Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 736 737 739 740 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1404812 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Potreban savet oko kupovine netbooka ili laptopa...

budzet je do 30000 max... Eventualno ako je neki Best Buy onda i i koju hiljadu vise ali samo ako se stvarno isplati.. Koristice se za net, facebook, muziku, youtube, i da procita po nesto u office paketu.. Pogledati film iz kreveta itd.. Koristice se u 99% slucajeva od kuce pa zato dolazim do dileme netbook ili laptop.. posto ipak netbook mi je vise nekako za ljude koji ma je potreban u putu...

Netbook e sledeci:
http://www.emmi.rs/netbook-ra%C4%8Dunari-acer-one-d257-n57crr-crven.11.html?productId=18010

A za laptop ne znam.. U ceni od 30000 su svi skoro cellenor procesori ili po neki AMD.. a brandovi su Acer i HP.. Pa sad sam u velikoj dilemi, koji procesor i koji brend u ovoj klasi... Memorija se verovatno moze dodati, za grafiku ne znam ali predpostavljam da procesor ne moze Smiley

Unapred hvala!!!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 12.0.733.0
mob
Samsung Galaxy S3
Potreban savet oko kupovine netbooka ili laptopa...

budzet je do 30000 max... Eventualno ako je neki Best Buy onda i i koju hiljadu vise ali samo ako se stvarno isplati.. Koristice se za net, facebook, muziku, youtube, i da procita po nesto u office paketu.. Pogledati film iz kreveta itd.. Koristice se u 99% slucajeva od kuce pa zato dolazim do dileme netbook ili laptop.. posto ipak netbook mi je vise nekako za ljude koji ma je potreban u putu...

Netbook e sledeci:
http://www.emmi.rs/netbook-ra%C4%8Dunari-acer-one-d257-n57crr-crven.11.html?productId=18010

A za laptop ne znam.. U ceni od 30000 su svi skoro cellenor procesori ili po neki AMD.. a brandovi su Acer i HP.. Pa sad sam u velikoj dilemi, koji procesor i koji brend u ovoj klasi... Memorija se verovatno moze dodati, za grafiku ne znam ali predpostavljam da procesor ne moze Smiley

Unapred hvala!!!

Znas kako, i lap top je za ljude u pokretu, verovao ti ili ne Wink to mu je i osnovna namena....kupovati laptop da bi stajao na stolu, po meni nema nikakvog smisla, jer je udobnost za bilo kakav rad, pa makar to bilo i pokovanje na fb, nikakva, funkcionalnosti i prekglednost takodje. Ako ga neces nosati, a to se po prici zakljucuje, kupi lepo desktop masinu, pa ces moci i neku igricu da poteras...a sa laptopom ces doci u iskusenje da instaliras nesto...a onda razocarenje...

Izvinjavam se za off, nikakv savet nisam dao, ali mi stvarno nije jasno sto su se ljudi tako povampirili sa laptopovima.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Pa postoji jako puno razloga zasto i uzeti laptop.. Ne mora da se kupuje iskljucivo zbog nosanja.. Meni je on ekstra zato sto zauzima jako malo mesta... A na primer ima slucajeva kao sto je i moj da ja desktop masinu koristim iskljucivo za posao i niko drugi ne moze do nje... a da kupujem jos jednu ne bi.. vise mi se svidja opcija laptop pa nek izvole.. Ako mi treba mir ja ih posaljem u drugu sobu da kucaju na laptop Smiley A i zasto ne laptop... Ja ne razumem ljude koji nisu povampirili sa laptopovima.. Po meni bi to trebalo svako i da ima Smiley
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 13
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
Akomoze jedan savet ljudi
Pazario sam laptop dell-ov, sa i3 procesorom ali sa ubogim intel graphic media acceleratorom, pa sam dobio priliku da zamenim ceo komp sa nekim drugim, ali bih ovaj put uzeo nesto sa jacom grafikom. Pa me interesuje kakv je ati mobility radeon HD 550v sa 1Gb ddr3? Posto mi se svidja jedna konfiguracija sa ovom grafikom.
A taj lap top takodje ima amd procesor, Turion u stvari, pa me interesuju misljenja i o njemu.
Evo celog laptopa
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5013-dell-inspiron-m5010-hhk75-3gb
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22022
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Akomoze jedan savet ljudi
Pazario sam laptop dell-ov, sa i3 procesorom ali sa ubogim intel graphic media acceleratorom, pa sam dobio priliku da zamenim ceo komp sa nekim drugim, ali bih ovaj put uzeo nesto sa jacom grafikom. Pa me interesuje kakv je ati mobility radeon HD 550v sa 1Gb ddr3? Posto mi se svidja jedna konfiguracija sa ovom grafikom.
A taj lap top takodje ima amd procesor, Turion u stvari, pa me interesuju misljenja i o njemu.
Evo celog laptopa
http://www.pcpractic.rs/proizvodi/laptop/5013-dell-inspiron-m5010-hhk75-3gb

Najsporiji I3 procesor je dobrih 30% brzi od najbrzeg thuriona...

Imaces bolju grafikku, ali slabiji procesor...

Sve zavisi sta tebi zapravo treba, ako sa tim AMD procesorom mozes da guras igre koje ti igras, onda svakako uzimaj onaj sa jacom grafikom...
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 397
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.186
mob
Samsung Galaxy Ace
uzimam graficku gtx460 asus ili msi
koje napajanje mi treba za tu grafu i ovo:
e6420
2gig-ram
p5b-plus
Sadasnja grafa mi riknjava pa moram da uzmem neku novu.Ne verujem da ce dolaziti do bottleneck-a jer od igara na kompu igram samo cs 1.6 u rezoluciji 640x480??
Da napomenem da mi treba napajanje koje ce moci da tera ovu sadasnju konfiguraciju i kasnije i5 procesor sa novom maticnom
Hvala
IP sačuvana
social share
Ovde pise neka mudrostSmile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6029
OS
Windows 7
Browser
Chrome 14.0.835.186
Preporucujete li kupovinu tablet racunara ili sa tim jos treba pricekati?

Tablet bih koristio za sve stvari koje bih radio i na laptopu  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Drugari imam nekoliko pitanja i treba mi nekoliko saveta.Unapred hvala na odg Smile Smile Smile
E ovako,da pocnem Smile
Moja maticna ploca je:GIGABYTE GA-965P-DS3 LGA 775 Intel P965 Express ATX Intel Motherboard. E sad u kucistu imam 2 hdd,i to jedan od 320 gb a jedan od 80 gb...otkako sam uzeo internet,non stop skidam nesto i imam malo slobodnih gb za igrice i to kada imam imam najcesce za jednu dobru i gomilu malih.Ono sto mene zanima je ako mozete da mi kazete,posto vec duze vreme nisam u racunarskim vodam,koliko moja maticna dozvoljava hdd,i da li to uopste zavisi od maticne?Napajanje mi je solidno,ciftekovo 550w,ono sto me jos zanima ako mozete da mi objasnite da li je bolje uzeti hdd(od 1tb za 5000 ili od 2 tb za 8000)?Naravno da je vece bolje,ali cuo sam da vise zakidaju gb na vecim diskovima,a ne znam da li ce padati cena?Takodje me zanima koja je standardna velicina hdd 2.5 ili 3.5 inca ,i da li ej bolje kupiti hdd sa 64 catc memorijom ili sa 32 mb catch memorijom(to mozda nisam lepo napisao ali se nadam da ste me razumeli sta sam hteo reci Smile)?
E da pominju se neki pata sata i sata II,sata III, da li mozete da mi pomognete sta je sta da ne kupim disk a da ne moze na moju plocu ili tako nesto..Znaci voleo bih ako bi mogao da kupim ovaj od 2tb pa da bar ostavim ovaj od 320 gb,ako vec ne mogu 3 ili tako nesto?Sry sto sam vas smorio sa ovolikim mozda(tj verovatno glupim i smesnim pitanjima),ali meni su trenutno jako vazna.Hvala vi Smile na odg. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1718
Zastava Vršac
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.50
mob
HTC Sensation
Drugari imam nekoliko pitanja i treba mi nekoliko saveta.Unapred hvala na odg Smile Smile Smile
E ovako,da pocnem Smile
Moja maticna ploca je:GIGABYTE GA-965P-DS3 LGA 775 Intel P965 Express ATX Intel Motherboard. E sad u kucistu imam 2 hdd,i to jedan od 320 gb a jedan od 80 gb...otkako sam uzeo internet,non stop skidam nesto i imam malo slobodnih gb za igrice i to kada imam imam najcesce za jednu dobru i gomilu malih.Ono sto mene zanima je ako mozete da mi kazete,posto vec duze vreme nisam u racunarskim vodam,koliko moja maticna dozvoljava hdd,i da li to uopste zavisi od maticne?Napajanje mi je solidno,ciftekovo 550w,ono sto me jos zanima ako mozete da mi objasnite da li je bolje uzeti hdd(od 1tb za 5000 ili od 2 tb za 8000)?Naravno da je vece bolje,ali cuo sam da vise zakidaju gb na vecim diskovima,a ne znam da li ce padati cena?Takodje me zanima koja je standardna velicina hdd 2.5 ili 3.5 inca ,i da li ej bolje kupiti hdd sa 64 catc memorijom ili sa 32 mb catch memorijom(to mozda nisam lepo napisao ali se nadam da ste me razumeli sta sam hteo reci Smile)?
E da pominju se neki pata sata i sata II,sata III, da li mozete da mi pomognete sta je sta da ne kupim disk a da ne moze na moju plocu ili tako nesto..Znaci voleo bih ako bi mogao da kupim ovaj od 2tb pa da bar ostavim ovaj od 320 gb,ako vec ne mogu 3 ili tako nesto?Sry sto sam vas smorio sa ovolikim mozda(tj verovatno glupim i smesnim pitanjima),ali meni su trenutno jako vazna.Hvala vi Smile na odg. Smile

Hehe, kolega Smiley. Ali ja sam imao neki problem sa kompom, pa sam menjao takvu plocu za malkice noviju.
Na ploci imas 6 sata i 1 ide konektor. To znaci da (teoretski) mozes da ubacis 6 sata i 2 pata uredjaja (to mu dodju hard diskovi i dvd drajvovi). Sata je noviji, prakticniji i brzi standard. Tvoja ploca podrzava sata i sata II.
Sto se kradje tice, na isto ti dodje. Kradu u procentima, pa sto veci hard, veca je i kradja. Ali se ipak vise isplati veci hard. Racunaju 1 KB kao 10^3 bajtova, umesto 2^10. Pa ti prodaju 1000 bajtova za 1 kilobajt, a trebalo bi 1024. Mozda ne deluje mnogo, ali kada to mnozis u MB, pa u GB... Sve u svemu - nakradu se Smiley. Ali... Izbora nemas, pa ne vredi da lupas glavu u vezi sa time. Cene uvek padaju za hardove. Pogotovo sada kada im se polako prikrada penzija, ali su vec dovoljno jeftini i ne isplati se da cekas ako imas potrebu za vecim diskom.
2.5" je standardna velicina hdd-a za prenosne uredjaje. Za desktopove je 3.5". 64 MB ili 32 MB cache? Nema razlike. Ako ne radis video obradu, ne mozes razliku primetiti.
Zakljucak: Mozes da kupis 2 TB sata II hard disk. Mozes cak i da ostavis sva tri, ali zbog grejanja je mozda najbolje tako kako si i zamislio, da izbacis 80 GB i ubacis ovaj novi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Ok druze hvala puno razjasnio si mi neke stvari Smile
Ako moze pomoc jos za ovo..drugar je dobio laptop samsung r720 od ujaka.Lap top je kao nov, ali mozda se malo vise greje...gledali smo kod mene njegove specifikacije, pise da je velicine 17.3".On bi kupio ono postolje za hladjenje medjutim nigde nismo uspeli da nadjemo bas za tu velicinu,ima dosta onih za 15",i jedan oko 3000 din al kao on je za lapove do 17" ..imas li neki savet?Jos jednom hvala puno na odg.
E da izbacio bih ovaj od 80 i stavio taj od 2 tb,ali mozda ne bi bilo lose da nabavim neki kuler,tj zanima me da li postoji kuler za hdd? Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 736 737 739 740 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.