Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Slavko Curuvija ~ x godina posle  (Pročitano 49157 puta)
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung neki
A mislio sam da u tebi ima materijala za nesto vrednije od proseka...
Nisam kontras,nego nisam budala.
Nisi ti budala, lutko moja.
Ti si jedan obican kulov bez mozga.
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.9.1
Browser
Safari 537.73.11
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Доживотни оптимиста :))P

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1605
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung 
Шта је то Николић говорио о Ћурувији?

категорија Подсећања / дана 18/01/2014 у 12:02 часова /

Председник Србије Томислав Николић истакао је да ће откривање осумњичених за убиство Славка Ћурувије и прикупљене информације довести до задовољења правде и представљати упозорење да се такав свиреп злочин више никада не понови. Поводом резултата рада Комисије за истраживање убистава новинара, Николић је рекао да је својевремено поручио Ћурувијином брату да ће једног дана открити убице.

“До сада неразјашњено убиство Славка Ћурувије предуго је оптерећивало српско друштво и представљало је основ за сукоб између припадника различитих политичких опција. Својевремено сам, спроводећи политику странке којој сам припадао, изнео негативно мишљење о тада већ покојном Ћурувији, што је послужило и дуго ће служити за политички обрачун са мном. Нико не помиње да сам тада поручио његовом брату да ћу једног дана открити убице”, казао је Николић.
РТС, 14. 1. 2014. године

Подсећамо какво је то “негативно мишљење о тада већ покојном Ћурувији” износио Николић.

“Брат покојног Славка Ћурувије Вас је назвао варварином…
- Разумем ја њега, јер сам и сам изгубио брата. Али, није ми падало на памет да своју срџбу усмерим на онога ко о томе рационално мисли. Он би свој гнев требало да усмери на убицу, или на полицију која убицу није пронашла. Ја са тим немам ништа. Ја нисам демагог и циник и нећу као сви остали да кажем Јови Ћурувији како умирем од жалости за његовим братом само да би то било у новинама и да ме он не би помињао по медијима. Славку Ћуривији никога није било жао. О хиљадама људи је лоше говорио. Ако бисмо тражили мотиве за многа убиства у Србији, могли бисмо да кажемо да је неке од убијених Ћурувија прозивао у новинама. И мене многи прозивају, и да ме неко убије моја породица би могла да каже да су криви сви ти који су ме прозивали. То је јавни живот и то је нормално, а кога ћу ја да жалим остаје на мени да одлучим.”
Курир, 25. 12. 2003. године

Николић је објашњавао да је казао да му није жао Ћурувије, али не и да му није жао што је убијен, тврдећи да је то “велика разлика”.

“ПЛЕЈБОЈ: Кажете да сте верник. Како човек који је рекао “није ми жао што је убијен Славко Цурувија” себе може назвати верником и хришћанином?!
НИКОЛИЋ: Нисам рекао да ми није жао што је убијен, него сам рекао да ми га није жао, а то је велика разлика. Има кога жалим, има кога не жалим. У убиству нисам учествовао и рекао сам да нема те власти, осим радикалске, која ће убицу пронаћи. Сви други нешто крију. Али, немојте да ме терате да кажем да ми га је жао, јер само то што сам хришћанин не наводи ме да сваког на свету жалим. Да се тако спроводи хришћанска вера, не би било ратова. Славка Ћурувију једино његов брат искрено жали.
ПЛЕЈБОЈ: То Ви не можете знати!
НИКОЛИЋ: То је једини човек који може да жали Славка Ћурувију! Сви остали су лицемери. Ја увек кажем оно што осећам. Пазите, можда сам могао да кажем, кад је понуђена концентрациона влада, да пристајем, али би сви остали то одбили и та влада не би постојала. Нећу да лажем!
ПЛЕЈБОЈ: Да ли је то квалитет за неког ко се бави политиком?
НИКОЛИЋ: То је позитивна људска особина. Предуго се шири прича о политичарима као о лошим људима. Покушавам да створим другачији лик, да покажем Србији да политичари имају и врлине и мане.”
Плаyбоy, 1. 2. 2004. године

Истицао је да Ћурувија “није заслужио” да га он жали.

“Б92: Али, за оно што сте рекли о Ћурувији још увек не жалите?

Николић: “Ја сам и ту потпуно јасан, само што људи неће да објаве све што кажем. Наравно да нико не треба да буде убијен. Као човеку, жао ми је што је неко убијен. Али, ја не жалим Славка Ћурувију. Ко зна колико људи још не жалим. Знам да више нису живи, али не жалим. Не могу баш свакога да жалим. Ћурувија није заслужио да га ја жалим.”

Б92: Али, није заслужио ни да буде убијен.

Николић: “Наравно, али где има мене у том убиству? Ја разумем огорчење његовог брата. Знам да је у болу, али какве то везе има са мном?”
Радио Б92, 3. 6. 2004. године

Николић је објаснио зашто не може да жали Ћурувију.

Да ли вам је жао што је убијен Славко Ћурувија?
- Жао ми је што је убијен, али не терајте ме да жалим некога кога не жалим.
Шта вам то значи?
- То значи да ми се није свиђало оно што је он радио.
Шта то?
- Кад ме већ вучете за језик, његова подлост када је у петак, уочи изборне тишине када је Војислав Шешељ био председнички кандидат и имао шансе да победи, на насловној страни својих новина објавио „Војислав Шешељ заклао жену Слободана Јовића“. Тог човека не могу да жалим. Али ако неко буде натерао полицију да открије Ћурувијине убице, то ћу бити ја.
нВи ћете учинити да се открије ко су убице Ћурувије?
- У то сам убеђен и то вам гарантујем.
Блиц, 23. 6. 2004. године

istinomer.rs

tekst preuzet sa
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung 111111

Vidi indijancu ja ne znam da li te tako tata i mama vaspitali ili si obicni nevaspitani djindjicev otpad..SLedeci put ako cenjena moderacija ne reaguje necu biti ni malo prijatan
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.53
opusteno jasikasi.... Smile

ne se uzrujavati... Smile

kad se prica o politici i zenama... :toga nema..sve polako...
a posebno moras biti stalozen...i miran...
kad pricas o politici sa zenama..  Smile

tu ti je najvaznije disanje.... Smile udahnes duboko i polako a brzo izdahnes... Smile

IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung neki

Vidi indijancu ja ne znam da li te tako tata i mama vaspitali ili si obicni nevaspitani djindjicev otpad..SLedeci put ako cenjena moderacija ne reaguje necu biti ni malo prijatan
Kakav sam i ciji ja otpad je, dozvolices, licno moja stvar, a tvoje zagadjivanje svake teme nebuloznim komentarima je prevrsilo svaku meru.
Kad god svratim na forum svaka tema je spamovana tvojim komentarima tipa "Djindjica je trebalo spaliti" i "DS treba unistiti".
Smisli, majke ti, nesto novo, nedji devojku, decka, kupi macku, samo ucuti - dosadan si vise
Stani na cosak ispred svoje zgrade pa se tamo prolupavaj umesto ovde (barem dok neko ne naidje da ti lupi cvrgu i otera te kuci), da se malo odmorimo od tvoje mudrosti.
I smiri zivce dok kuckas, vidis da ti drhte ruke od nervoze  Smile
« Poslednja izmena: 19. Jan 2014, 06:31:37 od zille »
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Vucic bi trebao da ojasni narodu dali je se osvetio Curuviji?

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

1185483_475218525923269_1506176907_n.jpg
(35.54 KB, 640x289)
« Poslednja izmena: 19. Jan 2014, 08:53:21 od mrgudin »
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
mob
Samsung SGH-E590
Ta slika nije bila bitna ni kada su je prvi put okacili na ovom forumu, pa tako nije bitna ni stoti put kada si je ti okacio. Smile
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Vucic bi trebao da ojasni narodu dali je se osvetio Curuviji?

Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1289
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Ta slika nije bila bitna ni kada su je prvi put okacili na ovom forumu, pa tako nije bitna ni stoti put kada si je ti okacio. Smile
Bitna je, kako da ne. To je otvorena javna pretnja. Pa da neko tako zapreti kontroloru, bio odmah uhapsen.
IP sačuvana
social share
Mi ti nudimo a to sto ti ne koristis sam si kriv-RTS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 22 23 25 26 ... 32
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 1.395 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.