Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 23:29:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 246420 puta)
Svedok stvaranja istorije

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Pise kako treba da se ponasa to je tacno ali znas zasto je tako?Jer su popovi dizali buku i napadali su ih bez razloga, tako dok neko ne pocne da proucava imaju drugaciji pristup. Ne pise sa kim da se druzi, moze da se druzi sa kim hoce ali da ne radi sta ta osoba radi.
Ja na primer sam metalac pa ne trcim da pricam sa sponzorusama.
JA do sada nikad nisam video popa da ide i da propoveda narodu. Zasto je to? Crkva nece da se srusi ako se on malo proseta.
IP sačuvana
social share
Србочетничко комунистички фашиста.

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
 nema to veze sa popovima . jehovini svedoci imaju razradjenu strategiju kojom prilaze mentalno i psiholoshki slabim osobama , indoktriniraju ih i preuzimaju kontrolu nad njima . mislim da je na ovoj temi bilo par tekstova o "modus operandi" sekti . ako ih pogledash , videcesh da se jehovini svedoci potpuno uklapaju u to.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Samo ti tako misli  Smile
Da oni bas znaju svakoga po imenu i prezimenu pre nego sto im pridju. Sigurno je to. O kakvoj ti kontroli pricas? Ja sam bio na njihovim propovedanjima i na svedocenju, nista oni nikog ne sile, kazes ne i ostave te na miru.
Ako nikad nisi citao njihove stvari niti prisustvovao njihovim predavanjima nemoj da se javljas. Ovde mozda jedino Silvanus zna nesto o njima pored mene, jedino on moze iskreno da kaze da se ne slaze zbog ovog ili onoga jer se raspravljao sa njima.
Sta ti tacno znas o njima, van ovog rekla kazala?  Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

* Provokator *

Zodijak Libra
Pol Žena
Poruke 25950
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
mob
Nokia C3
A cekaj malo. Jos ce ispasti da su sekte dobre.  Smile Smile
Nervira me ta njihova navalentnost. Cesto ih vidim po zemunskom keju kako jure ljude i cuskaju im pamflete.
Fora,"Slatki ste, dodjite na nase predavanje, necete pogresiti."

Istina, ima i drugih sekti koje su  Smiley 1  Aum Shinrikyo, Holy Order of Mans, Church of the Living Word
IP sačuvana
social share
"Everybody lies.The only variable is about what." 

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Zasto to mislis da rade? Oni propovedaju dok popovi sede na njihovim guzicama i ne rade nista do liturgije.
Ja do sada jednog popa nisam video kako siri rec Bozju. Mozda zato sto je to Crkva puna vukova. Od njih je doslo i najvise chetnika pa me ne cudi.
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
Samo ti tako misli  Smile
Da oni bas znaju svakoga po imenu i prezimenu pre nego sto im pridju. Sigurno je to. O kakvoj ti kontroli pricas? Ja sam bio na njihovim propovedanjima i na svedocenju, nista oni nikog ne sile, kazes ne i ostave te na miru.
Ako nikad nisi citao njihove stvari niti prisustvovao njihovim predavanjima nemoj da se javljas. Ovde mozda jedino Silvanus zna nesto o njima pored mene, jedino on moze iskreno da kaze da se ne slaze zbog ovog ili onoga jer se raspravljao sa njima.

Sta ti tacno znas o njima, van ovog rekla kazala?  Smile

mlad si i naivan ...  Smile

jehovini svedoci imaju razradjenu taktiku pronalazenja zrtvi .

1. izvidjanje - zalaze svuda , dele svoj materijal i pokushavaju da saznaju shto vishe detalja o "mushteriji" ,preko neformalnog razgovora .

2. priprema - kad upoznaju zrtvu (i njene probleme - jer vecina ljudi ima neki problem) , primenjuju specijalnu prichu o reshenju tog problema . oni imaju vec gotova "reshenja" za siromashne , narkomane , depresivne , hronichno bolesne ... i.t.d.

3. indoktrinacija - ako faza 2 uspe ,prelazi se na sledecu fazu . zrtvi se predochava ceo sistem uchenja jehovine sekte , koristeci literaturu,predavanja,sastanke i dr. sugerishe se zrtvi da u svakoj prilici stvari gleda i probleme razreshava prema unapred spremljenom modelu.

4. izolacija - ovo je najvaznija faza  Smile . zrtva se izoluje od drushtva (pre svega porodice) i svih onih koji ne dele pogled na svet jehovinih svedoka. oni se predstavljaju kao greshni , rodjeni za pakao ,zlo koje moze da "unishti dushu" novog jehovinog svedoka . umesto toga , zrtva dobija novu porodicu i zajednicu - u kojoj se obichno nalaze ljudi koji paze da ne skrene sa novog puta.

5. iskorishtavanje - jednom izolovanu i indoktriniranu jedinku , sekta koristi za pridobijanje novih chlanova , rad , finasijsko izdrzavanje sekte ... zrtva je sad jedino u drushtvenom  kontaktu sa drugim chlanovima sekte , i ako bi je napustila (ili bila izbachena) bila bi potpuno usamljena (a to vecina ljudi ne moze da podnese).

----------------
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bice Bolje

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1830
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Ja sam predložio Jehovinim Svedocima da daju krv, i to tako da ... svako da samom sebi.
Naime, neka svako od njih (ko to želi) da svoju krv, i neka na toj kesici stoji zapisano ime
osobe koja je dala i neka se to uskladišti kako se krvi i skladišti i ako se (ne daj Bože) dogodi
da nekome od njih zatreba krv - neka se svakome njegova krv ubrizga.
I neka se ta krv čuva onoliko koliko sme a da oni svakih 3-6 meseci odlaze u Crveni Krst
i daju krv. Neka čak naprave i ugovor da se njihova krv ne daje nikome (kao što i oni ničiju
nebi primili), neka se uništi posle odredjenog roka (mada ja mislim da je šteta).
Tja; nisu pristali.
Mada po njihovom verosipovedanju to nebi bio problem.

Mislim da tu ima neki drugi razlog. Ne znam.

Meni je samo žao što vidim da povremeno neko od članova te organizacije
umre, a moglo mu se pomoći. Tužno mi je to.
IP sačuvana
social share
Bice bolje
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Gom Džabar

Zodijak Cancer
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Samo ti tako misli Smile

Sta ti tacno znas o njima, van ovog rekla kazala? Smile
Citat

mlad si i naivan ... Smile

jehovini svedoci imaju razradjenu taktiku pronalazenja zrtvi .

1. izvidjanje - zalaze svuda , dele svoj materijal i pokushavaju da saznaju shto vishe detalja o "mushteriji" ,preko neformalnog razgovora .

2. priprema - kad upoznaju zrtvu (i njene probleme - jer vecina ljudi ima neki problem) , primenjuju specijalnu prichu o reshenju tog problema . oni imaju vec gotova "reshenja" za siromashne , narkomane , depresivne , hronichno bolesne ... i.t.d.

3. indoktrinacija - ako faza 2 uspe ,prelazi se na sledecu fazu . zrtvi se predochava ceo sistem uchenja jehovine sekte , koristeci literaturu,predavanja,sastanke i dr. sugerishe se zrtvi da u svakoj prilici stvari gleda i probleme razreshava prema unapred spremljenom modelu.

4. izolacija - ovo je najvaznija faza Smile . zrtva se izoluje od drushtva (pre svega porodice) i svih onih koji ne dele pogled na svet jehovinih svedoka. oni se predstavljaju kao greshni , rodjeni za pakao ,zlo koje moze da "unishti dushu" novog jehovinog svedoka . umesto toga , zrtva dobija novu porodicu i zajednicu - u kojoj se obichno nalaze ljudi koji paze da ne skrene sa novog puta.

5. iskorishtavanje - jednom izolovanu i indoktriniranu jedinku , sekta koristi za pridobijanje novih chlanova , rad , finasijsko izdrzavanje sekte ... zrtva je sad jedino u drushtvenom kontaktu sa drugim chlanovima sekte , i ako bi je napustila (ili bila izbachena) bila bi potpuno usamljena (a to vecina ljudi ne moze da podnese).

----------------
Citat
Propovedaju i idu svuda jer Biblija tako nalaze, da se svuda propoveda. Isli su cak i u Chetnicka sela, a svi znamo da su skoro svi Chetnici pravoslavci, isto kao sto je Jona radio.
Ne znam gde si cuo taj drugi deo ali ajd. Ne pruzaju odgovore vec pokusavaju da pridobiju ljude hriscastvu, vecina ih ne smatra Hriscanskom Organizacijom ali jesu.
Jehovah's Witnesses have an active presence in most countries, though they do not form a large part of the population of any country. Brazil, Mexico, and the United States are the only countries where the number of active Witness publishers exceeds half a million. As of February 2008, Jehovah's Witnesses have an average of 6.8 million members actively involved in preaching.[144] Since the mid-1990s, the number of peak publishers has increased from 4.5 million to 7.0 million.[145] However, there has been a decline in growth rates, from over 8% per annum in the mid 1970s, to 5% per annum in the mid 1990s, to about 2% - 3% per annum since 1999.[146] Growth rates and activity reports tend to show significant geographical variation.[147] The official published membership statistics only include those who have reported preaching activity. 'Inactive' and disfellowshipped members, and any who have either not been involved in preaching or have not submitted reports, are not included in the reported figures but may be reflected in the attendance at the Witnesses' annual Memorial, with over 17 million attending in 2007.
Treba se setiti da je i Hriscanstvo bila sekta.
Objasnjavaju kako se treba ponasati i sta treba raditi u situacijama. I u pravolavnoj crkvi imas pravila.
Izolacija je teska rec. Istina je da se svedoci druze sa svedocima, ali isto razgovaraju sa svima i mogu da se druze sa svima, naravno to zavisi od jedinke do jedinke. Staresine treba da paze na svoje stado mesto sto stado trci na sve strane.

Znaci ako cemo pravo Katolici i Pravoslavci iskoriscavaju druge ljude isto tako, jer i oni ponekad propovedaju (sto ja nisam video) kod njih moras da platis sve od sahrane do krstenja, ikone i ostale gluposti, to nije iskoriscavanje?
Svedoci ne traze nikakve pare od tebe, ako zelis da das prilog daj ako nemas i neces nema  veze. Za razliku od regularne Crkve kojoj nikad nije malo.
Svedoci propovedaju po sistemu apostola jer su to apostoli radili. Ja ne vidim kao sto sam rekao da popovi idu od kuce do kuce i propovedaju o Bogu.
 Smile
IP sačuvana
social share

Koљем по кућамa.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Ok, sve najbolje.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1515
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Samo ti tako misli Smile
U pravu si.Jehovine svedoke sam proučavao par meseci,bio sam na njihovim sastancima i mogu potvrditi da je onako kako si ti opisao.Dok sam živio u Kikindi,članovi u završom stadiumu bili poslani u Zrenjanin za specializaciju, kako da pristupaju ljudima i da ih uvuku među svoje redove.Izgradili su čitavu nauku o tome i vrlo strogo se drže toga.
« Poslednja izmena: 04. Apr 2008, 00:03:11 od Pirox »
IP sačuvana
social share
Skrab.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.26
  tebe su izgleda ravene jehovini svedoci vec "nacheli " Smile . ja te prijateljski upozoravam da se ne zavaravash , oni su vrlo lukava i perfidna organizacija Smile . ima raznih informacija o tome ko je njih osnovao i ko ih kontrolishe. neki pominju finansiranje japanske obaveshtajne sluzbe pre ww2 (da bi podril amerikance) , a u novije vreme se kao kontrolori navode neizbezna CIA i izraelski Shin Bet.

vazno je zapamtiti - kod jehovinih svedoka nishta nije spontano i sluchajno . njihovi propovednici su obucheni da traze slabe tachke ljudi , i da ih onda iskoriste - kao shto sam vec opisao. naravno da ne primenjuju silu (fizichku) ,vec se sloze sredstvima psiholoshke manipulacije .

kao organizacija su prilichno destruktivni - na samo da ugrozavaju zdravlje ljudi (prvenstveno dece  Smile ) , vec i razaraju porodichne i nacionalne veze . njihovi chlanovi su ili beskorisni ili slabo korisni u drushtvu - pogotovu su opasni u ratno doba i u trenucima kad je narod i drzava u opasnosti.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 37 38 40 41 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 23:29:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.