Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: СЛАВУ ЗАМЕНИЛИ МИРОМ У МАНАСТИРУ: Некада су били позна  (Pročitano 4448 puta)
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
vjera je nekakav vid sopstvenog mira
u koji covjek moze da pobjegne od svega i svacega
pa  i od samog sebe..barem na kratko...

dosta se ljudi okrece ka vjeri upravo zbog pomenutog mira...
kada tome dodamo i tradiciju...obicaje...sredinu i okruzenje u kojima zivimo....
dobijemo nesto sto se moze nazvati vjernik...
ali malo je pravih i istinskih vjernika...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
vjera je nekakav vid sopstvenog mira
u koji covjek moze da pobjegne od svega i svacega
pa  i od samog sebe..barem na kratko...

to moze i alkohol
IP sačuvana
social share
Prebrodićemo mi sve jade,
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
ne može
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
u drustvu je lakse.
solo drinker  Smile
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Your tears don't fall They crash around me

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 18496
mob
Ericsson jeste
nije
ništa lepše no piti sam mmm
IP sačuvana
social share
Ljudi i danas mogu da zive bez straha i mrznje ako mogu da shvate da nisu kreatori svoje sudbine
nego su kreacije svoje sudbine, odnosno da nemaju odgovornost ili zaslugu za sve sto im se desava.
Emotivni strah i mrznja su emocije koje su rezultat neshvatanja zivota.
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
a što se neki ovden osećaju ugroženima ? jer vas tera neko da idete u crkvu, učite veronauku, postite, ... ?
ja sebe smatram vernikom, pa se na popisu nisam izjasnio po pitanju vere. moguće je da će usled reformi biti nametnut porez kao katolicima. u crkvi ne pamtim kad sam bio. odem s vremena na vreme do jednog manastira u okolini grada. drugačije je nego u crkvi. mada i tamo se zadesi nekad neki baksuz koji je došao da pomaže. upalim sveću, spustim moždane talase, a on ona ono mi cediljkom ispred nosa bućka po vodi, kao čisti vosak i izgorele sveće. čemu panika ? još jedna prepreka na ovom nivou ove igrice. ne sudi. i mene plaše ljudi koji idu u džeruzalem na hodočašće. nije to samo hir bogatih. pitanje je šta se sve krije ispod lepe fasade takvog bića. možda je u pitanju neka nedajBože situacija. ovi koje optužujete za organizovani kriminal, zgrtanje para, ili se bez razloga osećate ugroženim - ko ih ebe. poznaćete ih po delima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
mob
HTC One
Treba sagledati siru sliku a ne misliti samo i sikljucivo o Srbiji. U inostranstvu crkva je uglavnom vezivno tkivo srpskog naroda i sredstvo ocuvanja nacionalnog identiteta. U kombinaciji diplomatskih predstavnistva koja brinu o svetovnim potrebama nasih gradjana u inostranstvu i crkve koja brine o dusevnom aspektu, tradiciji i kulturi, dobija se vazan element.

Crkve su mesto okupljanja i upoznavanja naseg naroda u inostranstvu i kao takve donose samo pozitivne stvari. Cak i ateisti posecuju crkve u inostranstvu kako bi bar na taj nacin bili u veyi sa maticom i upoznavali sunarodnike sa kojima se sutra druze i sprijateljuju.

Upravo sam danas prisustvovao jednom takvom dogadjaju u crkvi Svetog kralja Stefana Prvovencanog u Milanu gde je rukopolozen novi svestenik. Tom prilikom upoznao sam i prisutne episkopa austrijsko-svajcarskog Andreja Cilerdzica kao i protojereja-stavrofora Raska Radovica koji je arhijerijski namesnik za Italiju i koji sluzbuje u crkvi svetog Spiridona u Trstu. Ispricao sam se lepo sa ljudima i saznao o problemima nasih gradjana u sferi ocuvanja nacionalnog identiteta i kulture ali i detaljno se upoznao sa znacajem crkve i stvarima kojima pomaze nase i povezuje.

Crkva je bila dupke puna i bilo je pravo zadovoljstvo videti koliko naeg naroda na jednom mestu u inostrantvu.

Ja sam ateista ali crkvu postujem kao neizostavni deo tradicije srpskog naroda i uvek cu prvi priznati pozitivne efekte njenog delovanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Ja ovu i ovakvu crkvu ne postujem jer se potpuno odrodila od naroda i zatvorila u svoju staklenu kulu nedodirljivosti.

Takodje, neshvatljivo mi je da se vernici ne bune protiv lopova, ispicutura, verolomnika, pedofila i lihvara u redovima crkve. Nema tu mnogo moralisanja, to su sve stvari koje hriscanska vera zabranjuje. Sta vise, nepojmljivo mi je da, i kada se pokrene neka inicijativa od strane parohijana, vladike i mitropoliti odmahuju glavom i izmedju sebe se kao pilicari dogovaraju kako da podele prihode i mesta u kancelarijama. Ako se pokrene od strane samih svestenika, dobijaju kazne od gubljenja pozicije, parohije do rascinjavanja. Ispada da je veci greh reci da je Darvin bio u pravu nego drogirati mladice i praviti svoj sopstveni kupleraj kao sto je radio Kacavenda. Mislim, to vise nije ni tajna, vec se u svim crkvenim krugovima uzima kao istina.

A tek o rasprostranjenoti grcke i ruske jeresi... ne bih. Koga zanima, moze da ih nadje svakog dana ispred Vlade u Nemanjinoj.

Srpska pravoslavna crkva odavno nije ni pravoslavna, ni srpska. Sta je tacno, ne zna se, ali tesko da je ikakav cuvar tradicije, vise je unistitelj onoga sto je stvarano i cuvano vekovima.
« Poslednja izmena: 01. Okt 2017, 14:45:58 od Anea »
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 23083
I ja bih posecivao srpske pravoslavne crkve u inostranstvu. Nisam gadljiv, sacuvsj boze, a zgodan nacin da se povezes sa ljudima. Ameri to dugo vec furaju.. Cak par vekova jer su nemaju mnogi druge tradicije koja je tsko efikasna za uspostavljanje kontakta a bili su pokretniji od evropljana. Preselis se u drugi grad i odmah posetis svoju crkvu. Neki nose i preporuke
IP sačuvana
social share
više se nećemo jadati,
ostvarićemo mi sve nade,
više se nećemo nadati.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.