Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 136 137 139 140 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 644348 puta)
Pocetnik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
gledao sam ja tu Smile ali razmišljam se ati odnosno sad amd ili nVidia ? ali ipak mislim da će biti hd7790 Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 292
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Samsung Galaxy y
Preporucite dobar proceseor na kome ce raditi Arma 2 i novije igrice:
-Maticna ASUS M2N
-Trenutni procesor AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 3600+ 1.90 GHz

Smile

http://www.asus.com/Motherboards/M2N/#support

Nema tu puno pameti...gledas da uzmes najskuplji, sa obzirom da je on i najbolji.
To koliko si ti spreman da izdvojis je nesto sasvim drugo, kao i isplativost i svrsishodnost ulaganja u taj racunar.

Jel uticu hardovi znacajnije na potrosnju struje? Pretpostavljam da ne. Storage hardovi ionako odu u sleep kad se ne koriste pa pretpostavljam da to nije problem. Imam 3 harda i hocu sad da ubacim jos jedan od 3tb. Volim da arhiviram internet a postao sam alergican na rezanje diskova. Cak mislim i da je isplativije drzati stvari na hardovima.

WD ili Seagate? Vec imam  jedan wd od 2.5 tb kojim sam super zadovoljan i kupio sam ga taman pred one poplave na Tajlandu kad je poskupeo nekoliko puta Smiley. Zadovoljan sam tim diskom ali me malo smorilo sto mi prvo iz radnje stigao potpuno neispravan disk. Jeste mi taj disk zamenjen bez problema ali je los utisak ostao.

Garancija je bitan faktor. Sad cu da vidim da li ima razlike u trajanju garancije izmedju ST i WD.

edit: definitivno cu wd. Ovaj Seagate koji kosta otprilike isto kao WD je samo 24 meseca garancije dok je onaj sa 36 par hiljada skuplji. Mogu misliti kako su isfuserili kod ovog gde daju samo 2 godine garancije.

Znaci jedino ostaje ono pitanje oko potrosnje struje.

edit 2: Kad sam kupovao ovaj od 2.5 TB secam se neke price o tim velikim diskovima preko neke granice. Ako se dobro secam kod starijih kompova je trebao neki dodatak dok kod novijih valjda odmah cita ceo kapacitet. Imam relativno novu plocu (p8p67 pro) koja ima uefi bios pa se nadam da nece trebati nikakva dodatna budzenja. Cini mi se da je kod ploca sa uefi biosom resen taj problem sa kapacitetom ali nisam 100% siguran.

U zavisnosti koji ces hard uzeti, varira i potrosnja.
Ne puno, ali varira.
Sporji diskovi, oni koji se vrte na 5400rpm ce ti manje trositi.Oni koji imaju veci rpm trose vise, sto je normalno.
Sa obzirom da uzimas storage disk, ne sistemski, onda ti brzina svakako nije prioritet.

U principu disk koji miruje, ne radi nista vuce 5-7 W
Kod upisa i citanja, kod rada diska potrosnja varira od 8-9 W do 10-12W za te malo brze.
Ovo su  naravno, generalizovane cifre, kojih se nemoj strogo drzati, ali ti govorim csto da imas odokativnu predstavu.

Vibracija je kod boljih kucista minimalizovana kao bitan faktor, ali je nikada neces moci ukloniti, sve dok koristis diskove koji imaju pokretne delove...jbg nesto mu mora doci glave.  Smile

Slazem se sa Veljom da je u doba kada skinem komplet Smpsonove od 90 GB za 5-6 sati...nepotrebno gomilanje filmova i serija na diskove...
Za bitne podatke...tu je cloud.Sve ostalo se moze skinuti za sat vremena...

Chelavi hvala puno!!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2178
Zastava Srbija, Sjenica
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 9537.53
mob
Apple iPhone 5
Moze li neko da mi predlozi laptop do 600e. Potrebno je da bude fleksibilan pri koriscenju fotosopa, autocad-a i 3dsmaxa. Studiram arhitekturu i potreban mi je apdejt za neku novu masinicu. Sta predlazete?
Hvala vam
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 9
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
pozdrav, ako moze neko da mi kaze koliko para mogu da trazim za polovan komp, performanse su sledece:

procesor: amd athlon 240, dual core 2.8 ghz
ram memorija: 2gb
graficka: geforce gt 240
hd: 230 gb

javite na mail: zlizlax7@yahoo.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Jel ima nekog razloga zasto ovo ne staviti u komp?

http://www.storagereview.com/western_digital_avgp_3tb_review

Taj ima 3 godine garancije a obican je 200 dindzi skuplji i ima samo 2.

Koliko vidim ovo je

Citat
a version specifically for audio and video applications, including DVRs and video surveillance.

edit: jos jedna razlika je sto je obican wd green od 3 TB sata 3 dok je ovaj sata 2. Koliko znam diskovi (posebno ne storage) ne mogu da iskoriste ni potencijal sata 2. Na ovaj detalj ne treba da obracam paznju?
« Poslednja izmena: 09. Okt 2013, 21:59:11 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Samsung Galaxy S3
@chelavi
A ja se ne slažem sa tobom po pitanju clouda, jer iz ličnog iskustva znam da uvek kad mi zatreba, nešto ne funkcioniše kako treba, još uvek...Ja bi se najradije opredelio za ssd+neki hdd varijantu, znači imaš brzinu svetlosti plus najbitnije podatke dostupne u po noći.

@ katamaran
dečkonja, previše se opterećuješ dužinom garancije. 99% hardova izgura garantni rok, i još ceo jedan preko bez ikakvih problema. A sa druge strane pogledaj, šta ti koji moj znači garancija ako ti crkne hdd sa bitnim podacima ?
Ne kupuješ kuću nego jebeni hard disk. Ako ti služi za storage, kupi najbolji odnos cene i onoga što dobijaš za nju. baci oko na wd red, osnovna namena storage server/nas Wink

@dark
za tu kintu možeš opaku mašinu da pazariš...ako plaćaš solarno, sačekaj još dva meseca, ide nova godina i raznorazne akcije i popusti Wink
Trenutno bih ti preporučio ovo :
Pavilion 15-e010sm (E4Q17EA)
Intel Core i5-3230M 2.6GHz (3MB L3 cache)
8GB DDR3 (2 slota)
1TB SATA 5400rpm
AMD Radeon HD 8670M 2GB DDR3
i ostalo standardno, wifi, dvdrw, usb 3.0, webcam itd..cena winwin 63147
mada bi možda mogao da pogledaš neki hp ili tošibu ali od 17inča, jer oni po običaju imaju mesta za još jedan hdd gde bi kasnije lako mogao da dođe ssd disk, koji bi ti pokazao pravo lice recimo ovog ili sličnog procesora.

@zarkopopara:

mislim da bi bez problema mogao da izbučeš 130-150eur Wink

@mlta :

pogledaj po oglasima jednog drugog velikog domaćeg foruma, imaš 7850 u maltene neograničenim količinama ispod 120 eur. Naravno, korišćene su za Bitcoin mining, ali imaju urednu garanciju, tako da tu ne bi trebalo da bude problema. Ili sačekaj još mesec-dva jer je amd izbacio novu seriju grafika, tako da je pad cena novih 7xxx kartica neminovan.
« Poslednja izmena: 10. Okt 2013, 01:06:07 od Velja_Slash »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
LG Nexus 4
ja se slazem sa celavim za cloud... pa cak i vise vrsta i kombinacija istih Smiley
ne samo za podatke i cuvanje, vec rad u vise okruzenja i uredjaja... bio to desk kucni ili vise racunara, posao, laptop + desk kombinacija ili jednostavno da se ima i na telefonu, tabletu itd. cemu vec i kad vec. Ili sednete na public komp u bilo kom kaficu i treba vam bas neki dokument.

Dropbox, skydrive, google drive, iCloud... skoro kad mi je crkao hdd, nisam se ni iznervirao, a pritom posto sam bio u guzvi samo sam stavio komp sa strane da saceka bolja vremena, i nastavio da radim na lapu aktivno...
a u x situacija sam izvukao na telefonu fajl koji mi je trebao...

naravno u cloud najbnitjie i lakse fajlove bas zbog izvlacenja... i film moze da stane, ali kome to treba.
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Bas mi je skoro riknula graficka karta tek izasla iz garancije. Trosak koji mi uopste nije trebao. Da ne nabrajam neke druge probleme sa drugim uredjajima.

Duza garancija je ogroman plus sto se mene tice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol
Poruke 3536
Zastava r djen tina hebote...
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.16
IP sačuvana
social share
Non nobis domine, non nobis, sed nomine tuo da gloriam.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5437
Zastava Beograd
OS
Windows
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Apple 13pro
A sto ne bi bila kompatibilna?
IP sačuvana
social share
Teško je kada živiš za dan koji ne znaš kada će doći, za dan kada ćeš je ponovo videti. Teško je, kada si sam i nedostaje ti glas, lice, dodir, osmeh, kada ti nedostaje biće koje je tvoja bolja polovina. Teško je prijatelji. Želim vam da nikad to ne iskusite, jer taj bol prijatelji, nije za ljude...
Pogledaj profil Skype Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 136 137 139 140 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.152 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.