Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Škola bez ponavljača, prvi srednje obavezan  (Pročitano 11772 puta)
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
Pa ko spominje gledanje kroz prste?

Ja mislim da ti ne citas ono sto sam ja napisala.

Ja kazem da i takvu decu treba da motivisu nastavnici. A ako oni nisu sposobni da motivisu svoje djake, onda nisu za skolu.
Ako nisu sposobni da prepoznaju problem i obrate se pedagogu i psihologu koji postoje u svakoj skoli, onda opet nisu za skolu.
Ako im je problem da pozovu roditelja i ljudski im objasne da njihovo dete ima problem, onda opet nisu za skolu.

Slazem se, vecina prosvetnih radnika otaljavaju svoje dane u skoli.
Konkretno, kod mog sina u razredu ima devojcica i decak kojima su roditelji razvedeni, i koji ne znaju gradivo, dobijaju jedinice iz svakog drugog kontrolnog, ne pojavljuju se u skoli po 3 nedelje uciteljica sleze ramenima i kaze da to nije njen problem.
Dopunsku ne drzi jer "ima malo dete koje mora da hrani", juce im je rekla "zasto da vam drzim dopunsku kad vi iovako ne zapamtite ni na casu a kamoli na dopunskoj".
A to je uciteljica kod koje su deca zasticena, nije nastavnik i profesor u visim razredima kojima se tek j.be za dete...

Sa druge strane predavac nije jedini koji treba da motivise dete, tu je i roditelj, koji mora da nadje vremena da radi sa svojim detetom, ako vec dete ima jedinice, ili ako nije zadovoljan uspehom.
Recimo, moje dete, ima domaci koji uradi za 3 minuta, najcesce dovrsava ono sto je zapoceo u skoli, dok kod drugih uciteljica deca imaju listice koje rade kuci po sat dva vremena, i samim tim vezbaju kroz domaci.
Ja sa sinom moram da odradim pripremu za svaki kontrolni i pismeni jer uciteljica to ne radi.
Srecom imam drugaricu koja je uciteljica pa me snabdeva materijalom potrebnim da se kontrolni odradi za 5.
Nije ih naucila kako se uci, pokaze jedan primer za resavanje prostog zadatka a na kontrolnom se pojave zadaci koje deca nisu ni videla a kamoli da su jedan primer odradili.
Sta reci kad moje dete ne zna kako izgleda forma jednog pismenog zadatka na temu Bela Griva nego ja moram da ga ucim kako se i sta radi, kako treba da izgleda uvod razrada i zakljucak.
Dok su druge uciteljice radile sa decom, pisali pripremu za pismeni, sematski im prikazale kako pismeni izgleda - nasa nije ni pokusala. Rekla im je :"Ja da vam crtam kao uciteljica ta-i-ta? Pa to se ne radi ni u I razredu!"
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
A sta se postize izjednacavanjem izjednacavanjem ucenika koji nece da nauci za dvojku(jer tesko da u sadasnjem sistemu to nikako ne moze osim ako bas ima neki veci problem pa treba bas raditi sa njim sto ukljucuje ne samo nastavnika vec i strucne sluzbe) sa ucenikom koji se iscima i nauci makar za tu dvojku? Smile

a kako su oni to 'izjednaceni' zivota ti?
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pa obadvojica prelaze u sledeci razred..na visi level... Smile  Smile
s tim sto je ovaj koji je zasluzio dvojku...trudio se...da predje na visi nivo... Smile
a ovaj drugi nije...  Smile Smile Smile

alii reforma skolstva se pobrinula za njega,.... Smile
pa i on ide na sledeci visi  level... Smile
ali on ce... u tom sledecem razredu..na visem levelu.......na casove 50% vise..ici  Smile
i vise ce 50% da uci... Smile od ovog koji to ne mora... Smile
.

ne znam sto pisem ovdje uopste..
to je samo zainteresovalo strucnjake...
procitali i bacili u smece..i kraj price.... Smile
« Poslednja izmena: 04. Feb 2014, 10:28:29 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
trudio se i time je nagradjen ocenom vise. isto kao sto se vise trudio onaj ko ima trojku od onog ko ima dvojku i adekvatno je nagradjen.

dakle sta je problem? sto ovaj sto ga je boleo paja nije kaznjen mucki - jel to?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12623
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.76
Код нас су се кечеви другачије решавали...макар у основној школи...

У седмом разреду смо имали овакав случај: једна имала све петице али из физике заглави кеца, на крају године наставница хоће да јој да двојку али не вреди, она нема појма а из физике има само кечеве ни једна позитивна.

Кад је било дељење књижица и објављивање просека, дође на њу ред а разредна каже ''Наставница физике ти је повисила оцену из физике на довољан, ја као разредни старешина сам ти повисила оцену на добар а наставничко веће на одличан.Честитам просек 5.00''  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
koji je smisao  ocjena u skoli.....
jel se s njima vrednuje neciji rad trud i znanje...nerad...ljenost i neznanje...
ja mislim da se sa ocjenama jos uvijek u skolama to vrednuje... Smile

zbog cega bi trebalo ...recimo dva slaba djaka...koje nastavnik posalje na popravni...
jedan od njih cijelo ljeto uci ..a drugi ode na more..zajebava se igra igrice i igra fudbal..
i  izadju n polaganje..

normalno ovaj je ucio i spreman je i dobije prolaznu ocjenu...
a ovaj drugi nema pojma..niti se potrudio da nesto nauci....jer to pre svega njemu treba..a ne nastavniku...
i zbog cega bi sad trebalo da obadvojica budu isto ocjenjeni i nagradjeni...prolaznom ocjenom... Smile

mozda zbog toga jer je tako lakse...

prebaciti malu ljecugu iz osnovne u srednju i nek se tamo s njim zajebavaju profesori...

a oni ce ga svejedno oboriti odma na polugodistu..jer nema pojma...
i takav ne moze pratiti nastavu jer nije u toku...

onda ce bjezat i izbjegavat casove...iz kojih ima kecine na polugodistu....
i nafurat ce 25 komada...i izbacit ce ga iz skole...i kraj price..

reforma uspjela..pomogli smo djetetu da sebi upropasti zivot....

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
aman zaman.
gde pise da ce njima obojici da stoji 2 u svedocanstvu?
sasvim je ok da mu stoji nedovoljan 1.
a ovom dovoljan 2.
ako je tako, to je u redu.
samo nedovoljan nece obnavljati godinu (totalna destimulisuca glupost).
ako obojici stoji 2 onda si u pravu. to jeste nepravda.
mada msm da ce s eprvi slucaj primenjivati...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.63

Nemam potrebu da idem juznije od Beograda. Ako je stvar takva i ima manje ucenika, onda je odgovornost i zaista iskljucivo na nesposobnim nastavnicima i ostalima.

Pa ne, samo hocu da ti kazem koliko je tih 30+ koje si rekla nerealno. Makar za juznije krajeve. A moja opstina nije bas  mala, ne smem da zamislim kako je dalje na jugu...

Citat
I jedan i drugi ocigledno imaju problema sa ucenjem. Deo je verovatno na njima, deo na nastavniku.
I opet: Kako se time sto je odgovornost na jednom i drugom(sto se i slazem) postize to da nemas raslojavanja kada ti das jednom zasluzenu dvojku jer se potrudio a drugi predje u sledeci razred iako nije mrdnuo prstom?

Citat
Ili je prosto zatrazis doskolovavanje jer nisi sposoban da se bavis ucenicima sa posebnim potrebama ili je tvoj nacin predavanja los, ali ko ce da ti se usprotivi jer vrana vrani oci ne vadi.
Pa vidis, takav procenat o kome ti govoris(ucenici koji imaju posebne potrebe pa treba sa njima raditi individualno ) je mali. A cak i za to, kvalitatan rad sa njima bi zahtevao ne samo nastavnika vec i makar jos 2-3 coveka. To je i generalno problem sa inkluzijom, sto moze da se realizuje kako treba ali ti treba kvalitetan rad. Koji nece spadati samo na tog nastavnika vec na strucne sluzbe, psihologa, pedagoga, asistenta itd. A to je u zemlji Srbiji osudjeno na propast iz razloga sto nemaju sve skole ni uslova ni kvaliteta(delom zbog para a delom zbog vremena i drugih stvari) za tako nesto.

A time sto ces da to dete propustis u sledeci razred ces samo produziti agoniju, neces resiti problem koji imas...

a kako su oni to 'izjednaceni' zivota ti?
Kako nisu ako i jednog i drugog pustis da prodju razred bez obzira na kvalitet znanja koji pokazu? Jedan se potrudi i nauci 3 lekcije dovoljne za dvojku dog drugi nece ni to a ti i jednog i drugog pustis dalje. Sa tim da ces jednom od njih koji nije hteo(ne zato sto nije mogao jer je takav procenat mali) morati da sledece godine predajes 50% vise nastave koju on i ne zeli da slusa jer da se imalo interesuje za skolu mogao je da nauci te 3 lekcije i polozi predmet. Smile

Mislim neka reforma je sasvim u redu jer je stvarno i potrebna sa neke stranee. Ali to za obavezno prolazenje razreda je glupost...
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

AriA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 22537
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S4 mini
Cela Srbija radi kao marva a prosvetni radnici i dalje tripuju da su gospoda i, umesto da im se obaveze povecavaju, one se smanjuju. A sve na ustrb ucenika.

Valjda nisu ni te ocene toliko bitne koliko je bitno da koliko toliko izadju edukovani iz obrazovnog centra koji se zove skola. Mozda da u celosti prihvatimo zapadni sistem skolovanja i predjemo na opisne ocene? Tada ne bismo nosili hrabro poslednje ili predposlednje mesto u neobrazovanisti raznih tupavih anketa.

Skola postoji zbog ucenika a ne zbog profesora. Toga treba da se drzi svako ko sprovodi reforme!
IP sačuvana
social share
Čoveku je dato da se prilagođava situaciji.
Onog koji čeka da se situacija prilagodi njemu, ubije taština.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
pa po bilo kakvoj logici...trenutno u mojoj glavi... Smile
ne moze neko da u svjedocanstvu nosi kecinu a da predje u sledeci razred...
mora imati pozitivnu-prolaznu ocjenu...

ali i bez obzira....sta god da ima u knjzici....svjedocanstvu...

ne mozes ti nekog osmaka koji je pao godinu ...presaltati u srednju skolu ...
a on ce kao...u srednjoj...da popravlja ocjenu iz osnovne skole...
i u isto vreme da prati srednjoskolsku nastavu... Smile

pa sama logika govori da takav djak nije  u stanju da to uradi... Smile

ja tu smisao nikakav pozitivan ne vidim...

onda bolje je da se osnovci ne ocjenjuju...

neka upise ko hoce kakvu srednju skolu...i ako prodje prijemni nek ide u tu skolu i kraj price...

cemu ovo sve ja nemam pojma... Smile

ma ko ih jebe....odo kafu donjeti... Smile

Citat
Skola postoji zbog ucenika a ne zbog profesora.Toga treba da se drzi svako ko sprovodi reforme!
Citat

pa ovo je olaksvajuca okolnost za nastavnike u osnovnoj..
a stvara problem profesorima u srednjoj...

« Poslednja izmena: 04. Feb 2014, 12:11:00 od bobaK_bl »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.