Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 719 720 722 723 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1410449 puta)
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Nadam se da sam na pravom mestu. Potreban mi je HDD. Mislio sam da kupim od 1TB. Na sta da obratim paznju pri kupovini? Da li je vaznija cache memorija ili brzina? Moze li da se nadje solidan do 5-6hiljada din?

Generalno je vaznija brzina tj broj obrtaja.Ako oces za storage onda je bolje na manje obrtaja.A ako oces sa sistem onda je bolje na vise ortaja.U principu imas hitachi, seagate , wd i samsung.Po pravilu je trebalo da bude najbolji WD ali ne mora da znaci nista.Ja bi licno uzeo wd pa onda seagate pa onda hitachi i na kraju samsung.E sad sto se tice kvaliteta ne mora da znaci nista.Kod wd-a imas green, blue i black.Black je najskupji i trebalo bi da bude najbolji.Sledi zatim blue koji je istog kvaliteta kao green medjutim radi na vise obrtaja sto znaci da je brzi.Po meni uzmi wd blue od 1 TB.A mozes i seagate isto od 1 TB.Ako oces brzinu poenta je da ides na 7200 obrtaja.To je cela matematika.Samsung spin point je najbrzi i brzi od WD-a medjutim ja bi pre uzeo WD.Ali kao sto rekoh danas je sve diskutabilno sta je kvalitet.Na primer meni radi wd savrseno a moj drug ih je zamenio 3 kao moj.Neko kaze da je seagate sranje a opet ja imam na laptopu i odlican je.Tako da nista nije 100%

Citat
... zna li neko gde moze da se nabavi lap top Toshiba G-50 , oznake posle nisu toliko bitne ... polovan prednost ... Smile

Imas ovde polovan:

http://www.limundo.com/kupovina/Racunari-i-Oprema/Notebook-i-Netbook/16%E2%80%9D-18%E2%80%9D/najbolji-lap-top-na-Limundu/2693917
« Poslednja izmena: 27. Avg 2011, 16:47:10 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Chrome 13.0.782.215
mob
Nokia e63
Sta bi mogo ovde da nabudzim za 100 evrica :

AMD X2 Athlon II 215 2.7GHz/2mb
DDR2 2GB 800 MHz
ATI Radeon 4650 1GB/DDR3
SATA2 7200 500GB
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 6.0
mob
SonyEricsson Xperia mini
Ne znam da li je pravo mjesto za pitanje, al' pokusacu.
Treba mi ozbiljna preporuka za LCD tv do 500eura. Hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

This Is Sparta!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 356
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.215
mob
Nokia C2-01
Moze neka preporuka za neki solidan netbook od 250e do 300e i po mogucnosti da mu graficka podrzava Aero.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2011, 00:07:15 od Mr:Cool »
IP sačuvana
social share

Only the best !                                      WINDOWS

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Alcatel One Touch Idol X
Ако може нека препорука за рачунар, 300 евра, за мултимедију, интернет, програме...
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.215
mob
Samsung Galaxy S3
Sta bi mogo ovde da nabudzim za 100 evrica :

AMD X2 Athlon II 215 2.7GHz/2mb
DDR2 2GB 800 MHz
ATI Radeon 4650 1GB/DDR3
SATA2 7200 500GB

Daš 20e za još 2 giga rama,a resto daš na grafu i nema zime Smiley
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Ако може нека препорука за рачунар, 300 евра, за мултимедију, интернет, програме...

Ako je bez monitora:

MB AM3 770 Gigabyte GA-MA770T-UD3                5600 din
CPU AM3 AMD Phenom™ II X2 560                      6949 din
Memorija DIMM DDR3 2GB 1333MHz                       929 din
HDD WD Caviar Blue WD10EALX 7200 1TB            5049 din
VGA AMD Radeon 6750 Sapphire 1GB/DDR3          6700 din
Kućište 400W Intex SuperN transparent               1939 din
Napajanje 450W Chieftec CTG-450-80P                4081 din
DVD+/-RW LiteOn iHAS122-18B / SATA/ black      1469 din

Probio sam malo budzet al sam ti sastavio masinu ne samo za to sto si rekao nego i za gaming.A evo ti jedna masina ali sa intel-nvidia varijantom:

MB LGA1155 iH61 Asus P8H61-M LE                              6000 din
CPU LGA1155 Intel Pentium® Dual-Core G620                5499 din
Memorija DIMM DDR3 2GB 1333MHz                                929 din
HDD WD Caviar Blue WD10EALX 7200 1TB                     5049 din
VGA GeForce GT440 Gainward 1GB/DDR5                      7000 din
Kućište 400W Intex SuperN transparent                        1939 din
Napajanje 450W Chieftec CTG-450-80P                          4081 din
DVD+/-RW LiteOn iHAS122-18B / SATA/ black                1469 din

Citat
Moze neka preporuka za neki solidan netbook od 250e do 300e i po mogucnosti da mu graficka podrzava Aero.

Ovako nesto:

http://www.gigatronshop.com/netbook_racunari/asus_eeepc_1215b_-_red047w-11844

ili

http://laptopcentar.rs/product/Asus-eeePC-1015PX-BLK015W-07201107

Prednost amd-a ti je sto ima veci ekran , bolju rezoluciju , pusta full HD i jaca baterija plus veci hard.Mana amd-a je sto je slabiji u aplikacijama.Prednost intel-a nad amd-om je samo jaci procesor u aplikacijama.U svemu ostalom je slabiji.Vise od ovog do 300 evra neces naci.Znaci imas da biras oces intel atom ili amd  fusion.Po meni amd je sada bolji od atoma.
« Poslednja izmena: 28. Avg 2011, 16:28:19 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Ушло у крв и довиђења.... ФКЦЗ <3

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 13239
Zastava Београд
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0
mob
Alcatel One Touch Idol X
@ bora82

Хвала, јесте без монитора, без периферија...  Smile

Иначе ме другарица питала да јој нађем нешто за те паре ако могу (око 300 евра, није фиксно), тако да ће јој та конфигурација бити сасвим довољна  Smile
IP sačuvana
social share

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!                                   �
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.20
mob
Samsung Galaxy S9+
@Bassnectar

Intel ti je jaci CPU od AMD-a medjutim taj X2 moze da se otkljuca i da bude X4.Znaci to je bas gamerski procesor.Intel je sandy bridge takodje odlican CPU a moguce da moze da se klokuje ali to se moras raspitati.Sto se tice kucista ono sadrzi 400w napajanje medjutim slabo je pa sam ti zato ubacio chiftec.E sad ako nadjes negde kuciste Kinesko jeftinije bez napajanja mozes i to da uzmes.Takodje ne znam dal u ovo kuciste moze da cucne grafika.Trebalo bi da moze al proveri za svaki slucaj.I da cene su iz emmi racunara.To napajanje od 400w mozes nekom da prodas tipa za 10 evra.Vredi samo to napajanje oko 1600 din pa tako da 10 evra mozes prodati na limundu.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 4
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 6.0
MSI 770-C45 http://itsvet.com/proizvod/msi-770-c...mboard/24/1339
AMD Athlon II X3 455 3.3GHz 1.5MB http://itsvet.com/proizvod/amd-athlo...omp_cpu/47/434
SAPPHIRE Radeon HD 6670 1GB GDDR5 11192-01-10G http://itsvet.com/proizvod/sapphire-...p_vga/130/2790
EXCELERAM 4GB (2x2GB) 1600MHz DDR3 Black Sark E30101B http://itsvet.com/proizvod/exceleram...p_ram/876/1489
WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB 7k 32MB SATA600 WD10EALX http://itsvet.com/proizvod/western-d...mp_hdd/26/1761
SAMSUNG SH-222AB http://itsvet.com/proizvod/samsung-s...ticaldrv/1/474
XIGMATEK Asgard http://itsvet.com/proizvod/xigmatek-asgard/comp_comp_case/706/1113
LC POWER LC420H-12 420W http://itsvet.com/proizvod/lc-power-lc420h-12-420w/comp_comp_powersupply/204/452

da li je ovo dobra konfiguracija, da li bi nesto menjali na njoj, da li je kuciste, napajanje i ostali delovi da li su ok i provereni...? ako moze neko da da svoje misljenje, za koji dan kupujem komp,pa mi treba pomoc i...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 719 720 722 723 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.