Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 19:55:32
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: sisanje (2008)  (Pročitano 105276 puta)
Svedok stvaranja istorije

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
Ma bre pazi Nikola Kojo u ulozi plave gic-inspektora a kao skin digo nogu na sto..Pa to može mojoj babi da proda ali ja znam kako bi ga spucao po zubima u realnosti-takva je naša murija sva praseća..
 Dijalozi su previše "školski precizni",ulice nema mnogo. Pazi,to su ljudi sa ulice,njima bukvalno izražavanje kao što traži nastavnica srpskog jednostavno ne leži. Zato mi se gadi 90 posto naših filmova gde svi savršeno ispravno školski razgovaraju(bljak).

..

Evo pogledajte i sami. Ovo je žargon jednog štrebera a ne skinhedsa. To mogu da prodaju na novozelanTJani  Smile

Utisci posle ovog horor trejlera su:
 Neubedljivost
 Teatralnost
 Preglumljavanje

« Poslednja izmena: 22. Sep 2010, 23:43:58 od taxtex »
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 287
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
pa, i nisam se baš uverio. kakav žargon štrebera? dečko je izgovorio ukupno 8 reči.

jeste da je pomalo neubedljivo, ali nemojmo preterivati. kako bi to izgledalo iz usta nekoga sa ulice?
« Poslednja izmena: 23. Sep 2010, 11:03:03 od dedaibaba »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.8
Necu komentarisati film dok ga ne pogledam. Teaser je bio ubedljiv, poslednji trailer...pa... ubacena full sekvenca sa incidenta na Banjici pre cca 5-6 godina, deo iz Sejtanovog ratnika gde Novica "drka" cistaca ciganina, par sek gde njih par trci - bezi, gde je snimano iz daljine, kao i salutiranje pred zastavom sa svastikom me je podsetila na identicnu scenu iz filma "Romper Stomper", ostatak ovoga sto nam je prikazano obecava ok ostvarenje. Medjutim, kao sto rekoh na pocetku, tek kad pogledam film iskomentarisacu ga Smiley
« Poslednja izmena: 23. Sep 2010, 11:15:25 od Belgrade »
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 6.0.472.62
mob
Nokia 
Citat
Utisci posle ovog horor trejlera su:
 Neubedljivost
 Teatralnost
 Preglumljavanje
али само зато што се сетио ''мајке'' је заслужио да добије напојницу Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ovde ce izgleda biti tri polufinala

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11678
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Apple 5
Da li je neko pogledao film?  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Записи из подземља

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 15650
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.62
mob
Samsung S8
Филм још није изашао
IP sačuvana
social share
Ako je nesto ocigledno, ne mora biti istinito.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 287
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

S=T=O=P=======✈ =C=H=E=M=T=R=­A=I=L=S ===========✈

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 17945
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
 Jedino puškom da me nateraju...
IP sačuvana
social share
The Arrivals

Радио Снага Народа
Инфоратници Против Новог Светског Поретка
Гнев Србије
Окупациона Хроника
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Jedino puškom da me nateraju...

Nece puskom, vec bejzbol palicom, takav je zanr, hebi ga  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
Intervju

Filipović: Esktremizam je u Srbiji društveno prihvatljiv

U Beogradu će 6. oktobra biti premijerno prikazan film “Šišanje” mladog reditelja  Stevana Filipovića. Film govori o odrastanju glavnog junaka, matematičkog genija Novice koji završava kao vođa skinhedsa.

“Šišanje”je žestoka kritika desnog esktremizma u srpskom društvu koji je najvidljiviji među fudbalskim navijačima. O tome da li je Srbija tolerantna prema narastajućem fašizmu među mladima, za naš program govori reditelj.

RSE: Scenario filma je napisan 2006. A kao da je pisan juče, s obzirom na ono sto se dogadjalo u poslednje vreme. U toku je sudjenje za ubistvo francuskom navijaču Brisu Tatonu, premijera filma će biti 6. oktobra, dakle četiri dana uoči Parade ponosa koja je takodje izazov za ekstremne desnicare.Da li vas je iznenadilo koliko se stvarnost “uklapa” u film ili vas ne iznenađuje, s obzirom da ste se uhvatili teme koja nije marginalna u ovom društvu?

Filipović: Nismo mi bili toliko pametni da sve to predvidimo, nego, na žalost, nije teško predvideti takve stvari u Srbiji.

RSE: Koje su to društvene okolnosti u kojima jedan mlad talentovan čovek, govorimo o glavnom liku Novici, postaje vodja nacista odnosno skinhedsa. Kako se dogadja proces fašizacije mladih?

Filipović: Kad ljudi ovde kažu neofašizam ili nacizam, oni misle isključivo na nemački nacizam, na kukaste krstove, hitlere
Ono što smo mi hteli da pokažemo je da hipertrofirani nacionalizam ima najviše veze sa problematičnim sistemom vrednosti koji može biti srpski, kao što može biti kineski ili izraelski, kao što je bio nemački.
itd. Međutim, ono što smo mi hteli da pokažemo je da hipertrofirani nacionalizam ima najviše veze sa problematičnim sistemom vrednosti koji može biti srpski, kao što može biti kineski ili izraelski, kao što je bio nemački. Mi smo hteli da istražimo u filmu pojedinačne razloge jedne ličnosti koja je izabrala taj put,odgovornost jednog inteligentnog mladog čoveka koji nema izgovore tipa da potiče iz problematične porodice ili iz neke siromašne sredine, dakle, njegovu odgovornost u donošenju odluka koje ga guraju u ekstremizam. A sa druge strane smo hteli da pokažemo kakvo je to društvo u kome je takav esktremizam neka vrsta “mainstream-a”.Jer, zabrinjavajuće veliki broj mladih ljudi ide na stadione i nasilnički se ponašaju i pripadaju tim ekstremnim grupama. To znači da je to, na ovaj ili onaj način društveno prihvaćeno. I to je veliki problem.

RSE: Vi ste odrastali u 90-im i 2000-tim godinama. Kada je počeo rat, 1991. ste imali deset godina. Šta ste učili, odnosno saznavali u 90-im o tome šta je dobro a šta zlo, šta društveno poželjno a šta ne?

Filipović: Čini mi se da je taj proces čak manje problematičan za moju generaciju, koliko je za onu od '87-me, '88-me pa nadalje. Jer, mi smo makar videli u svetu oko sebe kakvi su rezultati takve nacionalističke politike. A sad ovi klinci rastu u svetu u kome znaju samo priče o tome. I onda je mnogo lakše manipulisati njima.

RSE: Rekli ste da je esktremizam društveno prihvatljiv u Srbiji. Da li je Srbija zaista veoma tolerantna prema ekstremno desnoj ideologiji?

Filipović: Dovoljno je, na primer, što je bila ekstremno desna klima u svim važnijim društvenim institucijama u Koštuničinom periodu. Sada to nije toliko ekstremno i toliko vidljivo, ali i dalje postoji ogroman stepen tolerancije prema tome. Problem je kada država misli da može da iskoristi takve grupe nasilnika, a ne misli da treba da se do kraja obračuna sa njima.

RSE: Govorite o paljenju američke ambasade u vreme proglašenja nezavisnosti Kosova, dokumentarni snimci tog nasilja su korišćeni u vašem filmu?

Filipović: To je najflagrantniji primer svega toga

Rat nije prestao

RSE: Da li danas generiše fašizam u Srbiji isto ono što je generisalo u ratnim 90-im, i ako je tako, onda se postavlja pitanje da li je rat u regionu uopšte okončan?

Filipović: Nije prestao, utoliko što se društvo odnosno elite nisu obračunale sa glavnim uzrocima rata,odnosno sa nacionalizmom. A problem je u tome što je veći deo tih elita i danas na vlasti, u ovom ili onom obliku.

RSE: Vi ste dugo snimali film, da li ste imali finansijsku podršku države?

Filipović: Dugo smo ga snimali zato što nismo imali finansijsku podršku države, ova tema im iz nekog razloga nije bila zanimljiva. Mi smo podršku dobili tek kad je film snimljen,što je stvarno tužno.

RSE: Da li će se film prikazivati u regionu, u drugim državama, s obzirom na tematiku koja je sigurno zanimljiva na Balkanu i van Srbije?

Filipović: Ja se nadam. Posle sjajnih reakcija na Novom Zelandu od ekipe Gospodara prstenova koja je gledala film, videli smo da je tema mnogo internacionalnija nego što se to nama činilo, a pogotovo u regionu gde većina zemalja ima iste probleme.

RSE: Znači, očekujete pozive?

Filipović: Očekujemo pozive, da.

RSE: Dobro, onda neka ovo bude neka vrste ponude.

Izvor

« Poslednja izmena: 01. Okt 2010, 17:04:53 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 13 14 16 17 ... 34
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 14. Sep 2025, 19:55:32
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.