Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:28:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sex vs. Bog  (Pročitano 24903 puta)
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49817
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
U jednom jedinom u kojem postoji rec koja predstavlja metaforu. Duhovni svet cije se znacenje prenosi u fizicki svet.

Не може једна рјеч сама по себи представљати метафору, већ све зависи од тога на који начин је употребљена. Стилске фигуре нису било какве рјечи, већ рјечи које имају своје мјесто и које се налазе у неком препознатљивом облику или контексту. 

Vec si spomenuo Knjigu o Jovu, u njoj ne postoji fizicka prisutnost "satane", postoji samo "dijalog na nebu"

Па када постоји дијалог зар то не значи да два бића међусобно комуницирају ? Бог не разговара сам са собом већ са Сатаном. Ако Сатана не постоји са ким онда разговара Бог ?

Ne postoji malo i veliko zlo i Pismo nam objasnjava da covek ne stvara nista, nego je stvoren da se kroz njega nesto stvara, bas kao sto se kroz ostatak prirode ostale stvari stvaraju. Nema nikakve razlike da li je neki covek umro od ruke coveka, zivotinje ili vremenske nepogode.

Разлика је у томе што баш од човјека може да се прими највећа доза патње, коју је тешко наћи у осталој природи. 

" Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,
Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "

Постоји један узрок и постоји један Бог... Што ни мало не утиче на то да постоји и Сатана.
« Poslednja izmena: 23. Maj 2010, 22:09:47 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Па када постоји дијалог зар то не значи да два бића међусобно комуницирају ? Бог не разговара сам са собом већ са Сатаном. Ако Сатана не постоји са ким онда разговара Бог ?

Taj dijalog je u domenu bajki.  Covecanstvo ni dan danas ne moze da dokaze postojanje Boga, a jos manje Satane. Tako da mogucnost da se dogodio dijalog izmedju dva nedokaziva mitska bica Boga i Satane, ravan je mogucnosti da su crvenkapa i vuk imali dijalog u sumi.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2010, 01:16:13 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master
Не може једна рјеч сама по себи представљати метафору, већ све зависи од тога на који начин је употребљена. Стилске фигуре нису било какве рјечи, већ рјечи које имају своје мјесто и које се налазе у неком препознатљивом облику или контексту. 
Naravno da moze ( ja mogu da kazem "kljun !" i oni koji su samnom i koji znaju sta ta metafora predstavlja ce znati da je sluzbeno lice u blizini......), ali to nije bila poenta onoga sto sam rekao. Ogroman razlog tvog nerazumevanja onoga sto kazem je izuzetno slabo pracenje onoga sto je receno. Ti si rekao ( odnosno pitao, ali nisi stavio znak pitanja ) " У којем контексту мислиш да је метафора. (?) " a ja sam odgovorio ono sto ti nisi razumeo, posto ja nisam govorio o jednoj reci nego o svakoj reci koja predstavlja metaforu.
Mi vidimo ljude koji cine zlo ljudima i vidimo ostatak prirode koji cini zlo ljudima, mi ne vidimo nikakvog
"satanu koji postoji u materiji" kako cini zlo ljudima.

Citat
Postoji dijalog kojeg je kao pricu ispricao neko ko je pre 3500 godina napisao Knjigu o Jovu ( sumnja se da je
Mojsije, ali Mojsije ni u jednoj od svojih 5 knjiga nije spomenuo ime "satana" ili "djavo" ).
Pisci Pisma nisu imali dijalog sa Bogom, oni su imali inspiraciju koja im je navodila dijaloge koje su naveli.
Ti ocigledno smatras da su ljudi pre 3000 - 2000 godina imali istu svest kao danasnji covek.

Pismo je pisano u metaforama i parabolama, Isus je govorio istinu koja se nalazila u parabolama, i rekao je da
ce doci vreme kada ce odabranima objasniti ko je Bog - prostim recima, a to vreme je - danas.
Jovan 16:25 " Ovo vam govorih u pričama; ali će doći vreme kad vam više neću govoriti u pričama, nego ću vam upravo javiti za Oca. "
Taj govor naravno ne predstavlja govor jevreja koji je rodjen pre 2000 godina nego ce njegov Duh - Hrist
- Istina objasniti onima koji nece umreti sta je istina o svemu sto oni treba da znaju.

Imao sam pogresan utisak da si ti osoba koja zna da ne postoje zmije koje pricaju sa zenama  i mesto u kojem lete andjeli i presto na kojem Bog prica sa njima.

Citat
Разлика је у томе што баш од човјека може да се прими највећа доза патње, коју је тешко наћи у осталој природи. 
To je veoma diskutabilno i bilo bi jako lepo tu tvoju teoriju predstaviti ljudima koji zele da umru posto im je zivot kroz bolest koja ih je zadesila najveca kazna koja ih je zadesila a da pri tom covek sa tom kaznom nema nista.

Citat

Постоји један узрок и постоји један Бог... Што ни мало не утиче на то да постоји и Сатана.
Ti i dalje ne shvatas sta postoji a sta ne postoji. Ti i dalje ne shvatas da duhovni svet ne postoji, nego covek samo moze da oseti njegovu prisutnost u sebi.
Citat: inkredibl6
Taj dijalog je u domenu bajki.  Covecanstvo ni dan danas ne moze da dokaze postojanje Boga, a jos manje Satane. Tako da mogucnost da se dogodio dijalog izmedju dva nedokaziva mitska bica Boga i Satane, ravan je mogucnosti da su crvenkapa i vuk imali dijalog u sumi.
Tako je, to se zove glas zdravog razuma. Ali taj isti zdrav razum moze da izvuce pouku iz tih fizicki nepostojecih dijaloga. Jedina svrha bajke o crvenkapi je da se deca upozore na opasnost koja vreba od onih koje ne poznaju.
Jedina svrha Knjige o Jovu ( u kojoj se nalazi inkriminisani dijalog izmedju fizicki nepostojecih bica ) jeste
da covek koji ima zdrav razum shvati da nema nikakvu kontrolu nad desavanjima, nista vise i nista manje.
« Poslednja izmena: 24. Maj 2010, 12:39:27 od eyepheelYU »
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49817
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Најпоузданији показатељ, када је у питању егзистенција Сатане, јесте само свето јеванђеље. Наиме, јеванђеље се разликује од већег дијела остатка светог писма. Разликује се баш по томе што нема никаквих стилских фигура, него се све преноси буквално. Тако да сваки човјек, без обзира на интелигнецију тј. моћ схватања може да је прихвати. Ту ништа нема скривено нити закукуљено. Све је разумљиво и најпростијем човјеку. Свака прича коју је Исус испричао, одмах након причања је растумачена. Оно што није могло да стане у причу Исус је изнио примјером личног понашања. Тако да нам није оставио ни једну загонетку када је у питању све што је рекао или показао.

У светом јеванђељу по Матеју стоји:

Тада Исуса одведе Дух у пустињу да га ђаво куша. И постивши се дана четрдесет и ноћи четрдесет, напошљетку огладње. И приступи к њему кушач и рече: ако си син Божиј, реци да камење ово хљебови постану. А он одговори и рече: писано је: не живи човјек о самом хљебу, но о свакој ријечи која излази из уста Божијих. Тада одведе га ђаво у свети град и постави га наврх цркве;  Па му рече: ако си син Божиј, скочи доље, јер у писму стоји да ће анђелима својијем заповједити за тебе, и узеће те на руке, да гдје не запнеш за камен ногом својом. А Исус рече њему: али и то стоји написано: немој кушати Господа Бога својега. Опет га узе ђаво и одведе га на гору врло високу, и показа му сва царства овога свијета и славу њихову;  И рече му: све ово даћу теби ако паднеш и поклониш ми се. Тада рече њему Исус: иди од мене, Сотоно; јер стоји написано: Господу Богу својему поклањај се и њему једино служи. Тада остави га ђаво, и гле, анђели приступише и служаху му.

(Мт. 4,1-11)

« Poslednja izmena: 25. Maj 2010, 01:27:44 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
У светом јеванђељу по Матеју стоји:

Тада Исуса одведе Дух у пустињу да га ђаво куша. И постивши се дана четрдесет и ноћи четрдесет, напошљетку огладње. И приступи к њему кушач и рече: ако си син Божиј, реци да камење ово хљебови постану. А он одговори и рече: писано је: не живи човјек о самом хљебу, но о свакој ријечи која излази из уста Божијих. ........ ..........
(Мт. 4,1-11)

Jel ima svedoka ovog dijaloga? Kako da znamo da prica nije izmisljena? Mislim, kako je ovaj razgovor posle par stotina godina zapisan ovako precizno od reci do reci? Ili je bilo svedoka u pustinji, ili se Isus sam hvalio u narodu, sto je opet tema za drugu analizu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Bosch ima centrifugu
Ne znam samo sta bi ste radili sa tim vasim Bogom ili Satanom kada bi ste ih nasli. Opustite se i uzivajte u sexu - ima zanimljivih stvari da covek nauci u vezi sa doticnim fenomenom.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49817
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Pročešljao sam malo forum i vidim da Inkredib otvara dosta slicne teme. Smiley

http://forum.burek.com/da-li-je-dozvoljen-seks-za-vreme-bozicnog-posta-t287913.html
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC Wildfire S
Sex vs. Bog... heh...
Od današnjih 6 milijardi ljudi (plus oni koji su umrli... spekulacije kažu sve ukupno 106 milijardi)... većina je došla na ovaj svet... seksom... dokazano da uspeva i sex je vrlo efikasna metoda kad je u pitanju razmnožavanje i stvaranje novih ljudi.
... poznat je jedan slučaj (to je ona manjina 0.00...01%) nastao duhovnom vantelesnom oplodnjom... a pitanje je da li je to istina, nikad dokazano.

106 milijardi ljudi naprama 1 nedokazani...

Mislim da sex pobeđuje.
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Најпоузданији показатељ, када је у питању егзистенција Сатане, јесте само свето јеванђеље. Наиме, јеванђеље се разликује од већег дијела остатка светог писма. Разликује се баш по томе што нема никаквих стилских фигура, него се све преноси буквално. Тако да сваки човјек, без обзира на интелигнецију тј. моћ схватања може да је прихвати. Ту ништа нема скривено нити закукуљено. Све је разумљиво и најпростијем човјеку. Свака прича коју је Исус испричао, одмах након причања је растумачена. Оно што није могло да стане у причу Исус је изнио примјером личног понашања. Тако да нам није оставио ни једну загонетку када је у питању све што је рекао или показао.
Isus je sve rekao u pricama/parabolama i to je i objasnio, samo sto je tvoje poznavanje Pisma veoma oskudno pa donosis tudje zakljucke.
Matej 13:10-18
" I pristupivši učenici rekoše Mu: Zašto im govoriš u pričama? A On odgovarajući reče im: Vama je dano da znate tajne carstva nebeskog, a njima nije dano. Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima. Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju. I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti. Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim. A blago vašim očima što vide, i ušima vašim što čuju. Jer vam kažem zaista da su mnogi proroci i pravednici želeli videti šta vi vidite, i ne videše; i čuti šta vi čujete, i ne čuše.
Vi pak čujte priču o sejaču ........."

I sve druge price ukljucujuci i dozivljaj koji je imao dok je 40 dana postio u pustinji.
Bog je morao da ubaci pricu o necemu kroz sta vara i ubija ljude, a to nesto nije izvan ljudskog tela nego jeste u ljudskom telu sto ga ubija.
Zato se u Pismu i govori kako ce nastupiti smrt smrti, odnosno da ce covek prestati da umire.
Kao sto je Sveti Jovan naveo u Otkrivenju 20:14 " I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno.
I ovo je druga smrt. "
"Ognjeno jezero" je fizicka smrt - nestanak koji ce izbrisati smrt i mucenje coveka.

Isus je tom pricom samo zeleo da naglasi da onaj koji ima veru u Boziju Volju ne moze da ima u isto vreme
veru u "svoju volju".
Taj "sotona" je ljudska strana coveka koja ga vodi u smrt i jedino Bog coveka moze da spasi smrti.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4960
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Isus je sve rekao u pricama/parabolama i to je i objasnio, samo sto je tvoje poznavanje Pisma veoma oskudno pa donosis tudje zakljucke.
Matej 13:10-18
" I pristupivši učenici rekoše Mu: Zašto im govoriš u pričama? A On odgovarajući reče im: Vama je dano da znate tajne carstva nebeskog, a njima nije dano. Jer ko ima, daće mu se, i preteći će mu; a koji nema, uzeće mu se i ono što ima. Zato im govorim u pričama, jer gledajući ne vide, i čujući ne čuju niti razumeju. I zbiva se na njima proroštvo Isaijino, koje govori: Ušima ćete čuti, i nećete razumeti; i očima ćete gledati, i nećete videti. Jer je odrvenilo srce ovih ljudi, i ušima teško čuju, i oči su svoje zatvorili da kako ne vide očima, i ušima ne čuju, i srcem ne razumeju, i ne obrate se da ih iscelim. A blago vašim očima što vide, i ušima vašim što čuju. Jer vam kažem zaista da su mnogi proroci i pravednici želeli videti šta vi vidite, i ne videše; i čuti šta vi čujete, i ne čuše.
Vi pak čujte priču o sejaču ........."

I sve druge price ukljucujuci i dozivljaj koji je imao dok je 40 dana postio u pustinji.
Bog je morao da ubaci pricu o necemu kroz sta vara i ubija ljude, a to nesto nije izvan ljudskog tela nego jeste u ljudskom telu sto ga ubija.
Zato se u Pismu i govori kako ce nastupiti smrt smrti, odnosno da ce covek prestati da umire.
Kao sto je Sveti Jovan naveo u Otkrivenju 20:14 " I smrt i pakao bačeni biše u jezero ognjeno.
I ovo je druga smrt. "
"Ognjeno jezero" je fizicka smrt - nestanak koji ce izbrisati smrt i mucenje coveka.

Isus je tom pricom samo zeleo da naglasi da onaj koji ima veru u Boziju Volju ne moze da ima u isto vreme
veru u "svoju volju".
Taj "sotona" je ljudska strana coveka koja ga vodi u smrt i jedino Bog coveka moze da spasi smrti.

eyepheelYU tebra, a jebeš li ti šta ?
IP sačuvana
social share
NAPUŠTEN PROFIL
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 7 8 10 11 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 16:28:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.706 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.