Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Maj 2024, 16:42:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sekte  (Pročitano 224517 puta)
Poznata licnost


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.7
mob
Nokia Luvmya 520
"Sekta je sve ono u šta ja lično ne verujem!"
Mnogima je ovo merilo ocenjivanja šta je sekta.


Ne postoji covek koji se rodio verujuci u nesto sto bilo koja crkva/religija/sekta veruje, svaki pripadnik
neke crkve/religije/sekte nije verovao u to u sta sada veruje.
Ti kao da nisi cuo za " bratsvo i detinjstvo " u kojem ne postoji verovanje nego samo mastanje.
Deda Mraz je prelazni oblik kada dete prestaje da masta i pocinje da veruje.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia 
Satanističke sekte u Srbiji
 
Borgezije
 
Finski filozof i okultista Helmut Nid i američki novinar Nestor Abrams osnovali su 1951. godine, u američkom gradu Bikonu, u srcu “mormonske države” Juta, satanistički kult Borgezija (Borgessia). Do 1966. godine sekta je u svetu imala preko 60.000 poklonika, pa je podeljena u 11 ćelija među kojima su najuticajnije bile vindzorska i čileanska.
 
Posle više brutalnih zločina koje su počinili u Velikoj Britaniji, pripadnici ove sekte su bili prinuđeni da se 1981. povuku u ilegalu.
 
Satanistički kult Borgezija je na teritoriji bivše SFRJ imao najjače utočište u Sloveniji. Članovi ove sekte su se okupljali u istoimenoj ljubljanskoj diskoteci u kojoj su, takođe, Emil Coter i Marjan Gobelič, lideri balkanske ćelije, vrbovali mlade.
 
Broj članova Borgezije u Srbiji, početkom osamdesetih godina prošlog veka bio je između 30 i 50 i to Vrščani i Pančevci uzrasta od 13 do 22 godine, dok je sekta okupljala mnogo više mladih u Bosni i Hercegovini (oko 600) i Hrvatskoj (između 350 i 400). Danas Borgezija ima svoje centre u Vatinu, Uljmi i Beloj Crkvi sa oko 200 članova.

 
Crna Ruža
 
U odnosu na Crnu ružu, koja ima više od 5.000 članova, društveni uticaj i položaj Borgezije je minoran. Crna ruža je na zao glas izašla zbog obreda koji su u sebi uključivali skrnavljenje grobova.
 
Njen lider i osnivač na prostoru SFRJ je bio Ivica Čuljak, koji se prdstavljao i kao Satan Panonski (1958-1991), poznat vlastima bivše SFRJ po svirepim zločinima i ritualnim ubistivma u kojima je stradalo više od 30 ljudi.
 
Međutim, Čuljak nije nikada gonjen, niti je za njim ikada bila raspisana poternica. Uhapšen je samo jednom, 1987. godine u Mariboru, zbog posedovanja heroina, ali je ubrzo pušten.
 
Balkanska posla ne bi bila potpuna, kada u njih ne bi bio umešan Resor državne bezbednosti. Tako se veruje da je Čuljak bio nedodirljiv za pravosudne organe zbog njegove tesne veze sa Stanetom Dolancom. Za Dolanca se priča kako je dao savet Titu da revolucionarni bunt i oštricu mladih otupi koristeći muziku bendova snažno oslonjenih na hedonizam i upotrebu opojnih droga, što je  "u Americi brojne progresivne mlade ljude pretvorilo u bezopasne klovnove bez jasne revolucionarne ideje". O Dolancu se, između ostalog, pisalo i da je bio lični prijatelj Antona La Veja. Ivica Čuljak je poginuo 1991. godine u Vukovaru kao "domobran".
 
Čuljak, vođa Crne ruže, boravio je duže vreme krajem 80-ih u Srbiji, gde je vrbovao nekoliko mladića i devojaka u Nišu koji su, kako su postali njegovi “prvosveštenici” i najverniji sledbenici zaduženi za širenje satanističkih ideja u Srbiji.
 
Obredi ove sekte zasnivaju se na svirepim ritualima koji zahtevaju i ljudske žrtve. Pre desetak godina jedna maloletna članica Crne ruže iz Niša usmrtila je svoju babu prilikom obreda inicijacije. Česta samoubistva tinejdžera u Beogradu takođe su se povezivala sa Crnom ružom. Međutim, sekta se u Srbiji “proslavila” po skrnavljenju grobova, iako sam čin za pripadnike Crne ruže nema nikakvu mističnu funkciju, već je izraz dubokog prezira prema hrišćanstvu.
 
Crni plamen
 
Prva prava satanistička sekta u Srbiji je Crni plamen. To je prva organizacija ovoga tipa koja je odlučila da svoje delovanje učini javnim 1997. godine i da u javnost izađe sa otvorenim pozivom za učlanjenje.
 
Po priznanju svojih članova, Crni plamen je autentična filijala Satanističke crkve Antona Laveja koja se, posle njegove smrti, raslojila na stotine manjih organizacija blisko povezanih zajedničkim duhom, učenjem i ciljevima.
 
Mnogi poznavaoci sekti program ove grupe srpskih satanista posmatraju kao smešu sumanutih pseudoverskih ideja i krajnje sebičnosti. Iako imaju znatan broj članova u celoj Srbiji (glavna filijala je u Novom Sadu), nema pouzdanih podataka da pripadnici ove sekte ispoljavaju agresivno ponašanje. Veruje se da je sekta u potpunosti okrenuta bogaćenju i “tajkunima” severne srpske pokrajine.
 
Ispovest mlade satanistkinje
 
Na jednom od domaćih foruma postavljena je tema satanizma i popularne kulture, oko čega se razvila živa rasprava, da bi se u nju konačno uključila i jedna devojka koja za sebe kaže da je satanista. Ovako je tekla njena konverzacija sa ostalim forumašima, vrlo ljubopitljivim jer im se konačno ukazala prilika da "uživo" razgovaraju sa nekim iz toliko pominjanih mračnih udruženja.
 
"Pošto me ljudi konstantno pitaju da li žrtvujem mačke i ostala bića, a ja im konstantno govorim da je to hrišćanska laž, odlučila sam da postavim nešto o svojoj veri.
P.S. Radije bih žrtvovala svoje bivše devojke ili momke nego životinje. Životnje su svete.
 
Postoje razni redovi satanizma. "Joy of Satan“ sveštenstvo je spiritualni satanizam.
Satanizam nije "Hrišćanska izmišljotina". Satanizam je stariji od Hrišćanstva i ostalih religija. On nije o duhovima, goblinima, vampirima, monstrumima iz Noći veštica i sličnim stvarima. Satanizam nema veze sa "zlom". Pravi Satanizam je o uzdizanju i jačanju čovečanstva, što je bila namera našeg Pravog Tvorca (Satane). Mi znamo Satanu/Lucifera kao stvarno biće. Mi znamo da je Satana Pravi Otac i Bog Kreator čovečanstva.

Mi praktikujemo Meditacije Moći da spiritualno napredujemo i uzdignemo sebe. Meditacije Moći su onoliko suštinski važne za ljudsku dušu koliko je i hrana suštinski važna za ljudsko telo. Zmija, simbol Satane predstavlja vatrenu snagu smotanu na dnu kičme, koja posle uzdizanja transformiše ljudski um i dušu na mnogo veći nivo shvatanja i sposobnosti. Ovo je pravo značenje "Uzdizanja Đavola". Simbol Zmije takođe predstavlja DNK spiralu života.
 
Mi prihvatamo svoja uverenja i praksu direktno od Satane lično. Predugo su neprijatelji Satane, kao na primer hrišćanske crkve, imale slobodu da diktiraju laži vezane za Satanu i satanizam.
 
Spiritualni satanisti su slobodni da žive svoj život onako kako izaberu, odgovornost odgovornima. Živimo po prirodnom zakonu i ohrabrujemo svakoga da razvije sebe do svog punog potencijala."

Остатак текста можете прочитати овде...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Citat
P.S. Radije bih žrtvovala svoje bivše devojke ili momke nego životinje. Životnje su svete.
 

Ova je zaglibila duboko .
IP sačuvana
social share


Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Nokia 
ВИКЕНД СА ВАМПИРОМ

          Локалне туристичке организације Великог Градишта и Ваљева покушавају да привуку туристе, истичући имиџ региона страве

Велико Градиште већ има статус прве слободне територије за вештице, с безвизним режимом и за остала бића која поседују сертификат да живе и после живота. Почасни председник вештичје републике на Дунаву је Петар Благојевић, хорор јунак неоспорног глобалног интегритета. Наш човек, скромни сељак, заведен је у бечким архивима као први светски вампир. Део ваљевских локалпатриота такође је решио да искористи маркетиншки ресурс из зоне оностраног. И они вампира за трку имају, па су славног воденичара Саву Савановића инаугурисали у пи-ара, како би виртуелни мрачњак и крвопија, који скита по Повлену тражећи жртве кад деца оду на спавање, позвао туристе да упознају и остале лепоте родног краја.

Пионирски радови вампирског туризма део су напора локалних заједница, које се надају да ће мистичне легенде из народних предања привући знатижељнике и повећати зараде од сеоског туризма. Пошто легенде већ имају, решили су да их подгреју, следећи Румуне, који су на миту о грофу Дракули створили туристичку империју. Американци и Британци просто лудују за замком Бран у магловитој Трансилванији. Не жале паре да виде ћелију у којој је влашки војвода Влад Цепеш сместио свој ковчег, из кога је излазио, огрнут црним плаштом, кад откуца поноћ. Замак на обронцима Карпата, око 200 километара северно од Букурешта, избио је на друго место најскупљих имања на свету на листи америчког магазина „Форбс”, достижући цену од 140 милиона долара, тик иза некадашњег дома америчког новинског магната Рандолфа Херста на Беверли Хилсу, чија је вредност 165 милиона долара.

Наравно, мит о Дракули створио је Холивуд, експлоатишући роман Брама Стокера из 1897. године. Да би се наши локални гуруи макар приближили глобалној империји хорор туризма, морали би, у најмању руку, да убеде свет како су Сава и Петар Дракулини ванбрачни синови, које је овај, после толико векова, коначно решио да призна.

Вампиролог аматер, који је прошлог лета потегао ову причу, организујући вештичји самит у Великом Градишту, признаје да би трка са Румунима била превише амбициозна. Ипак не одустаје од разраде свог плана. Уз једно „ако”. Ако остане председник општине Велико Градиште. Први човек ове општине, Живослав Лазић каже:

– Имамо правог вампира, а стидимо се! Лох Нес има чудовиште, па нека Сребрно језеро има вештице и вампире, шта нас брига!

Представници СПЦ престали су да се буне због „ђавољег туризма”, али Лазић очекује нове осуде са неба на лето, јер он наставља даље, планирајући да у Градиште позове и фанове из региона. 

– Нисам се консултовао с маркетиншком агенцијом. То је био чист инстинкт. Хтели смо штос, али је то попримило невиђене размере – објашњава Лазић.

Опозиција је са задовољством искористила прилику да нападне амбициозног езотеријског шефа, који је у заносу прошлог лета плесао на тргу огрнут Дракулиним црним плаштом, јер промоција вампира и осталих караконџула, подразумева се, није у духу православља и српске традиције. Лазић је, опет, класичан прагматик:

– Не знам шта је битније од туристичке општине за туристичку промоцију. А ми смо довели све националне медије – за динара нула.

Да идеја није без потенцијала, потврђује власница туристичке агенције „Векол тоурс” Тања Богданов. Она, додуше, не води госте у обилазак вампирских станишта, али је њена откачена тура „Поп-арт Радован – ноу комент”, шетња по скровиштима др Дабића, остварила медијску промоцију вредну пола милиона евра. Сличан резултат ова агенција је остварила београдским маршем на Титовом путу, који после поноћи, колико је познато, не отвара мермерну плочу у Кући цвећа, проверавајући колико су успели да упрскају његови народи и народности.     

Тања Богданов сматра да Београд, као пословни центар и глобално признато урбано туристичко одредиште, представља ослонац за локалне средине које у радијусу од 100 километара око престонице, свежим идејама, па макар и промоцијом страве, могу да привуку госте из иностранства.

Један од хорор ентузијаста je каскадер из Париза Тома Митровић. Власник туристичке агенције „Каспер” и члан ваљевског вампирског лобија, почиње да реализује два програма: „антистрес викенде Савиним путем” и „Џип авантуру по ваљевским планинама са Савом Савановићем”.

– Ову идеју разрађујем пола године и понудићу је на пролећном сајму у Паризу. Мислим да прича пије воду, јер смо, као и Французи, склони авантуристичком туризму.

Скептици који не дају ни пет пара развојним шансама језе, имају противаргумент: ако нам, где год се окренемо, пију крв, зашто бисмо онда трошили паре да се дружимо са лажњацима. 

Александар Апостоловски
http://borbazaveru.info/content/view/2078/1/
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1036
mob
Nokia 
Novi Hrist je Severnokorejac?!


U svetu jedan od najuticajnijih i najkontroverznijih "verskih pokreta“, Unifikaciona crkva (UC), odnosno Munova sekta, predstavlja moćnu korporaciju u čijem su sastavu crkvene, političke, kulturne i obrazovne institucije, mediji, nevladine i humanitarne organizacije, hoteli, fabrike, multinacionalne kompanije i poslovni giganti najrazličitijih delatnosti širom sveta. Neprikriveni cilj ove organizacije jeste formiranje svetske teokratske vlade na čelu sa njenim osnivačem i liderom, Severnokorejcem Mun Sun Mjungom. Unifikacionisti veruju da se njemu Isus Hrist prikazao kao mladiću i zamolio ga, ma koliko to zdravom razumu suludo zvučalo, da dovrši posao stvaranja Nebeskog kraljevstva na zemlji, u čijem je ostvarenju sam bio sprečen raspećem.


Mun Sun Mjung i supruga - lideri kulta
 
Zbog ogromnog obima i toliko kompleksne strukture, čitav taj konglomerat organizacija i njegovih pripadnika danas se naziva "Unifikacioni pokret", jer je jasno da je odavno prerastao okvire "verske zajednice“.
 
Njegovih sledbenika ima u čitavom svetu, a najviše u Južnoj Koreji i Japanu. Procene o njihovom ukupnom broju nisu precizne, a kreću se od nekoliko stotina hiljada do nekoliko miliona.
 
 
Istorijat i razvoj
Kontroverze: Kultovske, političke, finansijske
Doktrina
Ciljevi i metodologija
Načini "vrbovanja“
Saradnja Munovaca i drugih sekti
Munovci u Srbiji
 
 
Istorijat i razvoj Unifikacione crkve i pokreta neodvojivi su od života njihovog utemeljivača i neprikosnovenog lidera Mun Sun Mjunga, čija je priča bezmalo filmična.
....
Munovci u Srbiji
 
Unifikaciona Crkva nikada nije bila zvanično registrovana u Srbiji i radila je posredno, prvo preko stipendija za postdiplomske kurseve (naročito u medicinskoj struci), a zatim i preko srodnih nevladinih organizacija poput: "Federacije žena za svetski mir", "Profesorske akademija za svetski mir", "Porodične federacija za mir u svetu"...Pa ipak, po svoj prilici, ni jedna od ovih organizacija takođe nije bila zvanično registrovana u Srbiji.
 
Slađan Mijaljević, pravoslavni publicista, sektolog i učitelj borilačkih veština, svojevremeno je tvrdio da je u vreme dok je Milan Panić bio premijer, UC u našoj zemlji imala snažan uticaj.

Akademik Ljubiša Rakić bio je u medijima dovođen u vezu sa Profesorskom akademijom za mir u svetu tokom 90-tih godina prošlog veka.
....
Цео текст...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 732
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Pitanje glasi... ? 

Da li smo znali da nabrojimo sve ove sekte?  Smile

Ja ne znadoh, zbilja... Mada znam da me konstantno presrecu. Jedna devojka me je u Vasinoj, cini mi se, presrela bar 15 puta. U roku od 2 god.  Smile

Uh  majku mu , što mene ne presretne , a inače koliko je imala godina  , plava kosa ?
IP sačuvana
social share
Ovde će stajati vaša reklama za samo 10 KM !
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16345
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.1.249.1042
mob
Nokia 
Sajentolozi: Lovci na ljudske duše!

Komentara 0veličina teksta:+-
Ako bismo vas pitali da li ste čuli za Toma Kruza predpostavljamo da ne bi bilo nikoga među vama ko ne bi znao ko je ovaj čuveni glumac. Sve je toliko već poznato: i ko mu je žena (Kejti Holms), i kako mu se zove ćerkica (Suri), i koji su mu najčuveniji filmovi (Nemoguća misija, Intervju sa vampirom) i da je član Sajentološke crkve.

Možda baš ovo poslednje je nekako i najzagonetniji deo njegovog života. Ali nije samo on član Sajentološke crkve. Tu je I njegov kolega Džon Travolta. Šta je zapravo Sajentološka crkva, šta je sajentologija uopšte? Zbog čega su neki od najpoznatijih imena današnjice članovi ove religije? I da li je to uopšte religija ili sekta? Ovo su samo neka od pitanja na koja ćemo vam dati odgovore. Ali krenimo redom.
 
Osnivanje Sajentološke crkve
 
Davne 1911. godine rodio se Lafajet Ronald Habard, učesnik Drugog svetskog rata, američki obaveštajni oficir, pisac naučne fantastike, I ono što je najznačajnije za nas u ovom tenutku – osnivač Sajentološke crkve.
 
Da, verovali ili ne ali Sajentološku crkvu je osnovao autor naučno fantastičnih romana I to kako neki tvrde pod pokroviteljstvom Američke obaveštajne službe (CIA).

Kakvu je sudbinu imao, moglo je da se dogodi da ne napiše ni jedan jedini red a kamo li nekoliko knjiga jer je u ratu bio ranjen a čak je I dva puta proglašavan mrtvim. Izlečio se, prema sopstvenom priznanju, primenjujući načela dijanetike, koja predstavlja nauku o duhovnom zdravlju.
 
Dijanetika – moderna nauka o mentalnom zdravlju je najčuvenije delo Lafajeta Habarda. Pomama za tom knjigom je bila tolika da je Habard rešio da po čitavoj Americi krene da osniva I propagira takozvanu dijanetičku organizaciju. Iz te organizacije nastala je sajentologija a 1954. godine Habard osniva Sajentološku crkvu.
 
Danas Sajentološka crkva prema nekim podacima ima oko 15.000.000 vernika širom sveta. Dok je u nekim zemljama poput SAD svrstana u religije, u Engleskoj, ona ima status korporacije, Francuska je odbila da je registruje kao versku zajednicu a u Nemačkoj im je, zbog dokazanih finansijskih malverzacija, zabranjeno da imaju bankovne račune. Kod nas nije (još) toliko rasprostranjena ali je javna tajna da je akademik Rakić, koji je jedno vreme bio na čelu ICN Galenike, bio sajentolog.
 
Čemu želi da nas poduči sajentologija?
 
No, vratimo se korenima sajentologije. Spomenu li smo već da je sve krenulo od knjige “Dijanetika”. Knjiga "Dijanetika" prema sajentolozima polazna osnova Habardovog učenja. Ona zapravo promoviše način izbavljenja od kompleksa i prethodnih loših navika što vodi ka "duhovnom ozdravljenju". Postoje i posebni kursevi gde se vode dugi razgovori sa "duhovnim učiteljima" gde se pojedinac oslobađa zabluda, sećanja se brišu, a čovek postaje čist. Sajetolozi tvrde da se iz sećanja brišu iskustva iz prošlosti, čime čovek postaje duhovno biće koje snagom uma može da se izleči i ostvari sve što želi u životu. Primenjuje se i hipnotička metoda koju nazivaju "dijanetičko sanjarenje", kada se kandidat priseća čak i događaja iz prenatalnog perioda.
 
Osnovna premisa dijanetike jeste da mozak memoriše sve što mi doživimo i da je u potpunosti nepogrešiv, osim za evolucijski nastavak, nazvan “reaktivni um”. Taj deo uma, nedokučiv običnom analitičkom umu, preuzima telo u stanju “nesvesti”. Pod tim stanjem, Habard ne misli samo na konvencionalno značenje te reči, već i svako drugo stanje koje podrazumeva bol ili strah.
 
Da pojasnimo malo: Kada ste u stanju “nesvesti” i kada vas nešto boli ili vam je neudobno, sajentolozi tvrde da reaktivni um preuzima sve vaše emotivne senzore i tog trena ih gužva zajedno u “engrame”. Engrami se onda skladište u umu i kada se aktiviraju kombinacijom faktora, teraju ljude da misle i ponašaju se iracionalno i destruktivno. Prema Habardu prosečna osoba u svom telu ima na hiljade tih engrama, ali pomoću dijanetike – “nauke o umu” svako se može osloboditi tih napasnika i postati “čist”.
 
Prema Habardu, engrami su odgovorni za našu nesreću i oni su izazvani ranim traumama. On takođe smatra da se ljudi sastoje od delova ljudskih duša ili kako ih je on nazvao - tetana. Tetani nisu odskora u našim telima, nego da se tu nalaze već stotinama milijardi godina.
 
Priča o tetanima i vanzemaljcu Zinu
 
Ali otkud ti tetani u našim telima? Habard i za to ima jedno vrlo neobično objašnjenje. E, ovde već počinje priča o vanzemaljcu Zinu.

Zinu je bio zli galaktički vladar. U jednom trenutku položaj mu je bio doveden u pitanje (mada postoji I teorija da je muku mučio sa prekomernim brojem svojih podanika). Kako bi osigurao svoju vlast on je uz pomoć psihijatara okupio milione ljudi (pod izgovorom da se radi poreskoj inspekciji) a onda ih sve zamrzao, potrpao u svemirkse brodove I poslao na Zemlju.
 
Kada su brodovi stigli na Zemlju Zinu je prethodno zamrznute svoje građane spustio oko vulkana a onda u te iste vulkane ubacio hidrogenske bombe. A onda su se dogodile velike eksplozije I stvorene su bestelesne duše koje Habard naziva tetanima.

Tetani sada obitavaju u svima nama. A, kako bi ljudska rasa spoznala znanja tih bića neophodno je da se čovek oslobodi- očisti od stečenih navika, lažnih predrasuda koje blokiraju um. Pročišćavanje se odvija kroz sedam nivoa uz pomoć svojevrsnog detektora laži koji dokazuje da li je sajentološki kanditat uspeo da se oslobodi predrasuda.
 
Tako se pojedinac, čiste svesti spaja sa besmrtnim duhom u kome leži bezmerna snaga. Kada se posle ovog obreda postane član, prvi zadatak je širenje učenja i privlačenje novih imućnih članova. Suštinu učenja otkriva i sam naziv sajentologija koji u prevodui znači -"nauka o znanju". Istinsko znanje se pronalazi kroz niz stepenova duhovnog samouzdizanja koje se zove "most ka bezgraničnoj slobodi".
 
Pogledajte jednu scenu iz serije "Bostonski advokati" u kojoj se spominje sajentologija i na slikovit način opisuje njeno učenje:



Potpredsednik Međunarodnog instituta za sekte o sajentolozima
 
“Sajentološki kursevi pripadnicima sekte omogućavaju da dostignu osam tajnih nivoa duhovnog razvoja. Tvrde pritom da onaj ko dostigne osmi nivo, postaje Dejstvujući Tetan i da je u stanju da izlazi iz sopstvenog tela, da pomera planete, da utiče na erupciji vulkana i izaziva katastrofe. Drugim rečima: da radi sve što poželi”, tvrdi prof. Aleksandar Leonidovič Dvorkin, vodeći ekspert za probleme ekspanzije novih religioznih pokreta, potpredsednik Međunarodnog instituta za sekte, i profesor “Crkvene istorije“ na ruskom Pravoslavnom univerzitetu.
 
Prema njegovim rečima do 1993. godine sajentolozi ni u SAD nisu imali status religiozne organizacije.

Opasnost preti od psihijatara i psihologa

U sklopu učenja sajentolozi posebno apostrofiraju psihologe i psihijatre, nazivajući ih “crnom silom sveta” i optužujući ih da su posredno i neposredno prouzrokovali oba svetska rata. U poslednje vreme, kao dokaz svoje teze, navode i srpske psihijatre kao uzročnike rata na prostorima bivše Jugoslavije. “Belu svetsku silu”, naravno, čine sajentolozi koji se bore za oslobođenje čoveka.
 
“Sveštenstvo” sajentologije čine instruktori na kursevima. U okviru ove organizacije postoje obredi, službe, svete tajne, molitve i relikvije.

Цео текст
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik


Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 16
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.2
mob
Ericsson 
Citat
.  Tvrde pritom da onaj ko dostigne osmi nivo, postaje Dejstvujući Tetan i da je u stanju da izlazi iz sopstvenog tela, da pomera planete, da utiče na erupciji vulkana i izaziva katastrofe.
Eto odgovora za razlog sve učestalije zemljotrese.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Kako se boriti protiv sekti, kako pomoci ljudima iz sekti? Vrlo, vrlo tesko je uraditi nesto po tom pitanju.  Ili okupiti grupu ljudi koji ce glumiti blejda i rokati retarde ili prepustiti slucaju.  Naravno nisu sve sekte iste, i morate se sloziti da su najopasnije ipak satanisticke sekte.  Neko je rekao da su sekte nastale radi zarade.  E pa, problem sa satanistima je sto su oni stvarno fanatici i veruju u to.  Kako znam sasvim je nebitno.  Stvar je u tome sto se tim clanovima u 99% slucajeva ne moze pomoci, iz prostog razloga sto se u 99% iz ovih sekti izlazi smrcu.  Da li samoubistvom, ili naredjenjem da se neki clan ubije zbog pokusaja da se izadje iz sekte.  Za sataniste se vazi ono za Blejda :).  Jer Jehovini svedoci iako imaju jak uticaj na svoje clanove, nisu nasilini.  Oni su smaraci.  Ja ih nekad i pustim kad me zaustave na ulici neka kenjaju, jer je moja vera u Boga dovoljno jaka da ne mogu da me ubede da verujem u takve neke gluposti.  Meni su satanisti posebno zanimljivi i jako volim da ih izucavam iz prostog razloga sto treba dobro upoznati svog protivnika da bi znao kako da se odbranis kada bivas napadnut.  I slusao sam i njihove neke molitve, i to je katastrofa.  Iskreno posle jedne njihove mantre me je toliko obuzela neka jeza, da nisam mogao da se smirim.  Onda sam naglas izgovorio Simvol vere i bilo mi je mnogo lakse.  Njihovi obredi su toliko odvratni, da je to katastrofa.  Upadaju u crkve, obrcu krstove, odrze crnu misu, pre mise se napuse vutre, hasisa, i onda citaju molitve i na kraju na znak njihovog propovedaca oni pocinju da orgijaju na nasem oltaru a njihov je oltar zena koju jebu svi clanovi, i da izvinete svrsavaju po njoj svi zivi.  Oprostite na prostakluku ali ja samo iznosim cinjenice.  Mada nije to kod svih organizacija satanistickih, kod nekih svi zivi orgijaju nije samo jedna zena jebena.  Ono sto je bitno kada slusas njihove molitve i citas o tome, da se ne utopis u sve to.  Uhvatio sam sebe kako slusam tu mantru dosta puta zaredom i pomislio sam boze sta to radim.  Naucio sam je vec napamet ali ne volim da je izgovaram jer me prolazi jeza.  Pre slusanja bilo je upozorenje da je to iskljucivo za sataniste i da kod drugih izaziva strah ali opet sam odslusao.  Ako ste pomislili da je ta jeza strah, onda ste pogresili jer to je jeza u sasvim drugom smislu.  Ne znam kako to da objasnim i predstavim.  To je jednostavno neka vrsta gadjenja.  Reci mantre idu ovako arch angel dark angel lend me thay light throughl deaths vail till we have heaven in sight.  I tako se ponavlja vise puta.  A sto im je odvratna molitva to je tek katastrofa.  Njihova biblija, iliti jevandjelje po judi je jedna ogromna knjiga sa ogromnim brojem stranica i pljuje se po bogu stalno, propoveda se sve suprotno od propovedanja nase crkve.  Sve u svemu tesko je boriti se protiv njih ali pokusavam da nadjem nacin.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan


Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13400
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6
mob
Nokia 
Citat
Sve u svemu tesko je boriti se protiv njih ali pokusavam da nadjem nacin.
Jesi li razmisljao da ih zaobidjes u sirokom luku,ako ih se vec toliko plasis.....mislim cemu to cackanje mecke????
IP sačuvana
social share
Onaj ko nadzire prošlost, nadzire i budućnost. Onaj ko nadzire sadašnjost, nadzire i prošlost.
George Orwell

Pogledaj profil Skype
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 99 100 102 103 ... 124
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Maj 2024, 16:42:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.