgovorna za navodno višedecenijsko uništavanje RTS-a.

Bujošević "krajnje neodgovorno, bez trunke samokritike, državi pripisuje odgovornost za navodno višedecenijsko uništavanje RTS", navelo je Ministarstvo u saopštenju i pozvalo rukovodstva RTS-a i Radio-televizije Vojvodine (RTV) da hitno angažuju sve raspoložive kapacitete za početak naplate takse od 1. januara 2016. godine.

Ministarstvo je navelo da Bujošević u javnosti nepotrebno stvara zabunu o obaveznosti naplate takse definisane zakonom, umesto da je vreme posle usvajanja Zakona o javnim medijskim servisima 2. avgusta prošle godine, iskorišćeno za ozbiljne pripreme njegovog sprovođenja.
"Time dovodi u pitanje ključne postavke ovog Zakona, u čijoj su izradi učestvovali i predstavnici oba javna medijska servisa, očigledno nastojeći da dobije dodatno vreme za finansiranje iz budžeta Republike Srbije, slično kao što su pojedini mediji pokušali da izbegnu proces izlaska države iz vlasničke strukture medija", piše u saopštenju.

Ministarstvo je podsetilo da je Zakon o javnim medijskim servisima precizno definisao obavezu RTS-a i RTV-a da jedinstvenu evidenciju obveznika plaćanja takse oforme do 1. oktobra 2015. godine, dodavši da se državi ne može pripisivati odgovornost za to što ta obaveza nije do sada ispunjena. "Okružen ljudima koji su dugo na čelnim pozicijama u RTS, Bujošević pokazuje da rukovodstvo RTS, izbegavanjem sopstvene odgovornosti, suštinski ne razlikuje pojam Javnog medijskog servisa od državne televizije, čije je vreme odavno prošlo", navelo je Ministarstvo.

U saopštenju se dodaje da se Vlada i Ministarstvo zalažu za nezavisnost i dalji razvoj javnih medijskih servisa, kao temeljne evropske vrednosti i snažno podržavaju medijske reforme, koje su trenutno fokusirane na izlazak države iz vlasničke strukture medija i uvođenje projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja u službi javnog interesa i profesionalizma medija.

Prema Ministarstvu, upravo su čelni ljudi RTS, svojim nečinjenjem godinama unazad, doprineli da dug Javnog medijskog servisa naraste do razmera u kojima je državi svojevremeno jedino preostalo da sredstvima iz budžeta stabilizuje finansijsko poslovanje RTS i RTV.

Beta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 41.0
mob
Sony xperia
Pretplata za RTS neće biti veća od 150 dinara

Pretplata za RTS neće biti veća od 150 dinara, obećao je premijer Aleksandar VUčić, a to će biti omogućeno time što će država za budžet za RTS i RTV uplatiti četiri milijarde dinara.

"Mislim da je to dobra televizija i da država mora da uloži u nacionalni servis, on ne sme da nestane", rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije i dodao da je Međunarodni monetarni fond (MMF) bio u potpunosti saglasan sa tim predlogom.

Prema njegovim rečima, odluka da se smanji pretplata sa 500 na 150 dinara je doneta zbog loše finansijske situacije penzionera, ali i bojazni da bi naplata bila slaba.

Govoreći o nedavno ugašenoj novinskoj agenciji Tanjug, Vučić je kazao da "oni koji kukaju za Tanjugom treba da plate".

Vučić je rekao da je "ispalo da Tanjug vredi onoliko koliko se pljune vlada", a da se niko ponudio i rekao "evo ja ću da dam da bi Tanjug opstao".

Preuzeto sa ...

================

Ja il' sam blesav, il' noge smrde il' ovde neko nekog pravi budalom. Prodaju Telekom, koji donosi pare, a RTS koji guta pare bi da izdrzavaju?
Namaknuli bi pare za 4 milke, podizanjem za 2 dinara od akciza za gorivo?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.