Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Сиромаштво и безнађе разбеснели Тунишане  (Pročitano 12122 puta)
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Egipcani, pricali su mi drugari koji su tamo redovno odlazili, pishaju decu ko sumanuti. Tamo ako se razboli dete roditelji pitaju: jel da trosimo pare na lekove ili da ga pustimo da crkne, pa da pravimo drugo?
U Tripoliju udju u gostionicu i prose. Onda Libijci ih isteraju napolje ako vide stranca, pa se izvinjavaju kao fol: nisu to Libijke.
Kako je tesko kupiti zenu svuda u Arapskom svetu, Libijci se zene sa Egipcankama.
Strahovito se boje tih mesanaca, jer iako su Libijci, majka je Egipcanka, pa malo naginju ka Egiptu.
A Egipcana 100 miliona, a Libijaca 5 miliona.
Medjutim Tunizanski gradovi su jako lepo sredjeni. Ne samo Tunis, nego i Sfaks recimo, gde sam bio a ima jos gradova po francuskom uzoru.
Voleo sam recimo, ujutro kada dodje hleb, pa raznovrsnost mlecnih proizvoda ti je dovoljno za jak dorucak.
A nije kostalo mnogo.
Imaju takodje i dobru industriju prerade koze. Mogao si naci svasta od kvalitetne koze tamo.
Mene je samo cudilo, kako islamska zemlja a dozvoljavali devojkama da se glupiraju po barovima, hotelima a da nisu ih maltretirali zbog toga.
« Poslednja izmena: 16. Jan 2011, 01:36:59 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13

Strahovito se boje tih mesanaca, jer iako su Libijci, majka je Egipcanka, pa malo naginju ka Egiptu.

Cim u pesku pocne da pravi piramide, tuci po vugla  Smile Smile

Egipcani, pricali su mi drugari koji su tamo redovno odlazili, pishaju decu ko sumanuti. Tamo ako se razboli dete roditelji pitaju: jel da trosimo pare na lekove ili da ga pustimo da crkne, pa da pravimo drugo?
U Tripoliju udju u gostionicu i prose. Onda Libijci ih isteraju napolje ako vide stranca, pa se izvinjavaju kao fol: nisu to Libijke.

Izgleda da su ono u Makedoniji stvarno Egipcani  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol
Poruke 7878
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Milan [neregistrovani] (15. 01. 2011, 23:00:56)
Nisu tu cista posla

Pre dve godine bio sam u Tunisu i situacija uopšte nije tako crno-bela kakvom je predstavljaju strani ( zapadni) mediji. Tunis je najrazvijenija zemlja Severne Afrike, sa ubedljivo najvećim BDP-om. Najveći je izvoznik sulfata na svetu i druga na svetu po proizvodnji maslina i maslinovog ulja. Infrastruktura im je odlična, naročito putevi (prešao sam 1200 kilometara kroz Tunis, uključujući i Saharu). Prosečna plata je oko 300 evra, ali je sve mnogo jeftinije nego kod nas. Odnos je 1,7 milima za 1 evro. Prošle godine u Tunisu je letovalo preko SEDAM MILIONA turista. Ali, nešto tu nekome smeta. Možda to što po Tunišanskom zakonu stranci ne mogu da budu vlasnici zemljišta niti da imaju više od 49 odsto udela u kompanijama. Imam utisak da se u ovaj prevrat značajno uključio strani faktor koji izgleda podržava radikalne islamiste protiv kojih se predsednik Ben Ali svih ovih godina uspešno borio i pretvorio Tunis u sekularnu, modernu državu po evropskim uzorima. Mnogo mi ovo liči na naš peti oktobar, koji sada mnogo bolje vidimo i kako se desio, i ko ga je organizovao i šta od svega toga danas imamo. Neka je Bog (Alah) u pomoći Tunišanima, ali mislim da ova zemlja tek sada srlja u propast.
IP sačuvana
social share
Pokreni Se Srbine  Мој Србине                                                   Ramon Molinas Belza
Za Zivot Srbije                       нигде нећеш стићи                                        Vecna mu Slava!
Celo Srbstvo Diglo Se            главну ријеч воде бранковићи                          
Za Zivot Srbije                      устај Гавро,пуцај иза угла
                                            не можемо живјети од РУГЛА!
DVERI SRBSKE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Nema Skushe ali evo prva teorija  Smile
E, Skusha, nisi ni ti mlad, mekad si bio brzi  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Milan [neregistrovani] (15. 01. 2011, 23:00:56)
Nisu tu cista posla

Pre dve godine bio sam u Tunisu i situacija uopšte nije tako crno-bela kakvom je predstavljaju strani ( zapadni) mediji. Tunis je najrazvijenija zemlja Severne Afrike, sa ubedljivo najvećim BDP-om. Najveći je izvoznik sulfata na svetu i druga na svetu po proizvodnji maslina i maslinovog ulja. Infrastruktura im je odlična, naročito putevi (prešao sam 1200 kilometara kroz Tunis, uključujući i Saharu). Prosečna plata je oko 300 evra, ali je sve mnogo jeftinije nego kod nas. Odnos je 1,7 milima za 1 evro. Prošle godine u Tunisu je letovalo preko SEDAM MILIONA turista. Ali, nešto tu nekome smeta. Možda to što po Tunišanskom zakonu stranci ne mogu da budu vlasnici zemljišta niti da imaju više od 49 odsto udela u kompanijama. Imam utisak da se u ovaj prevrat značajno uključio strani faktor koji izgleda podržava radikalne islamiste protiv kojih se predsednik Ben Ali svih ovih godina uspešno borio i pretvorio Tunis u sekularnu, modernu državu po evropskim uzorima. Mnogo mi ovo liči na naš peti oktobar, koji sada mnogo bolje vidimo i kako se desio, i ko ga je organizovao i šta od svega toga danas imamo. Neka je Bog (Alah) u pomoći Tunišanima, ali mislim da ova zemlja tek sada srlja u propast.
Ne bih rekao da imaju najveci BDP. Gde je Libija onda sa naftom i gasom ili Alzir?
Oni apsolutno jesu bili naj zemlja Severne Afrike, nema dileme.Sta se tamo dogadja ne zna se, ali najbolje je pitati Francuze. Oni imaju apsolutni uticaj na Tunis.Ja tako mislim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
To mi je palo na pamet, Libijci imaju gomilu nafte, Alzir isto nije za zezanciju
IP sačuvana
social share

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
To mi je palo na pamet, Libijci imaju gomilu nafte, Alzir isto nije za zezanciju
Libijci imaju i nafte i gasa i vode. Napravio onaj bilmez, Reku Zivota (Man Made River), ulozio oko 1000 milijardi dolara i snabdeva gradove na obali pitkom vodom, a sada planira i da je prodaje.
Takodje one Bugarke je oslobodio, kad mu je Sarkozi obecao nuklearne pogone za desalinizaciju vode.
U Alziru ima gasa boli glava. Italijani, Francuzi, Korejci prave ogromne fabrike.
Samo su nasi radili na neke zestoke Azotare za vestacko djubrivo, koje prodaju citavoj Africi.
Tako tankeri LPG (Liquid Petrol Gas) idu ko sumanuti za Evropu.
Tunis ima sto rece neko ovde, fosfate i podosta zelene povrsine. Takodje ima super turizam.
Tacno je da imaju infrastrukturu puteva kao i dosta aerodroma. Bizerta, Sfaks i koji vec jos pored Tunisa.
Ima asfaltni put Tripoli-Tunis (1200 km), Njime smo isli kad je Libija bila pod embargom.

Avion sa srpskim turistima iz Tunisa sleteo na beogradski aerodrom

G. Avalić, Agencije | 16. 01. 2011.

BEOGRAD - Prvi avion sa 125 srpskih turista iz Tunisa sleteo je na beogradski aerodrom u 19 sati i 30 minuta. Ovo je prva grupa turista iz Srbije koja se vratila vanrednim letom koji su organizovali Ministarstvo spoljnih poslova i JAT nakon nereda nastalih u Tunisu.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i Jat organizovali su danas prvi avion koji je prevezao državljane Srbije koji su turistički boravili u Tunisu, a izrazili su želju da se vrate u zemlju.

Putnici, koje su na aerodromu dočekale njihove porodice, izjavili su nisu osećali da su u opasnosti i da im je žao što su morali da prekinu letovanje.
Većina ih je reklo da nisu imali nikakve nepogodnosti pri boravku u Tunisu.

"Žao mi je što smo se vratili, hteo sam da ostanem, jer smo bili u hotelu koji je bio daleko od grada i ništa nismo videli, ali je mama odlučila da se vratimo. Mi nismo ništa čuli, ali u hotelu pored bili su snajperisti", rekao je 11-godišnji Srđan Tomić.

"Morali smo da se vratimo, iako nam se nije vraćalo, svi smo bili smireni i staloženi, imali smo hrane i vode u hotelu", izjavila je Biljana Stankovski.

"Nisam bio uplašen, osećao sam se bezbedno, ali sam rešio da se vratim zbog bebe i dvoje male dece. Obezbeđenje je bilo dobro, ali su se sve vreme osećali kriza i nemiri", izjavio je Aleksandar Lopačić.

"Tamo sam uživala i nisam htela da se vratim, povratak je bio loš, jer je bilo gužva i nije mi prijao let", rekla je starija gospođa Olga Rodić.

"Obožavam Tunis i veoma mi je žao zbog svega ovoga, ali se nadam da će promene doneti boljitak narodu. Kretanje turista je bilo delimično ograničeno, nisu mogli da se kreću na jug, ali su u okviru hoteleskih kompleksa imali svega u izobilju", ispričala je Nadežda Veseličić, turistički vodič.

"Tunižani su sve učinili da nam omoguće da ne osetimo mišta, a naši ljudi su sami unosili paniku. Sve vreme su nas obezbeđivali specijalci koji su bili na krovu, a policija u civilu je bila stalno u hotelu.Pokušali smo da se isključimo i uživamo, ali nije fer da ostanemo i letujemo dok ljudi ginu", rekao je Vanja Radić.

Neki putnici su, međutim, imali i bliski susret sa demonstrantima.

"Za razliku od mnogih mi smo imali loše iskustvo, u povratku smo upali u demonstracije, lupali su nam po autobusu i kamenovali su nas", rekao je mladić po imenu Bane.

U Tunisu se nalazilo 147 srpskih turista i oko 50 radnika.

Zdravko  Ponoš je rekao da je Jeremić doneo odluku i da se evakuišu i članovi porodica zaposlenih u ambasadi Srbije u toj zemlji.

Zdravko Ponoš, rukovodilac akcije, rekao je da će se u drugoj grupi vratiti ostatak turista i radnici koji nisu bili spremni da se danas vrate u Srbiju. On je dodao i da je ministar spoljnih poslova, Vuk Jeremić, naložio da se porodice radnika u srpskoj ambasadi evakuišu.

"Odluka je doneta zbog složene i neizvesne bezbednosne situacije u toj zemlji", rekao je Ponoš.

Ponoš je izjavio da je večeras prvim letom stiglo 125 građana Srbije, koji su boravili u Tunisu i najavio da će sutra popodne biti organizovan još jedan let za radnike iz Srbije, koji borave u Tunisu i grupu turista, koja danas nije bila spremna da se vrati za Beograd.

"Mi smo apelovali da se ne putuje u Tunis i da se ljudi iz Tunisa vrate u Srbiju", rekao je Ponoš i najavio da će on sutra otputovati u Tunis kako bi pomogao zaposlenima u ambasadi Srbije.
Povratak srpskih turista je ranije danas najavila predstavnica za medije turističke agencije "Kon-Tiki" Milica Žarković.
"Postignut je dogovor, i u saradnji s ministarstvom spoljnih poslova i JAT-om danas u poslepodnevnim časovima u Beograd će se vratiti turisti koji su preko naše i preko drugih agencija, otišli u Tunis", rekla je Žarkovićeva.

Ambasadorka Srbije u Tunisu Milica Čubrilo Filipović

Ambasadorka Srbije u Tunisu Milica Čubrilo Filipović izjavila je ranije danas FoNetu da se 116 građana Srbije prijavilo za vanredni let, u organizaciji Ministarstva spoljnih poslova i JAT, kojim će danas iz Monastira poleteti za Beograd.

Prema informaciji objavljenoj na sajtu aerodroma u Monastiru, bilo je predviđeno da avion za Beograd poleti u 15:30 časova.
Čubrilo je naglasila da su turisti iz Srbije bezbedni i da se nalaze u turističkim zonama koje su udaljene od gradova i nisu imali nikakve neprijatnosti.
Prema njenim rečima, većina turista je boravilo u mestu Sus, dok su četiri osobe boravile u Hamametu. Čubrilo je naglasila da bezbednosnih problema nije bilo,
ali hoteli se prazne, u nekima nema ni struje, a postoji i problem sa snabdevanjem namirnicima.

"Dali smo im izbor. Svi oni koji žele da putuju, jutros su mogli da se odluče za to, oni koji su odlučili da ostanu, ostali su na sopstvenu odgovornost", rekla je Čubrilo.
Iz Tunisa, zahvaćenog neredima, na beogradski aerodrom je sleteo prvi avion sa srpskim turistima
Evakuacija građevinskih radnika tek sutra

Milica Čubrilo je dodala da nema tačan broj turista koji su odlučili da ostanu u Tunisu.

Ona je objasnila da su građevinski radnici, koji borave u Tunisu, daleko od Monastira, zbog čega danas nije bilo moguće organizovati njihov transport. "Radimo na tome da organizujemo njihov transport sutra. Jedna grupa je blizu granice sa Alžirom, drugi su na severu između Tabarke i Bizerte, tako da radimo na tome da organizujemo njihov transport ka Monastiru sutra ujutru", precizirala je Čubrilo.

"Ako oni i dalje budu želeli da se evakuišu, naša država će poslati još jedan avion po njih, kao i za slučaj da se ostali putnici predomisle. Sve zavisi od toga šta radnici odluče", poručila je Čubrilo.
« Poslednja izmena: 17. Jan 2011, 08:52:58 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Srpski turisti u Tunisu: Jedva ih naterali da se vrate kući!

Specijalnim letom „Jata", po nalogu Ministarstva spoljnih poslova, sinoć evakuisani svi oni koju su prihvatili poziv Vlade Srbije. Većina putnika nevoljno se vratila u zemlju uprkos žestokim uličnim neredima u Tunisu

Avionom „Jata" koji je sinoć sleteo na Aerodrom „Nikola Tesla" u Beogradu evakuisano je 122 srpskih turista iz tunišanskih letovališta! Međutim, više od 40 turista, među kojima su čak i porodice s malom decom, rešilo je na sopstvenu odgovornost da ostane u ovoj afričkoj zemlji u kojoj je zbog oružanih sukoba, ubistava i pljački na snazi vanredno stanje.
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije i „Jat" poslali su juče prvi avion koji je prevezao naše državljane.
- Ako bude potrebe, u narednim danima biće organizovano još letova - naveli su u MIP-u.

NEMA OBEŠTEĆENJA

Radisav Stanković, direktor asocijacije turističkih agencija JUTA, kaže da prema važećem zakonu agencije nemaju obavezu da putnicima vrate novac ako je njihov aranžman prekinut zbog vanredne situacije poput ove u Tunisu.
- U slučaju kada se desi ovako nešto, agencija samo ima obavezu da putnike bezbedno vrati u Srbiju. Povraćaj novca bio bi jedino moguć ako bi hotelijer vratio novac agenciji - objašnjava Stanković.

Po sletanju u Beograd srpski turisti uglavnom nisu bili uznemireni zbog cele situacije, ali im je jako bilo žao što su morali da prekinu odmor.

Baka Nada: Nisam htela kući

- Mnogo gore stvari sam viđala u Beogradu i uopšte nisam planirala da se vratim! Ali, iz agencije su mi rekli da ću sama morati da platim povratak ako se nešto iskomplikuje. Bilo mi je super, žao mi je što mi je na ovakav način prekinut odmor - kaže penzionerka Olga Rodić.
Sanja Tomić, koja je sa mužem i troje dece boravila u Port el Kantauiju, kaže da se jedino Srbima ostajalo na odmoru.
- Nemci, Italijani i Rusi otišli su još pre dva dana! U hotelu u kome smo mi bili ostalo je samo dvadesetak Srba - priča Sanja za Press.
Vanja Radić, koji se takođe odmarao u Port el Kantauiju, kaže da je video da je vrag odneo šalu!
- Svakodnevno sam gledao televiziju i čitao vesti na internetu. Ne možete da se opustite kad vidite snajperistu na krovu hotela. Nije lepo odmarati se kad gledaš da ljudi ginu - kaže Vanja.

Aleksandar Lopičić izašao je iz aviona noseći u rukama jednogodišnjeg sina Filipa.
- Nismo imali probleme, ali nije mi bilo prijatno kada sam čuo i video šta se događa - rekao nam je Aleksandar.

Penzionerka Nada Tanasković (80) bila je vidno neraspoložena jer je morala da se pre vremena vrati sa odmora.
- U Tunis odlazim već godinama. Nije mi se vraćalo. Nisam ništa loše videla. Pristala sam da se vratim tek na nagovor ostalih putnika - rekla nam je baka Nada.
U avionu koji je leteo za Beograd juče je bio i Miša Milovanović sa suprugom, koji je samo dva dana ranije za Press tvrdio da se ne plaši i da će u Susu ostati do isteka aranžmana.

Milica Čubrilo-Filipović, ambasadorka Srbije u toj afričkoj zemlji, potvrdila je za Press da su se vratila 122 putnika, od oko 150 koliko ih boravi u Tunisu.

- Celo jutro smo ih molili, međutim neki su odlučili da produže boravak. U stalnom smo kontaktu i sa 39 građevinskih radnika koji se nisu našli u avionu jer nismo mogli da organizujemo da na vreme stignu do aerodroma u Monastiru - objasnila je ambasadorka.

Nisu se uplašili... Porodica Tomić kaže da su u njihovom hotelu ostali samo Srbi

Nadežda Veseličić, turistički vodič „Kon Tikija" u Susu i Port el Kantauiju, kaže za Press da se od 55 putnika koji su u njihovom aranžmanu boravili u Tunisu 51 vratio. Ona navodi da je jedan bračni par sa dvoje male dece ipak rešio da ostane!

Ostala zbog lepog vremena

- Ta porodica iz Beograda morala je da potpiše izjavu da to radi na sopstvenu odgovornost - ističe naša sagovornica.
Dragan Zekić, predstavnik „Argus tursa", kaže za Press da njihovi turisti nisu hteli da se vrate jučerašnjim letom. Iz Tunisa se juče nije išlo ni turistima koji tamo borave posredstvom agencije „Sanlajn".
- Od 65 naših gostiju 32 je rešilo da ostane - navodi Mirjana Kukilo, predstavnica „Sanlajna", koja takođe ostaje u Tunisu.

Beograđanka A. P., koja u aranžmanu „Sanlajna" boravi u Port el Kantauiju, među onim je turistima koji ni po koju cenu nisu hteli da prekidaju godišnji odmor.
- Razlog što sam donela odluku da ostanem je lepo vreme, ali i to što je hotelski kompleks u kojem sam smeštena zaštićen, daleko od ulica u kojima su bili protesti. Dok Englezi i Nemci beže odavde kako znaju i umeju, Srbi se nisu mnogo prepali - rekla je za Press ova Beograđanka.

Kamenovan autobus sa srpskim turistima!

Veliku neprijatnost doživeli su putnici jednog autobusa sa „Kontikijevim" turistima, kada su juče krenuli ka aerodromu u Monastiru. Njih je na magistrali zaustavila velika grupa tuniskih demonstranata i zasula kamenicama.
- To je bilo veoma dramatično. Ljudi su se uplašili jer se autobus zaglavio u masi okupljenih Tunišana i nije mogao da se pomeri - priča nam jedan od putnika koji su se juče vratili u Beograd. - Tunišani su bili besni, vikali su i udarali rukama po autobusu. Onda je krenulo i kamenje da seva sa svih strana. Sreća pa se nije polomio nijedan od prozora inače bi bilo mnogo povređenih. Vozač je nekako uspeo da se izvuče iz te gomile i da nastavi put ka aerodromu nekim sporednim putem. To nije bilo nimalo prijatno. Nalazite se negde usred Tunisa, ne znate gde ste i šta može da vam se dogodi. Ne znam, posle ovoga stvarno sam shvatio da je dobro što sam odlučio da krenem nazad u Beograd. Tamo više niko nije siguran.

Ambasadorka: Imamo hrane još za tri dana

Ambasadorka Milica Čubrilo Filipović, koja u Tunisu boravi sa suprugom i dvoje dece, kaže da za sada nema nameru da napušta svoje radno mesto iako im ponestaju zalihe hrane!
- Ne mogu da šaljem svoju decu za Beograd dok se ne prebace svi naši državljani koji to žele. Pored toga, smatram da će se situacija uskoro smiriti i da neće ni biti potrebe za tim. U ambasadi imamo namirnica za još tri, četiri dana - ističe Čubrilo Filipović.
Ona je naglasila da su pored nestašice hrane, veliki problem i pljačke, jer se sada radnje pustoše iz straha od gladi!
- Mnogi sada pljačkaju u panici jer se plaše da će doći do velikih nestašica - navodi Čubrilo-Filipović.

SUKOBI I DALJE TRAJU, BEN ALIJA OPTUŽUJU ZA NEREDE

TUNIS - Ulični sukobi u Tunisu još ne prestaju, ali je situacija malo mirnija nego prethodnih dana. Policija je juče uhapsila šefa obezbeđenja odbeglog predsednika Tunisa i nekolicinu njegovih kolega zbog optužbi da su kovali zaveru protiv državne bezbednosti, preneli su mediji u toj zemlji. Više od 50 ljudi uhapšeno je pod sumnjom da su koristili ambulantna kola da bi iz njih nasumice pucali!

Haos na ulicama... Policija i vojska već danima ne mogu da smire nerede
U prestonici ove afričke republike juče po podne čula se pucnjava iz vatrenog oružja u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova, dok su policija i vojska pokušavale da smire napetosti posle svrgavanja predsednika Ben Alija.
- Kriminalci koriste ambulantna kola da pucaju na ljude - rekao je jedan policijski zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Isam Čebi, visoki zvaničnik glavne opozicione stranke PDP, rekao je da je došlo do razmene vatre između bezbednosnih snaga i neidentifikovanih napadača ispred sedišta stranke. Veliki broj ljudi okupio se ispred te zgrade u centru grada, gde su raspoređene jake bezbednosne snage. Prema navodima Frans presa, centar grada je potpuno pust, osim što ima veliki broj policije.

Tuniski ambasador pri Unesku u ostavci, Mezri Hadad, optužio je juče svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija da je pre bekstva iz zemlje u petak „pripremio anarhiju" i da on „diriguje tim operacijama".
- Optužujem Ben Alija da je pripremao nerede i anarhiju pre odlaska. Optužujem ga da je izabrao politiku spržene zemlje - rekao je Hadad koji je podneo ostavku nekoliko sati pre bekstva tuniskog predsednika.
Ben Ali je po mišljenju ambasadora dao oružje i dosta novca pripadnicima njemu bliske garde i ljudima koji su mu verni da bi izazvali građanski rat kad on napusti Tunis, s ciljem da se nakon toga vrati na presto.
Više očevidaca reklo je da su pljačke i napadi poslednjih nekoliko dana delo članova bezbednosnog aparata svrgnutog predsednika.

POLICIJA UBILA NEKOLIKO DEMONSTRANATA!

Pripadnici snaga bezbednosti Tunisa ubili su sinoć nekoliko naoružanih ljudi koji su pucali s krova zgrade u blizini centralne banke u glavnom gradu! Snage bezbednosti razmenile su vatru s naoružanim napadačima, a neimenovani vojni zvaničnik rekao je tuniskoj državnoj televiziji da su dvojica napadača ubijena vatrom koja je ispaljena iz helikoptera.
Policija je uhapsila četiri osobe s nemačkim pasošem u vezi s oružanim incidentom blizu sedišta glavne opozicione partije PDP, rekao je bezbednosni izvor agenciji Rojters. Predstavnici policije ranije su izjavili britanskoj agenciji da dve osobe uhapšene u vezi s tim incidentom imaju švedski pasoš.
Na meti brojnih napada bili su i lokali u vlasništvu porodice svrgnutog predsednika Zina el Abidina Ben Alija i porodice njegove supruge Lejle Trabelsi. U prestonici Tunisu demolirana je poslovnica banke koju je osnovao jedan Ben Alijev šurak, a uništavana su i vozila marki „kia", „fijat" i „porše", koje je u tu severnoafričku zemlju uvozila firma vladajuće porodice. Inače, Ben Alijeva supruga i njena porodica postali su simboli korupcije i meta gneva među Tunišanima.

Pobegao posle 23 godine vlasti

Podsetimo, više desetina ljudi poginulo je u višenedeljnim nemirima u Tunisu, a u petak je u toj državi proglašeno vanredno stanje, raspuštena vlada i najavljeno održavanje prevremenih izbora za šest meseci. Zin el Abidin Ben Ali je posle 23 godine vladavine napustio zemlju i s porodicom otišao u Saudijsku Arabiju. U međuvremenu, predsednik tuniskog parlamenta Fuad Mebaza položio je zakletvu za privremenog predsednika, a ustavom je predviđeno i da novi predsednički izbori budu održani u roku od 60 dana.

AGENCIJE
V. NEDELJKOVIĆ

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/147680/Srpski+turisti+u+Tunisu:+Jedva+ih+naterali+da+se+vrate+ku%C4%87i!.html
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Nokia 6230
Ovaj Ben Ali je nasilno smenio drzavnim udarom, 87-e Habiba Burgibu, legendarnog predednika Tunisa, izvojevaca Tuniske nezavisnosti pod opravdanjem da je mator i senilan. Burgiba se blizio 90-oj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Chrome 8.0.552.237
mob
Nokia 
Citat
Burgiba se blizio 90-oj.
Најбоље године.  Smile
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5 6 ... 12
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.