Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 685 686 688 689 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409585 puta)
Poznata licnost

Život je igra u kojoj ne postoji save game

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
Zastava ko zna kad i ko zna gde
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.91
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Jel može neka perporuka za laptop do 50.000din? Da na njemu mogu opušteno da radim u Photoshop CS5 i da ima ekran od 17.3". To su mi neki najosnovniji kriterijumi. Ne razumem se baš u grafičke kartice u laptopovima, kao ni u ove nove Intel-ove procesore i serije, ali čini mi se da bi mi DELL Inspiron N7010 Core i3-370M dobro radio posao?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 615
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80

reci tacne komponente koje imas u racunaru.

Imas dve opcije koje ti mogu malo olaksati...

Stavi taj stari racunar u kompletu u oglase, prodaj ga, izvuci za njega koji dinar, tako da ce ti onda budzet za novi racunar biti malo veci.
Ili vidi sa nekim ko ima i radnju i servis da ti da novi, uzme od tebe taj stari u delove, i da platis doplatu.

Za 200-250 eura (bez harda i rezaca) mozes sklopiti ovako nesto:

http://www.gigatronshop.com/kucista/lc_power_atx_603b_420w-8_black-10443   kuciste sa napajanjem

http://www.gigatronshop.com/graficke_karte/gainward_nvidia_geforce_gt520_1gb_gddr3_64bit_-_4260183362142-10419

http://www.gigatronshop.com/maticne_ploce/gigabyte_mb_-_socket_am3_-_ga-m52lt-d3-8158

http://www.gigatronshop.com/procesori/amd_athlon_ii_x3_405e_2.3ghz_tray-9716

http://www.gigatronshop.com/memorija/kingston_ddr3_hyperx_x2_grey_series_4gb_2x2gb_1600mhz_-_khx1600c9d3x2k24gx-8560

Ovo sve zajedno je negde oko 22000.

Jaci procesor ti nece trebati. Ni u ludilu...
Ploca je solidna, moze se naci i bolja, ali i gora.
Memorija je extra, Grafika je takva da ce ti terati sve sto igras, sumnjam da igras zahtevne igre, ali ajd...
Kuciste+napajanje...nije losa kombinacija, licno volim da uvek uzmem malo jace napajanje, ali i ovo ce ti biti dovoljno...

Sada kako ces da se igras sa komponentama, da zadrzavas nesto od svojih starih, ili ces sve da menjas... Na tebi je.

Ovo gore je bez rezaca i hard diska...
Ako uzimas i njih nove tu racunaj jos 5000-6000

Hvala ti puno na savetu.  Smile
Neću prodavati komponente jer planiram da ih uvalim matorcima kući  Smile

Dobila sam na drugom mestu sledeći predlog:

matična  http://www.itsvet.com/proizvod/gigabyte-ga-h55m-s2v/comp_comp_mboard/16/1783

procesor  http://www.itsvet.com/proizvod/intel-i3-540-3.06ghz-4mb/comp_comp_cpu/46/381

memorija (mislim da je ova  Smilehttp://www.itsvet.com/proizvod/kingston-4gb-(2x2gb)-1600mhz-ddr3-hyperx-khx1600c9ad3k2-4g/comp_comp_ram/71/1408

graf  http://www.itsvet.com/proizvod/vtx3d-radeon-hd-5670-1gb-gddr5/comp_comp_vga/756/2070

napajanje  http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-lc5550-550w/comp_comp_powersupply/204/272

Iskreno, tvoja konfig mi mnogo više odgovara zbog cene  Smile

Hvala puno još jednom  Smile
IP sačuvana
social share
Shvatio sam da kada tek rođeno dete stegne svojom malom šakom, po prvi put, prst svoga oca, da ga je uhvatio zauvek.   Naučio sam da čovek ima pravo da gleda drugog odozgo jedino kad treba da mu pomogne da se uspravi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Jel može neka perporuka za laptop do 50.000din? Da na njemu mogu opušteno da radim u Photoshop CS5 i da ima ekran od 17.3". To su mi neki najosnovniji kriterijumi. Ne razumem se baš u grafičke kartice u laptopovima, kao ni u ove nove Intel-ove procesore i serije, ali čini mi se da bi mi DELL Inspiron N7010 Core i3-370M dobro radio posao?

Iskreno do 50 000 din N7010 je najbolji izbor bez dileme za 17 inca.I normalno da je dovoljno i3.Mislim CS5??!!Pa to nije premiere ili maya pa da treba ne znam kakav CPU i grafika.Za  CS5 treba da imas bar single core CPU neki malo jaci od preko 2 ghz , 1 gb ram-a i video grafiku sa 1280x800 rez i 256 mb video memorije.

To ti ima svaki laptop od 17 inca.Znaci ako oces bas dobru masinu uzmi dell.Ako oces za manje para isto dobru masinu uzmi ovo:

http://www.laptopcentar.co.rs/product/HP-Pavilion-G7-1005sm-03201106

http://www.laptopcentar.co.rs/product/Toshiba-Satellite-C670-106-02201106

HP ima AMD dual core CPU koji nije bog zna sta ali za CS5 je i vise nego dovoljan.Toshiba ima jedan OK dual core intel koji je bolji nego AMD iz HP masine.Realno ja radim u PS-u i jedino u cemu vidis razlike izmedju procesora jeste ako mu udaras akcije.

Znaci ako mu udaris akciju razlika ce biti sto ce i3 da odradi posao za 1 min a intel p serija za 3 min a AMD za 4 min.Znaci na sva 3 procesora i na sve 3 masine ce CS5 da radi samo sto ce brzina nekih operacija zavisiti od brzine procesora.

Sto se tice graficke zaboravi da ces da igras igrice na njima.Ta grafika iz dell-a je najbolja iz ponudjenih ali je i dalje losa.Mozes sa njom da se poigras sa FIFA 2011 i SIMS 3 medjutim zaboravi da ces igrati crysis 2 ili metro 2033 i mafia 2.Procesor na dell-u je zaista odlican za laptop i 100  evra vise ces dati samo na jaci procesor koji razmisli dal ti treba.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Kažem, slabo sam pratio razvoj procesora od kad sam za PC kupio Intel Quad Core xD tako da su mi ovi novi i7, i5 i i3 španska sela Smile Daleko od toga da ću da pokrećem Maya ili neki drugi software za 3D...to šibam i šibaću na pc-u. Na laptop-u možda pored shopa nabacim i recimo Vegas, tako da verujem da će i on raditi bez problema na Dell-u. Razmišljao sam o Pavillion-u, jer nekako imam više poverenja u HP, ali kad već kupujem laptop, računam bolje da uložim u nešto jače, pa da budem miran par godina. Za igrice nisam ni očekivo da ću cepati Crysis 2 ili Metro 2033...em što imam komp na kojem i dalje mogu da se pokrenu najzahtevnije igre (star je 3 godine), em što sam malopre navedene već prešo xD ...Nego, da se vratim na temu Smile ...U rangu laptopova do 50.000 sa ekranom od 15.6", našao sam 2 koji mi deluju da su jači od ovog Dell- N7010, a to su Samsung NP-RV518-A01RS i Asus K53E-SX054...performanse su im jako slične, odnosno komponente su im apsolutno iste, osim što su zvučne karte različite i što je Asus za 3.000 skuplji. Pretpostavljam da se vredi odreknuti ona 2 inča na Dell-u za ovo? Jeste da mi je teško palo da sa ekrana od 22" pređem na nešto što ima 17.3", a tek na 15.6"  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 111
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.700.2
Kažem, slabo sam pratio razvoj procesora od kad sam za PC kupio Intel Quad Core xD tako da su mi ovi novi i7, i5 i i3 španska sela Smile Daleko od toga da ću da pokrećem Maya ili neki drugi software za 3D...to šibam i šibaću na pc-u. Na laptop-u možda pored shopa nabacim i recimo Vegas, tako da verujem da će i on raditi bez problema na Dell-u. Razmišljao sam o Pavillion-u, jer nekako imam više poverenja u HP, ali kad već kupujem laptop, računam bolje da uložim u nešto jače, pa da budem miran par godina. Za igrice nisam ni očekivo da ću cepati Crysis 2 ili Metro 2033...em što imam komp na kojem i dalje mogu da se pokrenu najzahtevnije igre (star je 3 godine), em što sam malopre navedene već prešo xD ...Nego, da se vratim na temu Smile ...U rangu laptopova do 50.000 sa ekranom od 15.6", našao sam 2 koji mi deluju da su jači od ovog Dell- N7010, a to su Samsung NP-RV518-A01RS i Asus K53E-SX054...performanse su im jako slične, odnosno komponente su im apsolutno iste, osim što su zvučne karte različite i što je Asus za 3.000 skuplji. Pretpostavljam da se vredi odreknuti ona 2 inča na Dell-u za ovo? Jeste da mi je teško palo da sa ekrana od 22" pređem na nešto što ima 17.3", a tek na 15.6"  Smile

moja preporuka na sve ovo je http://emmi.rs/laptop-ra%C4%8Dunari-dell-inspiron-n5110-red-156.11.html?productId=16877
Ipak Dell daje 3 god garanciju a i graficka na ovom modelu je dobra.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat

Pa dobro i3 je sigurno bolje nego p serija.i3 ti je da kazem sada nesto najbolje od dual core CPU kod intel-a.Jer i5 je vec 4-tvoro jezgarni mada nisam 100% siguran ali moguce da ima i 2-jezgarni i5 ali to i ako ima to je 1 od 1000.Znaci core 2 duo vise nema i sad je umesto njega i3 a prodaju se jos celeron koji je najlosiji i tu je intel pentium koji je izmedju celerona i i3.

Prednost i3 je sto to nije klasican dual core CPU nego radi u HT-u pa tako simulira 4 jezgra mada u stvarnosti ima 2 jezgra.Ako se secas to je bio ranije onaj zadnji single core intel pentium 4 koji je radio kao dual core a u stvarnosti je bio single core.i procesori su i dan danas za XP odlicni a mogu i na 7-ci da se koriste ako neces da divljas.

Sto se tice 17 inca ne znam sta da ti kazes.Uzimas 17 inca znaci 2 stvari.Automatski dosta slabiji hardver i laptop koji je za prenos mnogo tezi.Jedino sta nudi 17 inca je veci uzitak prilikom gledanja filmova i samog rada.Isto sto ti razmisljas sam razmisljao i ja.I ja imam monitor od 22 inca i ja sam gledao samo 17-ke.Racunao sam da je 15 inca jako sitno.

Uzeo sam 17-ku i zeznuo sam se.Mada to je vec neka druga tema i nema veze sa ovime i nije 17-ka kriva sto sam uzeo los laptop nego moj odabir brenda.Ali to da bacimo na stranu ocu da ti objasnim da dobijas mnogo manje zbog veceg ekrana.Za 50 000 din mozes da uzmes kakav oces laptop od 15 inca na kome mozes da teras i sve igre i da imas jak CPU , velik hard i 4 gb ram-a.

Randjo ti ponudio dell-a koji ima bolji hardver za manje para.To ide u prilog mojoj prici.Sto se tice HP-a i dell-a nemoj to da te zamara.Kod laptop je jedino vazna garancija i serija.To je merilo kvaliteta.Znaci uzeo dell, hp , lenovo ili nesto deseto sve ti je to isto manje vise ako uzmes najgoru seriju.Znaci ako uzimas HP najbolje je envy i elitebook, ako uzimas dell najbolje je xps i studio, ako uzimas toshiba najbolje je tecra i qosmio i....

Znaci sve ti je kvalitet u seriji.E sad posto ti dajes 500 evra mozes da uzmes samo najlosije serije.U tom slucaju biraj samo laptop koji ima dobro hladjenje.Ja realno mislim da je dell bolji od HP-a.HP je dobar ali kako te usere.Imaju modela koji kidaju a imaju modela koji jedino mogu da sluze za bacanje u dalj.Treba pogledati komentare da bi bio 100%.Ono sto provereno znam da je djubre jeste MSI.MSI sigurno ne vredi uzimati osim ako ne ides na G seriju koja je OK.C serija MSI je smrt.Ni acer nije sampion kvaliteta ali mogu ti reci da uopste nije los.Osim normalno ako ne uzimas emashines koji je najgore od acer-a.
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 2546
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
SonyEricsson W950, Z1010
Hvala na opširnom objašnjenju. Jasno mi je da veći ekran za istu cenu donosi i lošiji hardware. A reci mi jel dobra investicija onaj Samsung ili Asus što sam gore spomenuo ili ima i boljih stvari za sličnu sumu? Mislim, oba imaju i 4 giga rama i solidni hard od 500 giga, a i procesor i grafička mi deluju ok. U odnosu na većinu kompanija koje prave laptopove, Samsung je relativno nov na tom polju, ali verujem u njihov kvalitet. A i da budem iskren, nisam mnogo gledao ostale laptopove od 15 inča, sem ova 2.
Edit: Našao sam ovaj Asus-ov za 47.000 i ima jači procesor nego ovaj gore Asus i Samsung. Pretpostavljam da je jeftiniji samo zbog ekrana. Mislim, ova 2 imaju LED, a ovaj nema.
« Poslednja izmena: 13. Jun 2011, 14:10:09 od mimago »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 111
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.700.2
Sklazem se sa time da je najbitnije to kakav primerak ubodes. Ali ne bi se bas slozio za to je eMachines krs, ili sam ja mozda ubo neki dobar primerak. Pre svega imam e640g i sluzi me fantasticno, a kralitet izrade je vise nego dobar, cak iznenadjujuci.

Jos jedna stvar koja je 100% proverena, imam rodjaka koji radi i servisu (da ne navodim ime nem pojma da li je dozvoljeno) koji je inace ovlascen servis za laptovove.... Od njega sam dobio informaciju da je najveci broj laptopova na servisu upravo Asus, e sad da li je to zbog toga sto se najvise kupuju pa je logicno da ima najvise reklamacije, ili nesto drugo, nem pojma.

Inace taj Asus ima neuporedivo bolju graficku od predhodna 2 modela koja si naveo...

Sve u svemu najbolje je da sam odlucis sta ces uzeti, jel u slucaju da posle nesto ne valja. bice nagovorise me da uzmem djubre Smile  Smile   

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 6029
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 12.0.742.100
Pokvarile su mi se slusalice koje imam vec 3 godine, tako da sada planiram uzeti nove.

Negde sam procitao da su tzv. velike slusalice veoma opasne po sluh, dok su one male dosta povoljnije. Mene zanima kakav zvuk one isporucuju, posto sam ja imao neke davno na mp3 player-u. Sada male slusalice samo koristim uz telefon (i nisu bas nesto sto su dosle uz telefon).

Ovakve slicne sam nasao u radnji, sa ovim gumenim produzecima  Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1362
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia c6
Jel ima nekih prituzbi za dell 1558 lap top  guglao sam ali nista nisam nasao ,sem kao hladjenja al ajde nije veliki problem, narucio sam ga za, 477 dolara i trebalo bi da stigne u sredu, moze da se vrati nije problem, jel imao neko iskustva sa ovim modelom?
evo o cemu pricam>http://www.itsvet.com/proizvod/dell-studio-1558-intel-core-i5-430m-2.26ghz-4096mb-500gb-dvdrw-15.6%27%27-led/comp_comp_laptop/177/4207
« Poslednja izmena: 18. Jun 2011, 00:54:59 od geolog3 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 685 686 688 689 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.