Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Maj 2026, 10:47:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slobodna volja  (Pročitano 44818 puta)
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5451
Zastava Voždovac-Beograd

2) Nisi u stanju da pratiš tokove diskusije. LJUDI lete paraglajderom. Oni su ti rekli kako je to. TI možeš sam da se uveriš kako to izgleda. Pošto bog ne postoji, on NE MOŽE da ti kaže kako izgleda božanska pozicija. To je tvoja projekcija, šta bi bilo kad bi ti bio bog.

Pera kaže da leti paraglajderom. Mika kaže da je nemoguće da ljudi lete. Laza ima opciju da posluša Peru i da proba i on da poleti, ili da posluša Miku i da ne pokuša uopšte Tako ti je i sa komunikacijom sa Bogom.

Citat
3) Nije. Logika je univrzalni alat. Ima u matematici logike ali se logika koristi i van matematike, kao na primerima gde nešto sledi iz prepozicije nečeg drugog i kao što sam naveo logičke greške u diskusijama.

Logika je u današnje vreme striktno matematička disciplina, a njene rezultate interpretira filosofija matematike. Baš zato što je alat za dokazivanje, potrebna je matematička strogost u konstruisanju logike. S tim u vezi, logika sama za sebe kaže da nije univerzalna. Baš te teoreme nekompletnosti pokazuju da u svakom sistemu postoje logički validni izrazi koji nisu ni tačni ni netačni. Odnosno, tek iz nekog spoljnjeg nadskupa sistema se može utvrditi njihova tačnost.

Citat
4) Lepo sam ti objasnio da svaki čovek misli da je njegova intuicija nepogrešiva. A ne mogu sve biti istinite. Zato tu nastupa nauka i naučni metod. 2 milijarde muslimana intuitivno oseća da je Alah jedini bog.

Daleko od toga da je intuicija nepogrešiva . Ja prvi ne smatram da je moja intuicija nepogrešiva. Ali je jedini kanal komunikacije sa Bogom. Kako znati ono što je tačno ? Po plodovima njihovim poznaćete ih, reče Isus.

Citat
5) Idi čoveče ubi se da ne bi više patio, šta da ti kažem. Najluđe je kad na sahranama upravo vernici najviše riču i plaču. Pa zar ne bi trebalo da slave, pevaju i da se smeju i vesele jer je pokojnik napokom otišao u raj.

Strah od smrti je svojstven svim ljudima, pa i vernicima. Ne znam šta ti tu nije jasno. Ali savlađivanjem straha od smrti otvaraju se vrata Života. Nije poenta u samoubistvu, nego o pobedi nad strahom.

2) Nije isto. Jer ja mogu da proverim let paraglajderom. Da proverim da li je Laza pričao sa bogom, ne mogu nikako. Tako da niko ne zna kakva je božanska pozicija, to su sve ljudi izmislili.

3) Ovde si upao u logičku zamku nesvesno. Ako logika kaže sama za sebe da nije unirzalna, da li je taj iskaz onda univerzalan?
Ako iskaz (da logika nije univerzalna) nije univerzalan (dakle ne važi svuda i u svako vreme) onda postoji mesto i vreme gde je logika univerzalna, tako da jebe te ova logika nedužnog.

4) Nema nikakvog kanala za komunikaciju sa bogom. To se tvoja mašta igra sa tobom. Već sam ti dao suprotan primer u kome  2,1 milijarde muslimana intuitivno oseća da je Alah onaj pravi i jedini. Njemu se klanjaju 5 puta dnevno. Što ne odeš u Meku da im objasniš da im je intuicija go kurac.

5) Pa nije mi jasno jer si kontradiktoran. Malo bolje kad razmislim vi vernici i jeste kontradiktorni jer su vam isprali logiku i razum na časovima veronauke.

Ako si 100% siguran da ćeš živeti večno posle svoje smrti, i to baš neki dobar i lep život, zar ne želiš da taj rajski život počne što pre?

- Pa pobedi taj strah i ubi se. Pokaži svima koji te znaju da si bio hrabar mali vernik i da si otišao pravo u raj. Javi se ponekad. Bar za veće svece.
« Poslednja izmena: 28. Dec 2023, 01:03:29 od sharpSoniq »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Izgleda da je istina da je svaki čovek - homo religious.
Vidim da nemamo svi isti subjekat (ili objekat) verovanja.
A bojim se da su mnogima osoba koju obožavaju
po svim parametrima - oni sami.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5451
Zastava Voždovac-Beograd
Izgleda da je istina da je svaki čovek - homo religious.
Vidim da nemamo svi isti subjekat (ili objekat) verovanja.
A bojim se da su mnogima osoba koju obožavaju
po svim parametrima - oni sami.

Reč "OBOŽAVANJE" znači da nekoga, ili sebe uzdižeš na nivo izmišljenog boga. Mnogi roditelji kažu: Ja obožavam svoju decu.

I to je to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Na koje pogrešne načine se može neko "obožavati",
a za koje načine "obožavanja" možemo reći da su savim OK?
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

_blueSoniq_

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5451
Zastava Voždovac-Beograd
Problem je u samom glagolu "OBOŽAVATI".

Roditelji vole svoju decu najviše na svetu. To je sasvim dovoljno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Premda jesam vernik, i shvatam da je svaka reč jako bitna,
ipak ne smatram da kada neko kaže da "obožava svoje dete"
da je to nekakva idolatrija.

Sa druge strane, ako neko npr. "stavi svoje dete pod stakleno zvono",
mislim da je tu podosta pogrešio.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
@nemam pojma
Da li si i ti univerzalni vernik ili "pripadaš" nekoj denominaciji?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
Pravoslavni hrišćanin.
I fundamentalni verski fanatik! Smiley
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3745
vidi se  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7244
Pravoslavni hrišćanin.
I fundamentalni verski fanatik! Smiley
Bravo...kakav je to vernik ako nije fundamentalista?  Smile Smile
I koji se stidi vere kojoj "pripada".

Takav neće, poput mlake vode, biti ispljunut iz usta.
Što kaže Ned Flanders da poštuješ sve što je rečeno, čak i kontradiktorne stvari. Smile
« Poslednja izmena: 29. Dec 2023, 13:58:49 od Predragoon »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 41 42 44 45 ... 78
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Maj 2026, 10:47:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: volja Slobodna
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.