Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шеријатска полиција у Сарајеву  (Pročitano 7846 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Da sve je to u redu ja bi sada malo da legnem .
A nemojte to ko je poceo rat pa vi i dan danas napadate Sarajevo kao i 92 jer kao i Svabe sto su napale Beograd 42 to im je bio jedini napad na Jugoslaviju da ona kapitulira
A sto je interesantno to vi cinite i danas nije to grubo poredjenje
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Pa pazi ja ti kazem ti i u NJujorku imas po 20-30 nacija imas i u Beogradu ako hoces ono jedan teritorij i sa Hrvatima Bosnjacima Albacima i drugim i u Dubaiju isto
Ali ja govorim o bosanskom multinacionalizmu-- i to je to .

Pa u Beogradu ne postoji nacija koje nema.Dakle,bar jedan pripadnik svih svjetskih nacija zivi u Beogradu. Ali govorim ti za ostale djelove Srbije gdje su etnicki starosjedeoci pripadnici drugih nacija.Vojvodina je u tome sampion.

Ali kome ja ovo pricam,kada ti meni iz Zenice solis pamet o multietnicnosti.

Ti si prijatelju malcice zasljepljen tom nekom mirnom idilicnom Srbijom koja postoji samo u Balasevicevim pjesmama. To da u Srbiji postoje te neke manjine te ovako te onako pa jebo te odakle su onda dosle Skorpije .
I onda znamo svi da je Srbija pusta i da je Beograd 25 % Srbije mislim ja ne govorim gledam bas na RTS postoje emisije namjenjene manjinama i to je tako lijepo, ali kazem to je situacija dosta drugacija od BiH.

Citat

Ti multietnicki giganti nisu mogli podnijeti da vide srpsku zastavu,pa su ubili jednog od svatova.A kako bi kao Vojvodjani,svakog dana gledali razlicite zastave,pocevsi od madjarskih,preko slovackih i makedonskih,pa zakljucno sa ukrajinskim zastavama?

Dobrovoljacka je posebna prica.Tolika mrznja prema multietnickoj jugoslovenskoj vojsci od strane Bosnjaka nije zabiljezena ni na Kosovu od Albanaca prema srpskoj armiji. A on se jos poziva na multietnicnost. Niko krupno ka Turcin ne laze!!
Citat

Pogledaj i dan danas imas u Sarajevu mafiju koja ubija po ulicama i po svadbama i nema sta nisu  ej pa ima i slucaj trudne zene da su je ubili i skrnavili tijelo i slicno (to je bio mafijaski par)
Kazem grad nekad je pun ko sibica pa ima i svoju mafiju ali evo sada su dosta pozatvarali tih kaboja i avanturista blago receno.
Medjutim vecina Sarajlija 100% zive neki normalan zivot i ne znam vjeruju u tu multieticnost,.... u stvari multietnicnost

« Poslednja izmena: 07. Avg 2013, 03:12:24 od šofran »
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Frizider
Bosanski multikulturizam hahhahaha. Je l to onaj kad ste pobili vojnike u Dobrovoljackoj? Da li se secas mozda ko je ubio Nikolu Gavrovica na srpskoj svadbi po sred Bascarsije? Je l to multikulturizan na Bosnjacki nacin?

Ti multietnicki giganti nisu mogli podnijeti da vide srpsku zastavu,pa su ubili jednog od svatova.A kako bi kao Vojvodjani,svakog dana gledali razlicite zastave,pocevsi od madjarskih,preko slovackih i makedonskih,pa zakljucno sa ukrajinskim zastavama?

Dobrovoljacka je posebna prica.Tolika mrznja prema multietnickoj jugoslovenskoj vojsci od strane Bosnjaka nije zabiljezena ni na Kosovu od Albanaca prema srpskoj armiji. A on se jos poziva na multietnicnost. Niko krupno ka Turcin ne laze!!

Srbija je svetski sampion u davanju prava manjinama i titranju istim. Jebeni rusinski imas na svakom polaganju prijemnih kao jedan od kucanih jezika na kome su zadaci. Mislim nemam ja nista protiv Rusina ali nauci zvanicni srpski pa onda medju familijom govori i nemustim ako oces. Bas da vidim tog spanskog drzavljanina koji ima vozacku dozvolu na baskijskom jeziku.

Glupi smo k'o kurac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Da sve je to u redu ja bi sada malo da legnem .
A nemojte to ko je poceo rat pa vi i dan danas napadate Sarajevo kao i 92 jer kao i Svabe sto su napale Beograd 42 to im je bio jedini napad na Jugoslaviju da ona kapitulira
A sto je interesantno to vi cinite i danas nije to grubo poredjenje

Kako mogu Srbi,koji su starosjedeoci u Sarejevu,napasti taj grad? Onda su sami sebe napali.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 2178
OS
Mac OS X v: 10
Browser
Safari 8536.25
Dobro ovo za bosanski jezik to nemam zivaca da ti objasnjavam.
imao, neimao živaca to je praktično nemoguće objasniti. jedino objašnjenje jeste, da je koren jezika kojim govoriš ti, ja, neki hrvat, crnogorac jedan te isti jezik, nekad definisan ka srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski jezik.
Citat
Ne mora svaka skola u Sandzaku da se zove po svecima SPC
i ne mora, ali i ne zove se svaka škola u raškoj po svetcima ili junacima iz srpskih oslobodilačkih ratova.
Citat
i slicne stvari bar tu se moze naci kompromis.
mislim, da to i funkcioniše kompromisom.
Citat
E sad ovo je dobro sto se tice Jugoslavije kazes to je multietnicki koncept pa kada vi Bosnjaci zelite multieticnost zasto niste ginuli za tu Jugoslaviju.
pa trebali ste baš ginuti za tu SFRJ. to je jedina zemlja na svetu, koja je nečiju versku opredeljenost izjednačila sa nacionalnom, čak je išla u toliki ekstrem, da se insistiralo na tome do te mere, da se reč musliman morala pisati sa velikim slovom M? što ćeš se složiti, naravno ukoliko si pismen, da je to nepravilno. medjutim, zarad ravnopravnosti, zarad neinsistiranja na istini u periodu postojanja te države i počeli ste lutati kroz istoriju u potrazi za nečim, što bi ilo vaše "autohtono" poreklo, dok je bilo nepopularno reći istinu, a istina je da ste primili islam ili kao srbi ili kao hrvati.
Citat
A trebao bi da znas da je tih dana Jugoslavija bila u problemima
da bila je u problemima, kao i jugoslavija pre nje, kao i bilo koja jugoslavija posle ili bilo kakav oblik ujedinjavanja ljudi na ovim prostorima u neku novu jugoslaviju ili region.
Citat
, svi su je se odricali.
nisu svi. prvo su počeli slovenci, pa hrvati sa kojima se i ušlo u rat, tačnije, srbi koji su živeli u hrvatskoj, bili su oni srbi ili njihovi potomci, koji su se sećali prvog ustoličenja NDH, ustaških zločina, logora, kozarskih i grmečkih zbegova...itd.
sećali su se preživeli, pričali potomcima, kako se o tome moralo ćutati, kako se očekivalo od žrtava, da zarad bratstva i jedinstva naroda i narodnosti, a vi ste se kao muslimani brojali u narode, da se ne priča o ustaštvu kao o pokretu svih hrvata, već da se sve svede na nekakve domaće izdajnike, kojih je bilo medju svim narodima i konfesijama.
srbi u hrvatskoj nisu bili voljni za neka nova putešestvija u ponovnom radjanju nezavisne države hrvatske. ... da li je put kojim su bili pošli i bili podrzani od aktuelnog beograda, o tome ne bih sada. medjutim, situacija u bosni je bila drugačija. tamo se vagalo, vagalo se izmedju jugoslovenstva, nezavisnosti B i H i nipodaštavanja volje jednog od tri konstutativna naroda te republike. nije bilo volje, iskrene, da se bosna sačuva od rata ni sa jedne strane. problem da vam to iskreno saopšti, nije imao radovan karadžić, čak vam je i podvukao, da će u tom unutrašnjem ratu, najgore proći muslimanski živalj. gledano, vi imate toliku potrebu za ne istinom, da kada vaši lideri pričaju o tom ratu, pokušavaju taj rat prikazati, kao osvajački rat srbije prema BiH. što naravno nije istina.
Citat
Ja kazem od multietnickog koncepta se ne smije odustati  bez obzira ni pod koju cijenu i taj multietnicki koncept i slozenost situacije se trebala postovati i multietnicka kultura je starija od Jugoslavije.
da starija je od jugoslavije, ali samo se u toj i takvoj jugoslaviji o njoj vodilo računa, po pitanju svih kultura, vera i nacija na prostoru iste, a u BiH pogotovo.
Citat
Jugoslavija se dakle raspala, ali Slobo tih dana nije trebao insistirati na Gazimestanu na vracanju slavnoj proslosti i slicno.
misliš li i posle ovoliko vremena, da je lavni pokretač rata na prostoru exjugoslavije bio slobodan milošević?
ako tako misliš, to je onda pristup problemu, poput igre zuce.
Citat
Po meni i Srbija i Hrvatska  i BiH i Crna Gora i redom trebaju ostati multietnicke tvorevine i na tom se trebalo raditi i ne bi dolazio u pitanje oruzani sukob tada.
da li je po tebi sarajevo danas, multietničkokulturalna sredina?
Citat
I sada mogao bih na siroko o tome ali evo sta su recimo Srbi mogli uraditi sa svoje strane:
Recimo Srbi u Hrvatskoj trebali su podrzati stvaranje Hrvatske
trebali su, ali od tih istih srba se očekivalo, da posle II sv.rata zaborave na NDH, jasenovac, jame, zbegove naroda po lici, dalmaciji, kordunu, baniji, bosni....a sve zarad stvaranja SFRJ. jednom su morali ćutati, pamtiti u sebi, ali drugi put očekivati od naroda, koji je već klan, a da koljač nije adekvatno kažnjen već naprotiv nagradjen, teritoriom republike hrvatske u avnojevskim granicama, bilo je stvarno bezveze, nemoguće. medjutim, da je bilo mudrosti kod nas srba, danas bi nas bilo u hrvatskoj u pravom broju i imali bi sve ono što su izgubili, a što im se danas na ooooruk vraća.
Citat
i infiltrirati se u hrvatsku drzavu ne znam glasati za SDP a ne za SDS i naravno za HDZ, SDP u Hrvatskoj bi uvijek pobjedjivao i na taj nacin bi mogli direktno drzati za gusu predsjednika i vladu nezavisne drzave Hrvatske (he he simpatican naziv)
veujem u tvoje simpatije koje gajiš prema tom pojmu i svemu šta on predstavlja za nas srbe. i mišljenja sam da je u tome i sama srž animoziteta, koji postoje izmedju nas srba i drugih u sukobu protiv nas.
Citat
I ti isti Srbi su se trbali bitno izdvojiti od bosanskih Srba ili Srbijanaca ne po kulturi nego po politickim horizontima i pravcima:Srbi u Hrvatskoj bi trazili svoja prava u Bosni svoja i tako redom-- vremenom bi se izgradila mirna i stabilna drustva.
kada je trebalo, a bilo je to negde već unapred i dogovoreno, srbi iz srbije su se odrekli srba preko drine. bljesak i oluja bi bile upamćene, kao samo još jedan hrvatski neuspeh, da je tada akutelna beogradska vlast zaista bilo ono što su o njoj mislili krajiški srbi. sloba je tako u par navrata, srbima u bosni, preciznije u republici srpskoj, uvodio sankcije.
a to je ono sa početka, misliš li zaista da je sve počelo od slobe i gazimestana?
Citat
Jer pazi Srbi su igrali na kartu brojnosti u bivsoj Jugoslaviji i to nije odvelo ni do kuda
nije istina, srbi su bili, jesu i biće uvek nezaobilazan faktor geostrateškog pomeranja velikih sila na ovim prostorima.
i ko igra na kartu, da će sa nama lako, uvek doživi poraz.
Citat
Srbija ako ces posteno poslije odlaska Turaka se sirila
kako misliš širila? misliš, oslobadjala je teritorije koje su bile pod okupaciom osmanlija, povraćala svoju teritoriju okupiranu dolaskom osmanlija na ove prostore.
Citat
a Bosna i Hrvatksa nisu
bosna je bila podeljena izmedju austrijanaca, ugara, mletaka...a hrvatska nije bila ni u ideji, da bude nešto više od severnog dela današnje hrvatske, zagorja tačnije.
Citat
tako da su ove dvije drazve sa druge strane Drine pribojavale se daljnih sirenja koja nisu prosla kao sto je to bilo poslije poraza Turaka.
ti nemaš pojma o istoriji ovih prostora.
Citat
Shvati me kako hoces ali to je otprilike moje misljenje o toj slozenoj temi-- mozda sam napravio neke greske u koracima i poveo se neutemeljenim pretpostavkama ali ovdje imamo zaista jako tesku situaciju.
shvatam te baš kako treba, ne znaš sve ono što je bitno, ali zato znaš sve ono što bitno krivi istinu o dešavanjima na prostorima zapadnog balkana.
Citat
A znas gdje se grijesi grijesi se sto za sve pocinje istorija od nekog datuma a sve ostalo zaboravljaju.
dakle uočio si gde je problem? pa lepo, to je dobra osnova, da počneš izpočetka, neostrašćeno.
Citat
Zaboravljaju da se trudilo da Jugoslavija opstane, i cak kada nije opstala nije trebalo stvarati ekstremna neprijateljstva-- a ko je kriv za ista svako zna svoju istinu
pa vidi, onog trenutka, kada, na primer gavrila principa budete doživljavali kao izistinskog heroja, koji je pucao verujući u ideal ravnopravnosti, samostalnosti i slobode sva tri naroda. verovaću da ipak postoji nada, za neko bolje sutra, barem kada je reč o BiH.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Ma sjecas li se Mladica artiljerca kada je tukao Velesice jer tamo nema puno srpskog zivlja-- na sta ti to lici i kakav je to nacin i odakle je Mladic dosao i ko mu je glavu punio i slicno
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Bosanski multikulturizam hahhahaha. Je l to onaj kad ste pobili vojnike u Dobrovoljackoj? Da li se secas mozda ko je ubio Nikolu Gavrovica na srpskoj svadbi po sred Bascarsije? Je l to multikulturizan na Bosnjacki nacin?

Srbija je svetski sampion u davanju prava manjinama i titranju istim. Jebeni rusinski imas na svakom polaganju prijemnih kao jedan od kucanih jezika na kome su zadaci. Mislim nemam ja nista protiv Rusina ali nauci zvanicni srpski pa onda medju familijom govori i nemustim ako oces. Bas da vidim tog spanskog drzavljanina koji ima vozacku dozvolu na baskijskom jeziku.

Glupi smo k'o kurac.

Glupi smo k'o kurac.

Nismo glupi,nego dobri. A dobar i glup su braca. Meni je to ok sa razlicitim jezicima.Ja ne bih mogao zivjeti u etnicki cistoj drzavi,to mi je nekako bezveze i dosadno. Iako sam cisti Srbin.

Dok smo mi vladali Kosovom,dolje je bila multietnicka zajenica naroda.Cim su Albanci preuzeli vlast,sve narode su protjerali.I Srbe i ostale,nisu pravili razlike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Dobro ovo za bosanski jezik to nemam zivaca da ti objasnjavam.
imao, neimao živaca to je praktično nemoguće objasniti. jedino objašnjenje jeste, da je koren jezika kojim govoriš ti, ja, neki hrvat, crnogorac jedan te isti jezik, nekad definisan ka srpsko-hrvatski ili hrvatsko-srpski jezik.
Citat
Ne mora svaka skola u Sandzaku da se zove po svecima SPC
i ne mora, ali i ne zove se svaka škola u raškoj po svetcima ili junacima iz srpskih oslobodilačkih ratova.
Citat
i slicne stvari bar tu se moze naci kompromis.
mislim, da to i funkcioniše kompromisom.
Citat
E sad ovo je dobro sto se tice Jugoslavije kazes to je multietnicki koncept pa kada vi Bosnjaci zelite multieticnost zasto niste ginuli za tu Jugoslaviju.
pa trebali ste baš ginuti za tu SFRJ. to je jedina zemlja na svetu, koja je nečiju versku opredeljenost izjednačila sa nacionalnom, čak je išla u toliki ekstrem, da se insistiralo na tome do te mere, da se reč musliman morala pisati sa velikim slovom M? što ćeš se složiti, naravno ukoliko si pismen, da je to nepravilno. medjutim, zarad ravnopravnosti, zarad neinsistiranja na istini u periodu postojanja te države i počeli ste lutati kroz istoriju u potrazi za nečim, što bi ilo vaše "autohtono" poreklo, dok je bilo nepopularno reći istinu, a istina je da ste primili islam ili kao srbi ili kao hrvati.
Citat
A trebao bi da znas da je tih dana Jugoslavija bila u problemima
da bila je u problemima, kao i jugoslavija pre nje, kao i bilo koja jugoslavija posle ili bilo kakav oblik ujedinjavanja ljudi na ovim prostorima u neku novu jugoslaviju ili region.
Citat
, svi su je se odricali.
nisu svi. prvo su počeli slovenci, pa hrvati sa kojima se i ušlo u rat, tačnije, srbi koji su živeli u hrvatskoj, bili su oni srbi ili njihovi potomci, koji su se sećali prvog ustoličenja NDH, ustaških zločina, logora, kozarskih i grmečkih zbegova...itd.
sećali su se preživeli, pričali potomcima, kako se o tome moralo ćutati, kako se očekivalo od žrtava, da zarad bratstva i jedinstva naroda i narodnosti, a vi ste se kao muslimani brojali u narode, da se ne priča o ustaštvu kao o pokretu svih hrvata, već da se sve svede na nekakve domaće izdajnike, kojih je bilo medju svim narodima i konfesijama.
srbi u hrvatskoj nisu bili voljni za neka nova putešestvija u ponovnom radjanju nezavisne države hrvatske. ... da li je put kojim su bili pošli i bili podrzani od aktuelnog beograda, o tome ne bih sada. medjutim, situacija u bosni je bila drugačija. tamo se vagalo, vagalo se izmedju jugoslovenstva, nezavisnosti B i H i nipodaštavanja volje jednog od tri konstutativna naroda te republike. nije bilo volje, iskrene, da se bosna sačuva od rata ni sa jedne strane. problem da vam to iskreno saopšti, nije imao radovan karadžić, čak vam je i podvukao, da će u tom unutrašnjem ratu, najgore proći muslimanski živalj. gledano, vi imate toliku potrebu za ne istinom, da kada vaši lideri pričaju o tom ratu, pokušavaju taj rat prikazati, kao osvajački rat srbije prema BiH. što naravno nije istina.
Citat
Ja kazem od multietnickog koncepta se ne smije odustati  bez obzira ni pod koju cijenu i taj multietnicki koncept i slozenost situacije se trebala postovati i multietnicka kultura je starija od Jugoslavije.
da starija je od jugoslavije, ali samo se u toj i takvoj jugoslaviji o njoj vodilo računa, po pitanju svih kultura, vera i nacija na prostoru iste, a u BiH pogotovo.
Citat
Jugoslavija se dakle raspala, ali Slobo tih dana nije trebao insistirati na Gazimestanu na vracanju slavnoj proslosti i slicno.
misliš li i posle ovoliko vremena, da je lavni pokretač rata na prostoru exjugoslavije bio slobodan milošević?
ako tako misliš, to je onda pristup problemu, poput igre zuce.
Citat
Po meni i Srbija i Hrvatska  i BiH i Crna Gora i redom trebaju ostati multietnicke tvorevine i na tom se trebalo raditi i ne bi dolazio u pitanje oruzani sukob tada.
da li je po tebi sarajevo danas, multietničkokulturalna sredina?
Citat
I sada mogao bih na siroko o tome ali evo sta su recimo Srbi mogli uraditi sa svoje strane:
Recimo Srbi u Hrvatskoj trebali su podrzati stvaranje Hrvatske
trebali su, ali od tih istih srba se očekivalo, da posle II sv.rata zaborave na NDH, jasenovac, jame, zbegove naroda po lici, dalmaciji, kordunu, baniji, bosni....a sve zarad stvaranja SFRJ. jednom su morali ćutati, pamtiti u sebi, ali drugi put očekivati od naroda, koji je već klan, a da koljač nije adekvatno kažnjen već naprotiv nagradjen, teritoriom republike hrvatske u avnojevskim granicama, bilo je stvarno bezveze, nemoguće. medjutim, da je bilo mudrosti kod nas srba, danas bi nas bilo u hrvatskoj u pravom broju i imali bi sve ono što su izgubili, a što im se danas na ooooruk vraća.
Citat
i infiltrirati se u hrvatsku drzavu ne znam glasati za SDP a ne za SDS i naravno za HDZ, SDP u Hrvatskoj bi uvijek pobjedjivao i na taj nacin bi mogli direktno drzati za gusu predsjednika i vladu nezavisne drzave Hrvatske (he he simpatican naziv)
veujem u tvoje simpatije koje gajiš prema tom pojmu i svemu šta on predstavlja za nas srbe. i mišljenja sam da je u tome i sama srž animoziteta, koji postoje izmedju nas srba i drugih u sukobu protiv nas.
Citat
I ti isti Srbi su se trbali bitno izdvojiti od bosanskih Srba ili Srbijanaca ne po kulturi nego po politickim horizontima i pravcima:Srbi u Hrvatskoj bi trazili svoja prava u Bosni svoja i tako redom-- vremenom bi se izgradila mirna i stabilna drustva.
kada je trebalo, a bilo je to negde već unapred i dogovoreno, srbi iz srbije su se odrekli srba preko drine. bljesak i oluja bi bile upamćene, kao samo još jedan hrvatski neuspeh, da je tada akutelna beogradska vlast zaista bilo ono što su o njoj mislili krajiški srbi. sloba je tako u par navrata, srbima u bosni, preciznije u republici srpskoj, uvodio sankcije.
a to je ono sa početka, misliš li zaista da je sve počelo od slobe i gazimestana?
Citat
Jer pazi Srbi su igrali na kartu brojnosti u bivsoj Jugoslaviji i to nije odvelo ni do kuda
nije istina, srbi su bili, jesu i biće uvek nezaobilazan faktor geostrateškog pomeranja velikih sila na ovim prostorima.
i ko igra na kartu, da će sa nama lako, uvek doživi poraz.
Citat
Srbija ako ces posteno poslije odlaska Turaka se sirila
kako misliš širila? misliš, oslobadjala je teritorije koje su bile pod okupaciom osmanlija, povraćala svoju teritoriju okupiranu dolaskom osmanlija na ove prostore.
Citat
a Bosna i Hrvatksa nisu
bosna je bila podeljena izmedju austrijanaca, ugara, mletaka...a hrvatska nije bila ni u ideji, da bude nešto više od severnog dela današnje hrvatske, zagorja tačnije.
Citat
tako da su ove dvije drazve sa druge strane Drine pribojavale se daljnih sirenja koja nisu prosla kao sto je to bilo poslije poraza Turaka.
ti nemaš pojma o istoriji ovih prostora.
Citat
Shvati me kako hoces ali to je otprilike moje misljenje o toj slozenoj temi-- mozda sam napravio neke greske u koracima i poveo se neutemeljenim pretpostavkama ali ovdje imamo zaista jako tesku situaciju.
shvatam te baš kako treba, ne znaš sve ono što je bitno, ali zato znaš sve ono što bitno krivi istinu o dešavanjima na prostorima zapadnog balkana.
Citat
A znas gdje se grijesi grijesi se sto za sve pocinje istorija od nekog datuma a sve ostalo zaboravljaju.
dakle uočio si gde je problem? pa lepo, to je dobra osnova, da počneš izpočetka, neostrašćeno.
Citat
Zaboravljaju da se trudilo da Jugoslavija opstane, i cak kada nije opstala nije trebalo stvarati ekstremna neprijateljstva-- a ko je kriv za ista svako zna svoju istinu
pa vidi, onog trenutka, kada, na primer gavrila principa budete doživljavali kao izistinskog heroja, koji je pucao verujući u ideal ravnopravnosti, samostalnosti i slobode sva tri naroda. verovaću da ipak postoji nada, za neko bolje sutra, barem kada je reč o BiH.

Mislim stvarno svaka ti cast na ovome da si ovo sve icitatirao i odgovorio .
Ja ne znam sta bi reko .
Ti pretpostavljas da ja necu promjeiti misljenje i kada ovo procitam a ne ocekujem ni od tebe nista tako.
Sada nam ostaje da kod tih opipljivih tema hodamo maltene da nas neke vanjske struje vode i mi sada nemamo snage prihvatiti sebe kakvi smo i da se razvijamo i napredujemo a da ne ometamo.
Ali evo ga ja mislim da ce i do toga doci.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Frizider
Pa evo ako je OK sad imas 15 jezika koji su derivat jednog te istog. Mislim meni ne smeta, neka prica svako kako zeli ali neka pravila moraju da postoje niti verujem u onu staru "ko tebe kamenom ti njega hlebom".
« Poslednja izmena: 07. Avg 2013, 03:21:42 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Haa ?????
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 12 13 15 16 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.