Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:12:27
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 246061 puta)
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Пустињу краси то што се у њој скрива бунар!!!

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12617
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 
Верске групе регистроване у Србији

1. Црква Исуса Христа Светаца последњих дана (Мормонска црква)

2. Прахришћанска заједница Универзални живот

3. Западноправославна црква (раније Старокатоличка црква)

4. Ошо Раџниш

5. Ред мистичне руже – Ordo rosae misticae

6. Сатхџа Саи Баба

7. Сатанисти

8. Универзитетски крсташки рат за Христа

9. Ordo Templi Orientis – Ред оријенталних темплара Гностичка католичка црква – Свети грал

10. Интернационална школа златног ружиног крста (розенкројцери)

11. Унификациона црква

12. Бела гностичка црква – Ега

13. Христова духовна црква – Пентекости

14. Савез баптистичких цркава у Србији и СРЈ

15. Христова црква Мало крштење

16. Заједница седмог дана адвентиста Реформни покрет

17. Савез за трансценденталну медитацију Србије – ТМ

18. Реформски покрет адвентиста Седми дан

19. Словачка евангелистичка црква

20. Христова црква јеванђеоске браће

21. Јеховини сведоци

22. Ваишнавска верска заједница Веда (Харе Кришна)

23. Христова црква

24. Новоапостолска црква

25. Саи центар за универзални духовни центар и образовање

26. Друштво за очување древне културе и традиције Тибет – Џокчен

27. Протестантска верска заједница

28. Назарени

29. Слободна црква

30. Удружење за изучавање и примену пута потпуне духовне самореализације системом Пракса истрајне молитве

31. Црква божија 

32. Хришћанска адвентистичка црква

33. Божија деца 

34. Реч живота

35. Међународна Христова црква

36. Сукио Махикари

37. Црква скупштине божије

38. Шри Чинмој

39. Англиканска црква Свете Мери

Верске заједнице у Србији

1. Српска православна црква

2. Викаријат Румунске православне цркве

3. Подворје Московског патријархата у Београду

4. Јеврејска заједница

5. Исламска заједница

6. Београдска надбискупија – митрополија

7. Суботичка бискупија

8. Зрењанинска бискупија

9. Ђаковачко-сремска бискупија

10. Скопско-призренска бискупија

11. Крижевачка бискупија гркокатоличке цркве (унијати)
12. Словачка евангеличка црква (аугзбуршке вероисповести)

13. Хришћанска реформатска црква (калвини)

14. Хришћанска адвентистичка црква

15. Хришћанска баптистичка црква

16. Христова пентекостна црква

17. Јеховини сведоци – хришћанска верска заједница

18. Евангеличко-методистичка црква

19. Хришћанска назаренска заједница

20. Христова црква браће

(Из документа Министарства вера Републике Србије из 1997)

IP sačuvana
social share

Ко не  жели да чује плач сиромашних, плакаће и сам, али га нико неће чути.

Ви  сте сви плодови истог стабла. Не поносите се љубављу према својој земљи, радије се поносите  љубављу за цели људски род.

Мудар  човек ништа не сакупља: што више направи  за друге то више има.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Samsung U900
ПОЛИЦИЈА БРАНИ СЕКТУ

Предавање индијског гуруа шри шри Рави Шанкара одржано у недељу у београдском Дому синдиката испред саме зграде обезбеђивали су бројни припадници полиције.Тридесетак припадника родољубивих оирганизација"Образ","1389"и"Номоканон"спонтано су се окупили испред Дома синдиката, али им је онемогућено чак и да се приближе улазу, већ су одгуривали скоро до Трга Републике.

Председник"Образа"Младен Обрадовић каже за"Правду"да је држава узела у заштиту секту Рави Шанкара који се представља као шри шри, што значи двострука светост.
-Довели су буљук полиције и оградили цео Дом синдиката.Мирно смо протествовали и нисмо имали никакве транспаренте већ само српска обележја.Легитимисали су нас и нису дозвољавали ни да приђемо.Секташи су улазили организовано у групама и у мајицама на којима су имали обележје секте.Нас нису пушати ни да приђемо, а потом нас је један вод полиције преко Теразија одгурао до Коларчеве улице-рекао је Обрадовић.

Миша Вацић, потпарол организације"1389"каже да је на припаднике родољубивих организација насрнуло дупло више припадника интеревентне полиције.
-Прво су нас све легитимисали и уписивали у списак.Третирали су обичне грађане као криминалце.После тога су почели да нас бахато гурају са простора испред Дома синдиката све до Трга Републике.Не могу да верујем да је полиција бранила секту.-истиче Миша Вацић.
Председник"1389"Радојко Љубичић, потврдио је да су мирне учеснике протеста полицијци"физички изгурали"са Трга Николе Пашића.
-Полицајци су нам рекли да су против секти и да су на нашој страни, али да су добили наређење са врха да нас похапсе, ако се не удаљимо и да ће добити отказе, ако то не учине.То је срамота за министра полиције Драгана Јочића и целу Владу Србије што дозвољавају да једна секта управља државом-константује Љубичић.

ХРУСТАНОВИЋКА ПРИМА ШАНКАРА

Како је најављено, јуче је шри шри Рави Шанкар требало да се састане са замеником градоначелника Београда Радмилом Хрустановић.
-Да ли је то једини задатак Хрустановићке, да прима делегације секташа и гради џамије по српској престоници-упитао је Младен Обдаовић.

Правда, уторак 18-септембар 2007
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
 Znate šta, mene ne interesuje da verujem ni u kakve duhovne vodje, ali bih voleo neke tehnike meditacije da naučim, budističke npr.   Međutim, pretpostavljam da od svega toga treba da ser beži i da jednostavno odustaneš... jer su to verovatno sekte... A šta mislite , npr. o 10-dnevnim kursevima vipassane ? Evo, livingston je nešto pisala a u BG-u ima još jedan termin 26. sep ... na koji ja i da hoću, ne mogu...
    Jedna stvar koju sam hteo da uputim Trancemasteru da ne može sve to da stavi u isti koš... Evo na šta mislim... sa sektama ili bez, kad su u pitanju kreativno-misaoni proci i fokusiranje na iste, asketizam, u smislu npr. privremenog apstiniranja od sexa je često poželjan. ne u smislu nekog pravila nego praktično-produktivan a nekad i spontan.
      Takođe, pripadnici mnogih zvaničnih religija su koristile post i nespavanje po 48 sati da bi dostigle neke duhovne nivoe svesti, inače možda ostvarive na instant način psihodeličnim drogama...  pa i "iskušenici", donekle. Što znači pravoslavni, hrišćani a sa druge strane "paganski" šamani.
       Stvar je tvog mentalnog sklopa da shvatiš to kao bolesno ili ne.  Niče je pisao o asketskim idealima i njegov zaključak je ukratko da oni nemaju nikakvu moralnu vrednost ali da su jednostavno praktični, npr. za umetnike, za kreativnu iluminaciju i sl.
          DA li ti se nekad desilo da si zaokupljen ispitom i apsolutno nemaš potrebu za sexom, ali da to nije ona "nemirna" faza kad bi samo da se olakšaš? Smiley
    Poenta moje priče je da bih neke stvari voleo da iskoristim za napredak a da i dalje ostanem "u ovom svetu".   
        Razlika je u tome da li to radiš tako ili si "sa druge strane"... Sad, opet... monasi-pravoslavni su u izolaciji i uzdržavaju se od mnogih nagona (bar bi trebalo), pa šta, da ih zabranimo i pohapsimo?
                Tvoja klasifikacija, TranceMasteru, meni npr. unosi paranoju i nepoverenje prema bilo čemu što nije ovde poslednjih 1000 godina i bilo čemu što se tiče psihe, duše ili šta već... Zato.... mislim da nešto i nije baš da štima....
      Jer, ako ću da se čuvam, onda mi sve liči jedno na drugo i na opasno, pa i obična meditacija, hinduistička ili budistička mogu da se prepoznaju u tvojoj klasifikaciji.. Najlakše je sačuvati se rizika, jednostavno, ne izlazite iz kuće!!! I pazite se povredjivanja po stanu!!  Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2007, 17:09:48 od DJedai »
IP sačuvana
social share

There's danger on the edge of town
Ride the kings highway, baby
Weird scenes inside the gold mine
Ride the highway west, baby
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
ПОЛИЦИЈА БРАНИ СЕКТУ

Предавање индијског гуруа шри шри Рави Шанкара одржано у недељу у београдском Дому синдиката испред саме зграде обезбеђивали су бројни припадници полиције.Тридесетак припадника родољубивих оирганизација"Образ","1389"и"Номоканон"спонтано су се окупили испред Дома синдиката, али им је онемогућено чак и да се приближе улазу, већ су одгуривали скоро до Трга Републике.

saznao sam da "nova svetlost" (srijeva organizacija)  ima jednu malu podruznicu u bg ,gde se okupljaju razni likovi koji rade po stranim kompanijama da se oslobode stresa  Smile . samo necu vama obrazovcima da kazem adresu,jer cete da napravite neko sranje pa ce da okrive nas NS-ovce. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Pa znao sam da si ti ipak razumniji... Nego čuo sam da su npr. OBRAZovci razbucali jedan stan -prostor centra za kinesku tradicionalnu medicinu... preko puta Bogoslovije.. video sam lično posledice, ali , naravno, to su samo priče koje sam čuo, da li je moguće da su to stvarno oni?  Pa to je onda NEOBRAZ?!!??  Kao i ovo... čekaj bre malo, Ravi Šankar, npr. ako je to isti lik je majstor, svira sitar i imao sam neke njegove rage snimljene, zanimljiva muzika... uostalom, to je neki hinduizam, pa ne jede on živu decu, šta vam je?!?  Sve bi da ruše, kakvo je bre to ponašanje i SVETLANJE OBRAZA Srbije ako pokušavate da upadate tamo i da rasturate sve?!? Jel ume OBRAZ nešto konstruktivno da radi? ILi samo da ruši? I uostalom, šta je to što čini vas dobrim i uzvišenim da lomite ostale? U čemu ste vi tako napredni? Nedevijantni? Hmm...
Nedevijantni delikventi, haha
  A šta ako neko recimo uči neku tehniku meditacije, meni je izgledala interesantna jedna koja nema veze sa tim.. evo postavila je livingston post o vipasani, tehnici meditacije... to neko (kao što bi npr. ja) može da shvati kao vežbu za mozak bez kulta bilo koje ličnosti i religijske dogme. I šta, sve bi ste tamo porazbijali i isprebijali?
   Zašto?  I s kojim pravo0m se bunite protiv policije što sprečava vas da vandališete? Zašto širite te buuuu strašne priče ? Vampiri, vukodlaci, a vi ste tu glogov kolac???   
   Strašno. Strašno je to što je to u stvari moguće u ovoj zemlji. Strašan je nivo svesti ove nacije gde takve svari isplivavaju...  Pa to je bre neuk stav... jednostavno... slabo intelektualan, naučan i neuk... A obraz, ne znam gde se tu nalazi...  "Da gradi džamije, prima delegacije sektaša" ? Strašno. to "sektaši" su SPS-ovci koristili za sve i svašta da plaše ljude. A džamija je kulturno-istorijski spomenik koji je u TVOM gradu, znači TVOJ je, toga se nijedna civilizovana sredina ne stidi... Drugo, kao što se zna, malo je demolirana pa... eto...
« Poslednja izmena: 18. Sep 2007, 21:33:14 od DJedai »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 21103
Zastava Ту негде...
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Колико сам сконтао Образовци (и још неке организације) су доста источњачких вера (Хиндуизам, Будизам...) означили као сатанистичке јер "обожавају идоле".
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
Колико сам сконтао Образовци (и још неке организације) су доста источњачких вера (Хиндуизам, Будизам...) означили као сатанистичке јер "обожавају идоле".
obrazovci nisu loshi momci ,ali su malo neobrazovani  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Future Sound Of London

Zodijak
Pol
Poruke 1283
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
 Prvo, od svih "glavnih"vera, budizam ima najmanje kult ličnosti... to je više neko duhovno učenje i filozofija nego dogmatska religija gde se neko obožava... Mislim, šta je Buda? Onaj koji je dostigao savršenstvo... teoretski, svako može da bude Buda... ako uspe  Smile
« Poslednja izmena: 18. Sep 2007, 22:16:33 od DJedai »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows 98
Browser
Opera 9.20
problem je shto danas budizam propovedaju razni ljudi ,od kojih su neki stvarno sektashi,prevaranti ,ponekad i mentalno oboleli . oni lako utichu na ljude koji su u teshkoj situaciji i zagospodare njima .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 892
Zastava Царевина Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
mob
Samsung U900
ПОЛИЦИЈА БРАНИ СЕКТУ

saznao sam da "nova svetlost" (srijeva organizacija)  ima jednu malu podruznicu u bg ,gde se okupljaju razni likovi koji rade po stranim kompanijama da se oslobode stresa  Smile . samo necu vama obrazovcima da kazem adresu,jer cete da napravite neko sranje pa ce da okrive nas NS-ovce. Smile
Пошаљи на ПМ  Smile

Pa znao sam da si ti ipak razumniji... Nego čuo sam da su npr. OBRAZovci razbucali jedan stan -prostor centra za kinesku tradicionalnu medicinu... preko puta Bogoslovije.. video sam lično posledice, ali , naravno, to su samo priče koje sam čuo, da li je moguće da su to stvarno oni?  Pa to je onda NEOBRAZ?!!??  Kao i ovo... čekaj bre malo, Ravi Šankar, npr. ako je to isti lik je majstor, svira sitar i imao sam neke njegove rage snimljene, zanimljiva muzika... uostalom, to je neki hinduizam, pa ne jede on živu decu, šta vam je?!?  Sve bi da ruše, kakvo je bre to ponašanje i SVETLANJE OBRAZA Srbije ako pokušavate da upadate tamo i da rasturate sve?!? Jel ume OBRAZ nešto konstruktivno da radi? ILi samo da ruši? I uostalom, šta je to što čini vas dobrim i uzvišenim da lomite ostale? U čemu ste vi tako napredni? Nedevijantni? Hmm...
Nedevijantni delikventi, haha
  A šta ako neko recimo uči neku tehniku meditacije, meni je izgledala interesantna jedna koja nema veze sa tim.. evo postavila je livingston post o vipasani, tehnici meditacije... to neko (kao što bi npr. ja) može da shvati kao vežbu za mozak bez kulta bilo koje ličnosti i religijske dogme. I šta, sve bi ste tamo porazbijali i isprebijali?
   Zašto?  I s kojim pravo0m se bunite protiv policije što sprečava vas da vandališete? Zašto širite te buuuu strašne priče ? Vampiri, vukodlaci, a vi ste tu glogov kolac???   
   Strašno. Strašno je to što je to u stvari moguće u ovoj zemlji. Strašan je nivo svesti ove nacije gde takve svari isplivavaju...  Pa to je bre neuk stav... jednostavno... slabo intelektualan, naučan i neuk... A obraz, ne znam gde se tu nalazi...  "Da gradi džamije, prima delegacije sektaša" ? Strašno. to "sektaši" su SPS-ovci koristili za sve i svašta da plaše ljude. A džamija je kulturno-istorijski spomenik koji je u TVOM gradu, znači TVOJ je, toga se nijedna civilizovana sredina ne stidi... Drugo, kao što se zna, malo je demolirana pa... eto...
Smile Smile
Ајде даћу ти мали савет,пре него што почнеш да лупаш као сад, прочитај бар основна начела ОБРАЗА па онда рокај по глупостима.Ништа нико није демолирао,а поготову не кинезе!ОБРАЗ се бори за Православље и Србство,а православље не дозвољава,а верници то поштју, то што си ти навео тако да то све пада у воду! Smile

obrazovci nisu loshi momci ,ali su malo neobrazovani  Smile
Ух,ух,ух...немој само да скинси причају о необразованости... Smile
« Poslednja izmena: 19. Sep 2007, 02:12:03 od JFront »
IP sačuvana
social share
Од Солуна града до Уралских гора,
Од Уралских гора до Тихога мора,
Тканина је једна светиње и славља,
Непрекидни појас светог Православља
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 28 29 31 32 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 28. Avg 2025, 23:12:27
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.