Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Feb 2026, 11:21:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slobodna volja  (Pročitano 39729 puta)
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Da li pastirima odgovara da bude što više ovaca za šišanje i koje će mirno na klanje?

Mislio sam da je jasno, kad ono .... nije. Smiley

Pastirima ne odgovara da imaju što više ovaca za šišanje i klanje,
ako su svesni sebe i svojih potreba.

Kod "čobana" je drugačija priča.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
Mislio sam da je jasno o kojim pastirima se radi i ko je pripadnik stada. Smile
« Poslednja izmena: 20. Jan 2024, 15:04:46 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5451
Zastava Voždovac-Beograd
Ja baš i ne volim jagnjetinu.

Više volim prasetinu, pogotovo hrskavu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Mislio sam da je jasno o kojim pastirima se radi i ko je pripadnik stada. Smile

I ja sam mislio da jeste, kad ono ... nije.  Smile
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
Pa da li si još uvek pripadnik maloumnog stada, sekte Isusove sekte?
« Poslednja izmena: 20. Jan 2024, 17:45:34 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Jok ja.
Ali ako hoćeš da budeš jedan od njih,
naći ćeš ih.
Smiley
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5451
Zastava Voždovac-Beograd
A da li je istina da čobani pojebu po neku ovcu kad nemaju devojku?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1685
Zastava mičigen
nije
IP sačuvana
social share
sve će to narod pobronziti. .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
Jok ja.
Znači više nisi Pavloslavac? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 68
Da li je moguće da i one onda mogu da budu grešne?
Imaju li žirafe svoje Adama i Evu koji su brstili grane zabranjenog drveta i zbog kojih žirafe umiru i razboljevaju se?
Ne znam. Pokušaj da pitaš žirafe.

Citat
Problem  Kineske sobe  nije naučni eksperiment u klasičnom smislu i ne pruža naučni dokaz da svest ne može biti posledica bio-hemijskih ili fizičkih procesa, niti je to cilj...

To jeste misaoni eksperiment, a njegova posledica je upravo to da svest ne može biti posledica nekog uređenog procesa (fizičkog, bio-hemijskog, pa čak i čisto matematičkog).

Citat
Daje..
"Vi, vaše radosti i vaše tuge, vaša sećanja i vaše ambicije, vaš osećaj ličnog identiteta i slobodne volje, zapravo niste ništa više od ponašanja ogromnog skupa nervnih ćelija i njihovih povezanih molekula"
I kada utičeš drugim fizičkim, mehaničkim, bio-hemijskim procesima na te ćelije, stanje svesti se menja.

Pa, to jednostavno nije tačno. Kineska soba i metafizički zombi su upravo misaoni eksperimenti o tome da je svest moguće simulirati, ali da ona suštinski ne postoji.

Citat
Ponovo nastupaš, bez da si dokazao da jesi, kao glasnogovornik Univerzalnog boga, za kojeg nisi ni dokazao da postoji, niti da znaš šta misli.

Kao što sam već rekao u razgovoru sa drugim kolegom, logički je nemoguće dokazati ili opovrgnuti postojanje Boga, kao nadskupa čovekovog misaonog sistema. Logika poznaje svoje granice.

Citat
Kakve to ima veze sa tim da je Isusova sekta, pre nego što je mutirala pod uticajem nekoga ko je došao i rekao da bolje zna od Isusovih učenika, prvobitno pokušala da se zapati među Jevrejima? Kada to nije uspelo, sve više se okretala protiv originalno ciljane publike. I izmišljala opravdanja.

Tvoja ideja je da je hrišćanstvo mutirana jevrejska (judaistička) sekta. A ono je u svojoj suštini antipod judaizmu, što se naravno jasno vidi i u samim jevanđeljima. Tako da Jevrejin koji bi postao hrišćanin samim tim se i odricao od svog jevrejstva.

Citat
Naravno…budalasta priča, kao i većina onih koje pripisuju Isusu.
Zapravo je ta priča suština Božijeg odnosa prema čoveku, i zašto Njemu više vredi jedna zabludela ovca (odnosno čovek) nego 99 običnih-konvencionalnih.

Citat
Nije isprogramirana putanja ako je slučajni odabir. Isprogramirana je mogućnost da odabir bude slučajan.
I dalje ne objašnjavaš kako slobodnom voljom odlučiš da ti je neki argument dokazao da nešto jeste ili nije.
Upravo je vrlo lako isprogramirati nešto tako da ima (pseudo)slučajni odabir. Slobodnom voljom se ne bira nešto što je već dokazano, a samim tim i završeno. Slobodna volja je ono što Englezi zovu "leap of faith". To nije slučajan izbor, a nije ni nešto utvrđeno i dokazano.

Citat
Možeš li da prihvatiš da Sai Baba nije izvodo trikove, ako si video da izvodi? Smile
A zašto su ti potrebni trikovi ?

Citat
Samo što je značenje izmišljeno, a nisi dokazao šta je Istina… Smile
Istina se ne dokazuje. Kad je sretneš znaćeš šta je.

Citat
Naravno…trošimo novac i vreme, a imamo tebe koji može da abrakadabriše planinu da se skloni kada hoćemo da pravimo put.  Smile

Činjenica je da su nekad ljudi smatrali da su planine nepomične i nepomerljive. Sad su na nivou toga da im trebaju mašine. A u budućnosti ... ko zna ...

Citat
Ja pitam tebe, šta možeš da dokažeš da si postigao sa tim “ćiribu-ćiriba”? Smile
Probaj pa ćeš videti.

Citat
Kakve to veze ima sa tim da ljudi izmišljaju tumačenja?
Pa dobro, ti daj svoje tumačenje, koje je valjda pravo.

Citat
Jeste, zato ima na hiljade denominacija…od koje od njih ti slobodnom voljom prihvataš tumačenje? Smile
Opet se gubiš u parohijalizmu. Pročitaj pa ćeš shvatiti da ti nisu potrebna tumačenja.

Citat
Postojanje i današnja upotreba različitih verzija Biblije (ne govorim o prevodu) demonstriraju da grešiš.
Koju verziju ti koristiš?
Fundamentalna istina koja se nalazi u Bibliji, a naročito u Jevanđeljima, sasvim je dobro prevedena ma koju verziju Biblije da koristiš na ma kojem jeziku. Kao što sam ti rekao, Isus je govorio narodnim jezikom, bez potrebe za tumačima.

Citat
Naročito kad si ti onaj koji određuje šta je Istina.  Smile
Kako je Istina sprečila pseudografske spise u Bibliji i redakciju teksta, pošto nije?  Smile

Prosto se oseti ono što nije Istina.

Citat
A ako se proročanstvo verskog vođe ne ostvari u bliskoj budućnosti, onda uskoro znači za više od 2000 godina.  Smile
Ako želiš da Isus bude sa tobom, onda to možeš odmah da ostvariš. Ako zamišljaš neke zemaljske događaje, oni se svakako neće desiti kad se ti budeš nadao. Matej 25:1-13.

Citat
Bez obzira, pokazalo se da tvoj stav o univerzalnosti “pada čovečanstva” nije univerzalan. Smile

Pokaži mi besmrtne ljude, pa ću verovati.

Citat
Od čega otpadne?
Od onoga što ti jedini kažeš da je Istina? Smile
Jevreji su menjali svoje svete tekstove i ta nova forma tekstova je došla do tebe...da li ti veruješ u verziju boga kakvu nalaziš u današnjim verzijama tih tekstova?

Otpadne od Istine. Ti se i dalje baviš tekstovima, a ne vidiš Živu Reč u njima. Ti bi hteo potvrdu od biblioteke, ovaj tekst je napisan pre deset hiljada godina i niko ga nije menjao, prema tome je istinit. Ali Istina ne mari za takve stvari. Ako je nešto Istinito možeš da ga napišeš i kredom na tarabi. Ako nije, džabe je i da ga uklešeš u mermer.

Citat
Kakvih kontradikcija? Zamisli da ni jedan ni drugi nemaju sredstava.
Ako ti je teško da slobodnom voljom zamisliš te ljude, ti zamisli dve tačke na različitim lokacijama u Beogradu i kaži koja je bliža Beogradu.  Smile

Evo ti primer iz fizike. Zamisli dve materijalne tačke u Beogradu. Ali jedna ima impuls jedna nuli (p=0), a druga ima impuls veći od nule (p>0). Ova prva ostaje u Beogradu, ova druga ga napušta.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 53 54 56 57 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Feb 2026, 11:21:58
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: volja Slobodna
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.