Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 647034 puta)
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
imam iskustva sa mnogo maticnih ploca. tesko da se mogu sjetiti svakog pojedinog modela.
sto se tice maticnih ploca asus je stepenicu iznad ostalih. ako me pitas za razliku onda cu ti reci da razlika u cijeni odgovara razlici u kvalitetu. ipak ako namjeravas za razliku u cijeni kupiti ssd onda ti savjetujem da uradis to jer ce ti izmamiti osmijeh na lice kad ga budes koristio. ipak ako cemo iskreno ako ces raditi samo to sto si naveo onda nadji maticnu plocu koja ima oznaku M sto znaci mikro i ona ti je manjih dimenzija. nepotrebno je da imas dva pciex16 (utor za graficku kartu) ako ne mislis ubaciti dvije graficke karte ili ako ne mislis klokovati hardver. cijenom ces da ustedis jos vise a dobices iste performanse.
saphire je vrhunski brend ati grafickih kartica. ipak razlika izmedju gddr3 i gddr5 je vise nego primjetna za istu kolicinu memorije ako je gpu dovoljno jak da podrzi gddr5.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 1800
razmišljao sam i o microATX pločama, ali mi se čini da je većina za intel a ja hteo AMD trojezgarni pa mu možda kad istekne garancija otključam 4. jezgro, kupim novo hlađenje i overklokujem malko (ako ne budem zadovoljan tada)

Ne bih da razmišljam dal ću moći da stavim hladnjak ili ne, zato sam se odlučio za ATX. A i možda se odlučim da kupim TV karticu (ne sad, ali za par meseci) pa ne bih da pravim gužvu u matičnoj ako ne moram Smile

Hvala na savetu u svakom slučaju, primljeno k znanju  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
kao ne razumijem se ja previse u to a ovamo otkljucava jezgra, overklokuje, ubacuje nove hladnjake.... Smile
tipican korisnik amd-a, klokovanje u krvi kao droga.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Otaku koji jede burek kod Trpkovica

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 23325
Zastava Usa
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Sony 
@qcko Hvala Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Nokia 1800
@qcko Hvala Smile

Nema na čemu.

kao ne razumijem se ja previse u to a ovamo otkljucava jezgra, overklokuje, ubacuje nove hladnjake.... Smile
tipican korisnik amd-a, klokovanje u krvi kao droga.

Prvi put u životu uzimam AMD, do sad sam imao celerone i pentiuma...  Smile i ne brini, nemam ja poverenja u sebe toliko da čačkam te komponente, to će ortak da mi odradi  Smile

Edit, ja znam dovoljno da sklopim mašinu, to jest znao sam sa komponentama do pre 4-5 godina i dok sam pratio tu scenu... Evo već 5 godina ja pojma nemam šta je sve izašlo od inovacija u hhd-ovima i grafičkim kartama... Možeš misliti kako sam se oduševio kad sam otkrio ssd.
« Poslednja izmena: 01. Dec 2012, 12:58:59 od qcko »
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 23
OS
Windows 7
Browser
MSIE9.0
Imam postojecu graficu kartu http://www.itsvet.com/proizvod/sapphire-radeon-hd-2600-pro-512mb-gddr2/comp_comp_vga/130/1211
Hteo sam da je menjam sa nekom koja ima HDMI izlaz interesuje me da li po ovim specifikacijama http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-2000/hd-2600/Pages/ati-radeon-hd-2600-gpu-specs.aspx  uopste to moram da radim jer bi kablom dvi-hdmi spojio pc sa tv-om da mi tv bude sekundarni monitor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17117
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 16.0
Jel može neki predlog za kuopvinu lap topa između 400-500e? Čuo sam da su tošiba i hp loši, a da su najbolji asus i lenovo. Da li ste upoznati sa ovim podatkom? Želeo bih neki za normalan rad i za neku igru ponekad (najčešće da može pes da radi makar na low). Možete mi reći samo na šta da obratim pažnju i koliko je marka uopšte bitna kod odabira? Hvala unapred, pozdrav! Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
vec je doslo do toga da brend ne govori nista. znaci da je kvalitet skoro izjednacen u istoj cjenovnoj klasi. nije vazno da li je asus, lenovo, hp, toshiba.... Naravno postoje razlike u konfiguracijama. Jeftini laptop nije masina za gejming a  laptopi za gejming su dosta skupi i relativno rizicni na kvarove van garantnog roka.
Pri kupovini vodi racuna da grafika nije intel integracija (sto znaci da je u samom procesoru novije generacije). odvojena grafika je ipak mnogo bolje rjesenje. Ostalo ti je sve individualno, gledaj i kvalitet tastature.
500e je relativno malo novca za pristojan laptop tako da nemoj previse ocekivati.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Samsung Galaxy S3
vec je doslo do toga da brend ne govori nista. znaci da je kvalitet skoro izjednacen u istoj cjenovnoj klasi. nije vazno da li je asus, lenovo, hp, toshiba.... Naravno postoje razlike u konfiguracijama. Jeftini laptop nije masina za gejming a  laptopi za gejming su dosta skupi i relativno rizicni na kvarove van garantnog roka.
Pri kupovini vodi racuna da grafika nije intel integracija (sto znaci da je u samom procesoru novije generacije). odvojena grafika je ipak mnogo bolje rjesenje. Ostalo ti je sve individualno, gledaj i kvalitet tastature.
500e je relativno malo novca za pristojan laptop tako da nemoj previse ocekivati.

Čekaj, ti sad meni hoćeš da kažeš da je recimo hp probook serija istok kvaliteta kao neki tamo acer, koji su u istom cenovnom rangu ? ma daaaj
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
stojim iza svojih rijeci.
potvrdjeno vise puta u praksi.
razlika moze biti samo u kvalitetu plastike, duzini garantnog roka i sl. npr.toshiba daje povrat novca za kupljen proizvod duze vrijeme.
sto se tice performansi u radu tvrdim da je potpuno isto za isti cjenovni rang i priblizno slicne konfiguracije. globalizacija prijatelju. kvalitet se izjednacava jer su vlasnici isti za vise razlicitih brendova pa kako da favorizuju jedan brend od drugog kad to vise nije prostorno ograniceno jer internet kupovina je dostupna svuda u svijetu (npr. mac je nekad bio prostorno ogranicen samo na USA i favorizovan je do besvijesti i to mozes vidjeti u raznim americkim filmovima kao slucajno se prikaze znak jabuke ili recimo za Converse i sl.). Posljedica toga je da su reklamne kampanje dostigle svoj vrhunac. to je slucaj sa svim robama siroke potrosnje u svijetu ne samo sa tehnikom.
pored toga moram reci da je HP veoma opao u kvalitetu a acer je dosta napredovao.
« Poslednja izmena: 04. Dec 2012, 11:21:36 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 26 27 29 30 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.