Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 687 688 690 691 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1416652 puta)
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 132
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia 
Ja sam s*ebao svoj prosli komp sa jeftinim napajanjem. Posto sam naucio lekciju, na novom kompu sam uzeo bas skupo napajanje. Nemoj se sa tim igrati iz vise razloga to to govorim  Smile
Znam ti ja to sve,da imam neku masinu nebi se zezao ni u ludilo,al ovo staro samo da sljaka Smile

@Pera_89

Mani se Kineza.........Za tvoju staru masinu dobro je LC power od 420w.Ja sam ga imao na mojoj masini do pre 10-tak dana i sljakalo je ok.Jednom mi je izbrljavilo kad sam igrao crysis 2.Mada to je kod mene samo jer moja grafika je jaka.Ko ima normalnu grafiku i masinu njemu je dovoljno.Znaci uzmi za 2000-2100 din lc power od 420w i neces se pokajati.

Mislim da svi ali bas svi treba da izbegavaju Kineska zito. codegen, frontier, rex power , kim pro i ostala govna.Kostaju 500-600 din manje para a 1000 puta su losija.Imao sam frontier i crklo mi je posle 2 nedelje i to su mi izbili osiguraci u celoj kuci.Codegen sam imao malo duze ali je prvo crko kuler pa sam to zamenio pa je posle oslabilo i nije moglo da poterao moju masinu.Znaci za manje od 12 meseci zamenio sam 2 Kineza.Da sam uzeo lc power od nekih 500-550w verovatno ne bi ni kupovao chiftec.Sto kaze kolega sez jednostavno ne isplati se uopste a cena je mala razlika.

Ima taj LC od 420 za 1840 kod Gig....,i CHIEFTEC GPA-350S 350W iArena series Bulk
1.790,00 din u istoj radnji
IP sačuvana
social share
"Premature optimization is the root of all evil"-Donald Knuth
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1

@Promaseni

Nisam odgovorio jer dugo nisam pratio TV kartice pa ne znam sta ti preporucim.Ta leadet kartica je ne odlicna nego fanstasticna.Mene sluzi godinama i jedino sta je crklo je kabel od daljinskog a kartica i sam daljinac sljakaju ko Svajcarac.E sad ta kartica nema digitalni i ne moze na win7 64-bitni.Sve ostalo moze i odlicna je.Meni je to jedino ostalo od stare masine sto jednostavno nisam hteo da prodam.Ta kartica je zlata vredna i sve dok digitalni signal ne preplavi Srbiju ona je IN.Sto se tice drugih kartica vidi nesto iz programa leadek.Ovako nesto:

http://www.itsvet.com/proizvodi/leadtek/comp_comp_tuner/producer/87

Vidi tu ima povoljnih kartica koje su novije od tv winfast  2000.To se trenutno ne isplati posto sada ima kartica leadek sa dig ulazom.Mada tu koliko sam video ima jedan problem.Problem je sto mi prelazimo na dvb-t 2 a dosta kartica ima dvb-t  tako da ispadne da su neupotrebljive.Vidi dal medju tim karticama ima i dvb-t 2 pa ako nadjes uzmi tako nesto.

Hvala puno. Polako osvezavam komp... dodajem kako imam love... TV kartica mi je bitan jer nemam televizor u sobi.  Sada sam na pravom putu, kada mi ti kazes sta je pravac.   Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Ima taj LC od 420 za 1840 kod Gig....,i CHIEFTEC GPA-350S 350W iArena series Bulk

Hm....Chieftec za 1800 din  Smile Smile To 1 put cujem.To mora da je neka lomina ili neko snizenje.To je jako malo para.Ali mozda je neko snizenje.U svakom slucaju bolje chieftec od 350w nego lc power od 420W.Bolja je firma.Lc power nije neki kvalitet.To je samo napajanje koje je srednjeg kvaliteta i malo bolje nego Kinez.E sad fora je sto lc power ima lepih napajanja koja su normalno skuplja.A ova najgora su bolje resenje od Kineskog djubreta.Ako si nasao za te pare chieftec uzmi ga.Verovatno je ili neko snizenje ili neka najgora lomina njihova.Ali lomina ili ne bolje nego Kinez.

Citat
Hvala puno. Polako osvezavam komp... dodajem kako imam love... TV kartica mi je bitan jer nemam televizor u sobi.  Sada sam na pravom putu, kada mi ti kazes sta je pravac.   Smile

Pazi posto radim svaki dan instalacije i servis racunara tvrdim ti 100% da leadek ima najbolju podrsku i drivera i softvera.Na primer ta winfast 2000 kartica nadje ti update win7 drivere ladno i softver lagano pase na njega.Softver je vrhunski odradjen i podesavanja su za decu od 5 godina tj vrlo su jednostavna.Sto se tice snimanja mogucnosti su velike i mozes da biras kojim ces codecom da snimas i da podesavas rezoluciju.Daljinac je vrhunski odradjen i kartica je prakticno neunistiva.Imao sam prilike da se susretnem sa drugim karticama tipa k word i slicne i mogu ti reci da je podrska za drivere nikakva a softver uzas nad uzasima.Kod vecine kartica moram da bunarim drivere po netu i malo kartica ima support.Iskreno mrzim da stavljam drivere za tv kartice i softver ali izuzetak je jedino leadek koji ima sve odlicno odradjeno.Tako da ako uzimas tv karticu meni je uvek leadek 1 izbor,Mozda jedino bi tu ubacio i asus kao OK.A ovi ostali za mene su..........
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

necu da ti kazem, chelavi...

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 22023
Zastava La45.2590  Lo19.8330
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 5.0
mob
Apple iPhone 12, S21
Citat

Hm....Chieftec za 1800 din  Smile Smile To 1 put cujem.To mora da je neka lomina ili neko snizenje.To je jako malo para.Ali mozda je neko snizenje.U svakom slucaju bolje chieftec od 350w nego lc power od 420W.Bolja je firma.Lc power nije neki kvalitet.To je samo napajanje koje je srednjeg kvaliteta i malo bolje nego Kinez.E sad fora je sto lc power ima lepih napajanja koja su normalno skuplja.A ova najgora su bolje resenje od Kineskog djubreta.Ako si nasao za te pare chieftec uzmi ga.Verovatno je ili neko snizenje ili neka najgora lomina njihova.Ali lomina ili ne bolje nego Kinez.

Da je bolji chieftec od lc...ok, stoji.

Da je LC za nijansu bolji od kineza...gresis

Po mojm iskustvu LC napajanja su prijatno iznenadjenje, za sada gde god sam ih ugradion, nije bilo problema, u klasi tih jeftinijih napajanja su mnooooogo pouzdanije resenje od kineskih, a u klasi malo jacih napajanja mogu da pariraju i chieftecu i coolermasteru, pogotovo sto su jeftinija...

Kazem da je to moje  trenutno iskustvo...

Neka naletim na losu seriju napajanja, verovatno cu ih i ja kritikovati.
Za sada su sasvim solidna napajanja...

Nemac je to...  Smile
IP sačuvana
social share
- A robot may not injure a human being or, through inaction, allow a human being to come to harm
- A robot must obey the orders given to it by human beings, except where such orders would conflict with the First Law
- A robot must protect its own existence as long as such protection does not conflict with the First or Second Laws
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Da je bolji chieftec od lc...ok, stoji.

Da je LC za nijansu bolji od kineza...gresis

Po mojm iskustvu LC napajanja su prijatno iznenadjenje, za sada gde god sam ih ugradion, nije bilo problema, u klasi tih jeftinijih napajanja su mnooooogo pouzdanije resenje od kineskih, a u klasi malo jacih napajanja mogu da pariraju i chieftecu i coolermasteru, pogotovo sto su jeftinija...

Kazem da je to moje  trenutno iskustvo...

Neka naletim na losu seriju napajanja, verovatno cu ih i ja kritikovati.
Za sada su sasvim solidna napajanja...

Nemac je to...  Smile

Dobro slazemo se.Jesu dosta bolja.I ja tako mislim ali se nisam dobro izrazio.Najgora lomina LC-a je bolja od bilo kojeg Kineza.Mada nije ni LC ne znam kakav kvalitet.Ali Kinez je takvo dno da jednostavno gore nema.Jedino bi od Kineza izdvojio kim pro i codegen.Kip pro ugradjujemo i prodajemo i do sad su se pokazala kao OK resenja.Codegen je Kinez ali se pravi u Nemackoj i bolje je resenje od ostalih Kineza.Doduse kuler mi je crko posle 10 meseci ali za te pare(1400 din) bolje nisam ni ocekivao.Losa napajanja su se jasno videla u mom primeru.Imam grafiku koja trazi minimum 500 w i 2 Kineza su crkla.Frontier je crko posle 2 nedelje a codegen je oslabio samo.Verovali ili ne napajanje se preopteretilo kad sam zakacio 2.5 inca hard disk od laptopa.  Smile Smile Znaci to codegen je radilo toliko da cim sam mu okacio uredjaj koji trosi 2w preopteretilo se.  Smile Da je po PS-u napajanje tj da je zaista 500W to nikad ne bi smelo da se desi.Kao sto sam rekao da sam uzeo kojim slucajem lc od 550W ili bar od 500w mislim da ga nikad ne bi menjao.A bez obzira na solidno iskustvo sa codegenom i da kazem za sad odlicno iskustvo sa kim pro ja i dalje smatram da je to sve tesko djubre.Za slabije masine bez jake grafike moze da se uzme slobodno lc od 420W ili neki chiftec  od 400W i da bude dovoljno.

PS:Da ne zaboravim jos 1 stvar.Pre jedno 7 dana sam 1 put u zivotu video jedno od najskupljih napajanja koje chieftec ima.Rec je o napajanju od 1200W koje kosta preko 200 evra.I crklo je.  Smile I nas covek koji radi eletroniku je na kraju dosao do zakljucka da je popravka extremno skupa tj da je crko neki djavo koji kosta 35 evra i tek kad zameni to videce dal je crklo jos nesto...Tako da nista nije idealno pa ni najskuplji chiftec.A da ironija bude veca znam jedno par drugara kojima je chiftec crko.A na primer moje 1 napajanje rex power koje vredi jedva 10 evra je radilo 6 godina i tek onda uzdahnulo.Znaci nista ne mora da znaci  Smile
« Poslednja izmena: 19. Jun 2011, 23:01:06 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 2170
Zastava Banja Luka
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
SonyEricsson Xperia mini
Trazim savjet za kupovanje Tv karte ili nesto sta god to bilo, treba mi samo da pustim A/V sa konzola na racunar.

Hvala unaprijed.

P.s- Po mogucnosti da nije puno para i da radi na usb  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

DArkoman

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 31
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung D900
Koji laptop da kupim do 350 evra? molim za savet,zanima me da li moze da se nabavi sa neintegrisanom grafikom ili nekom malo boljom grafikom na laptopu. Imam Dell laptop i zadovoljan sam Dell-om,
pa vas molim za neku preporuku ekran 15.6
Hvala unapred
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2469
Zastava Nova Pazova
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.100
mob
Samsung Galaxy S3
Koji laptop da kupim do 350 evra? molim za savet,zanima me da li moze da se nabavi sa neintegrisanom grafikom ili nekom malo boljom grafikom na laptopu. Imam Dell laptop i zadovoljan sam Dell-om,
pa vas molim za neku preporuku ekran 15.6
Hvala unapred

Ma da, i još da ima 16 giga rama, i 2 tb hard. Teško sinak, teško, malo je to para za dobru mašinu. Najbolje za te pare što možeš po regularnoj ceni (znači da nije akcija) možeš da iščupaš je Toshiba Satellite C660 , eventualno MSI CR600-0W2XEU 16, ali na igrice možeš slooobodno da zaboraviš Wink
 ispravka : u međuvremenu sam našao i Asus A52DE-EX114, kao fazon možeš Crysis ili NFS Shift da peglaš na low detaljima...
« Poslednja izmena: 20. Jun 2011, 03:11:54 od Velja_Slash »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

DArkoman

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 31
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Samsung D900
Ne treba mi za igrice, ali sta mislis o Dell 5010 modelu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Ma da, i još da ima 16 giga rama, i 2 tb hard. Teško sinak, teško, malo je to para za dobru mašinu. Najbolje za te pare što možeš po regularnoj ceni (znači da nije akcija) možeš da iščupaš je Toshiba Satellite C660 , eventualno MSI CR600-0W2XEU 16, ali na igrice možeš slooobodno da zaboraviš Wink
 ispravka : u međuvremenu sam našao i Asus A52DE-EX114, kao fazon možeš Crysis ili NFS Shift da peglaš na low detaljima...

U pravu je velja.Jako tesko za te pare moze da se uzme laptop sa odvojenom grafikom.Ustvari teorijski moze ali da ostalo bude jadno.Iskreno ja to ne bi uradio nikad.Sta ce ti odvojena grafika?Ako ne igras igre dobra ti je i intel gma grafika.Evo vidi ovakvu masinu:

http://laptopcentar.rs/product/Acer-TravelMate-5742-383G32Mnss-10201106

Ovaj laptop ima i3 procesor i melje sve iz T4000 serija i slicno.Evo ako si bas zapeo ima ovo:

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/dell_inspiron_1546_athlon_x2_dual_core_ql-64_-_bela-8465

Ova masina je generalno losija od acer-a.Procesor je 0 za i3 , ima manje 1 gb ram-a i manji hard.Jedina prednost je sto dell ima vecu garanciju.Iskreno ja sam pre za dell-a ali u ovom slucaju moj glas ide acer-u.Za te pare niko ne nudi kvalitet tako da ova ponuda sa i3 je odlicna.A evo ti i ovako nesto:

http://www.gigatronshop.com/laptop_racunari/acer_eme642g-p342g32mnkk-7122

Opet ponavljam mnogo ti je bolja opcija da uzmes i3 procesor umesto T i P serije.Veruj mi taj i3 je nivo mog desktop procesora i ja da sad uzimam laptop bez razmisljanja bi ustrojio grafiku i ram memoriju zbog i3 procesora.Jednostavno te grafike odvojene jedino imaju logiku za gaming.A igre ne mozes da igras jer su u toj klasi lose.A procesor je vecan.Ti danas da ima barton procesor mozes da teras 7-cu i XP sasvim OK za office a moj sempron 2200 je bio i ostao govno.Izmedju procesora i grafike biraj procesor uvek.Taj i3 na laptop ce raditi jos dugo vremena.Takodje AMD procesori su 100 klasa ispod intel i3 serije.Prvo sto performanse ne mogu da se porede.A takodje AMD masine cinjenica je vise se greju.Ali kako oces.Ja sam ti dao opcije obe pa odluci sam  Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 687 688 690 691 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.