Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Смрт је илузија коју ствара свест  (Pročitano 39185 puta)
Poznata licnost

Liberté, égalité, fraternité!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
Zastava Vozdovac - Republika
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
To je jedno te isto. Ako imas slobodu da birash, imas i slobodnu volju. Kompjuteri nemaju slobodnu volju. Pa samim tim ni kreativnost.
Ne bih rekao da je isto. Izbor nastaje u zavisnosti od datih/ponudjenih uslova. Slobodna volja nastaje tvojom odlukom/kreacijom, nezavisno od bilo cega, sto je, ja mislim - nemoguce.

Ja ne mislim da slobodna volja nastaje. Ili je imas ili ne. Mi jos ne znamo za druga bice sem coveka da poseduju slobodnu volju/razum/svest o sebi i o svom bicu. Da li cemo u nekoj daljoj buducnosti moci da kroz neke naucne ekperimente uzdignemo delfine na nas nivo svesti, jos ne znam, ali je za sada to proizvod/ustrojstvo naseg bioloskog mozga.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
Citat
Konkretan odgovor na tvoje pitanje mogu da ti dam samo kroz kontra pitanje: Ako ti mislis da ti sobom ne upravljas onda to bice-entitet koje tobom upravlja mora da ima slobodnu volju? Ako ni ono nema slobodnu volju, moramo da istrazujemo dalje dok ne dodjemo do prauzroka svih misli/dogadjaja u ovome svemiru, a time dolazimo do vecitog pitanja: Sta je bilo prvo?
da.i šta s tim? otkud ja ili bilo ko zna šta je bilo prvo  Smile i kakve to ima veze s ovim uopšte? poenta je da NEKA sila upravlja nama,možda je to i slučajnost,al i slučajnost je NEŠTO,tako da nema razlike dal je u pitanju bog ili ''viša sila'' ili vanzemaljci,ili nekakav nedokučiv princip slučajnosti;ono što je bitno i preočigledno je da mi ne upravljamo sami sobom.ako ti toga nisi svestan,to je ok,nisi ti kriv,ali nemoj to predstavljati kao nešto subjektivno i naturati svoju prenetačnu fantaziju.ne radi se uopšte o isključivosti,ja zapravo uopšte nisam isključiv,samo ovo je nešto što je,bar po meni,preočigledno a i siguran sam da bi svima bilo kad bi samo malo razmislili i upotrebili razum,a ti to ne radiš,iako misliš da radiš
ne možeš ti kao čovek,kreacija,apsolutno ništavno i preograničeno biće, da imaš slobodnu volju,to je suludo jbt,TO je apsurd
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
Citat
Mi jos ne znamo za druga bice sem coveka da poseduju slobodnu volju/razum/svest o sebi i o svom bicu.
jesi ti to ovde izjednačio slobodnu volju sa svešću i razumom? tebi su to sinonimi?
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
da.i šta s tim? otkud ja ili bilo ko zna šta je bilo prvo  Smile i kakve to ima veze s ovim uopšte? poenta je da NEKA sila upravlja nama,možda je to i slučajnost,al i slučajnost je NEŠTO,tako da nema razlike dal je u pitanju bog ili ''viša sila'' ili vanzemaljci,ili nekakav nedokučiv princip slučajnosti;ono što je bitno i preočigledno je da mi ne upravljamo sami sobom.ako ti toga nisi svestan,to je ok,nisi ti kriv,ali nemoj to predstavljati kao nešto subjektivno i naturati svoju prenetačnu fantaziju.ne radi se uopšte o isključivosti,ja zapravo uopšte nisam isključiv,samo ovo je nešto što je,bar po meni,preočigledno a i siguran sam da bi svima bilo kad bi samo malo razmislili i upotrebili razum,a ti to ne radiš,iako misliš da radiš
ne možeš ti kao čovek,kreacija,apsolutno ništavno i preograničeno biće, da imaš slobodnu volju,to je suludo jbt,TO je apsurd

Kako da budem svestan da nemam slobodnu volju kad sa mnom upravlja nesto nedokucivo sto mi tu svest daje na kasikicu ili je uopste nemam pa pricam ono sto mi je to bice/entitet serviralo? Kako si ti svestan da nemas slobodnu volju? To je apsurd. Znaci sa tobom ne upravlja to bice jer bi u suprotnom i ti trvdio da slobodna volja postoji. Sto znaci da ti imas slobodnu vblju koju upravo sada demonstrirash.

Ali ajde da se izbavimo iz ovog logickog zacaranog kruga. Ko po tebi ima slobodnu volju? Bog? Vanzemaljci?

Kako se ispoljava njihova slobodna volja? Jel mogu oni sami sebe da ukinu, da sebe naprave ni od cega?

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
zašto je to apsurd  Smile možda ta ''bića'' žele meni da daju uvid u to, da mi dopuste da budem toga svestan,a nekima da ne dopuste,nit sam ja kriv/zaslužan za to nit ti
to ti je potpuno pogrešna ''logika''. ako je neko svestan da živi u matriksu,to ne znači da ipak ne živi u njemu samim time što je pomislio na to (kao,baš bi ovi koji upravljaju matriksom dozvolili da iko i pomisli na tu mogućnost -.- ja kažem što da ne)
Citat
Ali ajde da se izbavimo iz ovog logickog zacaranog kruga. Ko po tebi ima slobodnu volju? Bog? Vanzemaljci?

Kako se ispoljava njihova slobodna volja? Jel mogu oni sami sebe da ukinu, da sebe naprave ni od cega?
ponavljam,kako ja ili bilo koje drugo smrtno ljudsko biće to možemo znati?! naš razum je preograničen i ne može mnogo jednostavnije stvari da shvati/pojmi od tih a kamoli tu
mada pretpostavljam da bi ti vanzemaljci/bogovi/šta već,kad bi postojali, imali slobodnu volju,nekako mi zvuči logično al otkud znam
i da,sledeći logiku,naravno da se da zaključiti da bi mogli sami sebe da ukinu,da se naprave ni od čega itd;ali opet možda i ne,ko zna,to je NAŠA logika,ovozemaljska,ljudska,ko zna kakva ''logika'' vlada u nekim višim dimenzijama (ako i vlada) i univerzumima u kojima bi obitavala takva bića/pojave
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
Ne postoje hiljade logika. Postoji samo jedna jedina. Ako je a > b i b > c onda proizilazi da je a > c. Ta je logika u svakom sistemu ista.

Uzevsi tu jednu istinitu logiku, niko ne moze posedovati apsolutnu slobodnu volju jer je pojam sam po sebi apsurdan.

Pojavom svesti kod ljudskih predaka istovremeno se razvio i razum. U nekom primitivnom obliku ali napravivsi jasnu razliku izmedju zivotinja i ljudi.

Drugo ajde opet da krenem tvojim tokom misli, ako je sve isprogramirano onda je i tvoja svest jedan obican program koji ima veci prioritet od nekih drugih programa/procesa, ali ipak manji od emocija. Ako je tvoja svest program kako mozes znati da ti program nema bagove pa da tvoja iluzija da nemas slobodnu volju zapravo bug u sistemu?

Nije ti jasno kako je povezano sta je bilo prvo sa slobodnom voljom? Pa lepo, ukoliko neko zivi u tvojoj glavi, program, entitet ili sl. mora da postoji nesto sto je taj program napravilo. Taj arhitekta je morao da poseduje kreativnost neuzrokovanu bilo kojom drugom prethodnom pojavom jer bi onda i njegova odluka/kreacija bila deo neke druge prethodne akcije. I tako u nedogled dok ne dodjemo do prauzroka svih misli/akcija u svemiru koje nisu determinisane nicim.

Slobodna volja dolazi sa saznanjem o sebstvu, sa svescu o sebi i o tome da je tvoj zivot onakav kakav si ga samog napravio + random dogadjaji + uticaj drustva u kome si odrastao.

Deca dobiju tu svest negde oko 7 godine i tada dolaze i prve odluke i razmisljanja o posledicam svog ponasanja, kao i odabira daljih akcija.

Ako ti neko kaze imas izbor da vozis ovaj auto 50 sat u ulicu u gradu i da ne ubijes nikoga, a ti ipak sa svim svojim razumom i svescu o posledicama svoje odluke da ga vozis 180 i da usmrtish pesaka jer nisi stigao da zakocish, nijedan opravdan razlog nema da te ne osude na 40 godina zatvora. Nema tu nikakve sudbine, vise sile i pogresne logike. Ti si odgovoran za sopstvene odluke.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Ericsson jeste
Citat
Ne postoje hiljade logika. Postoji samo jedna jedina. Ako je a > b i b > c onda proizilazi da je a > c. Ta je logika u svakom sistemu ista.
preograničeno i prearogantno ''shvatanje''. ta je logika možda ista u svakom sistemu OVOG NAŠEG SVETA,ali ne i nekh drugih nevidiljivih dimenzija/univerzuma (koji će ljudskom razumu zauvek ostati nedokučivi)u kojima obitava ključ svega
Citat
Drugo ajde opet da krenem tvojim tokom misli, ako je sve isprogramirano onda je i tvoja svest jedan obican program koji ima veci prioritet od nekih drugih programa/procesa, ali ipak manji od emocija. Ako je tvoja svest program kako mozes znati da ti program nema bagove pa da tvoja iluzija da nemas slobodnu volju zapravo bug u sistemu?
nisam rekao da je sve isprogramirano i nije mi jasno zašto koristiš tu prebanalnu analogiju s kompjuterima i ljudskom logikom  Smile ali ajde,kako TI možeš znati da TVOJA iluzija da IMAŠ slobodnu volju nije deo nekakvog ''plana'' ili ''programa''?! a sem toga, taj i takav ''program'' ne bi imao nikakve bagove,to je nemoguće i kosi se sa svemogućom prirodom tog ''programa''
Citat
Nije ti jasno kako je povezano sta je bilo prvo sa slobodnom voljom? Pa lepo, ukoliko neko zivi u tvojoj glavi, program, entitet ili sl. mora da postoji nesto sto je taj program napravilo. Taj arhitekta je morao da poseduje kreativnost neuzrokovanu bilo kojom drugom prethodnom pojavom jer bi onda i njegova odluka/kreacija bila deo neke druge prethodne akcije. I tako u nedogled dok ne dodjemo do prauzroka svih misli/akcija u svemiru koje nisu determinisane nicim.
šta bre nije determinisano ničim? gde ti je tu ta tvoja logika?
Citat
Slobodna volja dolazi sa saznanjem o sebstvu, sa svescu o sebi i o tome da je tvoj zivot onakav kakav si ga samog napravio + random dogadjaji + uticaj drustva u kome si odrastao.
da a procentualno izraženo to izgleda otprilike ovako: naš život kakvim ga ''sami'' napravimo ima udela 1 posto,random događaji 90 i nešto a uticaj društva,e to je već strogo subjektivno,kako kome,kod mene ima recimo oko 1 do 2 posto
Citat
Ako ti neko kaze imas izbor da vozis ovaj auto 50 sat u ulicu u gradu i da ne ubijes nikoga, a ti ipak sa svim svojim razumom i svescu o posledicama svoje odluke da ga vozis 180 i da usmrtish pesaka jer nisi stigao da zakocish, nijedan opravdan razlog nema da te ne osude na 40 godina zatvora. Nema tu nikakve sudbine, vise sile i pogresne logike. Ti si odgovoran za sopstvene odluke.
nonstop se vrtimo u krug. ODAKLE mi želja/potreba/nagon to da uradim,da prekršim to?! odakle potiče to,još mi nisi objasnio tu fantastičnu teoriju,kako to ti ili bilo koje drugo biće kreira svoje misli,želje,težnje
''slobodna volja'' je tužan pokušaj ljudskog sisara da ubedi samog sebe da ima ikakvu kontrolu nad ičim.čak je i naučno dokazano da slobodna volja ne postoji (mada nije toliko bitno što nauka kaže već razum) a ti i dalje kontriraš iz nekog razloga.možda i troluješ jebem ga,nikad nisam načisto na ovom forumu,nzm ko troluje a ko ne
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 4891
OS
Windows 7
Browser
Chrome 39.0.2171.71
mob
Samsung S7
Koristim analogiju sa kompjuterima zato sto kod njih ocigledno postoji program koji im diriguje kako da rade i misle.

Ne znam odakle ti zelja da vozish 180 km/h. Doslo ti! Ali onda ukljucish taj svoj razum, logiku i slobodnom voljom odlucish da ces ipak voziti 50. Osim ako nisi lud, suicidalan ili nesto sl. Onda nema smisla da pricamo.

Ako imas 2% slobodne volje, onda je ti imas. Jer je imas ili nemas.

U svakom sistemu je a > b > c. U svakom svemiru, dimenzijama, i visim sferama.

Uh, ajde molim te procitaj jos jednom o prauzroku svega.

Ako ne postoji slobodna volja onda ne postoji ni svest.

Mislim da ti ili lazes samog sebe da nemas nikakve izbore u svom zivotu i da ti je sve sudbinski predodredjeno ili si veoma slabe volje i dozvoljavas drugima da odlucuju umesto tebe sta ces obuci, jesti, na koji ces faks ici i da li ces biti sa nekom devojkom ili ne.

Naravno da ne trolujem, zasto bih to radio? Imam sasvim dovoljno interesovanja da ne moram da pisem ovde.

Ako je po tebi slobodna volja matematicki definisan pojam i tebi je preocigledno da ne postoji, a meni nije, a ovo je forum gde je dozvoljena razmena misljenja i mozemo slobodno da prestanemo sa tom razmenom. Niko se ne raspravlja zasto je 2+2 =4.

IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.1
Browser
Safari 600.1.25
mob
I-mate 30 Pro
Nije sudbinski predodredjeno...

Ali je pitanje da li to sto je slobodna volja utice na krajnji rezultat....

To je pitanje...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 33.0
mob
Nokia Luvmya 520
Ako stanemo između željezničkih šina i pogledamo dokle nam pogled seže, vidjeti ćemo da se šine sve više približavaju ida se  u krajnjoj točki spajaju.
Ne vjerujući u ono što vidimo,  razumom korigiramo potpuno krivu osjetilnu informaciju i znamo da se radi o optičkoj iluziji jer se šine i dalje protežu jednako razmaknute.

Pretpostavimo sada da je netko stvarno izgradio prugu (ne ulazeći u razloge) tako da se njene šine ipak  nakon nekoliko kilometara spajaju u jednoj točki. Iz početne promatračke pozicije to nikako ne bismo mogli razabrati, jer nam približavanje šina djeluje kako dobro znana iluzija, koju smjesta podvrgavamo razumskoj korekciji i "znamo" da su šine jednako razmaknute.
Naravno krivo.
Kako bismo se točno mogli uvjeriti u stvarnu protežnost željezničkih šina?
Jedino tako da dođemo na krajnu točku vidnog dosega i da se uvjerimo u razdvojenost ili spojenost šina.
Pazi vraga, sada bismo vjerovali svojim očima, a do maločas, ne samo da smo sumnjali u očevidni nalaz, već smo ga  potpuno odbacili, potpuno uvjereni da se radi o iluziji.
Iz navedenog možemo izvući slijedeće zaključke:
Našim osjetilima ne možemo uvijek vjerovati, a isto tako ni našem razumu.
Ipak se  volimo oslanjati i na osjetila i na razum, iako nam taj isti razum nalaže da se previše ne oslanjamo na njega samog, zbog njegove očigledne manjkavosti i nesavršenosti.
Normalan, zdravorazuman covek se oslanja na cula i razum, posto je to sve sto ima. Zivot i smrt nisu opticka varka.

Vratimo se načas na @eyepheelYU-ovu izjavu:

"Jedinstveni i neponovljivi identitet svakog postojeceg zivog bica je dokaz postojanja zivota, a prestanak zivota tih istih jedinstvenih i neponovljivih zivih bica je dokaz postojanja smrti."

Čime bismo provjerili kvalitetu (ispravnost) gornje tvrdnje? (tu o dokazu nema ni govora)
Kojim osjetilima?
Kojim razumom?
Da li onima za koje unaprijed znamo da su vrlo dvojbeni i nepouzdani?
Ili bi trebali bez zadrške progutati ispraznu "sentencu": "Jedinstven i neponovljivi  identitet svakog postojećeg bića je dokaz postojanja života...."?
Citat
Sve sto postoji bilo da ima zivot ili ne je dokaz.
Ako su tvoja cula i tvoj razum dvosmisleni i nepouzdani, zdravorazumnim ljudima - nisu.
Nauka je odavno objasnila jedinstvenost i neponovljivost, ali to nije za tvoja cula i razum.
Citat
"Ta tvrdnja je situacija kojom treba da se pozabavi medicina i o njoj da strucnu dijagnozu".

Eto nas opet na polaznoj točki:
Kako bismo znali da se radi o zdravom razumu?
Što je uopće zdravi razum?
Da li je to ona predodžba koju ti @eyepheelYU imaš u svojoj glavi?
Sve druge su rezultat bolesnog uma?
Vrlo zanimljivo misaono stajalište.
Osim toga medicina (američki psihijatar dr. Jeffrey Corbin) kaže i slijedeće: Od ukupne svjetske populacije, bez obzira na rasu, mjesta i uvjeta življenja, više od 60% ljudi zadovoljava sve uvjete za postavljanje psihijatrijske dijagnoze.
Ugledni zagrebački psihijatar dr. Vladimir  Gruden, mnogo je skromniji u procjeni pa govori o 25% udjelu duševnih bolesnika u ukupnoj populaciji.
Kako bilo, radi se o viskim postotcima psihijatrijski suspektnih bolesnika.
No ti bi o tome trebao šutjeti, ukoliko nisi prošao sve preglede i testove normalnosti te dobio nedvojbeni certifikat da se ti osobno ne nalaziš u narečenim postocima.
Uza sve dužno poštovanje spram navedenih  uvaženih psihijatrijskih autoriteta, čitajući tvoje priloge i komentare, vjerujem da isti nisu u svojim procjenama uzeli u obzir postojanje takvih tipova koji bez ikakvig suvislih razloga,  u jasno postavljeno pitanje o životu i smrti, nasilno uguravaju nekompatibilne reminiscencije o negdašnjoj tzv. NDH,  jer bi njihovi postoci neuravnoteženog stanovništva bio veći.

Zdrav razum je onaj koji zna sta postoji i koji ne zeli zlo sebi i drugima, a sve drugo nije.
Pitaj te navedene psihijatre sta je zdrav razum i kada ce oni da te svoje izjave da sprovedu u dela / stvarnost ?

NDH je vlasnistvo zivota koji je za tebe " iluzija " mogao sam da navedem bilo sta sto je u sklopu zivota pa da te pitam da li je i to iluzija.
NDH je po drugi put samo drzava koja je uz pomoc velike svetske sile postala nezavisna, sta je tu sporno ?
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 38
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.