Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Шеријатска полиција у Сарајеву  (Pročitano 7858 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Ne mi se osjeamo ravnopravnim medju tri ravnopravna naroda.
A ujdeno mogu reci da je po meni jedno afirmativno razmisljanje da je drzava starija od naroda, nesto tako ide ta uzrecica
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Ne mi se osjeamo ravnopravnim medju tri ravnopravna naroda.
A ujdeno mogu reci da je po meni jedno afirmativno razmisljanje da je drzava starija od naroda, nesto tako ide ta uzrecica

A jel mislis da su u Srbiji Bosnjaci i Srbi neravnopravni narodi ?  Sta uopste znaci to 3 ravnopravna naroda? Ravnopravni u cemu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Pa to za Bosnjake u Srbiji prvo vidi kakvo obrazovanje i skolstvo i kakva prava u obrazovanju tu umaju.
A ravnopravnost je zagarantovana konstitutivnoscu naroda, znaci otprilike bez jednog od tri naroda nema ove zemlje, i jednostavno narodi se trebaju takmiciti u njezinom gradjenju a ne suprotno.
Multieticnost je sudbinski bitna i za ovu regiju i za BiH i za moj narod.
Politika Bosnjaka se bazira na pretpostavki multietnickog koncepta-- mi se ne igramo radikalnim opcijama jer znamo da to nije moguce .
Milslim trebala bi da se bazira na tome mada sada politikom se bave neki lijevi tipovi ali o tom potom
IP sačuvana
social share
Da bi promene uspele većina članova društva koje je ušlo u promene mora da se svakoga jutra buditi sa osećanjem izuzetnog istorijskog trenutka, s osećajem nečeg velikog i vanrednog.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Aha,znaci hocete bosnjacki jezik u skolama? Sad mi treba da uvodimo u program jedan novi jezik,koji nikad u istoriji nije postojao.I koji je identican srpskom. I posto je sada vama palo na pamet da izadjete na referendumu iz Jugoslavije,sad mi treba da se igramo zmurke sa vama.

Ako su ta 3 naroda ravnopravna u BiH,kako ste onda mogli izaci na referendumu iz SFRJ? Dakle,pozivas se na ravnopravnost naroda koju ste prvi vi prekrsili. Ako ste tolike demokrate i kosmopoliti,zasto vam onda smeta Jugoslavija?
« Poslednja izmena: 07. Avg 2013, 01:01:07 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Dobro ovo za bosanski jezik to nemam zivaca da ti objasnjavam.
Ali to cu da preskocim nema potrebe da se tu nesto nateze.
Ne mora svaka skola u Sandzaku da se zove po svecima SPC i slicne stvari bar tu se moze naci kompromis.
E sad ovo je dobro sto se tice Jugoslavije kazes to je multietnicki koncept pa kada vi Bosnjaci zelite multieticnost zasto niste ginuli za tu Jugoslaviju.
A trebao bi da znas da je tih dana Jugoslavija bila u problemima , svi su je se odricali. Ja kazem od multietnickog koncepta se ne smije odustati  bez obzira ni pod koju cijenu i taj multietnicki koncept i slozenost situacije se trebala postovati i multietnicka kultura je starija od Jugoslavije.
Jugoslavija se dakle raspala, ali Slobo tih dana nije trebao insistirati na Gazimestanu na vracanju slavnoj proslosti i slicno.
Po meni i Srbija i Hrvatska  i BiH i Crna Gora i redom trebaju ostati multietnicke tvorevine i na tom se trebalo raditi i ne bi dolazio u pitanje oruzani sukob tada.
I sada mogao bih na siroko o tome ali evo sta su recimo Srbi mogli uraditi sa svoje strane:
Recimo Srbi u Hrvatskoj trebali su podrzati stvaranje Hrvatske i infiltrirati se u hrvatsku drzavu ne znam glasati za SDP a ne za SDS i naravno za HDZ, SDP u Hrvatskoj bi uvijek pobjedjivao i na taj nacin bi mogli direktno drzati za gusu predsjednika i vladu nezavisne drzave Hrvatske(he he simpatican naziv)
I ti isti Srbi su se trbali bitno izdvojiti od bosanskih Srba ili Srbijanaca ne po kulturi nego po politickim horizontima i pravcima:Srbi u Hrvatskoj bi trazili svoja prava u Bosni svoja i tako redom-- vremenom bi se izgradila mirna i stabilna drustva.
Jer pazi Srbi su igrali na kartu brojnosti u bivsoj Jugoslaviji i to nije odvelo ni do kuda, Srbija ako ces posteno poslije odlaska Turaka se sirila a Bosna i Hrvatksa nisu, tako da su ove dvije drazve sa druge strane Drine pribojavale se daljnih sirenja koja nisu prosla kao sto je to bilo poslije poraza Turaka.
Shvati me kako hoces ali to je otprilike moje misljenje o toj slozenoj temi-- mozda sam napravio neke greske u koracima i poveo se neutemeljenim pretpostavkama ali ovdje imamo zaista jako tesku situaciju .
A znas gdje se grijesi grijesi se sto za sve pocinje istorija od nekog datuma a sve ostalo zaboravljaju.
Zaboravljaju da se trudilo da Jugoslavija opstane, i cak kada nije opstala nije trebalo stvarati ekstremna neprijateljstva-- a ko je kriv za ista svako zna svoju istinu
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
A gledaj ovako.Prilikom raspada Jugoslavije u Republici Srbiji manjinama,konkretno Bosnjacima nije falila dlaka sa glave. Da je Srbija htjela etnicko ciscenje,pa prvo bi valjda ocistila Sandzak! Jel se slazes? Kosovo se takodje odvojilo,dok 50 000 Albanaca sa Kosova trenutno zivi i radi u Beogradu. I niko ih ne dira. Pa sta vise od toga Srbija moze napraviti?

Govoris svi su izasli iz Jugoslavije. Ok,neka su izasli. Ali nemojte se onda pozivati na multietnicnost. Samo to trazim. Nervni slom dobijem kada cujem Bosnjaka da se poziva na multietnicnost i ravnopravnost. Jos malo pa cete tvrditi da su Srbi izasli iz Jugoslavije na referendumu.

Kako mozes pricati o multietnicnosti posle referenduma na kom ste izasli iz Jugoslavije? Pa ko vam vjeruje?
« Poslednja izmena: 07. Avg 2013, 01:39:42 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
Pazi to sto nisu dirani Bosnjaci iz Sandzaka i slicno ma nemoj o tome kroz istoriju su bili dovoljno dirani da su svedeni na tu i takvu mjeru: Ocito je da u posljednja dva vijeka broj muslimana u Srbiji je na vise puta manje i slicno.
A ja ti kazem multieticnost!=Jugoslavija to nisu isti pojmovi Jugoslavija nastaje u 19 20 vijeku multieticnost je sudbina ovih prostora i svi su dosli nekada kasnije nekad ranije ali niko od ovih naroda nije uzivao u svojim preseljenjima i zaista trba graditi multieticnost-- to je politicki koncept i kakav god hoces koncept od kojeg se ni na Sudnjem danu ne smije odreci
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 22.0
mob
LG Frizider
Bla bla bla, Slobo pa Slobo. De su vasi Alija, gde je hrvatski Tudjman? Srbi bi trebalo ovo, Srbi bi trebalo ono, a sta ste vi trebali? Da radite sta vam padne napamet a mi da klimamo glavom?

Mani se pretpostavki molim te.

I da bosnjacki jezik ne postoji.

Citat
Ocito je da u posljednja dva vijeka broj muslimana u Srbiji je na vise puta manje i slicno.

Sta lupas bre? Cuj manje nego pre dva veka, znaci da se ne oslobadjamo od Turaka nego ko vi da primimo islam i da nam bude svima milina?

Boze me sacuvaj, je l znas bre ti 'de si dos'o?.
« Poslednja izmena: 07. Avg 2013, 01:47:15 od vanyo »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 2915
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
OK krivica Alije i Tudjmana ja to ne dovodim u pitanje ali njih dva se nizu razmahivali ko Slobo pa da im mozes uhvatiti zicu ali definitivno nisu bas se libili da ne iskoriste tu situaciju haosa i slicno
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 462
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Pazi to sto nisu dirani Bosnjaci iz Sandzaka i slicno ma nemoj o tome kroz istoriju su bili dovoljno dirani da su svedeni na tu i takvu mjeru: Ocito je da u posljednja dva vijeka broj muslimana u Srbiji je na vise puta manje i slicno.
A ja ti kazem multieticnost!=Jugoslavija to nisu isti pojmovi Jugoslavija nastaje u 19 20 vijeku multieticnost je sudbina ovih prostora i svi su dosli nekada kasnije nekad ranije ali niko od ovih naroda nije uzivao u svojim preseljenjima i zaista trba graditi multieticnost-- to je politicki koncept i kakav god hoces koncept od kojeg se ni na Sudnjem danu ne smije odreci

Ja uopste ne znam sta vi hocete od nas. Pa te pitam,sta smo mi Srbi trebali uraditi u tom periodu da bi vi bili zadovoljni? Konkretno u BiH. Objasni.

Jel ti smatras Otomansku Imperiju kao okupatorsku drzavu? Iskreno kazi.Neprestano se pozivas na multietnicnost,a ne znas da je danasnja Srbija knjiski primjer za to.Vojvodina,Beograd,Juzna Srbija.....pa tu zive desetine nacija,vjera,rasa itd. I sada ti nama ovdje drzis govor o multietnicnosti?
« Poslednja izmena: 07. Avg 2013, 01:54:20 od aragua12 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 9 10 12 13 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.