Zar i psihologija svoje teoreme ne zasniva na vecini
Problem je sto su u psihologiji te teoreme stvarno dokazive. Kada kazem da neko psihicko oboljenje ima neke simptome to je tako jee je praksa pokazala tako. A kada pravim horoskop u zavisnosti ko je kada rodjen i u koliko sati je prilicno neprecizno a i nedokazivo sa stanovnista prakse. Mislim, nemam problem, nek veruje ko veruje, samo je moje misljenje da je bezveze porediti astrologiju sa "ozbiljnim naukama"
A to o "pseudo" tj "laznoj" nauci nisam rekao ja vec mnogi vec stotinama godina. Zato je i nepriznata kao nauka i svodi se na hobi a ne na pravi posao i ne izucava se po ozbiljnim skolama uopste...
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Правда за бацаче пасуља! ! ! [Edit by cg_ac: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjenoPravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]
« Poslednja izmena: 31. Jul 2013, 16:39:41 od YuWarez »
Problem je sto su u psihologiji te teoreme stvarno dokazive. Kada kazem da neko psihicko oboljenje ima neke simptome to je tako jee je praksa pokazala tako.
Pa dobro Sofija, dosta smo se bavili tobom, daj nam malo prostora za teorije
Marko, kako mislis dokaziva? To je individualna stvar. Dakle samo ti ili ja mozemo reci da li je tacno. Nije to matematika pa je 2+2=4, problem je sto se odnosi samo na tebe.
Marko, kako mislis dokaziva? To je individualna stvar. Dakle samo ti ili ja mozemo reci da li je tacno. Nije to matematika pa je 2+2=4, problem je sto se odnosi samo na tebe.
Dokaziva u smislu da on moze meni da pokaze zbog cega mi taj raspored zvezda ili sta vec znaci to sto znaci. A zato sto nije matematika i nije egzaktna vec se bazira na nedokazivom, zato i nije nauka...
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Dokaziva u smislu da on moze meni da pokaze zbog cega mi taj raspored zvezda ili sta vec znaci to sto znaci. A zato sto nije matematika i nije egzaktna vec se bazira na nedokazivom, zato i nije nauka...
zapravo i moze da ti objasni, samo oni to ne rade, nego tumace polozaje i aspekte. verujem da bi tebi pokazali da hoces