Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 666 667 669 670 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1415837 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1940
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Koji kuler uzeti za i5 2500k?

Kad se gleda cena/kvalitet ovaj bi valjda bio najbolje resenje

http://www.itsvet.com/proizvod/cooler-master-212-plus-rr-b10-212p-gp-lga775-1156-1366-am2-am3/comp_comp_cooler/54/773

Ali mi je bas frka kako ga uglaviti kad sam video koliko je to cudo

Moze li to da stane na ovu plocu (p8p67 pro plase me ovi hladnjaci oko procesora)

i u ovo kuciste  (midi tower)

http://www.pakom.com/chieftec-bg-02-b-b-b-350w-2578-c171-view.htm

http://www.itsvet.com/proizvod/chieftec-bg-02-350w/comp_comp_case/48/22

Ili da trazim neki kuler normalnih dimenzija? Cak i da stane treba isprovlaciti kablove oko ovog cudovista  Smile

edit: nema sanse da ovo smestim

Od ivice do ivice celo kuciste je siroko nesto manje od 18 cm a vidm da pominju da treba da bude siroko najmanje 21 cm za ovo

Sad koji je najbolji kuler normalnih dimenzija do 25 evra?

edit 2:

najverovatnije cu uzeti ovaj

Moze da se okrene tako da heatsinkovi idu sa donje strane gde nema hladnjaka na ploci? (cini mi se da mu je to i prirodni polozaj) To je jos jedini potencijalni problem Smiley

edit 3:

Niko mi ne odgovara ali da ostavim svoje zakljucke ako jos neko ima slicnu dilemu Smiley

Ako je verovati ovom sajtu

http://www.hardwaresecrets.com/article/Cooler-Master-Vortex-Plus-CPU-Cooler-Review/998/6

cooler master vortex ne hladi preterano znacajno bolje od stock kulera

dosta bolje rezultate postize hyper tx 3 koji je cak i jeftiniji

hyper tx 3 je cak postigao maltene iste rezultate kao ono dzinovsko cudoviste (212+) i nesto slabije od scythe mugen 2 koji je dosta skuplji (44 evra naspram 16) a koliko vidim i mugen je od vecih

znaci hyper tx3 je konacan izbor Smiley
« Poslednja izmena: 22. Apr 2011, 17:09:57 od katamaran »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
Da li je bolje kupiti graficku sa istim cipom koja ima 512MB DDR5 ili 1GB DDR3 memorije? Imam 19 incni TFT monitor.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
Da li je bolje kupiti graficku sa istim cipom koja ima 512MB DDR5 ili 1GB DDR3 memorije? Imam 19 incni TFT monitor.

Onu sa 512 MB GDDR5 memorije - više će ti značiti brzina te memorije, nego njena količina. Koja grafička je u pitanju?
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0

Onu sa 512 MB GDDR5 memorije - više će ti značiti brzina te memorije, nego njena količina. Koja grafička je u pitanju?

Dvoumim se izmedju  Sapphire Radeon 5670 512MB/DDR5 i Gainward GeForce GT440 512MB/DDR5.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205

Dvoumim se izmedju  Sapphire Radeon 5670 512MB/DDR5 i Gainward GeForce GT440 512MB/DDR5.

Radeon 5670. GeForce GT440 je krš, ne vredi tih para... tek je nešto malo bolji od GT430...
IP sačuvana
social share
Jedina nagrada vrline je vrlina, jedini način da imaš prijatelja je biti prijatelj!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0

Radeon 5670. GeForce GT440 je krš, ne vredi tih para... tek je nešto malo bolji od GT430...

Hvala puno!!!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

No leaf clover

Zodijak
Pol
Poruke 183
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
A da li ima svrhe instalirati graficku sa DDR5 memorijom na Asus M2N-XE koja ima PCI-E x16, a posto je dosta stara mislim da je 1.0 verzija? Zanima me da li ce brza DDR5 memorija raditi na punoj brzini ili sporije.
« Poslednja izmena: 23. Apr 2011, 20:39:18 od wlada13 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 449
OS
Windows 7
Browser
Chrome 10.0.648.205
A da li ima svrhe instalirati graficku sa DDR5 memorijom na Asus M2N-XE koja ima PCI-E x16, a posto je dosta stara mislim da je 1.0 verzija? Zanima me da li ce brza DDR5 memorija raditi na punoj brzini ili sporije.

Slobodno, retko koja kartica iskoristi pun potencijal PCI-E 2.0. Radiće odlično Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Nepoznat
Browser
Mozilla Firefox 4.0
mob
Qtek 小米
Имам рачунар стар око 4 године, са следећим компонентама

процесор -  с754 АМД семпрон 2800+ бокс
матична - s754 AsRock K8NF6G-VSTA
меморија - 2 од 512 кингстон
ХД - 160 гб  сата 2
кућиште - atx midi tower 400w  cn-853bk
графичка - интегрисана
монитор - 22' LG  W 2243S PF

Нове компоненте су ми потребне само због ХД (блу реј) филмова и нечега другог.

Ова конфигурација може да извуче неки слабији ХД видео, али често се дешава да на пола филма почне да се сецка или да превод почне да касни, а неке филмове већ на почетку почиње да кочи, како са звуком тако и са сликом.

Шта од овога би могао да задржим, а шта да заменим, шта ми препоручујете ?
« Poslednja izmena: 25. Apr 2011, 19:58:47 od Гамбино »
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1459
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Имам рачунар стар око 4 године, са следећим компонентама

процесор -  с754 АМД семпрон 2800+ бокс
меморија - 2 од 512 кингстон
ХД - 160 гб  сата 2
кућиште - atx midi tower 400w  cn-853bk
графичка - интегрисана
монитор - 22' LG  W 2243S PF

Нове компоненте су ми потребне само због ХД (блу реј) филмова и нечега другог.

Шта од овога би могао да задржим, а шта да заменим, шта ми препоручујете ?

Samo monitor  Smile

Ne treba ti nikakava specijalna grafika da bi gledao HD ali ne mora bas ni da bude losija nego na Tetrisu Smiley
Ja takodje imam integrisanu i nemam problema (bilo ih sa kodecima) ali je ploca oko godinu-dve stara (MSI GF615M-P33)

Ako imas nameru i da sacuvas filmove nakon gledanja, trebace ti (sto) veci HDD.
Zbog licnog iskustva obavezno  preporucujem WD a nedavno sam pazario i WD Green 2Tb pa mogu i njega da pohvalim (u smislu - neprimetno sporiji za filmove a za stoorage je odlican i najjeftiniji).

U principu, mogao bi ti da dodas na onu tvoju konfu jos  neku graficku  i to bi ti nekako radilo posao ali imaj u vidu da je to prilicno stara masina i da je najbolje da je rasprodas u delovima  i uz neku doplatu sastavis svez  komp nize srednje klase:

-neki AMD, barem Athlon 64 X2 7850 (oko 35e)
-ploca MSI K9N6PGM2-V2 (oko 30e) ili MSI GF615M-P33 (oko 30-35e)
-hard disk min 500Gb (30+ e)

Nista specijalno ali obavlja posao. Memoriju mozes da transplatiras (DDR2) i uzivaj.
Dakle, trebace ti oko 95e a prodajom CPU, MB i HDD-a mozes da povratis verovatno 40 evrica
« Poslednja izmena: 25. Apr 2011, 17:25:38 od BG_Highlander »
IP sačuvana
social share
"Svi oni jednako misle.To nisu ljudi na čiju se reč možeš osloniti. To je najodvratnija fukara na svetu, koja se ne može zajaziti ničim što bi joj se ponudilo. Ja sam duboko uveren da se s njima nećemo usrećiti. Ti su ljudi, svi odreda, prozirni kao čaša, nezajažljivi, i u takvom meri lažni i dvolični da sumnjam da na kugli zemaljskoj ima većih podlaca, prevaranata i samoživih ljudi." - Zivojin Misic o Hrvatima uoci stvaranja Kraljevine SHS
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 666 667 669 670 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 12 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.