Neki ljudi su slepi i pored očiju i ne mogu da vide ono što je ispred njih. Bog bezobraznom čoveku koji ne traži istinu stavi koprenu preko srca i uma i tek kada iskreno krene da traži istinu, koprena se sklanja.
Neki ljudi su slepi i pored očiju i ne mogu da vide ono što je ispred njih. Bog bezobraznom čoveku koji ne traži istinu stavi koprenu preko srca i uma i tek kada iskreno krene da traži istinu, koprena se sklanja.
A silovatelju da potenciju, pa mu je umanji tek kada se iskreno pokaje.
« Poslednja izmena: 23. Avg 2024, 21:20:26 od Predragoon »
Neki ljudi slobodnom voljom biraju da pišu na ovom forumu (iako na to nisu prisiljeni, tj. ne moraju), a pišu da slobodna volja ne postoji. Klasična kontradikcija.
Koprena koju Bog stavi čoveku da ne vidi neke stvari, ne znači da taj čovek ne može ništa da vidi, tj. i dalje ima mogućnost da slobodnom voljom iskreno traži istinu. Ta mogućnost (sloboda da to radi ili ne) uvek postoji.
Neki ljudi slobodnom voljom biraju da pišu na ovom forumu (iako na to nisu prisiljeni, tj. ne moraju), a pišu da slobodna volja ne postoji. Klasična kontradikcija.
Koprena koju Bog stavi čoveku da ne vidi neke stvari, ne znači da taj čovek ne može ništa da vidi, tj. i dalje ima mogućnost da slobodnom voljom iskreno traži istinu. Ta mogućnost (sloboda da to radi ili ne) uvek postoji.
Citat
Koprena • (sr) tanka, providna tkanina za glavu/ lice, veo; zastor; crna traka žalosti
Cemu onda sluzi ta koprena?
Izgleda kao da se tvoj imaginarni bog poigrava sa tobom?
Imaginarni bog: Evo ja cu da ti stavim ovu poluprovidnu blokadu u tvoj mozak, a ti i dalje trazi istinu.
Covek A: Pa ja sam vec nasao istinu, sta ce mi koprena? Covek B: Kako da nadjem istinu kad sam poluslep? Covek C: Kako da skinem koprenu koju mi je bog stavio, da li je moja volja jaca od bozije? Covek D: Vas bog ne zasluzuje moje poverenje kad se tako grubo igra sa mnom. Izabracu nekog drugog boga, recimo Budu.
netačno, samo si REKAO da postoji slobodna volja tj da ljudi pišu na ovom forumu zbog slobodne volje koja im to omogućava (što je apsurdna i maloumna tvrdnja) tj uzeo to kao zdravo za gotovo kao da se podrazumeva, a nisi DOKAZAO da postoji slobodna volja
što je nemoguće jer nepostoji tako da nemožeš da dokažeš da postoji nešto što nepostoji,garant!