Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:47:03
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sex vs. Bog  (Pročitano 25083 puta)
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50050
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
to je tacno, a Bogu ces se pribliziti na vise nacina, npr. postom i molitvom

I bezuslovnom ljubavlju prema Bogu i bliznjima. Ko ljubi i neprijatelja kao samog sebe vidjece Carstvo Bozije!
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 04:29:14 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Citat
Ko ljubi i neprijatelja kao samog sebe vidjece Carstvo Bozije!
А,oво је немогуће.то могу само свети људи.
Ко се не освети,тај се не просветли- кажу Срби.
Citat
Iako si ateista ti si jednako povezan sa Bogom samo sto ne zelis da postanes svjestan toga.   
Само на папиру тачно.
Зашто би се неко ко не жели да зна да Бога има,придржавао Божије промисли?
Најчешће и ради против Бога,у корист наше штете.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Superstar foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 50050
Zastava Босна
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Citat
Ko ljubi i neprijatelja kao samog sebe vidjece Carstvo Bozije!
А,oво је немогуће.то могу само свети људи.
Ко се не освети,тај се не просветли- кажу Срби.

И то Срби атеисти. Smile Ако постиш и молиш се, а са друге стране се светиш непријатељима, онда као да ништа ниси радио. Можда само свети људи могу искрено вољети непријатеље, али и ми као вјерници не смијемо да их мрзимо.    

« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 18:16:34 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Citat
Ако постиш и молиш се, а са друге стране се светиш непријатељима, онда као да ништа ниси радио.
“ живот за живот, око за око, зуб за зуб, рука за руку, нога за ногу ” (5Мој. 19.21)

На срећу давно само престао да верује. Сада знам. Знам и памтим.
А чини ми се да није било бољих Срба од Св.владике Петра I Цетињског, Св.Симеона Мироточивог, Војводе Мине Радовића, Војводе Марка Миљанова, Бана Новице Церовића, Вожда Црног Ђорђа, Војводе Вука,Деспота Ђурађ...
знај,ма шта те учили ови филоЗофи(јер :Ту кнезови нису ради кавзи,;/Нит' су ради Турци изјелице,/Ал' је рада сиротиња раја,/Која глоба давати не може,/.../И ради су Божји угодници,;/Јер је крвца из земље проврела,/Земан дош'о ваља војевати,/За крст часни крвцу прољевати,/Сваки своје да покаје старе./): ''Удри врага, не остав му трага''
 Smile
Citat
Можда само свети људи могу искрено вољети непријатеље, али и ми као вјерници не смијемо да их мрзимо. 
''Не судите да вам се не суди... јер каквим судом судите,онаквим ће вам се судити...“ (Мт.7,1 и 2)
 Smile
и увек,
''Господ суди народима. Суди ми, Господе, по правди мојој, и по безазлености мојој нека ми буде.''(Пс 7,8)
« Poslednja izmena: 19. Maj 2010, 18:56:43 od Nksamsj »
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

Ni jedno ni drugo, vec po sustini. U sustini ljudskog bica je Bog, i to je oblicje prema kome je covjek stvoren. 

Kako onda postoje ateisti, sta je u njihovoj sustini?

Svi su ljudi isti, bez obzira da li su vjernici ili ateisti. Iako si ateista ti si jednako povezan sa Bogom samo sto ne zelis da postanes svjestan toga.   

Cak i da Bog postoji, nisam nikako povezan s njim. Ne osecam ni jednim delom da tako nesto postoji, logika mi ne dozvoljava da verujem. Jos kad slusam svestenike, njihovi govori su mi nista drugo nego gomila gluposti koje svako obrazovaniji moze da demantuje argumentima, ali vernici gutaju sve.
Ne pridrzavam se nicega cega bi vernici trebalo:  ljubim se sa devojkama (u slucaju da ne znate, ni to nije pozeljno pre braka), seksam kad hocu, nikad u zivotu nisam postio, nikad se ne prekrstim kad sam u crkvi jer mi je to licemerno da radim (silom prilika i mi moramo da prisustvujemo svadbama, sahranama itd)
Ne bojim se trenutka smrti i ne pada mi napamet da se u poslednjem trenutku pokajem i priznam boga, nisu me zaplasile te price crkvenih manipulatora, stavise u testamentu ce mi striktno stajati da mi se ne drzi opelo, ne dam lopovima ni dinar.
I eto, kako sam koji moj povezan sa Bogom?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????

Cak i da Bog postoji, nisam nikako povezan s njim.
to ti mislis
Citat
Ne osecam ni jednim delom da tako nesto postoji, logika mi ne dozvoljava da verujem. Jos kad slusam svestenike, njihovi govori su mi nista drugo nego gomila gluposti koje svako obrazovaniji moze da demantuje argumentima, ali vernici gutaju sve.
Ne pridrzavam se nicega cega bi vernici trebalo:  ljubim se sa devojkama (u slucaju da ne znate, ni to nije pozeljno pre braka), seksam kad hocu, nikad u zivotu nisam postio, nikad se ne prekrstim kad sam u crkvi jer mi je to licemerno da radim (silom prilika i mi moramo da prisustvujemo svadbama, sahranama itd)
Ne bojim se trenutka smrti i ne pada mi napamet da se u poslednjem trenutku pokajem i priznam boga, nisu me zaplasile te price crkvenih manipulatora, stavise u testamentu ce mi striktno stajati da mi se ne drzi opelo, ne dam lopovima ni dinar.
I eto, kako sam koji moj povezan sa Bogom?
Standardan ateisticki stav, cak krajnje stereotipizovan primer...
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
mob
Nokia 
Citat
(silom prilika i mi moramo da prisustvujemo svadbama, sahranama itd)
А зашто? Зашто мораш?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Cak i da Bog postoji, nisam nikako povezan s njim. Ne osecam ni jednim delom da tako nesto postoji, logika mi ne dozvoljava da verujem.

Pa sasvim je jasno. Iskljuci logiku. Probaj da ugasis svoj intelektualni um koliko god mozes. Meditiraj i otkrices Njega u sebi.
Gledaj to i ovako: Jel Svemir Beskonacan ili nije?
Sve je Jedno, Jedno je SVE. SVE je Jedan Beskonacni Kreator.
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pa sasvim je jasno. Iskljuci logiku. Probaj da ugasis svoj intelektualni um koliko god mozes. Meditiraj i otkrices Njega u sebi.

Meditacija se nikako ne preporucuje u pravoslavlju. Umesto toga postoje molitve.
Meditacija je super stvar kad smo vec kod toga,  ali princip da se iskljuci mozak/logika samo sluzi u svrhe ispiranja mozga i podvodjenje u sektu (incl. pravoslavlje)

Citat
(silom prilika i mi moramo da prisustvujemo svadbama, sahranama itd)
А зашто? Зашто мораш?

Eto recimo vencava mi se neko blizak, vencanje u crkvi je standardan deo ceremonije danas, zasto da blejim ispred sam sa sobom kad su svi unutra. A i zanimljivo mi da desifrujem liturgiju i gledam sve te simbolicne rituale, prakticno je i vencanje u crkvi simbolicno.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4025
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Pa koju sektu? Smile Sedi sam u tisini.
Moras da iskljucis da bi dopro do svesti. Inace je to i dalje 'samo' um..
I da, Jedno je SVE i SVE je Ljubav! Smile
IP sačuvana
social share
Edit by cg_ac: Potpis uklonjen zbog uvredljive sadrzine!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Sep 2025, 16:47:03
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.384 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.