Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 667 668 670 671 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1416945 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Имам рачунар стар око 4 године, са следећим компонентама

процесор -  с754 АМД семпрон 2800+ бокс
меморија - 2 од 512 кингстон
ХД - 160 гб  сата 2
кућиште - atx midi tower 400w  cn-853bk
графичка - интегрисана
монитор - 22' LG  W 2243S PF

Нове компоненте су ми потребне само због ХД (блу реј) филмова и нечега другог.

Ова конфигурација може да извуче неки слабији ХД видео, али често се дешава да на пола филма почне да се сецка или да превод почне да касни, а неке филмове већ на почетку почиње да кочи, како са звуком тако и са сликом.

Шта од овога би могао да задржим, а шта да заменим, шта ми препоручујете ?

Nisi rekao koju matičnu ploču imaš... Međutim, sigurno imaš AGP slot, pa dodavanje grafike otpada, jer AGP ćeš teško da nađeš danas Smile Plus ti je procesor baš slab za HD...

Evo recimo da kupiš procesor+matičnu sa integrušom (samo modernijom) i 2 GB DDR3 - sve ostalo možeš da zadržiš. To je ubedljivo najjeftinija varijanta, negde oko 13000. Npr:

AMD Athlon II X2 250 DualCore           oko 5000
MSI 880GM-E41 AMD 880G                 oko 6000  (ili bilo koja jeftina ploča sa AMD 880G čipsetom)
2 GB DDR3 Kingston                           oko 2500

Koliko ja videh u cenovniku A**M firme, pomenute komponente ispadnu 13210 din. Ostalo zadržiš - sa ovime bi opušteno trebalo da gledaš HD video. Smile

edit: Preteče me HighLander. Nažalost, Socket 754 koristi DDR, ne DDR2, tako da će morati i memoriju da menja  Smile Takođe, nForce baš i ne blista pri puštanju HD video (mada završava posao) - bolje da doda još malo para i lepo pazari 880G. Ovako ima novu platformu, pa kasnije može da doda HDD/grafiku/ram/šta već hoće, po želji  Smile
« Poslednja izmena: 25. Apr 2011, 17:34:16 od mslavko82 »
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Qtek 小米
Citat
Ako imas nameru i da sacuvas filmove nakon gledanja, trebace ti (sto) veci HDD.
Zbog licnog iskustva obavezno  preporucujem WD a nedavno sam pazario i WD Green 2Tb pa mogu i njega da pohvalim (u smislu - neprimetno sporiji za filmove a za stoorage je odlican i najjeftiniji).
Доста ми је и 500 гига, пошта има спољашни ХД од 500, а нешто и режем.
Него овај 160гб ХД ми је подељен на две партиције скоро 50-50%, хтео би да на једној ми остану фајлови, а ово где је систем није ми битно.
Е сад, да ли ће све да функционише добро, ако поред тог постојећег ставим још један од 500 гига ?

Citat
-neki AMD, barem Athlon 64 X2 7850 (oko 35e)
А AMD Athlon II X2 250 DualCore ? Шта је боље ?

Citat
Nisi rekao koju matičnu ploču imaš
А да  Smile  Smile
матична - s754 AsRock K8NF6G-VSTA

nForce 880G je колико ?
И да ли рам меморију морам да појачавам и ако морам да ли могу да додам на постојећу ?

Да ли кућиште да мењам и да ли ће требати јаче хлађење?
« Poslednja izmena: 25. Apr 2011, 20:16:14 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
Citat
И да ли рам меморију морам да појачавам и ако морам да ли могу да додам на постојећу ?

што више рам-а то боље

ако мислиш да купујеш још рам-а мораш узети исту какву и сад имаш
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Доста ми је и 500 гига, пошта има спољашни ХД од 500, а нешто и режем.

Jeftiniji ti je GB na hardu ( oko 4-5 din) nego GB na DVD-u (plus urednost, trajnost i ne akas DVD rezac)

Него овај 160гб ХД ми је подељен на две партиције скоро 50-50%, хтео би да на једној ми остану фајлови, а ово где је систем није ми битно.
Е сад, да ли ће све да функционише добро, ако поред тог постојећег ставим још један од 500 гига ?

Hoce osim ako ne koristis WIN 98  Smile
neki AMD, barem Athlon 64 X2 7850 (oko 35e)
А AMD Athlon II X2 250 DualCore ? Шта је боље ?

Oba su i dual core i 64-bitni.
250 je malo noviji i malo skuplji (oko 10e). Bolji je od 7850 jer manje trosi i manje se greje, radni takt mu  brzi za ~15% a ima manje L kesha ~30%.
U sustini, tesko da bi ikad primetio razliku u radu ali 250 je bolji jer je hladniji itd (vec napisano).

Да ли кућиште да мењам и да ли ће требати јаче хлађење?

Stvar ukusa (sto se tice kucista).
Dodatno hladjenje ti ne treba za "ogoljenu" verziju bez graficke. Cak i "vruci" AMD 7850 Black Edition normalno radi sa stnadardnim hladnjakom (Box varijanta) ali druga je stvar ako hoces da ga klokujes ( sa takvima ne razgovaram  Smile )

IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Qtek 小米
Лако ћу за рам, него коју графичку ?

ово је за сада у игри, за остало не знам  Smile
AMD Athlon II X2 265 (3.3GHz,2MB,65W,AM3) box ADX265OCGMBOX   5.985   Rsd
или А AMD Athlon II X2 250 DualCore                       5.154   Rsd
MSI AM3 880GM-E41 AMD880G VGA/PCIE/DDR3/HDMI                               5.923   Rsd

Citat
Dodatno hladjenje ti ne treba za "ogoljenu" verziju bez graficke.
Хм ипак би узео неку графичку, али као што написах, која би легла уз ове две компоненте горе ?
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1046
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Imam maticnu plocu:GA-965P-DS3
I 2 hdd.Jedan je 320 drugi 80 gb,ovaj od 80 gb bih izvadio jer nisam siguran da li ce moci kuciste da podnese 3 hdd.E sada zanima me nekoliko stv.odavno nisam kupovao komponente pa sam se malo pogubio.Naime videh da cene hdd i nisu toliko strasen pa bih da kupim hdd od 1 tb(oko 5 'íljada).E sada tamo pise da je on 3.5" sta mu to znaci jel to velicina?Jel treba neko posebno kuciste da bi moglo da stane ili je iste velicine kao stariji hdd?
I ono sto me jos buni je posto mislim da moja ploca podrzava sata II a ne sata III,da li mogu nekako da namestim sata II za taj hdd ili moram da kupujem i plocu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Imam maticnu plocu:GA-965P-DS3
I 2 hdd.Jedan je 320 drugi 80 gb,ovaj od 80 gb bih izvadio jer nisam siguran da li ce moci kuciste da podnese 3 hdd.E sada zanima me nekoliko stv.odavno nisam kupovao komponente pa sam se malo pogubio.Naime videh da cene hdd i nisu toliko strasen pa bih da kupim hdd od 1 tb(oko 5 'íljada).E sada tamo pise da je on 3.5" sta mu to znaci jel to velicina?Jel treba neko posebno kuciste da bi moglo da stane ili je iste velicine kao stariji hdd?

Znaci da je u pitanju obican HDD.
To je precnik ploce unutar hdd-a a u 95% slucaja su 3.5'
I da, dimenzije su nepromenjene

I ono sto me jos buni je posto mislim da moja ploca podrzava sata II a ne sata III,da li mogu nekako da namestim sata II za taj hdd ili moram da kupujem i plocu?
Tek oznake Sata 2 i 3 ne znace nista.
Nijedan klasican HDD ne moze da iskoristi potencijal Sata3 veze pa cak ni Sata2 do maximuma.
Sata3 HDD ce raditi na tvojoj Sata 2 ploci jednako kao i na ploci koja podrzava S3 (jer je i S2 vise od onoga sto mu treba)
« Poslednja izmena: 26. Apr 2011, 00:41:43 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Лако ћу за рам, него коју графичку ?

ово је за сада у игри, за остало не знам  Smile
AMD Athlon II X2 265 (3.3GHz,2MB,65W,AM3) box ADX265OCGMBOX   5.985   Rsd
или А AMD Athlon II X2 250 DualCore                       5.154   Rsd
MSI AM3 880GM-E41 AMD880G VGA/PCIE/DDR3/HDMI                               5.923   Rsd

Citat
Dodatno hladjenje ti ne treba za "ogoljenu" verziju bez graficke.
Хм ипак би узео неку графичку, али као што написах, која би легла уз ове две компоненте горе ?

Uzmi jeftiniji procesor, beznačajno je sporiji, na ovo dodaj još 4 GB DDR3 RAM-a i biće super mašina  Smile

E sad, ako nećeš da uzimaš dodatnu grafičku, uzmi pomenutu ploču.
Ako si ipak siguran da hoćeš da uzimaš dodatnu grafičku, onda uzmi drugu ploču: recimo MSI 770-C45 (ako je nađeš) ili MSI 870-C45 (maltene su iste, osim što je prva jeftinija): veće su od ove (full ATX) pa imaš više mesta za kasnije proširivanje, imaju bolju naponsku, nešto su hladnije  Smile Ali nemaju integrisanu grafiku Smile Onda lepo bocneš grafiku u nju i uživaš Smile

Što se grafike tiče, ključno pitanje koliko para? Mislim, sve će puštati HD i neke starije igrice - mislim završavaju 90% poslova. Samo je pitanje koliko novijih (zahtevnih) igraš - ako voliš nove igrice i visoke rezolucije, više košta  Smile:
Najjeftinije rešenje, oko 3000 din: bilo koji  Radeon HD5450 512 MB DDR3 (za te 3000 ima Sapphire čini mi se)
Za oko 5000 din: nVidia GeForce GT430 (Gainward, Palit, svejedno...)
Za oko 8000 din: ATI Radeon HD5670 (recimo GigaByte Zalman model)
za oko 10000 din: ATI Radeon 5750 (PowerColor recimo)
itd, da ne smaram više...

Poz Smile
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Nepoznat
Browser
Opera Mini 5.1.21661
A za nesto malo manje od 12k imas 5850 koja je bruka karta.Mozda nisi planirao da izdvojis toliko para,ali eto mali hint za ostale clanove koji su planirali kupovinu graficke.Pored ovakve ponude nema smisla ici na 5750 ili 5770.
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
A za nesto malo manje od 12k imas 5850 koja je bruka karta.Mozda nisi planirao da izdvojis toliko para,ali eto mali hint za ostale clanove koji su planirali kupovinu graficke.Pored ovakve ponude nema smisla ici na 5750 ili 5770.

E, tačno, skroz sam zaboravio, vrhunska karta za male pare Smile Samo što bi onda morao da menja i napajanje  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 667 668 670 671 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.