Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:46:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slobodno tržište bez parazita  (Pročitano 10727 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
SonyEricsson 
Citat
to se već desilo jednom. došli su neki ljudi, počistili tavane, oduzeli firme i kuće, itd...samo to se nije zvao mutualizam, ali isto je bila utopija.

десило се...и то је један од разлога што се тако нешто више неће поновити
а ако мислиш нешто да кажеш или алудираш на нешто,слободно реци па ћу ти објаснити неке ствари
ne aludiram ni na šta, samo sam rekao isto što i ti, samo ti jednostavno nećeš da me razumeš...
i komunizam i mutualizam su isti qrac samo drugo pakovanje. oduzmeš od onoga ko ima, a daješ onima koji nemaju, pa posle ovi zadnji će biti iznad onih prvih, jer će oni biti "good guys"...i opet nema od komunizma i mutualizma ništa, samo čista utopija.

a ako hoćeš nešto objasniti, izvoli...to je forum, svako ima pravo da kaže šta hoće.
IP sačuvana
social share
If electricity comes from electrons, does morality come from morons?
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Alcatel 
Periodično se dešava da dođu neki ljudi, očiste tavane i... Jer prethodno neki napune tavane , krađom otimačinom i prevarom.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
SonyEricsson 
Periodično se dešava da dođu neki ljudi, očiste tavane i... Jer prethodno neki napune tavane , krađom otimačinom i prevarom.  Smile
ne pune se tavani samo prevarom i otimačinom...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0
ne pune se tavani samo prevarom i otimačinom...

tim što su ispraznili tavane posle drugog svetskog rata,treba dupe da se smeje što su žive glave izvukli,a ne da se kuropecaju kako su oštećeni  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
...али,ако мислиш да кренеш и одузимаш силом нешто што је МОЈЕ веруј ми...добар пријатељ цз 99  ће ти објаснити основе економије Smile   и наравно... пријатељ је легалан,има дозволу и плаћам порез на њега...као што је и све остало легално,укњижено итд,итд Smile

Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 20
OS
Linux Ubuntu
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
Citat
Иначе и даље не верујем да неко може озбиљно да се хвата ових кућа-њива примера у време кад банке корпорације брокери и многи други народу гуле кожу с леђа фиктивним новцем наплаћујући фиктивне услуге и када читаве економије пуцају јер се производна индустрија мало занемарила у корист пресипања из шупљег у празно.
Pa poenta je u tome kako je to krenulo? Uzimanje kamate je parazitiranje koliko i iznajmljivanje. Kako su te neligitimna strujanja novca pocela? Da bi to saznali moramo da vidimo kako je nastao posed. A posed je nastao sa radom ulozenim u sirovine. Covek koji obradjuje zemlju, ili covek koji pravi od drveta plug. Zemlja i plug su tu vlasnistvo te dvojce zbog njihovog rada. Ako covek moze da obradjuje samo malo zemlje, kako je doslo do toga da neko ima mnogo? Nikako drugacije nego osvajanjem. Pljackom. Osvajanjem i pljackom u odnose medju ljudi ulazi pojam "pravo na vlasnistvo". Ali da bi sliku usao pojam "pravo na vlasnistvo", prvo su morale da se dese dve stvari- da se prekrse pravo na slobodu i pravo na licni posed. Da bi neko imao mnogo zemlje, mora da ima podredjene ljude da rade za njega, tako nastaju robovi, a nestaje pravo na slobodu. Da bi neko imao mnogo zemlje, mora da je uzme od nekog ko ima malo zemlje, ako ne osvajanjem, onda prevarom i ucenjivanjem, ili proterivanjem; i tako nastaje "pravo na vlasnistvo" a nestaje pravo na licni posed. Tako nestaju sloboda i posed a nastaju robovlasnicki i feudalni sistem, ciji je kapitalisticki sistem naslednik.

Kada bi u korenu sasekli taj problem, kada bi kao drustvo medju sobom ukinu nezeradjane prihove i kada bi uveli da svako radno sposoban moze da zaradi samo radom i da radniku treba da pripadnu plodovi njegovog rada, onda ne bi imali ni parazite- vlasnike, ni kapitaliste, ni zelenase, ni parazite- politicare, ni parazite- birokrate, ni socijalne parazite, jednostavno da uvedemo- ako si radno sposoban a neces da radis, tvoj izbor, ali onda prihvati posledice i umri od gladi. Da niko radno sposoban moze da ne radi a da ima, i da niko ne moze da radniku uzima plodove njegovog rada.

Citat
у суштини,могу до сутра да ти набрајам легалне начине на које неко може да стекне капитал
Legalne u kapitalizmu. U mutualizmu ne bi mogli da budu legalni nelegitimni nacini zarade. Ako nisi zaradio, nije tvoje i kraj.

Citat
mutualizam je utopija...
Kapitalizam (kao i komunizam) je distopija.

Citat
али,ако мислиш да кренеш и одузимаш силом нешто што је МОЈЕ веруј ми...
Ako neko ima stan u kom zivi i stan koji iznajmljuje, moze da ima cz kolko hoce ako se dignu radnici protiv parazita i dodju sa ak.

Evo konkretan primer, u kuci koja je formalno moja u jednom selu pored Banjaluke, zive neke izbeglice. Pojma nemam ko su ti ljudi. Ali bi mogao da odem tamo i samo pokazivanjem papira vlastima da ih izbacim iz kuce. Ali necu. Jel to moja kuca zato sto pise na nekom papiru? Ne, nije. Nisam sam je zaradio svojim radom, niti je koristim, vec stoji tamo i propada jer ja zivim u Beogradu, i u tom selu sam bio 5 puta u zivotu da upoznam i posetim rodjake koji u tom selu zive. Ti ljudi koji sada zive u pomenutoj kuci, koji su kupili nov namestaj, okrecili zidove, stavili nove prozode, koji obradjuju malu njivu/ bashtu iza kuce- to je njihov posed, i ja nemam nikakvo moralno pravo da im je oduzmem. To sto je nesto u kapitalizmu legalno, ne znaci da je legitimno.
« Poslednja izmena: 21. Nov 2011, 15:32:44 od komensalista »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2137
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
SonyEricsson 
Citat
Citat
у суштини,могу до сутра да ти набрајам легалне начине на које неко може да стекне капитал
Legalne u kapitalizmu. U mutualizmu ne bi mogli da budu legalni nelegitimni nacini zarade. Ako nisi zaradio, nije tvoje i kraj.
vrativši na tvoj prethodni post, evo primera:
ti i ja zajedno obrađujemo zemlju...zajedno smo i radnici i vlasnici i gazde,itd...delimo zaradu i odgovornost.
ja štedim, jer nisam neka zahtevna faca...ti potrošiš svaki dinar...za 2,5,10 godina imaću lepu ušteđevinu.
šta ću s tim parama?
1.da uložim u proizvodnju? onda to znači da ja moram imati veći % od ukupne zarade...ako neću imati, onda neću ni ulagati.
2. moraću potrošiti na neke stvari koji mi nisu potrebne? da imam 5 televizora i da idem na letovanje na havaje?
3. neko će da oduzme moju ušteđevinu i daće tebi da budemo jednaki?

sve smo radili zajedno, pošteno, niko nije radio manje ili više, ali opet ću ja biti bogatiji, jer sam štedio...šta sa tim parama?

Citat
Kada bi u korenu sasekli taj problem, kada bi kao drustvo medju sobom ukinu nezeradjane prihove i kada bi uveli da svako radno sposoban moze da zaradi samo radom i da radniku treba da pripadnu plodovi njegovog rada, onda ne bi imali ni parazite- vlasnike, ni kapitaliste, ni zelenase, ni parazite- politicare, ni parazite- birokrate, ni socijalne parazite, jednostavno da uvedemo- ako si radno sposoban a neces da radis, tvoj izbor, ali onda prihvati posledice i umri od gladi.
to je ok...ali kako bi zaradila medicinska sestra ili poštar? iz poreza verovatno...jel ima poreza u mutualizmu?...(tamo gde ima poreza, ima i lopova).
« Poslednja izmena: 21. Nov 2011, 16:12:33 od digiman »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 8.0

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Linux
Browser
Opera 11.50

'bes mi sve ako ovo nije najsvrsishodniji komentar na temi ...
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 5470
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.52
Ziveo Josip Broz Tito ziveo goli otok tada je bilo svega i sve se imalo a ne sada u ovom "Kapitalizmu" mislim Demokratiji !!!!!!!!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 22:46:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.