Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 19:57:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sex vs. Bog  (Pročitano 24717 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Pobednik je crkva jer bog nikada ne moze da zabrani nesto kao seks jer je to jedna od svrha coveka(tj produzenje porodice) i ako cemo verski bog nas je stvorio kako bi mi stvarali druge

Crkva treba(kako sam i rekao na nekoj od tema) da bude spona izmedju boga i coveka, to sto oni to primenjuju tako sto nas kljukaju time da mi nismo vernici ukoliko se ne pridrzavamo posta je monumentalna glupost.Nemojte pogresno da me shvatite, ja jesam vernik i postim kao i svi ostali ali jednostavno ne verujem da sam manji vernik ukoliko se do tancina ne pridrzavam pravila crkve.Pogledajte samo na sta nam lice sahrane sa tim njihovim pravilima pa sami procenite

Ja postujem svakog ko veruje ali misliti da bog zabranjuje sex ili da je sex mocniji od boga Smile Smiley 1
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
HTC One
Seks postoji, bog ne.

Sve ostalo je hipoteticka prica.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????
Ne budi iskljuciv. Seks mozes da osetis vrlo lako. Za Boga ti trebaju godine i godine odricanja i truda, pa te dve stvari ne mogu da se porede na taj nacin.
btw, mi nismo protiv seksa onoliko strogo kao katolici. Na primer, oni kazu da je papa nepogresiv, dok mi kazemo da su sve i jedan covek u stanju da pogrese, a jedan od tih grehova je i besplodni seks... Uostalom, kad bi neko od nas bio u stanju da se uzdrzi od svakog greha, on bi bio bezgresan, a Pravoslavna vera uci da je to nemoguce...

@incredibl6
Naziv teme ti je idiotski, menjaj ga zivota ti Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Чувајте Љубав !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 49651
Zastava Босна
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.0.19
mob
Samsung Galaxy S24
Бог је све створио па тако и сексуалност. Ништа само по себи није лоше, већ човјек од свега прави зло. Секс је појава која се највише злоупотребљава. Од њега је начињен прави портал Сатани. На секс се не гледа као на средство за постизање циља, него је сам по себи засебно божанство. Секс је у сваком случају прецјењен са једне стране, а са друге су се људи потпуно одрекли борбе за било какве карике слободне воље. Тим се од секс прави идол чији смо сви робови и као таквог га морамо редовно служити. Послиједице оваквог идолопоклонства данас се огледају код младих. Они доста рано ступају у сексуалне односе а подцјењују емотивност и емотивне односе људи. Управо емоција љубави треба да има потпуну власт на сексом, а не некаква демонска пожуда. Људи у браку се разваљују од секса. Продукт тога између осталог јесте и насиље у породици, јер људи тако не развијају своју човјечност и љубав према животу. Већ све супротно томе. Већина абортуса се почини у браку. Љекари савјетују стерилизацију мушкараца и жена. Бог јесте рекао "идите и множите се"... Али није рекао "идите и *ебите се, а дјеци не дајте да се зачињу или рађању". Све је то реинкарнација живог демона који ће нас полупати као звечке. А сву силу и моћ му ми дајемо, ништа га Бог не финансира. Бог све прати и "походи" кољена отачка. Ако је нас сачувао због наших родитеља, не значи да ће и нашу дјецу. Људи углавном нису свјесни проблема док их сам проблем не поцјепа. А онда се питају: ако Бог остоји, откуда толико зло на овоме свијету.  Smile           
« Poslednja izmena: 05. Maj 2010, 18:30:26 od Magic Master »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ne budi iskljuciv. Seks mozes da osetis vrlo lako. Za Boga ti trebaju godine i godine odricanja i truda, pa te dve stvari ne mogu da se porede na taj nacin.
btw, mi nismo protiv seksa onoliko strogo kao katolici. Na primer, oni kazu da je papa nepogresiv, dok mi kazemo da su sve i jedan covek u stanju da pogrese, a jedan od tih grehova je i besplodni seks... Uostalom, kad bi neko od nas bio u stanju da se uzdrzi od svakog greha, on bi bio bezgresan, a Pravoslavna vera uci da je to nemoguce...

@incredibl6
Naziv teme ti je idiotski, menjaj ga zivota ti Smile

Nemam pojma kako se menja naziv teme.
Nego, ako Bog nema nista protiv sexa,  zasto je Isus zacet "bezgresno", tojest bez sexa, a ni sam Isus nikad nije imao priliku da uziva u toj iskonskoj ljudskoj potrebi.  Zasto je sex zabranjen za vreme posta? To je jedna izuzetno zdrava fizicka aktivnost, koja bi zajedno sa postom jos bolje doprinelo prociscenju?
Ipak nesto ne vidim da crkva i religija nisu u sukobu sa sexom, ...
« Poslednja izmena: 05. Maj 2010, 18:48:49 od inkredibl6 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
My god Smile Smile

Ti zaista verujes da je Isus zacet bezgresno Smile

Samo zato sto crkva kaze nesto ne mora da znaci da je apsolutna istina.Svaki vernik treba da ima svoju definiciju vere, crkva samo daje smernice a svaki vernik praktikuje veru u skladu sa tim smernicama onako kako on misli da je ispravno.To sto se crkva mesa u sve pa i u seksualni zivot i jos uvek smatra da moze bilo koga da izopsti iz nje samo zato sto nije vernik po njihovim dogmatickim pravilima to je sasvim druga stvar
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.9
Da li je sex mocniji od Boga?

Ja ne mogu da verujem da sam ovo procitala  Smile  Smile
Cela tema je .. kao da citam razmisljanja nekog kome konac drzi usi da ne otpadnu sa glave  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

create...destroy...enjoy!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2941
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia ????

Nego, ako Bog nema nista protiv sexa,  zasto je Isus zacet "bezgresno", tojest bez sexa, a ni sam Isus nikad nije imao priliku da uziva u toj iskonskoj ljudskoj potrebi. 
coveku je potreban sex da bi bio zacet, Isusu nije bio potreban
Citat
Zasto je sex zabranjen za vreme posta? To je jedna izuzetno zdrava fizicka aktivnost, koja bi zajedno sa postom jos bolje doprinelo prociscenju?
Ipak nesto ne vidim da crkva i religija nisu u sukobu sa sexom, ...
Takodje, smisao posta je uzdrzavanje od fizickih zadovoljstava (i meso je zdravo, zar ne?)
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Potpis uklonjen zbog duzine!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 6227
OS
Nepoznat
Browser
Nokia6070 2.0
mob
Samsung 
Jedna od svrha posta je jačanje duhovnog kod čoveka. Već je pomenuto da sex tu ne pomaže, naprotiv, čini da ljudi zaborave na Boga.
U islamu zbog toga poželjno da bračni par vođenja ljubovi seti Boga i pomoli.
IP sačuvana
social share
"Na putu ka istini čovjek može da
napravi samo dvije greške. Da ne
prodje cijelim putem, ili - da ni ne
krene."  Buda
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 5100
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1064
Seks postoji, bog ne.

Sve ostalo je hipoteticka prica.  Smile

pa sad... nekima je i seks hipotetička priča...  Smile
IP sačuvana
social share
you don't need a weatherman to know which way the wind blows
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 19:57:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.