Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 18:31:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smak sveta!?  (Pročitano 91189 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat
cim pada na um da postoje, njihovo postojanje je dokazano

cccc, kakvo rasudjivanje. Budi malo ozbiljna. Stvarno zakljucak je strumfastican.

To je opet samo bezanje od Boga. I Bog i vanzemaljci svakom coveku padnu napamet. Pa opet ljudi nece Boga, beze od njega, a hoce male zelene.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 779
Zastava Sovjetski savez
OS
Windows 98
Browser
Mozilla
mob
Motorola E 550
@costa

Ti zapravo uzimas nekolio opste poznatih cinjenica, na osnovu kojih zakljucujes ostalo, ti se zapravo uhvatis za slamku, a onda pokusavas da "letis" sa njom ...  Smile a to ne ide  Smile

Nego ...

1.Sta su govorili sveti oci zaista ne znam,niti me interesuje. Kazes da se svemir pretvara u haos i da se zvezde gase  Smile  ...  Zvezde ne samo da se gase nego se i radjaju. Zvezde se radjaju tzv. imitirajucim maglinima, koje su ustvari oblaci svetleceg hidrogena prosarani crnom prasinom, zvezde se upale tamo gde se skupi materija. One imaju svoj zivotni vek, sto je zvezda veca - kraci joj je zivot, prosecne zvezde poput naseg Sunca zive dugo, one velike umiru mlade, prozdiruci svoje gorivo postaju veliki crveni divovi i povecavaju se za 100 puta.

2.Kada su sveti oci stvarali teorije o svemiru, verovatno nisu ni imali teleskop, a i da su ga imali ne bi im mnogo pomogao, posto se veliki prasak, ne moze videti pomocu teleskopa,ali je to moguce pomocu akceleratora cestica. Elektrifikovane cestice se sudaraju brzinom svetlosti ... na delic sekunde dobijamo sliku najranijeg svemira. Sta kaze teorija velikog praska. Iz jedne kataklizmicne eksplozije, sve je nastalo. Iz jedne mrvice manje od atoma proizasla je stvar, svemir i vreme. U prvoj mikro sekundi svemir se prosirio do velicine galaksije, to je supa cestita koja sve vise raste, toliko je vruc da energija spontano stvara materiju i anti-materiiju, one se medjusobno unistavaju, materija pobedjuje sa 1:1.000.000.000. Ona dominira nasim svemirom to su protoni, elektroni i neutroni. Posle jedne sekunde svemir je neprovidan, vrtlog koji se siri i seje subatomske cestice, uskoro ce se razviti atomi. Tri minuta nakon velikog praska stvaraju se prvi hemijski elementi, to su hidrogen, helijum i tragovi litijuma ... 300.000 godina svemir je bio ovakav, ali kako se siri, temperatura pada, nas svemir postaje vidljiv ... po prvi put svetlost i ostale radijacije jure svemirom. 

3.Pa ti ocigledno ne mozes ni pomisliti koliko je svemir ogroman. Samo Mlecni put ima preko 150 milijardi zvezda, a precnik mu je veci od 100 000 svetlosnih godina, 100 000 godina je potrebno svetlost da ode s kraja Mlecnog puta do centra, Probaj samo da zamislis koliko je to drugih svetova, na kojima se moze desiti da su stvoreni uslovi za zacetak zivota. A tek ostale galaksije, kojih ima mnogo vise nego sto nasa galaksija ima zvezda ... prosto je nemoguce da samo na zemlji postoji zivot, a sto se kontakata izmedju civilizacija tice, one su kada se u obzir uzme udaljenost ostalih sistema i galaksija ravni nuli.

4.Nauka i religija se potiru. Ti upravo pokusavas da objasnis veru preko nauke, a to ne ide. Jer nauka uvek traga za novim saznanjima i otkricima, dok se crkva drzi svojih zastarelih uverenja ko pijan plota, bez ikakve zelje za napredkom, jer on nije potreban.(po misljenju crkve)

To sto ti ovde pises je kvazi nauka, a ako ti je stalo do nauke kao sto kazes, onda bi mogao i da prihvatis mogucnost da nekad nisi u pravu, jer to je osnovno nacelo nakome nauka lezi ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
@costa
opet mi uvaljujes svoja razmisljanja za zakljucke...  Smile  Smile

zakljucak je:
suvise sebe uzimamo za ozbiljno... tolika vasiona, a mi jedini? i sve sto nas okruzuje stvoreno zbog nas?...ccc

Smile
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
...
Citat
Iz jedne kataklizmicne eksplozije, sve je nastalo. Iz jedne mrvice manje od atoma proizasla je stvar, svemir i vreme. U prvoj mikro sekundi svemir se prosirio do velicine galaksije, to je supa cestita koja sve vise raste, toliko je vruc da energija spontano stvara materiju i anti-materiiju, one se medjusobno unistavaju, materija pobedjuje sa 1:1.000.000.000...

Nepriznajem ovo kao odgovor. Treba da se lepo crno na belo naucno objasni sta je bilo pre velikog praska. Kakvi fizikalni zakoni su vladali pre velikog praska. Kako je doslo do formirana te tacke iz koga je sve nastalo...Jer vi se uvek vadite na dokaze pa dokazite to. Ovom recenicom si prakticno priznao stvaranje sveta iz nicega. Mojsej je zapisao u knjizi postanja, "U pocetku Stvori Bog nebo i zemlju", a sveti oci pravoslavlja jos u 4 veku su tumacili ovo kao momentalno stvaranje.

Dakle sveti oci uce da je Bog momentalno stvorio svo nebo i zemlju(svemir) iz nicega. Nauka kaze svemir je nastao takdjer momentalno, ali sam od sebe. Sveti oci uce da je Bog uredio haos u svemiru zakljucno sa covekom za 6 dana, 6 kratkih perioda koji su po njima 6*24 casa, jer Bogu nije tesko nista, a nauka kaze da se haos poceo pretvarati u red sam od sebe, u toku dugih vremenskih perioda koji traju milijardama godina. Ovde samo treba napomenuti da posto nauka priznaje zakonitosti fizike kao krajnju sustinu i da nema niceg iznad zakona, a opet entropijski zakon kaze da red ne moze nastati sam od sebe, to onda nastajanje reda iz haosa nakon velikog praska protivureci jednom od fundamentalnih zakona fizike. No bitno je to da nauka u svemu tome otkrije zrnce istine, da je sve postalo iz nicega. Dakle sve sto je ovde razlika izmedju nauke i vere je to sto nauka izbacuje Boga, i umesto Boga stavlja slep slucaj. A to vec nije naucni pristup nego dogmatski.

Mogu ja da zamislim koliki je svemir i da je on velik i kvadrilion svetlosnih godina, ali ne plasi me njegova velicina.

Crkva i nauka se savrseno slazu. I nepokusavam ja da objasnim veru preko nauke. Sluskinja ne zna nista o svom gospodaru, ali gospodar zna sve o svojoj sluskinji.

Kao sto rekoh, zadivi me svako naucno otkrice, u elektronici (kompjuteri, telefoni, radio, bezicnatehnologija, GPS..), u medicni, u genetici, ali ova kvazinaucna, tj dogmatska uverenja naucnika o tajnama svemira i postanku zivota me uopste neinteresuju. Uzeli su sebi za pravo da se bave necim sto je iskljucivo teolosko pitanje.

Crkva je nositelj Istine. Istina je Hristos. Hristos je alfa i omega, pocetak i svrsetak. Nista sto je postalo nije bez Njega nastalo. Prema tome Crkva nema sta da traga za novim otkricima, jer ona je i na pocetku i na kraju svega.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2006, 20:22:32 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 

ali ova kvazinaucna, tj dogmatska uverenja naucnika o tajnama svemira i postanku zivota me uopste neinteresuju. Uzeli su sebi za pravo da se bave necim sto je iskljucivo teolosko pitanje.

ekskluziva teologije?!... hmm
IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
Sluskinja ne zna nista o svom gospodaru, ali gospodar zna sve o svojoj sluskinji.

Ovo je naravno nebitan detalj tvog izlaganja ali pokazuje koliko malo znas o svetu koji te okruzuje,naime,od kako postoje gospodari i sluskinje i sluge vazda bilo potpuno obrnuto i sluge i sluskinje naravno znale mnogo vise o svom gospodaru koji cesto nije znao ni prezimena svoje posluge a kamoli sve o njima
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia Lumia 1020
Citat
Uzeli su sebi za pravo da se bave necim sto je iskljucivo teolosko pitanje.
Znači samo pravoslavci smeju da otkrivaju postanak sveta?
U stvari ne...ne moraju...sve im je lepo zapisano...ne moraju da se muče i da sami mozgaju...
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
Nokia Lumia 1020
Koliko sam video niko nije pomenuo 2012. godinu. To je prvi sledeći kraj sveta, poslednji je bio onaj dvehiljadite Smile
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
Citat
Sluskinja ne zna nista o svom gospodaru, ali gospodar zna sve o svojoj sluskinji.

Ovo je naravno nebitan detalj tvog izlaganja ali pokazuje koliko malo znas o svetu koji te okruzuje,naime,od kako postoje gospodari i sluskinje i sluge vazda bilo potpuno obrnuto i sluge i sluskinje naravno znale mnogo vise o svom gospodaru koji cesto nije znao ni prezimena svoje posluge a kamoli sve o njima

Naravno da nisi razumeo sta sam pisao ovde. Bog je gospodar ljudima, i On zna sve o nama, a mi ne ne znamo nista o njemu osim onoliko koliko nam On otkrije. To otkrovenje jeste u pravoslavnoj Crkvi. Zato onaj ko pokusava sredstvima majusnog razuma otkriti tajne svemira i nastanak zivota, pokusava sa jednom casom zahvatiti ceo okean. Kako god da pokusa osudjen je na neuspeh.
Citat
Uzeli su sebi za pravo da se bave necim sto je iskljucivo teolosko pitanje.
Znači samo pravoslavci smeju da otkrivaju postanak sveta?
U stvari ne...ne moraju...sve im je lepo zapisano...ne moraju da se muče i da sami mozgaju...

Otkrivanje postanka zivota i svemira je i suvise kompleksno, pogotovo posto je coveciji razum malen i nije podesen za takve stvari nego za nesto drugo. A to je da se osvrnemo malo oko sebe i vidimo, i da nasim malim razumima zakljucimo da je i samo nase postojanje cudo, i prema tome da je delo Bozije. No danasnji prsitup nauci osim po pitanjima postanka svemira i zivota drugcije je. Ranije je su ljudi svasta pretpostavljali pravili razne teroije. Te teorije su se dugo vukle dok nisu razotkrivene. To je bilo tada za bilo sta. Danas se tako jos postupa prilikom prucavanja postanka zivota i svemira. Ako negde u nekoj naucnoj oblasti ima vise teoria i hipoteza to je onda ta oblast. Zato sto covek nije u stanju doci svojim naporima do saznanja kako je postao svemir i zemlja i covek, coveku je to otkriveno i to sa malo detalja, i to grubo, kroz knjigu postanja. Ko nece to da prihvati, ne mora. Crkva nece nikome zabraniti da se bavi proucavanjem svemira. Ko me se luta po bespucima pustinje, povremeno se osvrcuci na fatamorgane, taj neka ide i dalje i vara sebe. No desi ce se obrnuto u buducnosti. Nece vise biti zdravih naucnika, nego ce i naucinici proganjati Crkvu. Vreme ce se vratiti kao na pocetak hriscanstva kada su hriscani gonjeni zbog ispovedanja vere.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
Zato onaj ko pokusava sredstvima majusnog razuma otkriti tajne svemira i nastanak zivota, pokusava sa jednom casom zahvatiti ceo okean. Kako god da pokusa osudjen je na neuspeh.

Pa zar ne vidis da govoris o sebi...Ti si taj koji  decidno tvrdi da zna kako je nastao svemir i sve ostalo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Jul 2025, 18:31:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.699 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.