Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sirija ~ demonstracije koje su se otele kontroli  (Pročitano 544349 puta)
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Sukobi u palestinskom kampu kod Damaska, 20 mrtvih

Sirijska vojska granatirala je pobunjeničke pozicije u palestinskom izbegličkom kampu na obodu Damaska i ubila 20 ljudi, saopštile su opozicione grupe.

Izbeglički kamp Jarmuk nalazi se na južnom ulazu u Damask i bio je poprište poslednje bitke između snaga lokajnih sirijskom predsedniku Bašaru el-Asadu i pobunjenika.

- Jarmuk je gusto naseljena oblast i njegovo granatiranje se uvek završi humanitarnom katastrofom. Sada je ubijeno 20 ljudi, uključujući i lekare koji su pokušavali da pomognu ranjenima na ulicama, a više desetina je ranjeno - rekao je opozicioni aktivista Muhamad al-Hur.

U Siriji se nalazi pola miliona palestinskih izbeglica, većinom potomaka onih koji su napustili svoje kuće za vreme i posle osnivanja Izraela 1948. godine, preneo je Rojters.

Britanska agencija navodi da su se Asad i njegov otac, pokojni predsednik Hafez el-Asad, uvek predstavljali kao junaci palestinske borbe, sponzorišući nekoliko gerilskih grupa.

Međutim, ustanak u Siriji podelio je Palestince u odnosu prema toj zemlji, jer neki podržavaju borbu protiv Asada, dok drugi podržavaju sirijskog predsednika.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Brahimi za rezoluciju UN o Siriji, Lavrov protiv

Specijalni predstavnik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju Lahdar Brahimi, pozvao je danas svetske sile da u Savetu bezbednosti UN donesu rezoluciju, zasnovanu na sporazumu koji su postigle u junu u Ženevi, o sastavu prelazne sirijske vlade, kako bi se krvoproliće u toj zemlji zaustavilo.

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, na istoj konferenciji za novinare u Kairu, odbacio je potrebu za ovakvom rezolucijom, rekavši da su "drugi podstakli nasilje podržavajući pobunjenike".

- Važno je da Ženevska deklaracija bude pretvorena u rezoluciju Saveta bezbednosti, kako bi mogla da postane politički projekat koji se može primeniti - rekao je Brahimi posle sastanka sa Lavrovom i šefom Arapske lige Nabilom Elarabijem.

- Pozivam članice SB UN da nastave razgovore i donesu ovu rezoluciju -  dodao je Brahimi.

Lavrov je, međutim, rekao da obe strane treba privoleti da pregovaraju i da Moskva podržava Ženevsku deklaraciju.

- Nažalost neke zemlje koje su učestvovale u Ženevi ne komuniciraju s vladom, već samo s opozicijom i ohrabruju je da se bori do pobede, a to ima veoma negativan uticaj - ocenio je Lavrov.
Za Rusiju i Kinu Asad ne čini nasilje
Rusija i Kina, stalne članice SB UN već su stavile veto na tri nacrta rezolucije UN koje su predložile zapadne zemlje, a kojima se za nasilje optužije sirijski predsednik Bašar el-Asad. Ostale tri stalne članice SB UN su SAD, Velika Britanija i Francuska.

- Možda nam ne treba rezolucija - dodao je šef ruske diplomatije, ocenivši da bi to dodatno pogoršalo situaciju i izazvalo nastavak krvoprolića.

Elarabi je ocenio da neslaganje izmedju pet članica SB UN koje imaju pravo veta, sprečava da se postigne bilo kakav obavezujući dogovor.

Agencija Rojters navodi da komentari Brahimija i Lavrova ističu podele i neslaganja o sirijskom građnskom ratu

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
"Narod je glup, a sad se buni zato što je glup. Pa ne možeš i biti glup i bunit' se što si glup."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Џихадисти у Алепу

Жестоки сукоби воде се у Алепу, а око 1.500 бораца Ал Каиде бори се против сиријске војске у највећем граду те земље. Војни авиони и тенкови гађају побуњенички контролисана предграђа у Дамаску.

Око 1.500 домаћих и страних припадника Ал Каиде учествује у борбама против сиријске војске у Алепу. Борбе се воде око на северозападном улазу у град и око аеродрома.

Домаћа група Џабат ел Насраф, огранак Ал Каиде у Сирији, има око 800 својих бораца у и око Алепа, док страна група Ел Мухаџарим учествује у борбама са више од 500 људи.

Побуњеници, међутим, не верују да ће моћи озбиљније да угрозе сиријску војску у Алепу и апелују на већу помоћ у наоружању и људству. На њихове позиве једино су се, за сада, одазвале поменуте Ал Каидине групације.

Са друге стране, преговори у Дохи, осмишљени да уједине сиријску опозицију, се, према речима западних дипломата, распадају.

Изгледа да је фракцијска подељеност превелика и да сиријски опозиционари не могу да нађу заједнички језик којим би била успостављена нека врста јединствене платформе.

На самиту у Дохи, исламистичке и секуларистичке фракције показале су највећи степен подељености и супротстављености.

Поред њих, ни представници побуњеника на терену не деле иста схватања и погледе са опозиционим активистима ван земље.

Сиријска војска бомбардовала положаје побуњеника у јужном делу Дамаска, јавиле су агенције, позивајући се на опозиционе активисте.

Борбени авиони испалили су ракете, а тенкови су засули артиљеријском ватром Сбејну, Јалду, Библу, као и Ал-Тадамун и Хаџар а-Асвад, где се налази палестински избеглички логор Јармук.

"Пред зору је изведено више координисаних напада на војне пунктове у тим подручјима. Уследили су окршаји, а групе палестинских бораца прикључиле су се обема странама", рекао је Франс пресу директор сиријске Опсерваторије за људска права Рами Абдел Рахман.

У Сирији се налази пола милиона палестинских избеглица, већином потомака оних који су напустили своје куће за време и после оснивања Израела 1948. године.

Сиријски председник Башар eл Асад и његов отац, покојни председник Хафез ел Асад, увек су се представљали као јунаци палестинске борбе, спонзоришући неколико герилских група, наводи Ројтерс.

Међутим, устанак у Сирији поделио је Палестинце у односу према тој земљи, јер неки подржавају борбу против Асада, док други подржавају сиријског председника.

Многи становници области у којима бесне окршаји напустили су домове због насиља.

У Сирији је, према подацима Опсерваторије, од почетка устанка против Асадовог режима, убијено више од 36.000 људи.

Izvor: RTS
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
I-mate 30 Pro
Prekjuce smo sedeli sa jednik Kurdom...pomocnik trenera u Rubinu... Smile

Ima i Sirijski i Turski pasos...kaze da su Rusi to zamutili .... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

No squealing remember "that it's all in your head"

Zodijak
Pol
Poruke 5365
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Prekjuce smo sedeli sa jednik Kurdom...pomocnik trenera u Rubinu... Smile

Ima i Sirijski i Turski pasos...kaze da su Rusi to zamutili .... Smile

Sta su zamutili?
IP sačuvana
social share
I reach my peak, I can't speak,
call my nigga Chic, tell him that my will is weak.
I'm sick of niggas lyin', I'm sick of bitches hawkin'
matter of fact, I'm sick of talkin'.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.8.2
Browser
Safari 536.26.17
mob
I-mate 30 Pro
Ne znam...kaze Rusi su krivi za to...
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 5
Interesantna je obucenost sirijske vojske, kao i libijske. Jedan grad u pustinji rokaju mesecima i opet se vode "ostre" borbe. Da su ih samo drzali pod opsadom sve ovo vreme, ovi bi do sada pocrkali od gladi i zedji.  Smile

Taj Alepo kao da ima 20 miliona stanovnika.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Ako si ti iz ovog videa bilo sta zakljucio, ti zaista imas velikih psihickih problema koje pokusavas da resis na forumu. Veruj mi, ne ide ti.

Eto zakljucka, onako smisljenog. E, vidis, bas ja otvorio onomad temu sa Gadafijem i eto, vidis, Gadafija danas vise nema. MIslim, nit ga je tema na forumu niti moje licno misljenje nije imala bas nikakvog uticaja na gradjanski rat u Libiji. Ali zato ja ispo lud kad sam rekao da su Gadafiju dani odbrojani. Ali naravno ti bi voleo, kao sto je neko napisao, da svi pisu "Izrdzi Gadafi", "Ne daj se pukovnice" i posle naravno neizostavni R.I.P. kralju Afrike (bez Azije). E, ako imas svoje misljenje koje odstupa od pojedinaca ovde, onda ispadnes bolestan.
Ili recimo treba da umirem od srece kad tamo u Americi zagine neka brojka Amera ali treba da izrazim veliku tugu izalost ako se tako nesto dogodi u Rusiji, ili recimo Iranu. E, vidis, recimo kad je umro voljeni marsal nesto mi se nije dalo da placem na komandu, ali daleko opet od toga da cu ga popljuvati danas.
A sad da se vratimo na video. Asadovi vojnici u dzamiji rade performanc kud-a "Pussy Riot" ali naravno, posto sluze Asadu, to verovatno ne smeta nikome, jer eto, tamo treba podrzavati sekularnost, ali ni slucajno u Rusiji, tamo treba sve strpati u Sibir...
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Nista

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 82508
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 22.0.1229.94
Tvoj najveci problem je sto jednostavno onako Bosanceroski volis da teras kontru...bez obzira dal si u pravu ili ne...bitno je da prdis. Mada relativno se kreces u uskom krugu tema i obicno u odredjenim trenutcima.
Argumetnom udaras sa kontrargumentom i tako dalje i tako blize.
I jedni i drugi ste poprilicno bolesni od dupelizaca Ruskih do kontrasa Americkih...realnost je sarolika a vi svi ste ko konji sa uzdama.
A nijedan Bosanceros nije plakao za komadantom pa nisi morao ni ti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 5
E, vidis, bas ja otvorio onomad temu sa Gadafijem i eto, vidis, Gadafija danas vise nema. MIslim, nit ga je tema na forumu niti moje licno misljenje nije imala bas nikakvog uticaja na gradjanski rat u Libiji. Ali zato ja ispo lud kad sam rekao da su Gadafiju dani odbrojani. Ali naravno ti bi voleo, kao sto je neko napisao, da svi pisu "Izrdzi Gadafi", "Ne daj se pukovnice" i posle naravno neizostavni R.I.P. kralju Afrike (bez Azije). E, ako imas svoje misljenje koje odstupa od pojedinaca ovde, onda ispadnes bolestan.

Prvo da ti zahvalim na trudu, jedan od retkih tvojih postova na forumu koji ukljucuje i tvoje misljenje. Nije uopste problem da li ce neko biti uz Gadafija, Asada, Ahmedinedzada ili protiv njih. Pre nego sto je pocelo sranje u Siriji, ja nisam ni znao ko je Asad, niti sam imao nekoga u Libiji, kao ni u Iranu. Niko nece smatrati da si bolestan ako si protiv Asada i ostalih. Pogledaj svoje postove na temi o Libiji, od prvog do poslednjeg. Pa ti si dozivljavao multiplaj orgazme postujuci vesti gde libijska vojska pusi. Smiley  To je meni fascinantno. "Napred nasi", "gasini cadjavi placenici se povlace", "gasa je pobegao u alzir/venecuelu/kubu" i slicne fraze si pisao sa tolikom dozom unutrasnje energije da sam mislio da zaista dozivljavas sladostrasce svakim postom koji ostavis.

Isto tako, mada, sa bitno manjom dozom, ostavljas komentare na temi o iranu i siriji. Nisi ti ovde da bi razmenjivao misljenje sa onima koji ne misle kao ti, vec te, po mom misljenju pali ideja da kontriras drugima, a to da li si u pravu ili ne, to te najmanje zanima.

U dosta postova sam napisao da me bukvalno zabole ko ce pobediti u Libiji, Siriji, Iranu i ostalim zemljama, a znam da ce im samo biti gore. Objasnjavao sam zasto je sada gore u Egiptu nego pre, zasto je sada gore u Libiji nego pre i zasto ce im biti sve gore i gore ali ne vredi to tebi objasnjavati, jer nazalost, nisi u stanju da srocis post gde ces objasniti zasto je bolje da pobunjenici dodju na vlast. Lakse ti je da kopiras neku vest i da ubacis komentar da ce Asad jos malo da poseti Gasu u vecnim lovistima. I to ces raditi svom zestinom, kao da si na zidinama Alepa. Uvek me je fascinirala cinjenica tog besplatnog truda i borbe pojedinih clanova na forumu. Ovi koji su placeni da postavljaju vesti po forumima, njih razumem, takav je posao. Ovi drugi su za posmatranje, najblaze receno.

A sad da se vratimo na video. Asadovi vojnici u dzamiji rade performanc kud-a "Pussy Riot" ali naravno, posto sluze Asadu, to verovatno ne smeta nikome, jer eto, tamo treba podrzavati sekularnost, ali ni slucajno u Rusiji, tamo treba sve strpati u Sibir...

Buduci da podrzavas pusi rajot u borbi protiv vladavine Putina u Mordoru, trebalo bi da podrzis i asadove vojnike. Tvoj smesni video je postavljen kao odgovor na ubijanje zarobljenih sirijskih vojnika od strane pobunjenika. Dakle, veze s' vezom nema ali bitno je da je tvoj dusevni mir zadovoljen. Smiley

Zasto si smanjio postovanje na temi o Lobiji? Otisao Gasa, pa ti sada nije zanimljivo sto tamo vladaju poglavice raznih plemena i sto se ubijaju svakodnevno? Tvoja "sajber misija" je uspesno zavrsena? We came, we saw, he died?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 64 65 67 68 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.046 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.