Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 730 731 733 734 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409064 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
mob
Samsung Galaxy S9+
Ovaj acer bez razmisljanja :acer-aspire-5742-372g32mnkk.Procesor i3 je stvarno odlican cpu i mozes da budes spokojan sa njime.Imao sam prilike da ga koristim i stvarno je dobar cpu.Za ove sitne stvari dovoljan je bilo kakav dual core.Medjutim to je situacija sada.Za jedno 2 godine ce obicni dual core biti onako a ovaj ce i dalje biti dobar.Memorija je danas 1000 din 2 gb.Mozes da ubacis modul od 2 gb kad god oces.Hard isto mozes da zamenis kad oces ako ti je malo.Procesor ne mozes da menjas.Zato uvek i bez razmisljanja bolji CPU na ustrb memorije i harda. Smile
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
mob
LG Nexus 4
imam ups ... APC .. vec sigurno 4 ako ne i 5 godina ... od pre mesec 2 ... poceo je stalno da pisti kao pri padu napona ... dok se to realno ne dogadaja u stanu jer svi ostali uredjaji normalno rade (zbog toga je stavljen najvise) ... takodje desi se ponekad da kada zapisti ne odrzi struju (da se komp zacrni samo na par sec tj nastavi da radi nego monitor posto je takodje vezan) vec se komp skroz ugasi ...

da li je to do baterije? da li se isplati menjati? koja je cena? jedino sto stoji na njemu je backups i ispod 500 od oznaka ...

komp drzi napajanje 460w CM ... i ne planiram menjanje kompa sigurno jos 2 godine ... niti menjanje komponenti ... tako da nece biti potreba za jacim ...

dajte savet pls ... ili cenu nekog novog ako ne predlazete ili se ne isplati baterija ... i predlog za konkretan model  Smile

IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 364
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
Razmisljam da kupim ovaj monitor:

http://itsvet.com/proizvod/philips-191el2sb/comp_comp_monitor/12/2363

Uvek sam imao CRT monitore i nemam neko iskustvo sa LCD, ali obozavam philips marku imao sam jednom philips crt od 14incha i imao je bas lepe boje i ostru sliku pa sam se zato sad zalepio za philips marku. A trenutno imam samsung crt koji mi kvari oci sa mutnom slikom. Dakle po vasem iskustvu kakav je philips sto se tice lcd monitora? Bitno mi je da ima digitalni ulaz i dolazi u obzir samo 19 incha. Cena bi mogla da varira najvise do 9000 din. Ako neko ima preporuku za nesto bolje, hvala.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
mob
Sony xperia
Hvala na misljenjima momci.  Smile I3 je prevagnuo. Smiley

@Fman
Baterija garant. Izvadi je i proveri nekim instrumentom napon nakon punjenja. Ako, sto kazes ne drzi vise od nekoliko sec, kada nakon toga iskljucis kabli UPS-a iz struje. Mozes nakon toga opet proveriti napon baterije. Zasigurno ce pasti podosta.

Ako hoces da ostane u kucistu baterija, gledaj samo koji je napon i gabarit. Napon pise na njoj. Sto veca vrednost amperaze, znaci da ce duze drzati. Mozes, ako je 12-14V bat, a ne mora da je u kucistu, prikljuciti akomulator iz auta. Ali u tom slucaju ne dozvoli da se puni preko punjaca iz UPS-a. Slab je i punio bi danima. Smiley
« Poslednja izmena: 17. Sep 2011, 06:38:55 od lightsoft »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
mob
LG Nexus 4
nisam te skapirao iskreno ... hoces reci da baterija treba da se napuni?

zar to ne radi inace ... msm odma nakon "trosenja"

nisi me razumeo ... ne drzi on kratko pa da iskljuci ... nego jednostavno zapisti kao da je presao na bat sec 2 i nastavi normalno da radi ... ali se desavalo par puta da zapisti i ugasi komp odmah ...

raid se o tome da mi je crkavalo 4-5 napajanja za redom pre 5-6 godina ... stari komp jos ...i odlucim da uzmem ups ... i resim problem ... struja nije bila stabila a dolazilo je cesto i do nestanaka (kracih ili duzih) ... a primetio sam da ne radi jer ranije zapisti i radi kako treba kada u kuci nestane struje ... ili ako se to desi veoma brzo npr ... samo na sekund sijalica oslabi ili slicno ... ili se drugi racunar koji nije na upsu ugasi ... a sada on pisti i pravi problem kada je sve ok ... tako da je def do njega ...

pa sam pitao ... menjati ili sta raditi ... nisam kao sto rekoh najbolje skapirao tvoj predlog pa ako mozes napisi mi na sta si konkretno mislio ... a sto se tice provere ... pravo da ti kazem ne znam ni de je instrument ... niti kako bi trebalo ... videcu caleta da iscimam kad se vrati
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 41
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.220
mob
Samsung wave
Skupili se novci, oko 30000 rsd, za neki netbook, ali narvno ne znam koji pa bi pomoć bila preko potrebna.
Pored neta i office-a bilo bi dobro da moze da vuce bez seckanja, recimo neki hd mkv od 2-3gb. Vise od toga ne treba.
Vec sam bio spreman za toshibu nb 520 al od pre par dana nema ga nigde. Privukao me i Acer ao 722, ali kad sam dotakao tastaturu i video kvalitet izrade...odvukao me je.
Help
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Skupili se novci, oko 30000 rsd, za neki netbook, ali narvno ne znam koji pa bi pomoć bila preko potrebna.
Pored neta i office-a bilo bi dobro da moze da vuce bez seckanja, recimo neki hd mkv od 2-3gb. Vise od toga ne treba.
Vec sam bio spreman za toshibu nb 520 al od pre par dana nema ga nigde. Privukao me i Acer ao 722, ali kad sam dotakao tastaturu i video kvalitet izrade...odvukao me je.
Help

Ako oces da gledas HD film na netbook onda definitivno zaboravi na intel atom i idi na amd fusion C-50.Jer amd pusta 1080p bez problema a intel atom se muci i sa 720p.Takodje amd ima grafiku koja daje 1366x768 rez a atom samo 1024x600.Takodje ti netbook su na 12 inca dok je ovaj na 10 inca.Znaci za gledanje filmova i citanje je mnogo bolji C-50.E sad ako su ti bitne perfomanse procesora tu je intel bolji.Ali ako kupujes netbook zbog jakog procesora onda uzmi za te pare 15 inca i imas dual core.Znaci definitivno za 30 soma treba uzeti C-50 a ako neces amd-a onda nema potrebe da dajes toliko para kad za 260 evra imas N570 atoma koji je najaci procesor u aplikacijama.Naravno ni N570 ne moze da pusti full HD.E sad acer 722 je trebao da bude evolucija u netbook medjutim na zalost postoji jako veliki problem sa pregrevanjem tako da je to losa opcija.Sad su izbacili neku modifikaciju 722 koji je isti a ima CPU malo jaci(mislim da je C-60) i to bi trebalo da bude zamena za 722.Ja ti preporucujem ovo:

http://www.gigatronshop.com/netbook_racunari/asus_eeepc_1215b_-_red047w-11844

Ovo je ista masina sve kao acer 722 osim sto nema problem sa hladjenjem.E sad vidi da uzmes njega.Ili ako bas oces atom-a onda ovako nesto:

http://www.gigatronshop.com/netbook_racunari/asus_eeepc_1015px-blk015w-11435

Manje ovog su : 1) manja rezolucija 2) manji ekran 3) vise grejanje 4) manja trajnost baterije 5) ne pusta full HD video

Prednosti su : 1) Jaci procesor u aplikacijama

E sad vidi sta ti treba pa odluci.
« Poslednja izmena: 19. Sep 2011, 00:09:10 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Often Wrong, Never In Doubt

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 18420
Zastava Обреж
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0.2
Procesor               AMD Phenom™ II X4 840 3.2GHz
Matična ploča        MSI GF615M-P33
Memorija              3GB DDR3 1333MHz Kingston
Grafička karta      ATI Radeon™ HD 6570 1GB DDR3
HDD                      640GB SATA II
Optički uređaj      DVD±RW DL
Kućište              KME CX2F67 500W
Tastatura              KME KB2401 crna
Miš                      KME MA133PP crni blister
Poklon              Igra: NBA 2K11
Garancija              36 meseca
Cena                   29,301.00 din

Daklem prvenstveno za igre, da li bi nešto dodali ili da žrtvujem neku komponentu da bi drugu pojačao.
Na primer, koji će mi ovoliki HDD? A i kad malo razmislim DVD mi ne treba u opšte, koristim ga samo kad instaliram Windovs.
IP sačuvana
social share
Nismo višestruke ličnosti. Mi smo mnogo ličnosti.
A jedna od mojih ličnosti je slučajno višestruka ličnost,
ali me to ne čini višestrukom ličnošću. Primeti nijansu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1823
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
Nokia E71
Ja bih dodao još minimum 1gb rama a možda i više.Kažeš za igre,ova grafička i nije nešto gejmerska,mislim možeš sa njom da igraš igrice ali pitanje koje igrice.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
mob
Samsung Galaxy S9+
Procesor               AMD Phenom™ II X4 840 3.2GHz - odlican procesor samo steta sto nije black
Matična ploča        MSI GF615M-P33 - verovatno da ploca nije losa ali ja licno ne volim MSI
Memorija              3GB DDR3 1333MHz Kingston - OK
Grafička karta      ATI Radeon™ HD 6570 1GB DDR3 - nije losa i moze da potera svasta medjutim ako oces za duze staze nije dobra
HDD                      640GB SATA II - meni licno je malo i 1 TB e sad sve zavisi kako ko koristi
Optički uređaj      DVD±RW DL
Kućište              KME CX2F67 500W - sranje napajanje koje ne vredi ni 5 dinara.

Sve u svemu da je gamer masina tu i  tamo.Moze da potera dosta novih igrica ali pod gamer masinom ja zamisljam nesto dosta jace.U svakom slucaju za 300 evra moguce da ne bi bolje ni moglo da se sastavi.Imas 3 godine garancije pa te boli uvo.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 730 731 733 734 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.179 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.