Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 683 684 686 687 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1409566 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Trazim savet oko kupovine harda 2TB.

Nasao saam: WD Caviar 2TB WD20EARS SATA II 64 MB, 3,5in CENA: 7.349,00din
                  Seagate 2TB ST2000DL003 5900rpm / Serial ATA III / 6.0Gb/s / 64MB, Green Barracuda CENA: 7.999,00din

Sta vi predlazete?

NIKAKO Seagate.
Nekad su bili ime, danas su smece sa najvise reklamacija na svetu.

Ja sam uzeo WD Green 2Tb da sluzi kao "magacin". Zadovoljan sam...sve lepo radi, nije bitno sporiji u odnosu na diskove 7k rpm (kad se radi o reprodukciji filmova) a cena po Gb je bila medju najnizim.

Ima manu sto se tice formatiranja. XP ne podrzava taj tip koji je za njega potreban pa ga treba formatirati pod WiN 7-com ili koristeci posebnu aplikaciju (WD align).
Kada se ispravno formatira, normalno radi i pod XP-om

http://www.itsvet.com/proizvod/western-digital-caviar-green-2tb-7k-64mb-sata300-wd20ears/comp_comp_hdd/26/1442
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.17
mob
Samsung Galaxy S9+
Citat
Trazim savet oko kupovine harda 2TB.

Nasao saam: WD Caviar 2TB WD20EARS SATA II 64 MB, 3,5in CENA: 7.349,00din
                  Seagate 2TB ST2000DL003 5900rpm / Serial ATA III / 6.0Gb/s / 64MB, Green Barracuda CENA: 7.999,00din

Sta vi predlazete?

Od 2 TB ima vise opcija.Ima WD , seagate , hitachi i samsung.Od svih ponudjenih samsung je najbrzi mada licno ne bi ga uzeo.WD je OK ali je green.Najsporiji je.Mada i hitachi je sporac.Samsung je sampion brzine medjutim kvalitet mu je najgori.Ni WD green iskreno nije neki extra dobar kvalitet.Ja ga imam i za sad sljaka 100% medjutim na poslu sam dosta puta naletao na falicne WD diskove.Po mojoj nekoj lestvici kvaliteta WD bas i nije best off.Ja mislim da je najbolje da uzmes taj seagate.Jednostavno brzi je od WD-a green i mislim da je kvalitetniji.Mada i taj seagate je green ali moje misljenje je da u ovom trenutku bolje uzeti seagate nego WD.Manje vise kvalitet im je tu negde a brzina je na strani seagate sto mu daje prednost.

Citat
Nasao sam - u hipermarketu DIS je na snizenju a cena je 11 679
Mislim da sam cuo da ima negde i za 8-9 000 (Benq ali ne znam za model).

Ja obicno idem na sajtove tipa emmi i winwin jer imaju najvecu ponudu.I gigatron isto.Nekako mi bzvz da idem na nesto kao budjavi pakom koji ima 2 ploce i 2 procesora u ponudi.Ali to ne znaci da su te cene najpovoljnije.Treba precesljati i videti gde je najpovoljnije.Ja kad nadjem negde da je povoljnije nego u winwin kupim na drugom mestu.Laptop kad sam kupovao u laptop centru je bio jeftiniji za 30 evra.Sto bi njima dao 30 evra?Isti mi je klinac gde kupujem.Mislim isto pod uslovom da je firma velika i da nije neka stracara.Ne bi kupovao u stracarama po cenu da je jeftinije duplo.Probao vise godina i svaki put se zajebao.Winwin od kad kupujem od njih nikad me nije zajebao.A male firme redovno problemi sa njima.

Citat
NIKAKO Seagate.
Nekad su bili ime, danas su smece sa najvise reklamacija na svetu.

A ja bas sam imao dosta problema sa WD-om.  Smile Mislim ne licno nego u firmi smo imali dosta green diskova na reklamaciji.Inace se slazem sa tobom da je WD best i ja sve diskove samo WD furam medjutim malo su me razocarali pa ipak mislim da je seagate trenutno bolji.
« Poslednja izmena: 04. Jun 2011, 15:03:27 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Od svih ponudjenih samsung je najbrzi mada licno ne bi ga uzeo.WD je OK ali je green.Najsporiji je.
Ja mislim da je najbolje da uzmes taj seagate.Jednostavno brzi je od WD-a green i mislim da je kvalitetniji.

Dva diska, oba na 5 900 a ti organizujes speed contest ?  Smile
Oba su sporija i naravno da nema ni govora o brzini HDD-a sa 5k rpm-a.
Ali nisu ni namenjeni za brzinu nego za magacin a za WD Green znam iz licnog iskustva da je realno  samo oko 10-15% sporiji kod reprodukcije i kopiranja velikih foldera.
Black je najbrzi od svih a dolazi sa 5 god garancije.

Ni WD green iskreno nije neki extra dobar kvalitet.

Moja licna iskustva kazu suprotno. Koristio sam:
- 6 Maxtora
- 1 Seagate
- 1 Excelstor
- 5 WDa (Black, Blue i Green).

Od 6 Maxtora cak 4 su otkazala!
Seagate sam prosledio dalje jer je imao 2 Gb a tada su se vec pojavili od 20Gb itd..bio je ok ali to je bila "stara skola" pre nego sto su se obrukali.
Excelstor sam takodje momentalno prosledio dalje

Od 5 WD-a sam samo sa jednim imao problem. U pitanju je bio Blue od 1Tb i nakon godinu pokazao je 1 allocated sector a nije se dalje sirilo. Nije WD dzabe jedina firma kojoj nije strano ni  5 god garancije  Smile
Zakljucak je jednostavan a sto se tice novih Seagate treba samo proveriti komentare korisnika.

A nekad cak moze da se cuje u prolazu.
Prolazim Cvijicevom pre neki dan i covek prica telefonom "...radi sad, njega smo sredili a Segate smo bacili u kantu"
Samo sam se nasmejao i setio se bivsih Seagate-ovaca u RL i na forumima  Smile

PS - mozda nauce nesto od Samsunga jer cujem da ga preuzimaju

« Poslednja izmena: 04. Jun 2011, 15:31:19 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zemun nije Beograd!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7696
Zastava Zemun, Serbia
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.10
mob
Nokia N8-00
Pozdrav svima. Jedno pitanje, mala pomoc ako moze. Smiley

Imam u posedu jedan laptop kupljen 2006 u USA. Potpuno nekoriscen, ukljucen nekoliko puta cisto da se vidi kako i sta radi. U pitanju je HP Pavilion ZD8000, da sad ovde ne lupam performanse, ovde je celokupan review http://reviews.cnet.com/laptops/hp-pavilion-zd8000/1707-3121_7-31213300.html

samo sto je u pitanju 512 MB RAM, kako mu pise u informacijama.

Interesuje me da mi neko kaze otprilike za koliko moze da se proda, da li je neko eventualno zainteresovan i sl.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 2992
Zastava Srbija
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.696.71
mob
Samsung Galaxy S9+
Jbg sta ja znam.Ja sam imao 1 maxtor - radi i prodao ga pre 4 dana sa 0 bad sectora i 100% ispravan posle 7 godina rada.Onda imao WD blue IDE od 320 gb i prodao ga bez 1 bad sectora u idealnom stanju.Na laptopu imam seagate od 500 gb i do sad nisam primetio ni 1 brlju i radi do sad savrseno.Na desktopu imam green od 1 tb i do sad nema bad sectora i radi 100%.Imam externi WD od 320 gb i do sad nema 1 bad sector a imam ga preko godinu i po dana.

Znaci ja licno nisam imao probleme sa ni 1 firmom.E sad na poslu radim sa racunarima i imao sa svakakvim iskustvima.Na primer mom kolegi koji radi pre mene je imao jako malo problema sa seagate.Maxtor koliko ga ljudi pljuvali radi jos.Ali sada kako da kazem polako odlazi u k....Znaci svake nedelje imamo po bar 1-2 maxtora od 40 i 80 gb koji odlaze u vecna lovista.IBM diskovi na primer radi oni od pre Hrista sto je moj flash veci od njih.Po meni licno hard disk mora da radi bar 4 godine minimum.Znaci garancija plus 1 godinu je ono sto mora po meni.E sad za dalje nije ni bitno.Racunari se toliko razvijaju da za 4 godine od danas 2 tb ce biti ko sad 160 gb a flash ce biti standard od 320 gb.

Znaci koga boli dupe dal ce neki disk da radi 6 godina?Sta ti vredi IBM od pre 9 godina sto nema bad sectora kad moj flash ima 4 puta vise prostora i brzi je nego taj disk.Znaci pregazilo ga je vreme.Nema sta drugo.Disk je vazan da koristis 4 godine i onda menjas i kupujes veci.A sto se tice green diskova WD-a to ne moze da se poredi sa black serijom.Black serija WD-a je nesto najbolje sto kod nas mozes kupiti dok je green serija najgora serija koja je pritom i najsporija.Doduse meni licno je odlican disk i zadovoljan sam ali lagao bi kad bi rekao da to moze da se poredi sa F3 spin point.Jednostavno kod WD-a bi trebalo ici na black ko ima para mada i blue je dosta dobra ali manje kvalitetna.WD je to lepo smislio.Ako oces storage i OK kvalitet uzmi green.Ako oces brzinu i OK kvalitet uzmi blue.Ako oces brzinu i extra kvalitet uzmi black.

Samsung je jako los kvalitet diskova.Nije toliko jos da ima samo bad sectore nego je los jer ima neke probleme koji drugi diskovi nemaju.A veruj mi druze ja koji sam fan WD-a sam se iskreno razocarao kad sam na poslu video green diskove od 1 TB pun bad sectora.Mislim disk koji ima godinu dana ne sme ni pod razno da ima bad sectore.Seagate na primer su napljuvali za moj laptop a meni radi savrseno.Sve zavisi na sta naletis.  Smile

@Rasha_Zemunx

Realno po meni ne mozes dobiti vise od 200 evra.Mozes da trazis 250 ali tesko da ces prodati.Realna cena kad bi ja prodavao je 200 evra.E sad mozda vredi i vise ali neces dobiti danas.Danas je prodaja jako lose.btw u laptop centru MSI sa 2.1 ghz dual core , 2 gb ram-a , 320 gb hard kosta 24 000 din nov.  Smile Smile Znaci sa tom cenom sada polovnjaci odlaze u praistoriju.Ovaj tvoj vadi sto je 17 inca.Inace sumljam da bi prodao i za toliko.Na limunu ces videti ljude koji traze i po 300 evra za polovnjake samo sto je prodaja 0.Prijatelju ja sam ponudio desktop P4 sa 1 gb ram-a , 80 gb hrad, 2 ghz CPU , 128 mb grafika AGP , napajanje od 500W , monitor od 17 inca , tastatura mis i zvucnici sve za 80 evra.Znas koliko sam imao ponuda?0 ponuda.

Usralo me sto neki lik slucajno uleteo pa sam mu prodao nekako uz neke silne kompenzacije on meni ja njemu.Inace ne bi ni prodao.A moj kolega je prodavao laptop P4 1.8 ghz CPU , 512 mb , 40 gb za 100 evra i imao je 0 ponuda.Znaci da je normalno vreme takav ko tvoj laptop bi vredeo oko 270 evra a danas ako ga prodas za vise od 200 treba da skaces od srece.Narod nema para a novi laptopovi ubijaju sa cenama  Smile
« Poslednja izmena: 04. Jun 2011, 16:30:18 od bora82 »
IP sačuvana
social share
nema  vise s tobom price prebicu te lice imam iza sebe vojsku Srbija mi klice na mobilnom telefonu obrisi njen broj ako zelim da postedim bedni zivot tvoj.ej riki martine brate shvati me dobices batine

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 111
OS
Nepoznat
Browser
Chrome 11.0.700.2
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
Hvala momci.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 51
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Bora 82,,hvala na savetu,,,Gledao sam ja onaj monitori svideo mi se,ali me plase neki komentari da ima dosta blura u ghosta,,,npr u igrama Nba i Pes,,,
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1823
Zastava
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0.1
mob
Nokia E71
Kupio bih ovaj multifunkcionalni uređaj
http://www.itsvet.com/proizvod/hewlett-packard-officejet-4500-cn547a/comp_comp_multiprinter/15/333
ali nemam iskustva sa njima pa me interesuje stručno mišljenje. Hvala
« Poslednja izmena: 05. Jun 2011, 16:09:28 od spaled »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I choose not to choose

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1029
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Nokia 
Pozdrav
Da li kupiti ovu karticu za 50-60 evrića
http://www.itsvet.com/proizvod/asus-geforce-gt-240-1gb-gddr3-engt240-di-1gd3-v2/comp_comp_vga/20/2437
Nisam gejmer i ne žuri mi se sa kupovinom,ali ako je ovo dobar odnos cena i kvalitet možda bih iskoristio šansu
U principu za grafu ne bih dao više od 60 evra,pošto moje čulo vida nije tako izoštreno
za nijanse i rezolucije.Imam gt8500 sa kojom sam odigrao  Witchera,Betmena,Resident evil5....ali
  mislim da neću više da je mučim
Eventualno neki drugi predlog da vrebam iz prikrajka.... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 683 684 686 687 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.