Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 22:33:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slobodna volja  (Pročitano 34754 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Nemoj tako, kod svake grupe ljudi se mogu pronaći varijabile,
ma kako se te grupe nazivale.

A da mi vrujući ljudi nemamo pojma i da radimo na tome da "pojam" steknemo,
to stoji. I to je jedna od varijabila (promenjivosti) o kojima pišem....
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
Kad naučiš dovoljno o "Konstanti" niti ćeš da pričaš da je "Konstanta" niti ćeš da joj se klanjaš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Ako je bog isus konstanta onda mu se dzabe molite.

Jer ako je bog vec odlucio da se neko pati i umre u najgorim mukama, ko ste vi da ga naterate da promeni svoje misljenje.

Ako je isus odlucio da nekog ozdravi onda mu se opet dzaba molite jer je vec odlucio da ce osoba da ozdravi.

Sem toga ako je odlucio da nekog ozdravi samo zato sto mu se vi molite, onda isus nema slobodnu volju nego je uslovljena sadistickim porivom da neko mora da ga moli da pomogne bolesnoj osobi u muci.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
Aha, još uvek nisi sposoban da razumeš (ili se praviš da ne razumeš).

Čitaj pažljivo...ti kažeš:

Ono što je sasvim sigurno je da to (svest) ne može da bude posledica bio-hemijskih odnosno fizičkih procesa. To i jeste problem tzv kineske sobe i metafizičkih zombija. Prosto rečeno, mehanički proces ne daje svest, ni ljudima ni životinjama.

Međutim, autor “Kineske sobe” se (naravno) ne slaže sa tobom.

Ali, ponovo, ti si umislio da razumeš stvari koje očigledno ne razumeš.
Kapiraš?

Uopšte je nebitno sa čim se slaže ili ne slaže autor "kineske sobe" . On je svojim misaonim eksperimentom došao do Istine. Ta Istina je veća od njega (mene, tebe ...) i makar se on odrekao svog misaonog eksperimenta , ostaje rezultat.

A rezultat je prost - moguće je matematički simulirati svest, ali je nemoguće matematički kreirati svest. Onaj ko misli da može algoritmom da kreira svest, neka kaže koji je to algoritam. Ne samo da se niko nije javio, nego niko nema ideju ni od čega bi počeo.

Citat
Nisi ukapirao da nije poenta da li je Gedel nešto uspeo ili nije, nego da ti umišljaš da bolje razumeš njegove teoreme od njega.

Isto kao i gore, Gedelove teoreme nisu njegovo privatno vlasništvo. On je otkrio nešto što je fundamentalna Istina , kako bi se reklo "od postanka sveta". Čak i da ih se odrekao, one bi važile. "Ipak se okreće" kao što je možda rekao ili nije rekao Galilej.

Inače, ni Gedelove ni bilo čije druge teoreme nisu prihvaćene zato što je Gedel imao neki autoritet, nego što je pružio dokaz, koji su posle drugi ljudi ispitivali i buškali ( i dan danas to rade) . Pa su tek posle tog ispitivanja teoreme prihvaćene.

Citat
Hvalite me usta moja kada već niko drugi neće

Ja nemam potrebu da me iko hvali. Meni je pre svega krivo što ti ne shvataš osnovne stvari. U ovom slučaju da nekakav autoritet nije naučni dokaz. Kao ni razliku između mističnog uvida i racionalnog zaključka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
Jer ako je bog vec odlucio da se neko pati i umre u najgorim mukama, ko ste vi da ga naterate da promeni svoje misljenje.

Poenta je ne plašiti se smrti, čak ni u najgorim mukama. Boga nećeš promeniti - ali sebe hoćeš.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1519
Zastava mičigen
dokaži da bog postoji
IP sačuvana
social share
sve će to narod pobronziti. .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7243
Uopšte je nebitno sa čim se slaže ili ne slaže autor "kineske sobe" . On je svojim misaonim eksperimentom došao do Istine.
Dakle i dalje ne kapiraš.

Ti, navodeći njegov eksperiment kao dokaz kažeš jedno.

Autor eksperimenta kaže drugo.

Da li stvarno misliš da ti bolje razumeš "rezultate" eksperimenta od autora eksperimenta?
Ili ubeđen da si sposoban da shvatiš Istinu jednostavno razumeš taj eksperiment kao što razumeš biblijske tekstove (loše)? Smile

Isto kao i gore, Gedelove teoreme nisu njegovo privatno vlasništvo. On je otkrio nešto što je fundamentalna Istina , kako bi se reklo "od postanka sveta". Čak i da ih se odrekao, one bi važile.

Nije ti palo na pamet (još jedna stvar koja ukazuje na nepostojanje slobodne volje - da se dotaknemo teme)  da možda ti ipak slabije razumeš njegove teoreme od njega samog...i umišljaš da znaš na šta one sve ukazuju?

Kao što umišljaš da znaš šta bog kojem "pripadaš" (a o njemu nemaš pojma) misli i želi.

Videćemo koliko puta je potrebno da ti se ponovi pre nego što ukapiraš.

Ja nemam potrebu da me iko hvali...
I da imaš potrebu, zašto bi te neko hvalio zbog zabluda koje gajiš?
Zato što si u svojim lutanjima i svojim magičnim inkatacijama došao do spoznaje o bogu o kojem nemaš pojma? Smile
« Poslednja izmena: 02. Feb 2024, 14:44:02 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd

Poenta je ne plašiti se smrti, čak ni u najgorim mukama. Boga nećeš promeniti - ali sebe hoćeš.

Nazalost ti nemas kapacitet da shvatish poentu. Sta da radimo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Gornji deo unutrašnjosti naše usne duplje mi nazivamo "nepce".
A to je diminutiv reči "nebo".
Kao da su naši preci hteli da nam ostave u nasledstvo shvatanje
da mi svojim ustima možemo izgovarati nebeske reči, da naša
usta "postaju" - "malo nebo".
A imamo slobodu da možemo izgovarati i gnusne, i uvredljive reči.
Sve što radimo - sebi radimo.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5448
Zastava Voždovac-Beograd
Mesas srpski jezik sa hebrejskim. Isti si kao i oni sektasi koji tvrde da je anglo saksonski bog (god) ustvari na srpskom GAD. Dakle protestanski bog je GAD, losh.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 56 57 59 60 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Okt 2025, 22:33:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: volja Slobodna

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.