Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:10:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sex vs. Bog  (Pročitano 24919 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520
Citat: Magic Master
Па узми библију и погледај. У књизи о Јову Бог полемише са Сатаном, и одлучује да му препусти судбину Јова у руке, да га куша. У јевнађељим се помиње кушање Христово у пустињи, гдје му се јавља Сатана и наговара га на зло... Еву такође вара Сатана прерушен у змију... итд.
Biblija je knjiga koja je dokaz postojanja biblije i niceg vise. Satana je metafora, a ne fizicki entitet, Bog koji razgovara sa Satanom je metafora, a ne fizicki entitet. "Satana" je metafora za donji karnalni um coveka, odnosno ono sto telo od coveka trazi, potreba tela ( a sex je samo jedna u nizu potreba ), bez obzira na sta nas ta potreba navodi.
Tebi i dalje nije jasno sta postoji u materiji a sta ne postoji u materiji.  Smile
Citat: Nksamsj
Да зло постоји,то је необориво.
Какво је то зло? Како се оно испољава?Да ли је то она,седмоглава,аждаја (још која глава мање-више)? То је за дискусију.
Али признати да зло постоји.И да је зло у надирању.То је већ велики успех,којим сте корак ближи Истини.  Smile
Zlo=smrt i postojanje smrti vide svi koji vide neciju smrt. Pitao sam coveka da dokaze postojanje "satane/djavola" a ne postojanje zla.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49818
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Biblija je knjiga koja je dokaz postojanja biblije i niceg vise. Satana je metafora, a ne fizicki entitet, Bog koji razgovara sa Satanom je metafora, a ne fizicki entitet. "Satana" je metafora za donji karnalni um coveka, odnosno ono sto telo od coveka trazi, potreba tela ( a sex je samo jedna u nizu potreba ), bez obzira na sta nas ta potreba navodi.
Tebi i dalje nije jasno sta postoji u materiji a sta ne postoji u materiji.  Smile

У којем контексту мислиш да је метафора. Сатана се помиње много пута и углавном није метафора, него стварна личност.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2010, 15:24:37 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Mogu i ja mnogo puta ovde da napisem da imam milijardu evra na racunu, pa da li to znaci da treba da mi poverujes?

''HH: "Satana" je ljudski izum. Jednostavno 'personifikacija' koju ste dali svoj Negativnosti koja je postojala na ovoj prelepoj planeti. Niste znali koga da 'krivite', a kako niste mogli da nadjete u sebi da preuzmete iole odgovornosti,  "Satana" je stvoren da vas oslobodi krivice.''

Personifikacija je figura u kojoj se neživim predmetima pridaju osobine živih bića. Može značiti i davanje ljudskih osobina prirodnim pojavama, stvarima, životinjama ili biljkama, ali je to značenjem bliže antropomorfizaciji.
« Poslednja izmena: 22. Maj 2010, 18:42:41 od 1deki »
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49818
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
'HH: "Satana" je ljudski izum. Jednostavno 'personifikacija' koju ste dali svoj Negativnosti koja je postojala na ovoj prelepoj planeti. Niste znali koga da 'krivite', a kako niste mogli da nadjete u sebi da preuzmete iole odgovornosti,  "Satana" je stvoren da vas oslobodi krivice.''

Не слаже се. А разлози зато су што не вјерујем да је човјек сам по себи  у стању да осмисли сва та најсвирепија, "монструозна" злодјела која су се издешавала. Човјек је крхко биће које читав живот тражи љубав и пажњу. Он по својој одлуци може да чини добро или зло, али за све лоше што уради осјећа притисак савјести. Иста ствар је и за добро - када човјек чини добро осјећа се срећно. И то су неке смјернице које нам је Бог усадио у душу. Зато мислим да граница патње и бола (за чије изазивање човјек представља само инструмент), никако није дошла по њему самом. Он није биће које по души која тежи Богу, такве патње других може поднијети. Она је произашла из заједнице човјека са Сатаном. Што више човјек чини зла Сатана га све вуче себи, да би касније имао потпуну власт над њим.         
« Poslednja izmena: 22. Maj 2010, 20:30:56 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Kakva pricica...evo sav sam se istopio.
Bre, na sve strane vidjam kako ljudi nisu spremni da preuzmu odgovornost za svoja dela te je uvek neko drugi kriv (sef, roditelji, vanzemaljci, Siptari, Ustase, politicari...i naravno Satana).
Tako da...itekako se slaze!
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49818
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Kakva pricica...evo sav sam se istopio.
Bre, na sve strane vidjam kako ljudi nisu spremni da preuzmu odgovornost za svoja dela te je uvek neko drugi kriv.

Тачно је то, али недовољно да се оспори егзистенција Сатане. Сатана није ничему налик. Људи нису у стању да прихвате одговорност, и кривицу пребацују на друге. Али оно што потиче од Сатане није ни природно ни нормално и уопште не постоји у људској психи, није блиско човјеку. Самим тим прихватање сатанског посла не може бити блиско људима. Одвратно изгледа не толико сазнање да је неко физичи починио масакр, колико да је то урадио својевољно и из љубави према таквом послу. Баш зато што је такво људско (искрено према себи) понашање готово немогуће.

Највеће зло које постоји на планети чини управо човјек. Но пошто је он биће које коегзистира са остатком природе, не може се наћи логичан одговор зашто би он својевољно пристао да буде реметилачки, деструктивни фактор. Он несвијесно уништава свијет у коме живи, као што наркоман несвјесно узима дрогу. А прије тог несвијесног иде слој свијесног гријеха који човјек одбације јер како кажеш: "људи нису спремни да преузму одговорност". Из мањег гријеха се упада у већи и то се на крају завршава губитком икаквог "људског" понашања.      
« Poslednja izmena: 23. Maj 2010, 02:11:32 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
Citat
као што наркоман несвјесно узима дрогу.
Prilicno sam siguran da je svestan kada smrkne ili se bocne u venu. Nisu to stvari koje se mahinalno rade...
Ne kazem ja da ti pisanje nije ispravno vec da je los primer Wink

PS kad ce sledeci apologetski dokaz  Smile
« Poslednja izmena: 23. Maj 2010, 13:40:06 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Citat
Prilicno sam siguran da je svestan kada smrkne ili se bocne u venu. Nisu to stvari koje se mahinalno rade...

Какве везе ово има са Богом?

Magic Master, греши јер не види зло. Исконско зло. Он гледа православно- ''нема зла,има само недостатка добра''.
@Magic Master,
Зло постоји.Има и зла у људима. Има људи који знају да су зли. Који знају ( појам ''свест'' не мој много да користиш, то је једна психолошка измишљотина. У стварним наукама,тај појам има тачну дефиницију.) да наносе зло другима.
Citat
Самим тим прихватање сатанског посла не може бити блиско људима.
Smile
Напротив. Чућеш много пута људе који се хвале што пију,пуше...колико једу...како су преварили овог и оног...како су лоши супружници како су лоши родитељи...како су неутољиви...како им животиње у брлогу нису равне...,али да су управо због тога ВЕЛИКИ људи. Људи више вредни од других. Каква глупост (да су бољи). Smile
Citat
"Satana" je metafora za donji karnalni um coveka, odnosno ono sto telo od coveka trazi, potreba tela ( a sex je samo jedna u nizu potreba ), bez obzira na sta nas ta potreba navodi.
Који научни метод си  користио да до овога дођеш?
Шта ти знаш о животињама?
Да ли разумеш њихов језик?
Да ли имаш доказе шта животиње мисле? Шта осећају? Да ли ишта мисле и да ли ишта осећају?

Глупа психологија. Изигравање науке... Smile
« Poslednja izmena: 23. Maj 2010, 15:02:52 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49818
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Citat

Ма примјер сам узео зарад поређења. Као што дрога има потпуну власт над наркоманом (који је овисник), па мора да се дрогира; тако и гријех у некој фази постане доминатна одредница грешне личности. У оба случаја човјек нема слободу избора. И чак и са нарочитим напором не може да се отргне супстанци која има власт над њим. У таквим условима је и нормално да се губи свијест о величини проблема. Када радиш нешто што мораш нећеш вагати значај тога. Него ћеш се, када је већ неминовност само препустити... Па узми отровне љекове који смањују бол за примјер. Неко ко трпи страшне болове сигурно се неће колебати да узме отров. Само да му исти помогне. На изглед он јесте свијестан тога што ради, али то је тако ако гледамо само површно. Ако се удубимо у посматрање видимо да је та одлука у потпуној власти бола који човјек проживљава.

Magic Master, греши јер не види зло. Исконско зло. Он гледа православно- ''нема зла,има само недостатка добра''.
@Magic Master,
Зло постоји.Има и зла у људима. Има људи који знају да су зли. Који знају да наносе зло другима.

Ја се слажем са тобом. Само кажем да људи нису сами по себи зли, већ да се слободном вољом крећу ка злу и падају на сатанске замке. Зло постоји и знам да има људи који су свијесни да чине зло. И управо такви, ако се на вријеме не покају и не поправе, губе слободу избора и постају робови зла.

« Poslednja izmena: 23. Maj 2010, 15:52:51 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla YFF35
mob
Nokia Luvmya 520

У којем контексту мислиш да је метафора. Сатана се помиње много пута и углавном није метафора, него стварна личност.
U jednom jedinom u kojem postoji rec koja predstavlja metaforu. Duhovni svet cije se znacenje prenosi u fizicki svet. Vec si spomenuo Knjigu o Jovu, u njoj ne postoji fizicka prisutnost "satane", postoji samo "dijalog na nebu"
duhovnoj dimenziji. Jedine tri inkarnacije koje se spominju u Pismu su Sin Boziji ( Isus sin Josifov iz Nazareta, Antihrist ( Savle iz Tarsusa aka Sveti Pavle ) i Gospod Bog ( ?? iz ?? ).
Zlo je smrt, smrt ne postoji u materiji, smrt je samo rec koja predstavlja kraj zivota.
Највеће зло које постоји на планети чини управо човјек.
Ne postoji malo i veliko zlo i Pismo nam objasnjava da covek ne stvara nista, nego je stvoren da se kroz njega nesto stvara, bas kao sto se kroz ostatak prirode ostale stvari stvaraju. Nema apsolutno nikakve razlike da le je neki covek umro od ruke coveka, zivotinje ili vremenske nepogode.

" Ja sam Gospod, i nema drugog, osim mene nema boga; opasah te, premda me ne znaš,
Da bi poznali od istoka sunčanog i od zapada da nema drugog osim mene; ja sam Gospod i nema drugog, Koji pravim svetlost i stvaram mrak, gradim mir i stvaram zlo; ja Gospod činim sve to. "

U uzrocno posledicnoj stvarnosti postoji samo jedan uzrok desavanja svega.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 6 7 9 10 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Avg 2025, 01:10:40
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.06 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.