Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 644571 puta)
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Hvala @chelavi1  a jel ima neki toshibin koji je slican tom ? Smile

Toshibin za te pare...

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/toshiba_satellite_l875-12j-18952  - malo skuplji sa zasebnom grafikom

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/toshiba_satellite_l870-12l-18122  - integrisana grafika

Hmmmmm...realno...i7 procesor sumnjam da mu treba. I5 i dalje od toga sa procesorom ne bih isao, i onda bi se pre odlucio za probook seriju, recimo ovaj:

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/hp_probook_4740s_-_core_i5-3210m_-_c4z48ea-18491
« Poslednja izmena: 10. Dec 2012, 15:02:32 od chelavi1 »
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
Samsung Galaxy S3
Probook probook probook Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
LG Nexus 4
defintivno taj probook, ja greskom ostavih 15.6  Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Sony xperia
.hm, mozes li mi samo reci sta je ati odgovor za nvidia tesla ili quadro?
Da li si nekada cuo za AMD FirePro™ 3D Professional Graphics i ATI FireGL™ 3D Professional Graphics ?

Sto se Quadro graficke tice. Evo nesto sto izgleda nisi znao. Nvidia namerno limitira cipove i koristi ih za klasicne kartice. Nelimitirane koristi za Quadro. Desava se da jednostavnim updateom frimwarea, klasicna kartica postane quadro. Stvar je u OpenGL-u. Brzi je od Direct X-a. Zato se i koristi kod 3D i Cad aplikacija. To je i razlog sto se frimware razlikuje od obicnih. Bolje je optimizovan za OpenGL. Kartice za gejmere imaju veoma limitiranu podrsku za OpenGL. Zatim quadro imaju vise memorije nego klasicne. Da ne nabrajam na dalje.

Da ne kazes kako nije tacno, evo ti probaj. Skini iz attacha program. Inace je to Riva Tuner. U njemu mozes preokrenuti klasicnu Nvidia u quadro karticu. Sam program ce ti pokazati na osnovu perfomansi postojece kartice, u koju quadro bi se mogla "preobraziti". Cekiras "Unlock professional capabilites". Nakon toga ostaje samo da resetujes komp i ubacis quadro drajvere.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

*
RivaTuner224.part1... (1367.19 KB)
*
RivaTuner224.part2... (1344.01 KB)
« Poslednja izmena: 11. Dec 2012, 06:42:19 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
ako stavim hrpu smajlija nece biti u redu s moje strane da ti se smijem u lice i omalovazavam te. ipak moram reci da sam se nasmijao. radi se o arhitekturi samog hardvera. profi graficki cip ima hrpu jezgara, mnooogo vise od modernog CPU.
ako mislis da je to tako onda si uradio veliku stvar pretvarajuci obicne graficke kartice u profi. tako da sad svi oni koji namjeravaju kupiti profi graficku ne bacaju pare bzze.
moje skromno misljenje je da to ipak ne ide na taj nacin. mali overclock je moguce izvesti i dobijas nesto malo na performansama ali pretvoriti obicnu karticu u pro nije moguce. taj riva tuner je prastari program koji je unistio vise grafickih kartica nego bilo sta drugo.

jedan lik me ovdje kritikovao da previse pricam o tim stvarima koji nisu za obican narod (quadro, tesla, xeon..) tako da odustajem od te price, samo za njegovu ljubav.

ps. sad sam malo procitao o perormansama te ati pro grafike i moram reci da sam veoma veoma prijatno iznenadjen.
« Poslednja izmena: 11. Dec 2012, 09:06:07 od akreca »
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Sony xperia
Da te nasmejem opet?

Difference between nVidia Quadro and Geforce cards?

Hardware wise the Quadro and GeForce cards are often idential. Indeed it is sometimes possible to convert some models from GeForce into Quadro by simply uploading new firmware and changing a couple resistor jumpers.

The difference is in the intended market and hence cost.

Quadro cards are intended for CAD. High end CAD software still uses OpenGL, whereas games and lower end CAD software use Direct3D (aka DirectX).

Quadro cards simply have firmware that is optimised for OpenGL. In the early days OpenGL was better and faster than Direct3D but now there is little difference. Gaming cards only support a very limited set of OpenGL, hence they don't run it very well.

CAD companies, e.g. Dassault with SolidWorks actively push high end cards by offering no support for DirectX with any level of performance.

Other CAD companies such as Altium, with Altium Designer, made the decision that forcing their customers to buy more expensive cards is not worthwhile when Direct3D is as good (if not better these days) than OpenGL.

Because of the cost, there are often other differences in the hardware, such as less use of overclocking, more memory etc, but these have relatively minor effects compared with the firmware support.

Pitanje i odgovor mozes naci ovde.

Ili za jos bolji smeh?

http://3dstudiouk.wordpress.com/2012/06/11/nvidia-geforce-to-quadro-soft-mod/

Mozda odes i nasmejes im se ili bi pre da proveris kao sto si za Ati ucinio? Smiley Ja sam ovo pre neku godinu radio sa 6600 grafikom. I radila je kao najslabiji model iz quadro serije. A ti se i dalje smej. Smiley

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 23.0.1271.95
mob
SonyEricsson T630
mene si nasmijao, mozda nekog i rasplaces kad sjebe svoju graficku.
ja ti tvrdim da se radi o velikoj razlici u arhitekturi gpu a ti misli sta hoces.
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Sony xperia
I meni su tvrdili da je ovo nemoguce ( u attacmentu ) bilo pre 13-14 godina uraditi na Pentium 2, pa je uradjeno. Isto se covek smejao. Ne mislim nista zlonamerno pod ovime sto kazem. Ljudska reakcija, sto je sasvim normalno ali bi trebalo biti normalno i saslusati.
Ovo je radjeno u tadasnjem 3d Maxu i 3d Home desinger-u. Pentium 2, valjda bese vreme godinu dana nakon izlaska Pentiuma 3.
Da nije bilo tadasnjeg poznavanja elektronike, hardvera kako radi, kako je odradjen, ne bih mogao mane nekog dela nadomestiti vrlinama nekog drugog dela hardvera. To je bilo neizbezno.
Ovo je covek trazio da mu neko uradi. Dolazili su neki, pricali bajke kako je potrebno nekoliko meseca i bla bla bla, naravno da izvuku sto vecu lovu. Prcili se tek kupljenim trojkama, pa kako je potrebno vreme za render itd.
kada sam ovome rekao da cu mu ja to uraditi, prvo se nasmejao i kroz smeh mi rekao, ne se*i. Smiley Rekao sam mu ok ako ne verujes. Na kraju sam svojevoljno odradio jedan deo ovoga i nije verovao. Sam je insistirao da dokupi memoriju. Sto je i ucinio.

Kasnije kada sam se dokopao cetvorke i Gigabyt-ove grafike 6600, odradio sam ono iznad. Ono je noviji post. Tada se jos znalo za to sta i kako rade. Zacudilo me je sto kod nekih gledajuci tadasnje Ati kartice, mi je delovalo da imaju bolju sliku u igrama. Mazniju, meksu. Onda sam uzeo prvu Ati karticu. Ne secam se koja je bila. Kada sam video sta i kako radi, sva neizmerna ljubav prema Nvidiji je splasnula. Od tada Ati i samo Ati kao sto za ove stvari, Intel i samo Intel.

Na kraju je ovo ispala prodja da se za Radio Nis, tadasnji, odradi proslava 60 godina postojanja. Prvi multimedijalni projekat u Nisu u Domu vojske.

Limitiraju kao sto izbacuju sada ostecene ili zakljucana jezgra proceva, pa od 4 rade 3. Da se ne baci. Neces ti na ovaj nacin dobiti savrsenstvo ili ne znam sta. Ali ces ustedeti novac otkljucavanjem Open Gl funkcija u punom obliku. Kasnije sam ukapirao, da je kod Atija to bilo otkljucano i zato je bila bolja slika u igrama. U nekim igrama, sin bese mali, na Nvidiji nije startovala uopste Open GL funkcija.

Malo sam se raspisao, ali ne da bi te srozao, vec delom svog iskustva naveo da razmislis i shvatis da nije sve onako kako izgleda ili nam se pretstavlja. Da se pokrenes i ne prihvatas zdravo za gotovo sta oni tamo kazu.  Smile

Svako radi na svoju odgovornost. I ja sam ono iznad radio. Sigurno mi je ne bi niko kupio da je vrisnula. Ali nije. Bar sam dobio otkljucane funkcije ako se vec nisam mogao prciti da imam Quadro grafiku.

Ziv mi bio.  Smile

*
Presentation.part1... (2148.44 KB)
*
Presentation.part2... (2148.44 KB)
*
Presentation.part3... (2148.44 KB)
*
Presentation.part4... (555.42 KB)
« Poslednja izmena: 11. Dec 2012, 12:40:32 od Lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.10
mob
HTC Sensation
Ovo su malo starije kartice, ali moze se videti da su jako slicnih performansi, kao i da su zasnovane na istom cipu (G80).
(*Attachment 1*)

Ovo su predstavnici Kepler arhitekture...
(*Attachment 2*)

G80.png
(139.2 KB, 742x744)
Kepler.png
(75.88 KB, 958x855)
« Poslednja izmena: 11. Dec 2012, 13:19:32 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 17.0
mob
Apple iPhone 12, S21
 Smile

Ajmo...back on topic...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 29 30 32 33 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.372 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.