Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 737 738 740 741 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1403900 puta)
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Ok druze hvala puno razjasnio si mi neke stvari Smile
Ako moze pomoc jos za ovo..drugar je dobio laptop samsung r720 od ujaka.Lap top je kao nov, ali mozda se malo vise greje...gledali smo kod mene njegove specifikacije, pise da je velicine 17.3".On bi kupio ono postolje za hladjenje medjutim nigde nismo uspeli da nadjemo bas za tu velicinu,ima dosta onih za 15",i jedan oko 3000 din al kao on je za lapove do 17" ..imas li neki savet?Jos jednom hvala puno na odg.
E da izbacio bih ovaj od 80 i stavio taj od 2 tb,ali mozda ne bi bilo lose da nabavim neki kuler,tj zanima me da li postoji kuler za hdd? Smile

Sto se hladjenja tice, imas aktivno (ventilator, malo buke...) i pasivno (komad metala koji preuzima deo toplote). Npr:
http://www.positive.rs/racunari.php?id_tip_komp=71&artikal=7352
http://www.positive.rs/racunari.php?id_tip_komp=71&artikal=7354

Ako postoji prodavnica koja prodaje ta postolja u vasem mestu, onda je lako: laptop pod misku, odete i probate Wink. Ako nema, onda je najbolje da pozovete prodavca tog postolja i pitate za tacne dimenzije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Hvala puno Smile Smile Smile
Opet ja znaci na onu moju plocu moze samo sata II,sata III nikako jel tako?
Posto koliko vidim na netu teze je naci sata II od 2 tb...
« Poslednja izmena: 28. Sep 2011, 19:19:03 od 888nik »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Da bi neki hard disk bio podrzan od strane sistema, sistem mora da ima odgovarajuci kontroler. Sistem podrzava navedeni i losije. Tvoja ploca ima integrisan sata II kontroler u chipsetu (i jos jedan dodatni raid koji je gigabyte dodao), pa podrzava sata i sata II. Da bi imao podrsku za sata III diskove, morao bi da ubacis i sata III kontroler. Jedina opcija za ovo je pcie kartica.
link
Losa strana: mislim da je ovo dosta retka komponenta kod nas i da se tesko nabavlja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Znaci hdd+nova maticna?Mozes li mi preporuciti neku dobru,da moze da sljaka nekih 5 dina?Ako ne moze ovde,onda mi pusti na pp....hvala puno Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Tel.Me Your.Number
Treba mi savet za grafičku... 560ti ili 6950? I čija. Ima ih gomile... a ići će na i5-2500k.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Pa ne znam bas... Ako menjas plocu, moraces i procesor. Sumnjam da postoji s775 i sata 3 kontroler na jednoj ploci. Onda ces mozda morati i ddr3 memoriju...
Evo ti sata II od 2 GB. Mozda je malo je sporiji...
http://winwin.rs/hdd-sata-hdd-sata2-5400-2tb-samsung-ecogreen-f4--hd204ui.66.html?productId=29329
Ne znam koliko ima ploca, ali ima jako veliki kapacitet, pa bi trebalo da je gustina zapisa velika. Samim tim ne bi trebalo da tih 5400 obrtaja bude tako strasno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Ohoho pa ovo mi je super... Smile
Onako bih morao sve zivo da menjam Smile
Hvala puno,pise onde u komentarima da je posto je spori i tisi tako da mislim da je ovo prava kupovina za mene Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 202
Zastava Republika Konjarnik
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
LG Optimus 2X
Treba mi savet za grafičku... 560ti ili 6950? I čija. Ima ih gomile... a ići će na i5-2500k.

Uzmi jednu od ove dve http://goo.gl/rB5hy ili http://goo.gl/u4KCy
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Planiram da kupim wd hard od 2.5 TB

uz njega ide i pci express host bus adapter zato sto je veci od 2.19 TB

Citat
To help overcome the current hardware and software limitations, WD is bundling the two drives with a PCI Express-based Advanced Host Controller Interface (AHCI)-compliant Host Bus Adapter (HBA) card which will enable the 32-bit and 64-bit versions of Windows Vista and Windows 7 to use a known driver with correct support for large capacity drives.

Hocu li morati da koristim tu karticu iako mi ploca fabricki podrzava hardove vece od 2.19?

Citat
Supports Hard Drives over 2.2TB
ASUS UEFI BIOS natively supports hard drives larger than 2.2TB in 64-bit, with full storage space utilization, helping deliver far more exciting computing than traditional BIOS versions!

ploca je asus p8p67 pro a OS je win 7 64 bit
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Pozdrav svima.   Ja sam nov, i uclanio sam se da bih nasao savet oko hardvera, jer vidim da ovde ima dosta dobrih misljenja po mnogim pitanjima koja su me do sada mucila. 

Da predjem na stvar.   Dosta mi znaci eksterna memorija, i mislio sam da kupim 1tb hdd-a kako bih imao mogucnost da ponesem sa sobom malo vise podataka.   Primetio sam da nije velika razlika u ceni izmedju 2.  0 i 3.  0 USB standarda, ali takodje znam da, da bih mogao da iskoristim brzinu 3.  0, moram da kupim karticu, koju moram da ubacim u maticnu plocu kako bih imao 3.  0 prikljucke. 
Ono sto mene brine jeste sledece: da li moja maticna ploca (Asus P5KR) moze da podrzi jedno od ova dva - MSI Star-USB3 ili Transcend PDU3 USB adapter? Dobio sam razlicita misljenja, neko kaze da moze, neko ne, al ja ne bih da petljam oko toga sam, niti sad previse verujem nekome ko nema to na svom racunaru, a prica mi otprilike. 

Drugo, AKO moze, a ja cak isto nagadjam da moze, jer ima PCI Express x16 ulaz i to nije problem, a ove kartice valjda mogu da se ubace iako su x4 koliko sam razumeo, zanima me koju brzinu ce moja maticna moci da iskoristi? Ovo pitam jer sam procitao nekoliko testova i USB 3.  0 donosi u realnosti brzinu koja je maksimum 5 puta veca od USB 2.  0, iako je obecavano do 10 puta, i to na racunarima koji su predvidjeni da mogu da iskoriste pun potencijal istih.   Meni se cini da moj racunar ovo nije u stanju, jer kao i u vodoinstalacijama, mogu ja da imam cesmu fi 50, al cevi fi 15, pa mi je protok svejedno meren time gde je najuze. 

Za svaki slucaj, prilazem kompletnu konfiguraciju kompjutera u pogledu hardvera:

Asus P5KR
Intel Q6600
nVIDIA GeForce 8800 GTS 512MB DDR3
Kingston HyperX KHX8500D2/512 x2
Kingston 9905316-173.  A00LF x2

Ima tu on jos ponesto, al sad nisam bas siguran da ulogu igra uopste moja graficka, pa mi se cini besmisleno da pricamo o napajanju, kucistu, zvucnoj karti.  .  .   Unapred hvala svima.   Dodatno bi mi znacilo ukoliko biste, uz odgovor, postavljali argumente u vidu screenshotova - recimo, kako meri brzinu prenosa, i specifikacije USB 3.  0 uredjaja koji koristite.   
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 737 738 740 741 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.095 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.