Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 135 136 138 139 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi Vol. 2  (Pročitano 643965 puta)
Hronicar svakodnevice

Sta ja radim ovdje?

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 918
Zastava Banja Luka --- REPUBLIKA SRPSKA
OS
Windows XP
Browser
Chrome 29.0.1547.76
mob
SonyEricsson T630
ohh bobo prijatelju nema na cemu.
da znas koliko me puta zovu za savjete u vezi racunara da mi ovaj forum dodje kao odmor.
volim pomoci ljudim akoji to zasluzuju ali cesto se desi da udaram glavom u zid zbog ljudi koji ne cijene to.
to je samo prijedlog ali i to bih morao odbiti jer nemam vremena, posao, porodica....
IP sačuvana
social share
Sasa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 292
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Samsung Galaxy y
Preporucite dobar proceseor na kome ce raditi Arma 2 i novije igrice:
-Maticna ASUS M2N
-Trenutni procesor AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 3600+ 1.90 GHz

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Jel uticu hardovi znacajnije na potrosnju struje? Pretpostavljam da ne. Storage hardovi ionako odu u sleep kad se ne koriste pa pretpostavljam da to nije problem. Imam 3 harda i hocu sad da ubacim jos jedan od 3tb. Volim da arhiviram internet a postao sam alergican na rezanje diskova. Cak mislim i da je isplativije drzati stvari na hardovima.

WD ili Seagate? Vec imam  jedan wd od 2.5 tb kojim sam super zadovoljan i kupio sam ga taman pred one poplave na Tajlandu kad je poskupeo nekoliko puta Smiley. Zadovoljan sam tim diskom ali me malo smorilo sto mi prvo iz radnje stigao potpuno neispravan disk. Jeste mi taj disk zamenjen bez problema ali je los utisak ostao.

Garancija je bitan faktor. Sad cu da vidim da li ima razlike u trajanju garancije izmedju ST i WD.

edit: definitivno cu wd. Ovaj Seagate koji kosta otprilike isto kao WD je samo 24 meseca garancije dok je onaj sa 36 par hiljada skuplji. Mogu misliti kako su isfuserili kod ovog gde daju samo 2 godine garancije.

Znaci jedino ostaje ono pitanje oko potrosnje struje.

edit 2: Kad sam kupovao ovaj od 2.5 TB secam se neke price o tim velikim diskovima preko neke granice. Ako se dobro secam kod starijih kompova je trebao neki dodatak dok kod novijih valjda odmah cita ceo kapacitet. Imam relativno novu plocu (p8p67 pro) koja ima uefi bios pa se nadam da nece trebati nikakva dodatna budzenja. Cini mi se da je kod ploca sa uefi biosom resen taj problem sa kapacitetom ali nisam 100% siguran.
« Poslednja izmena: 06. Okt 2013, 18:49:55 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 28.0.4.0
mob
HTC Sensation
Ne znam bas koliko ti je pametno da uzimas toliko hard diskova. Ako proizvodjaci hardova ne lazu, vibracije ce ti doci glave. Ako ne tvoje, onda neke od glava u hardovima  Smile
Ako cak i ne uticu direktno na zivot hardova, uticace na performanse, sto znaci vise rada dok se ne izvrsi zadatak, sto znaci da ce opet pre da riknu. Zato valjda i prave NAS diskove. 'Nedavno' si pazario neko kuciste. Valjda ga ima na tezini da moze da neutralise vibracije.
Nadam se da sada nisam istripovao, ali cisto reko' da ti skrenem paznju Wink

http://www.anandtech.com/show/7258/battle-of-the-4-tb-nas-drives-wd-red-and-seagate-nas-hdd-faceoff
http://www.tomshardware.co.uk/forum/345437-28-vibrations-effect-hard-drives
http://www.overclock.net/t/1283520/hdd-vibration-affecting-performance-not-just-a-myth
« Poslednja izmena: 06. Okt 2013, 19:53:46 od savage »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Sto vibracije? Ionako ce retko kad biti aktivno vise od 2 diska u jednom trenutku (sistemac + jedan storage koji se koristi)

Uzeo sam Thermaltake armor + full tower.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16811133056

Trebalo bi da i taj hard ode u kavez sa ostalim diskovima (5 mesta a ovo bi bio cetvrti hard) a postoji i mogucnost da skinem jedan vent na dnu kucista i tu namontiram dodatni kavez za hardove (ili bese samo dva dodatna mesta)

Mogu i da ga gurnem u neko 5.25 mesto jer mi je samo jedno iskorisceno.

Procitacu oko ovih vibracija kad me malo prodje nervoza od fudbala.

edit: ipak dva dodatna mesta za hardove ako izvadim taj vent

Videcu onda da ga smestim u neki 5.25. Pretpostavljam da ce mi trebati neki adapter a mozda to vec i imam. Dobio sam gomilu nekih dodatnih dzidza bidza uz kuciste.

Citat
Valjda ga ima na tezini da moze da neutralise vibracije.

Iskilavio sam se dok sam ga praznog doneo kuci. Ako Newegg ne laze prazno je tesko oko 17 kg
« Poslednja izmena: 06. Okt 2013, 21:27:19 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 30.0.1599.69
mob
Samsung Galaxy S3
Moje neko lično mišljenje da danas u vreme kada je u ovu našu nesretnu zemlju konačno došao 10+ mbps internet, i u vreme ssd diskova, mislim da je besmisleno trpati kućište sa diskovima.
Trenutno imam 320 gb wd, i planiram u najskorije vreme da pređem na 240gb ssd, razlog (osim što maltene pola ovog diska zvrlji prazno) drugu polovinu uglavnom zauzimaju stihijski skidani filmovi, sezone i sezone odgledanih serija, i jako mali deo onoga što zaista treba poput slika i dokumenata...daklem, ssd a sve ostalo skineš kad ti se digne Wink
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Mac OS X v: 10.6
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Preporucite dobar proceseor na kome ce raditi Arma 2 i novije igrice:
-Maticna ASUS M2N
-Trenutni procesor AMD Athlon(tm) 64 x2 Dual Core Processor 3600+ 1.90 GHz

Smile

http://www.asus.com/Motherboards/M2N/#support

Nema tu puno pameti...gledas da uzmes najskuplji, sa obzirom da je on i najbolji.
To koliko si ti spreman da izdvojis je nesto sasvim drugo, kao i isplativost i svrsishodnost ulaganja u taj racunar.

Jel uticu hardovi znacajnije na potrosnju struje? Pretpostavljam da ne. Storage hardovi ionako odu u sleep kad se ne koriste pa pretpostavljam da to nije problem. Imam 3 harda i hocu sad da ubacim jos jedan od 3tb. Volim da arhiviram internet a postao sam alergican na rezanje diskova. Cak mislim i da je isplativije drzati stvari na hardovima.

WD ili Seagate? Vec imam  jedan wd od 2.5 tb kojim sam super zadovoljan i kupio sam ga taman pred one poplave na Tajlandu kad je poskupeo nekoliko puta Smiley. Zadovoljan sam tim diskom ali me malo smorilo sto mi prvo iz radnje stigao potpuno neispravan disk. Jeste mi taj disk zamenjen bez problema ali je los utisak ostao.

Garancija je bitan faktor. Sad cu da vidim da li ima razlike u trajanju garancije izmedju ST i WD.

edit: definitivno cu wd. Ovaj Seagate koji kosta otprilike isto kao WD je samo 24 meseca garancije dok je onaj sa 36 par hiljada skuplji. Mogu misliti kako su isfuserili kod ovog gde daju samo 2 godine garancije.

Znaci jedino ostaje ono pitanje oko potrosnje struje.

edit 2: Kad sam kupovao ovaj od 2.5 TB secam se neke price o tim velikim diskovima preko neke granice. Ako se dobro secam kod starijih kompova je trebao neki dodatak dok kod novijih valjda odmah cita ceo kapacitet. Imam relativno novu plocu (p8p67 pro) koja ima uefi bios pa se nadam da nece trebati nikakva dodatna budzenja. Cini mi se da je kod ploca sa uefi biosom resen taj problem sa kapacitetom ali nisam 100% siguran.

U zavisnosti koji ces hard uzeti, varira i potrosnja.
Ne puno, ali varira.
Sporji diskovi, oni koji se vrte na 5400rpm ce ti manje trositi.Oni koji imaju veci rpm trose vise, sto je normalno.
Sa obzirom da uzimas storage disk, ne sistemski, onda ti brzina svakako nije prioritet.

U principu disk koji miruje, ne radi nista vuce 5-7 W
Kod upisa i citanja, kod rada diska potrosnja varira od 8-9 W do 10-12W za te malo brze.
Ovo su  naravno, generalizovane cifre, kojih se nemoj strogo drzati, ali ti govorim csto da imas odokativnu predstavu.

Vibracija je kod boljih kucista minimalizovana kao bitan faktor, ali je nikada neces moci ukloniti, sve dok koristis diskove koji imaju pokretne delove...jbg nesto mu mora doci glave.  Smile

Slazem se sa Veljom da je u doba kada skinem komplet Smpsonove od 90 GB za 5-6 sati...nepotrebno gomilanje filmova i serija na diskove...
Za bitne podatke...tu je cloud.Sve ostalo se moze skinuti za sat vremena...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Ima logike ta vasa prica ali nista ne moze da me iznervira kao kad ne mogu da nadjem neki fajl koji mi hitno treba a obrisao sam ga. Kad je RS pandrknuo gomila starih stvari je postala mnogo teza za nabaviti.

Navodno pocinjem ozbiljnije i da radim sa kompom pa mi i za posao dobro dodje dodatni slobodni prostor.

Ne tako davno mi je hard od 40 gb bio dovoljan.

Mislim da potrosnja harda ne bi smela da bude problem. Kad je hard aktivan onda graficka sigurno ne vuce maksimum struje pa samim tim ima od cega da se napaja. Skoro sam promenio graficku jer mi je stara crkla a ova nova bi trebalo da je izuzetno mali potrosac struje pa mi i to daje prostor.

Videcu da ovaj novi hard smestim u neki 5.25 mada mi preko kaveza za hardove duva jedan vent.

trenutne temperature su : sistemski 20 c, jedan storage na 32 a drugi na 23. Pretpostavljam da onda temperatura ne bi bila problem ako smestim 4 harda u kavewz predvidjen za 5. Valjda taj kavez ubija i vibracije?

Ovako nekako taj kavez izgleda

http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.hardwarelogic.com/articles/reviews/case/Thermaltake_VH6000BWS/Thermaltake_VH6000BWS_HDD_Cage.jpg&imgrefurl=http://www.hardwarelogic.com/articles.php?id%3D5445%26print%3D1%26singlepage%3D1&h=367&w=500&sz=28&tbnid=JfOT2kBi2ycsbM:&tbnh=88&tbnw=120&zoom=1&usg=__SO_-IL20Gya0bNaxoyTYZDyHcjI=&docid=uRFPFNWjxBLmtM&sa=X&ei=CO1SUpzOFMXEtAav6oHIBg&ved=0CC8Q9QEwAQ

Inace me je taj kavez kostao starog sistemskog harda kad sam prepakivao komp u ovo kuciste. Lepo ubacio hard u njega i kad sam okrenuo kavez hard ispao sa druge strane. Kasno sam ukapirao da treba da stavim i neke osigurace sa strane a da je kavez potpuno otvoren sa druge strane lfmf
« Poslednja izmena: 07. Okt 2013, 19:22:04 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 24.0
Drugari Smile interesuje me grafička ono za igre uglavnom Smile izmedju 100 i 150e što manje to bolje Smile koju bi mi vi ovde preporučili Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 22.0
Pre desetak dana meni su se za te pare najvise svidele 7790 i 7850. Ne znam da li se nesto zanimljivo pojavilo u medjuvremenu.

sa 7790 Max Payne 3 (jedino sto imam na kompu) radi ko satic sa nabudzenim podesavanjima na maksimum na rezoluciji 2048x1152. Jedino ne mogu da nabudzim neku opciju koja trazi vise video rama ali je sve ostalo na apsolutnom maksimumu. 7850 bi trebalo da je petnestak posto jaca, skuplja par desetina evra i dosta veci potrosac struje.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 135 136 138 139 ... 235
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.064 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.