Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 01:46:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smak sveta!?  (Pročitano 90848 puta)
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One M9
Odložen smak sveta za sledeću godinu čitao sam u START-u  Smile
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49653
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy S24
e stvarno nista nisi procitao u START-u. Bolje citaj Bibliju, pomocice ti to u zivotu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Chinjenica da legenda (ili bajka,preciznije) o tome da je Eva nastala od Adamovog rebra potice od zablude da muskarac ima jedno rebro manje od zene jasno govori da je i sve ostalo sto pise u Bibliji utemeljeno u zabludi,dakle netacno.

Sama teorija da je zena nastala od muskarcevog rebra je vrlo seksistichka,implicira da je zena manje vredna od muskarca.tj. da vredi koliko muskarcevo rebro.Naravno moze se svako zapitati sta ce svemocnom Bogu Adamovo rebro da bi stvorio Evu kad je tako lako sve ostalo stvorio ni iz chega,zast nije i nju?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Zar se grupa "Smak" ponovo okupila?
Baš super!

Čuo sam na jednom venčanju, iz ustiju jednog sveštenika:
"Nije Bog uzeo od Adama - kost iz pete, pa da mu Eva bude sluškinja;
niti je Bog uzeo išta sa Adamove glave, pa da mu Eva bude gospodarica;
Bog je uzeo 'rebro' - da mu Eva bude saradnik; da zajedno i rade i budu!
I da ta zajednica bude - zajedničarenje iz ljubavi!"

Meni ovo lepo zvuči.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Ericsson T65
Bravo  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0
mob
Apple 15
Citat
Stvarno me razocaras. Pravoslavni si, a verujes u supernovu ili meteorski smak sveta, u vanzemaljce, da je muskarac nastao od zene...

1. postojanje supernove je dokazano
2. postoji teorija o velikom prasku koja se kroz radjanje i nestanak galaksija dokazuje
3. teorija da smo mi jedina razumna bica u univerzumu je neprihvatljiva jer polazi od cinjenice da zivi organizmi mogu da postoje samo u uslovima slicnim onima na zemlji... za mene je sasvim prihvatljiva teorija da tamo neki zivi organizmi udisu vazduh kojim dominira npr. sumpor... s druge strane, projekat SETI traga za radio signalima, ali sasvim je moguce da "vanzemaljci" ne poznaju tu tehnologiju
4. mozda ono i nisu zvezde.. mozda je Zemlja zaogrnuta velikim crnim plastem na kojem su svetlucavim sprejem nacrtane zvezde i galaksije, a Sunce nije jedna od zvezda vec velika sijalica...
5. iako otac i majka daju po 1/2 hromozoma, razvoj novog zivog bica - sisara - odvija se u majcinoj utrobi... zakljucak... zene mogu bez muskaraca, ali muskarci ne mogu bez zena...
6. to sto je neko pravoslavac ili indus, ne znaci da mora da negira prethodnih 5000 godina nauke...

U ostalom, jedan od mojih omiljenih citata glasi: "Covek je prvo stvorio muskaraca, a onda je rekao: "Mogao bi da stvorim nesto savrsenije!" I stvorio je zenu"
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
5. iako otac i majka daju po 1/2 hromozoma, razvoj novog zivog bica - sisara - odvija se u majcinoj utrobi... zakljucak... zene mogu bez muskaraca, ali muskarci ne mogu bez zena...

eto ti sad... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Ericsson T65
@Anea

1.Da se zvezde gase, ne moram verovati naucnicima, da bih to znao. Dovoljno su o gasenju zvezda govorili sveti oci, govoreci koliko se sama vasiona u toku vremena uzburkava sve vise, i pretvara u haos zbog ljudskog otpadanja od Boga. No to ne znaci da cu da prihvatim neke teorije po kojima ce meteor udariti u zemlju i zbrisati sav zivot, a posebno ne u to da ce proteci jos 5 milijardi godina dok sunce ne postane supernova.

2.Teorija o velikom prasku je nastimana teorija, i nije nista dokazala. Teorija o veliko prasku kaze da je haos nekako sam od sebe presao u red, sto se opet kosi sa entropijskim zakonom, jednim od fundamentalnih zakona fizike. Teorija velikog praska, bas kao i evolucija, nespadaju u naucne hipoteze, nego dogmtske hipoteze koje nastoje odbraniti materijalisticko vidjenje sveta.

3.Ako ima intelignetnijih bica od nas, bar za ovo vreme po evolucionistickom vidjenju sveta, oni bi nas pronasli, ne bi mi morali nikoga traziti. No i teorija da ima drugih bica je opet teorija koja pokusava da objasni materijalisticko vidjenje sveta. Postojanje vanzemaljaca potpuno je besmisleno. Kada bi postojali vanzemaljaci onda bi smisao naseg postojanja bio da se mucimo i da budemo nesavrseni, a to je jako tuzno i nije smisao naseg psotojanja.Non stop borbai sa prirodnim stihijama kojima je podlozan covek, i koga na kraju aposlutno ceka smrt kao neminovnost i kraj svega nije smisao covekovog postojanja. Postojanje vanzemaljaca ruzi covekovu licnost kao ikone Bozije. Bog je stvorio citav kosmos samo zbog coveka i to jednom, jednom je covek zgresio, jednom je priroda pokrenuta u teznju ka haosu, jednom je Bog sisao na zemlju da iskupi ljudske grehe, i jednom se umire i jednom se vaskrsava i jednom se odlazi u zivot vecni, i tu u Bozijem savrsenom delovanju nema mesta ni za kakve druge vanzemaljske rase. Jer da ima mi bi smo s njima bili povezani, i zajedno bi smo cekali svrsetak vremena. Ovako teorija o vanzemaljcima je samo jos jedan od zakljucaka nekih ljudi koji ne mogu da prihvate nista sto je izvan razumnog poimanja. To je jednostavno dobra prica za SF film i nista vise.

4.Kao sto rekoh, jednom na ovim diskusijama, da me zdrava nauka i interesuje i da je sasvim prihvatam jer zdrava nauka moze samo ucvrsititi moje hriscansko stajaliste i pomoci ka napredovanju u veri, no ne moras da budes ironicna kao da ja toboze mislim da je zemlja ravna, a zvezde samo neke tackice koje nisu vece eto do tanjira, a mesec se moze dodirnuti ako se na najvisem brdu popnes uz lotre i docackas ga metlom. Ortkrice da je zemlja okrugla, i da je sunce daleko vece od zemlje, spada u domen zdrave nauke.

5. Zena je nosilac X hromozoma, a muskarac X i Y. Zbog toga sto je zena nosilac X hromozoma svi fetusi do odredjenog momenta su zenskog pola, posle u zavisnosti prime li X ili Y usmerava se dalji razvoj na zensko ili musko. To samo pokazuje da zena i muskarac ne mogu jedno bez drugog. Jer niti zena niti muskarac se ne moze razviti ako zena nema X, a niti musko niti zensko moze postati ako musko ne da bilo X bilo Y. To opet potvrdjuje zasto je Bog stvorio zenu od rebra, a ne posebno. Bas zato da bi dao za nauk da su musko i zensko zajedno, jedno telo.

6.Kao sto rekoh nenegiram nauku.Nauka je sluskinja vere, ali negiram kvazinauku koja se kosi sama sa sobom i sa naukom, i sa hriscanskim ucenjem o postanku sveta, covekovm smislu obitavanja na zemlji i buducem zivotu.
« Poslednja izmena: 11. Apr 2006, 17:27:13 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

905. члан форума по реду!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1636
Zastava Bresno Polje, Trstenik, Rasinski okrug, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
HTC One M9
Adam je molio Boga da mu stvori prijatelja da ne bi živeo sam i Bog mu kaže daj jedno oko, jedno uvo, jedan prst sa ruke, jedan prst sa noge, malo kose, malo kože.... a Adam će na to: Šta mogu da dobijem za rebro? I Bog stvori ženu   Smile Smile Smile Smile

e stvarno nista nisi procitao u START-u. Bolje citaj Bibliju, pomocice ti to u zivotu.

Čitao sam je kada smo je radilu u srednjoj školi kao obaveznu lektiru i ništa mi nije pomoglo u životu jedino sam obogatio svoju glavu novim saznanjima
IP sačuvana
social share

"Potreban nam je novi socijalni konsenzus, odlaganje svih sporova i sukoba, zavrtanje rukava, uvođenje reda" Dr. Zoran Djindjic
Pogledaj profil WWW Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 10823
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung 
 Smile... ah ti vanzemaljci... sto moramo da ih vidimo? sto moraju da nas kontaktiraju?
mozda i pokusavaju...
... ipak mi imamo samo tri dimenzije

a verovanje u vanzemaljce ima dokaz jednako validan, ako ne i validniji od vere u boga
ako 'verujem, dakle postojim' 
onda 'cim verujem, postoji'   Smile
sto ne bi postojali vanzemaljci? cim pada na um da postoje, njihovo postojanje je dokazano Smile

suvise sebe uzimamo za ozbiljno... tolika vasiona, a mi jedini? i sve sto nas okruzuje stvoreno zbog nas?...ccc

... evo ja trenutno sedim za kompom i mislim da sam sama u stanu,
a ima tu oko mene zilion meni nevidljivih kojekakvih bica... od grinja pa nadalje.
jel' i one ne postoje? zato sto ih ne vidim?
a u nasem su svetu, u nase 3 dimenzije...  Smile

IP sačuvana
social share
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   Samo za njene oci....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 5 6 8 9 ... 49
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 25. Jul 2025, 01:46:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.