Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 04:45:46
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slobodna volja  (Pročitano 34204 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1511
Zastava mičigen
znači
IP sačuvana
social share
sve će to narod pobronziti. .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
To što neko nije definisao ništa pod nekim pojmom to ne znači
da neko drugi pod tim pojmom ne podrazumeva nešto što postoji.

Lepo sročeno.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1511
Zastava mičigen
ne nego predebilno i prebesmisleno
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
Neki ljudi su slepi i pored očiju i ne mogu da vide ono što je ispred njih. Bog bezobraznom čoveku koji ne traži istinu stavi koprenu preko srca i uma i tek kada iskreno krene da traži istinu, koprena se sklanja.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
To što neko nije definisao ništa pod nekim pojmom to ne znači da neko drugi pod tim pojmom ne podrazumeva nešto što postoji.
Šta je po tvom mišljenju slobodna volja?

Neki ljudi su slepi i pored očiju i ne mogu da vide ono što je ispred njih. Bog bezobraznom čoveku koji ne traži istinu stavi koprenu preko srca i uma i tek kada iskreno krene da traži istinu, koprena se sklanja.
A silovatelju da potenciju, pa mu je umanji tek kada se iskreno pokaje.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2024, 21:20:26 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Bog bezobraznom čoveku koji ne traži istinu stavi koprenu preko srca i uma i tek kada iskreno krene da traži istinu, koprena se sklanja.

Verovatno nisi ni svestan koliko su ti ove rečenice kontradiktorne?

Čisto da ti pojasnim:

1) Ako mi bog stavi koprenu preko srca i uma, ČIME ću iskreno da tražim istinu? Bubregom?

--------------------------------------------------------------------

Šta ako je 4+ milijarde ljudi već pronašlo tu istinu, a vi vernici u nekog boga i dalje čamite u zabludi?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1511
Zastava mičigen
naravno da nije svestan,lupeta ko i svaki ograničeni ''vernik'', veze s osnovnom logikom nema  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 1009
Neki ljudi slobodnom voljom biraju da pišu na ovom forumu (iako na to nisu prisiljeni, tj. ne moraju), a pišu da slobodna volja ne postoji. Klasična kontradikcija.

Koprena koju Bog stavi čoveku da ne vidi neke stvari, ne znači da taj čovek ne može ništa da vidi, tj. i dalje ima mogućnost da slobodnom voljom iskreno traži istinu. Ta mogućnost (sloboda da to radi ili ne) uvek postoji.
IP sačuvana
social share
Сети се одакле си пао и почни да чиниш своја прва дела!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Neki ljudi slobodnom voljom biraju da pišu na ovom forumu (iako na to nisu prisiljeni, tj. ne moraju), a pišu da slobodna volja ne postoji. Klasična kontradikcija.

Koprena koju Bog stavi čoveku da ne vidi neke stvari, ne znači da taj čovek ne može ništa da vidi, tj. i dalje ima mogućnost da slobodnom voljom iskreno traži istinu. Ta mogućnost (sloboda da to radi ili ne) uvek postoji.

Citat
Koprena • (sr) tanka, providna tkanina za glavu/ lice, veo; zastor; crna traka žalosti

Cemu onda sluzi ta koprena?

Izgleda kao da se tvoj imaginarni bog poigrava sa tobom?

Imaginarni bog: Evo ja cu da ti stavim ovu poluprovidnu blokadu u tvoj mozak, a ti i dalje trazi istinu.

Covek A: Pa ja sam vec nasao istinu, sta ce mi koprena?
Covek B: Kako da nadjem istinu kad sam poluslep?
Covek C: Kako da skinem koprenu koju mi je bog stavio, da li je moja volja jaca od bozije?
Covek D: Vas bog ne zasluzuje moje poverenje kad se tako grubo igra sa mnom. Izabracu nekog drugog boga, recimo Budu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1511
Zastava mičigen
Citat
netačno, samo si REKAO da postoji slobodna volja tj da ljudi pišu na ovom forumu zbog slobodne volje koja im to omogućava (što je apsurdna i maloumna tvrdnja) tj uzeo to kao zdravo za gotovo kao da se podrazumeva, a nisi DOKAZAO da postoji slobodna volja

što je nemoguće jer nepostoji tako da nemožeš da dokažeš da postoji nešto što nepostoji,garant!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 73 74 76 77 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Sep 2025, 04:45:46
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: volja Slobodna

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.