I zar nisu nama poznate nauke pocele da menjaju svoje teoreme ili ruse iste?
Zato sto astrologija jeste pseudonauka tj. nesto sto ne postize neke standarde da bi se nazivala naukom. Nema dokazive teoreme niti neku istinsku cvrstinu kao nauka. Kada u psihologiji napises nesto obicno mozes to pokazati i dokazati u praksi a kada napises horoskop pokazi kako ce na milijardu ljudi koji su istog znaka da se desi nesto slicno...
« Poslednja izmena: 31. Jul 2013, 16:23:18 od marko 284 »
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
I zar nisu nama poznate nauke pocele da menjaju svoje teoreme ili ruse iste?
Zato sto astrologija jeste pseudonauka tj. nesto sto ne postize neke standarde da bi se nazivala naukom. Nema dokazive teoreme niti neku istinsku cvrstinu kao nauka. Kada u psihologiji napises nesto obicno mozes to pokazati i dokazati u praksi a kada napises horoskop pokazi kako ce na milijardu ljudi koji su istog znaka da se desi nesto slicno...
Zato postoje individualni natalni horoskopi. Nije isto da ja sada dajem svoj sud o nekoj psihickoj smetnji neke XY osobe i kada to uradi neko psihijatar. Isto tako i sa astrolozima i "astrolozima".
Kada u psihologiji napises nesto obicno mozes to pokazati i dokazati u praksi a kada napises horoskop pokazi kako ce na milijardu ljudi koji su istog znaka da se desi nesto slicno...
Zar i psihologija svoje teoreme ne zasniva na vecini
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti