Da priznam, to sam čuo od nekoga u Crkvi, da mi koji verujemo u Jednog Boga, jednu Crkvu, jedno Sveto Pismo i Sveto predanje, jedno krštenje .... Da verujemo u fundamente ("osnove", "temelje") Hrišćanstva.
Pitanje je šta ko doživljava kao fundament (čisto da se dotaknem teme, još jedan indikator nepostojanja slobodne volje). Onda svaki vernik ili pripadnik neke organizacije može sebe da smatra fundamentalistom.
Fundamentalisti, u kontekstu u kojem mi razgovaramo, doslovno tumače i prate svete spise i odbacuju moderne interpretacije koje daju oni slabe vere koji bi da reč boga prilagode novim informacijama o svetu. Ima tu još elemenata, ali da li se ti identifikuješ kao takva osoba?
« Poslednja izmena: 29. Dec 2023, 17:49:25 od Predragoon »
Ja ga ohrabrujem...ako si vernik onda veruj doslovno u sve. Ravna zemlja, kosmička voda, tvrd omotač iznad zemlje, daj sve prosjacima, poriči evoluciju, i poštuj i ne poštuj Zakon (u zavisnosti kojim danima više veruješ Isusu ili Pavlu)...pa da zajedno idemo da ubijamo veštice*.
* Ružne
« Poslednja izmena: 30. Dec 2023, 06:44:16 od Predragoon »
Zemlja je ravna, po metar ... dva... tri ... ako ne i manje. I tebi je logika nula = nerešeno 0:0!
Nije ravna. Ako uzmemo dva metra zemlje i izračunamo LUK koji ta dva metra opisuju u odnosu na centar planete, videćemo da je to LUK a ne prava linija. U pitanju su ipak LUČNE sekunde ali ipak nije ravno.