Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SKANDAL: Sinove i unuke poslali da rade u diplomatiji  (Pročitano 3735 puta)
02. Apr 2014, 08:58:02
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 28.0
mob
Sony xperia
SKANDAL: Sinove i unuke poslali da rade u diplomatiji

U MIP je najviše zaposlenih u srodstvu ili u prijateljskim odnosima s diplomatama i javnim ličnostima.

To je praksa koja je počela pre mnogo godina, a aktuelni ministar Ivan Mrkić ju je nastavio. Gotovo da nema osobe koja je u poslednjih 15 godina u Nemanjinu 13 došla preko konkursa, zahvaljujući svojim referencama iz radne biografije. Možda su ovi ljudi kvalifikovani i zaslužuju pozicije na kojima su, ali je svakako indikativno da su, po pravilu, deca, unuci, braća, rođaci ili prijatelji poznatih.

Među zaposlenima su, kako saznaje “Blic”, unuk književnika Dobrice Ćosića, Nikola. Zatim Danko Jovanović, sin nekadašnjeg ambasadora Srbije pri UN Vladislava Jovanovića, kao i Ratomir Milikić, sin Ljiljane Nedeljković, nekadašnje šefice kabineta Vojislava Koštunice, koji je zamenik ambasadora u Strazburu.

- Na primer, sin Vladislava Jovanovića primljen je bez konkursa za vreme Mrkićevog mandata i sada ide na službu u Ženevu - kaže naš izvor iz MIP-a.

I ostale diplomate su vodile računa o najbližima. Tako je ambasador u Budimpešti Rade Drobac zaposlio sina u Ministarstvu, a ambasador Dragan Županjevac, koji je poslednji ambasador Srbije u Atini, u MIP je našao posao za rođenog brata.
Dejan Šahović, nekadašnji ambasador u Njujorku, Ženevi i Budimpešti, u vreme ministra Vuka Jeremića zaposlio je u MIP-u svog brata Ivana Šahovića koji ide u ambasadu Srbije u Tirani iako nema diplomatskog iskustva.

Ivan Samardžić, sin Slobodana Samardžića, potpredsednika DSS i nekadašnjeg ministra za KiM, primljen je u MIP u vreme dok je ministar bio Vuk Drašković. Nekoliko godina proveo je u ambasadi Srbije u Briselu, a sada se sprema da ode na službu u Maroko, gde će biti otpravnik poslova.

- Nisam urgirao da bude primljen u Ministarstvo. Kada je diplomirao, zaposlio se prvo u Skupštini, u Odeljenju za međunarodne odnose, a onda je posle godinu dana prešao u MIP - kaže Samardžić za “Blic”.

U ambasadu u Beču otišla je nedavno i Sanja, ćerka Srđana Šajna, predsednika Romske partije. Ona radi kao ataše za kulturu i medije, a mediji su već pisali da je pre diplomatije držala ugostiteljski objekat.

Jelena Plakalović, ćerka gradonačelnika Kragujevca Veroljuba Stevanovića, već dugo je u konzulatu u Njujorku, a Mrkić joj je produžio mandat.

- Zanimljivo je da je Jelena Živojinović, ćerka glumca Velimira - Bate Živojinovića, u ambasadi na Kubi već skoro 10 godina i da joj je u Mrkićevo vreme služba produžena iako to nije praksa - kaže naš sagovornik. Nije mali broj ni onih koje je Mrkić unapređivao za po nekoliko mesta u diplomatskoj hijerarhiji, pa se dešavalo da neko ko je ataše bez opravdanog razloga postane ministar savetnik.

Preuzeto sa ...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 28.0
ne razumem cemu iscudjavanje - pa tako nije samo u poslednjih 15-ak godina  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Chrome 33.0.1750.154
Citat
U ambasadu u Beču otišla je nedavno i Sanja, ćerka Srđana Šajna, predsednika Romske partije.

У БеЋ у ЊемаЋку Smile
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.9.2
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
Apple 15
Kako ono bese.. u MIP se primaju osobe sa dobrim pedigreom i nema protekcija...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
HTC One
Ko je to rekao?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 15
Ti si se vala na svakoj temi hvalio kako se poslovi dobijaju ako je neko talentovan i dobar radnik...

E, sad... ja kapiram da ces sada poceti da pricas o semantici i da ti nisi rekao bas to i to... ali ja stvarno ne znam sta je u tvojoj glavi i nesto me ne zanima, tako da... ja samo mogu da tumacim napisano.

S druge strane, dobijanje posla preko veze nije nista novo. Wink..wink..
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 33.0.1750.154
I kao sada treba da se ono cudimo  Smile
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Chrome 33.0.1750.154
mob
HTC One
Ti si se vala na svakoj temi hvalio kako se poslovi dobijaju ako je neko talentovan i dobar radnik...

E, sad... ja kapiram da ces sada poceti da pricas o semantici i da ti nisi rekao bas to i to... ali ja stvarno ne znam sta je u tvojoj glavi i nesto me ne zanima, tako da... ja samo mogu da tumacim napisano.

S druge strane, dobijanje posla preko veze nije nista novo. Wink..wink..

Ocigledno nisi dobro citala a ja ne bih da se ponavljam.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple 15
Eto.. rekoh ja da ce uslediti taktika negiranja...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
to vam cudno  Smile
pa dodikova kcerka je sef njegovog kabineta....i savjetnik njegov(koga ce bolan ona da savjetuje  Smile )
od jednog ministra dodikove vlade supruga je zamjenik ministra... Smile
muz premijerke vlade  je visokopozicionirana licnost u njenom kabinetu... Smile  Smile

pa dodik je naredio  da se da expresan kredit od 3 miliona maraka ...njegovom sinu za posao...sa jabukama.,.. Smile
i rekao..pa sta..."pa to sto je on sin milorada dodika
jel to treba da znaci da on nema pravo na posao" ... Smile Smile

i imas toga koliko hoces,....u republici... Smile
pod palicom rezima milorada dodika.. Smile

i to je njemu sasvim normalno i ne vidi covjek nista lose u tome... Smile

cak je naprsvio i predjenje (kad su ga novinari pitali za tog ministra i njegovu suprugu)
sa klintonom i sa hilari klinton... Smile Smile Smile Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.