Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 644917 puta)
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Normalno je da neki opadaju neki napreduju, sve je to posao i zivotni ciklus proizvoda, kompanije.

Ali da je sve isto, nije i nikad nece biti. Mozda su dva modela izuzetno pribliznog kvaliteta, ali ne i isto, a pitanje je po kojoj ceni.

Kako objasniti onda da npr. probook serija koja je spomenuta, isti je kvalitet i na onom od 45k i na onom od 70k, a razlika je u hardware-u. Govorimo o kvalitetu izrade, sto znaci razlika da li je i5 u ondosu na i3 i da li ima diskretnu grafiku, ne igra ulogu.

Takodje, u priblizno vreme kupljena dva laptopa, Lenovo 42k i HP 45k. Nebo i zemlja, a gotovo ista konfiguracija. Zadovoljan sam kako Lenovo radi i tu nema price, ali kad mi se ekran onako pomeri lagano, svaki put mislim da ce odpasti, dok eno probook, svaki put kad ga uzmem, uzivam u radu i odusevljen sam kvalitetom, svaki put, posle skoro godinu dana.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
ok, ja sam govorio o performansama u radu a ne o ljepoti samog uredjaja.
sto se tice toga da je tebi probook bolji u odnosu na lenovo, to je opet individualno jer da se otvori neka javna rasprava nasao bi na njoj hrpu iskustava i misljenja koja su suprotna tome. npr. lenovo ima fantasticno izvedeno hladjenje komponenti dok je hp veoma nazadovao na tom polju.
ako cemo o ljepoti uredjaja ja sam misljenja da je vaznija dugotrajnija garancija od ljepote samog uredjaja.
sony laptopi su jedni od najskupljih, ne nude previse snage i ne nude dugotrajnu garanciju a opet vidis imaju opasan imidz i ljudi kupuju i moram reci da fantasticno rade. oni su jedni od rijetkih koje cu izuzeti iz svoje definicije da su laptopi iste cijene slicnih performansi. ali nula regula sine exceptione...nema pravila bez izuzetka
« Poslednja izmena: 04. Dec 2012, 13:52:16 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Naravno, ali ja nisam poredio lepotu, vec kvalitet.
Spomenut je kvalitet izrade, ne jacina konfiguracije.

A kombinacija ta 2 + OS najbolje slikaju cenu, a bas se tu vidi "brend", a uglavnom i realan kvalitet. I bas tu je npr. acer uvek za 10-15% nizu cenu, da 10-20% bolju konfiguraciju.

Pogotovu u delu 40 - 50k uvek recimo ako hp dolazi sa 2gb, a cer ce doci sa 8gb, ako hp nudi i3, za iste pare ce acer nuditi i5 ili smesno vise (ionace ova situacija je bila kad sam uzimao taj laptop, a ni i7 mi ne bi bio opravdanje da pazarim tog acera, ne kazem da su svi takvi, naprotiv).
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Hands Held High

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 611
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
Samsung A50
Poz!
Nemam previse iskustva sa APU, htedoh da pitam sledece:
AMD A4-3400, 2.70GHz/Radeon™ HD 6410D i Radeon 6570 Powercolor 1GB/DDR3/128bit

Jer to ok kombinacija za uzeti za kucnu varijantu. i jer slozen proces uparivanja da rade obe?

Unapred hvala
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
Prilicno slab procesor, zavisi sta ti treba?

Ukoliko se ne igras, bolje ti je resenje, da skupis pare na gomilu i uzmes jaci procesor, grafika ako zatreba uvek kasnije mozes dokupiti, a menjati obe komponente kad zaskripi, moze biti skupo.

Generalno nema sta da ne radi, imas spisak sta se moze upariti, 6670 je najjaca, mada kazu da za FM2 mozda bude i jacih. Kartica ide na svoje mesot, cpu na svoj, driveri rade svoje.

Sad ce akreca da dodje i da kaze kako ne rade Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Samsung Galaxy S3
Što se tiče tih laptopova koje spominjete gore, našli smo pogrešne takmace. HP i Acer nikad, slovima i rečima nikad neće moći da se porede po kvalitetu izrade niti u jednom cenovnom rangu, i tu je kraj svake diskusije i rasprave. I ja sam skoro pazario probook, i totalno objektivno mogu reći,s obzirom da sam od kupovine mog laptopa prodao još pitaj boga koliko laptopova raznoraznih marki, da recimo samo je jedan sony vaio bio po meni kvalitetniji. Podvlačim da pričam o probook seriji a ne o tamo nekim plastikancima od pavilliona koje ne bih kupio ni da mi ih neko daje dž.

@maxsex

A sinak, ako je to FM1 soket, pošto me sad mrzi da to proveravam, bolje skupi još neku kintu i kupi malo jači FM2 soket, razlika je velika, pogotovo ako se uzme neki od jačih procesora Wink
Generalno, ti FM1 i FM2 procesori baš i nemaju neke sirove snage, imaju malo keš memorije, i koliko god da mi se cela ta varijanta sa grafikom u procesoru sviđa, moram da kažem da je to od prilike prinudno rešenje...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
Sad ce akreca da dodje i da kaze kako ne rade Smiley

grrr, sad ce baba roga Smile. nesto sam skeptican po pitanju tog apu. za neko vrijeme mozda to bude uspjesan pravac amd-ati ali za sad moj skepticizam ostaje.

sto se tice laptopova evo odustajem od rasprave. tesko da ce ko promijeniti misljenje tako da vam ostaje da ucite na svojim greskama kao i ja.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
akreca sto skeptican? Smiley
Ajd da ne gledamo samo na papiru sta daju i koliko je to kad se podvuce crta. Koliko vec godina postoje? Koliko ih je prodato? Skoro da cine celokupnu prodaju AMD. Izasla je 2 generacija, koja sadrzi jezgra koja su bila i u neAPU procesorima. Dobre ploce, dobri proizvodjaci, dobre(visoke) cene, kao i za ostale serije.

Testovi na sve strane pozitivni, eno na domacem sajtu, bencmark.rs odavno bio test prve generacije, pa ga cak OC i nakon toga dobili veliki napredak grafike cak, a ako je tako radio normalno i imao prostora, pa kako nece na nominalnim taktovima.

Drajveri, jbg ja ne mogu da te ubedjujem, ali eto poslednjih 5 godina koristim ATI, nikakavih problema. Za ranije serije od pre 10 god znam, ali ako ces se drzati toga, ne znam sta da ti kazem. Ocigledno da koristis nVidia pa ne mozes znazi ponasanje drugog svakodnevno.
Opet to mozes da gledas i ovako, gde je AMD tj. ATI bio sa grafikama pre 6 godina, a gde nVidia. A za to vreme, do danas, nVidia je samo nastavila i ravnopravna je sa ATI, a koliko su ovi od HD3xxx na dalje napredovali, stigli nVidia, pa da kazemo i prestigli postavljajuci cesto top modele koji su #1 na trzistu?
Dovoljno ozbiljno po meni?

eto, promenih malo pricu, da ne bude suve brojke, i raelni argumenti, bas me interesuje sta mislis Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
fman, vidim da nisi laik sto se tice hardvera pa zato i vodim raspravu s tobom.
hajde da budem iskren pa da kazem da sva moja iskustva sa apu svedem na price ljudi koji koriste isti i prijavljivanje gresaka. nije to toliko ucestalo ali se desava mnogo cesce od recimo intela sa integrisanom grafikom. istin aje da intel jos uvijek ne radi po tom sistemu uparivanja grafike iz proc sa odvojenom grafikom ali moze biti da se i oni odluce na to u buducnosti.

sto se tice izjednacavanja ati grafike sa nvidiom....hm, mozes li mi samo reci sta je ati odgovor za nvidia tesla ili quadro? ne vjerujem da si koristio tu grafiku jer je bezobrazno skupa ali mozes procitati testove. uskoro ocekujemo novu generaciju grafickih kartica koji ce raditi na novoj arhitekturi pa cemo vidjeti ima li poboljsanja.

http://www.ebay.de/itm/PNY-NVIDIA-Tesla-C2075-Grafikkarte-PCI-Express-x16-6GB-/181031548986?pt=DE_Elektronik_Computer_Computer_Graphikkarten&hash=item2a2652383a#ht_3889wt_906
« Poslednja izmena: 05. Dec 2012, 10:50:17 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 16.0
mob
LG Nexus 4
intel integrisana grafika ne moze ni da pokrene igricu, pa je ne uzimam u pricu Smiley inace je skroz korektna, koristim je u mobilnoj verziji, bas u probooku odozgo Smiley pa se u tom poredjenju amd svaki bug oprasta.
Takodje nemam direktna iskustva, ali malo je falilo pre mesec dana da predjem na apu, ali se kombinacija nije zatvorila a nije mi se tek tako kupovao novi komp.

Te grafike nisu za igranje koliko znam. A u 99% slucajeva grafike se uzimaju namenjene za to? Mislim da vise nema, ali davno su za to postojale vivo ili avivo, tako nesto ATI resenja, cini mi se? Tada jos nisam pratio hw i it uopste Smiley
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 27 28 30 31 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.