Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Za sva pitanja u vezi kupovine novog hardware-a ili procene vrednosti i preporuke koristite - ovu temu

Spyware,sta je,kako radi,kako se zastititi? :: Kako rade mreze :: Burek Anti-virus software review :: Index tema koje ne treba propustiti

Idi dole
Stranice:
1 ... 596 597 599 600 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Saveti za kupovinu racunara~ komponenti~ pitanja~ predlozi  (Pročitano 1419163 puta)
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 484
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.9
ajd da ovde pitam, da ne otvaram novu temu.
da li moze da se graficka kartica nakaci na plocu koja ima integrisanu grafiku?
pitam zbog para - ako kupim komp sa maticnom plocom koja ima integrisanu grafiku (jeftina varijanta), pa posle dodjem do para za neku solidnu graficku - da li vredi kupovati, ili bi to iziskivalo novu maticnu plocu (koja nema integrisanu grafiku)
Ako ima slot za dodatnu graficku, moze. Ali to moras da pitas. Nemaju sve ploce. Vecina ima, ali ne i sve.

hvala!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Pozdrav svima. Treba mi savet oko kupovine eksternog harda. Kapacitet od najmanje 320gb i da može bez problema na njega da se prebaci fajl težine preko 4GB (jer sam imao iskustva sa nekim hardovima koji ne dozvoljavaju da se prebace toliko veliki fajlovi, jedino ako ih razbijem na partove, što je gubljenje vremena i prostora)

Smile E, decko moj. Nije problem u hardovima, vec u fajl sistemu koji koriste. Isprazni eksterni hard i formatiraj ga NTFS fajl sistemom. Tvoji problemi bice reseni. Svi novi eksterni hardovi isporucuju se formatirani FAT32 fajl sistemom koji ne podrzava fajlove vece od 4 GB. Koji god da kupis moraces da ga formatiras u NTFS. Moj predlog ti je Transcend StoreJet 25M3 500GB USB3.0 TS500GSJ25M3, evo i link: http://www.itsvet.com/proizvod/transcend-storejet-25m3-500gb-usb3.0-ts500gsj25m3/comp_comp_hdd/66/1580 . Izradjen je po vojnim standardima, testiran na padove, otporan na ogrebotine i ima USB 3.0 koji radi sasvim lepo i na USB 2.0. Brz je ko zmija.
Uspeo sam da skontam da je sistem u pitanju Smile Hvala na preporuci za ovaj hard...baš ono što mi treba što se tiče odnosa cena-kapacitet. Mada, nisam planirao da ga grebem i bacam, al' razmišljam da probam i to hahaha Smile
P.S. Šta misliš o ovom i ovom hardu?

Transcend koji sam ti preporucio ima u sebi 2,5-incni hard i tezi tipa 250 grama. Eksterni hardovi koje ti predlazes imaju u sebi 3,5-incni hard, mnogo su vecih dimenzija i teze tipa 850 grama, pa i vise. Poenta je da prvi mozes nositi u dzepu, dok za ove druge moras imati ranac. Takodje oni zahtevaju i eksterno napajanje (slicno laptopovima), dok se Transcendov napaja preko USB-a. Inace, prednost bih dao WD-u. Taj Verbatim imamo na poslu, i iako nije los, ne svidja mi se kako je resena signalizacija aktivnosti diska. Taj Verbatim takodje koristi WD-ove hardove (Green serija).
« Poslednja izmena: 13. Nov 2010, 23:53:56 od Harmon26 »
IP sačuvana
social share
Have no fear, Harmon is here!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Potrebni su mi saveti za kupovinu multifunkcijskog uredjaja, pa bih vas zamolio za pomoc i da mi odgovorite na moja pitanja,znam da je ovo vec dosta pominjano ali meni treba vise odgovora odjednomtako da se izvinjavam na ponavljanju, ako vec postoji odogvorna neka od mojih pitanja samo ostavite link ka postu, unapred hvala:

1) Budzet je do 8000 dinara
2) Potreban je za kucnu i za neku osnovnu office namenu
3) Ketridzi i punjenja da su medju jeftinijima, bilo bi super ako je moguce naci za njih kompatibilni, reciklirani ili ako mogu sam da ih dopunjujem.
4) Po mogucnosti da ima faks ali ako cu sa tim izgubiti na performansama onda moze i bez njega, ili moze faks da se podesi na drugi nacin?
5) Garancija ne igra neku ulog posto preodpostavljam da svi oni imaju po godinu dana, ali bi bilo super da je servis podrska bar na nekom normalnom nivou.+
6) Da li je bolje uzeti odvojeno skener i stampac i ako jeste zasto?

Unapred hvala!

Da li ima mozda jos neko koji savet?
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12
Potrebni su mi saveti za kupovinu multifunkcijskog uredjaja, pa bih vas zamolio za pomoc i da mi odgovorite na moja pitanja,znam da je ovo vec dosta pominjano ali meni treba vise odgovora odjednomtako da se izvinjavam na ponavljanju, ako vec postoji odogvorna neka od mojih pitanja samo ostavite link ka postu, unapred hvala:

1) Budzet je do 8000 dinara
2) Potreban je za kucnu i za neku osnovnu office namenu
3) Ketridzi i punjenja da su medju jeftinijima, bilo bi super ako je moguce naci za njih kompatibilni, reciklirani ili ako mogu sam da ih dopunjujem.
4) Po mogucnosti da ima faks ali ako cu sa tim izgubiti na performansama onda moze i bez njega, ili moze faks da se podesi na drugi nacin?
5) Garancija ne igra neku ulog posto preodpostavljam da svi oni imaju po godinu dana, ali bi bilo super da je servis podrska bar na nekom normalnom nivou.+
6) Da li je bolje uzeti odvojeno skener i stampac i ako jeste zasto?

Unapred hvala!

Da li ima mozda jos neko koji savet?

1, 2) Razlike u kvalitetu izrade i stampe nisu tako velike danas kakve su bile prethodnih godina. Neces pogresiti ako uzmes bilo koji od modela koje cu navesti, jednostavno pogledaj njihove specifikacije i vidi da li zadovoljavaju tvoje potrebe (brzina stampe, kapacitet kartridza, fax jedinica i sl.). Evo par predloga:

http://www.itsvet.com/proizvod/canon-pixma-mx320/comp_comp_multiprinter/29/236
http://www.itsvet.com/proizvod/epson-stylus-office-bx300f/comp_comp_multiprinter/50/224
http://www.itsvet.com/proizvod/epson-stylus-dx8450/comp_comp_multiprinter/50/119
http://www.itsvet.com/proizvod/hewlett-packard-officejet-6500/comp_comp_multiprinter/15/252
http://www.itsvet.com/proizvod/lexmark-s505/comp_comp_multiprinter/51/348

3) Odaberes model koji ti se svidja pa nazoves par firmi koje se bave punjenjem kartridza i pitas da li se doticni na odabranom modelu mogu puniti i koliko to kosta. Nebi bilo lose da na proizvodjacevom sajtu pogledas tacne oznake kartridza koji su u pitanju. Zbog nesto vece zastupljenosti na nasem trzistu, HP ovde ima malu prednost, ali raspitaj se i za ostale.

4) Ne vidim zasto bi gubio na performansama ako ima faks jedinicu. Sve je to napravljeno da radi kako treba.

5) To zavisi od firme od koje kupujes. Svako ce ti reci pozitivna i negativna iskustva, ali gledaj da uredjaj kupis u nekoj vecoj firmi.

6) Pre par godina bilo je bolje kupiti odvojene uredjaje, ali sada to je besmislica. Cak i ako se bavis fotografijom imas photo multifunkcionalce sa odlicnim stampacima i skenerima (Epson i Lexmark imaju fantasticne modele ovog tipa ali su prilicno skupi).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 191
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Hvala puno na ovom odlicnom odgovoru!
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

I spent my whole childhood growing...what a waste!

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2133
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia N95 8GB
Planiram da uzmem laptop Lenovo IdeaPad Y560 59036812... na laptopovi.rs ima za 63.690din,dok je recimo u pc practicu par hiljada skuplji... E,sad,jel sigurno naruciti laptop online,msm dok ga ne vidim itd... xD posto je vec par hiljada jeftiniji tu,uzeo bih ga odatle  Smile
i da li mi se isplati da cekam neke novogodisnje popuste?  Smile zapelo mi je bas za taj laptop,posto sve ostale u toj ceni razbija u grafici  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
Neka te u zdravlju sluzi.Btw koliko si je platio?Vidim sad na Gigatronovom sajtu cenu od 21500,a Omnik je na Bench forumu pre par dana objavio informaciju "da je stigla nova tura po ceni od 20500 na poznatom mestu".

Hvala  Smile platio sam je 21500... I kupio sam ostal komponente.. I IMAM PROBLEM... kupio sam...
CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D
VGA - MSI GeForce GTX 460 1GB TALON ATTACK
RAM - Kingston HyperX 2X2GD 1330

... Ali pri pokusaju bilo koje igrice... da igram... kad krene da se igra igra..."kontrolise" komp se restartuje sam...
kada idem na my komp desnim klikom pa propertice... pa ide na recives rating, krene da testira... dodje do 3D necega "necega" i restartuje se opet... Drajver je vidovs skinuo s
IP sačuvana
social share
CPU: Intel Core2Quad Q9550 2.8 Mhz
MB: Asus Maximus Formula 2
VGA: ATI Sapphire HD5770 1 GB GDRR5
RAM: Kingston 2X2GB 1033 Mhz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Hellraiser

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 75
OS
Windows 7
Browser
Opera 10.63
mob
Nokia 8310
Neka te u zdravlju sluzi.Btw koliko si je platio?Vidim sad na Gigatronovom sajtu cenu od 21500,a Omnik je na Bench forumu pre par dana objavio informaciju "da je stigla nova tura po ceni od 20500 na poznatom mestu".

Hvala  Smile platio sam je 21500... I kupio sam ostal komponente.. I IMAM PROBLEM... kupio sam...
CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D

... Ali pri pokusaju bilo koje igrice... da igram... kad krene da se igra igra..."kontrolise" komp se restartuje sam...
kada idem na my komp desnim klikom pa propertice... pa idem na recives rating, kad krene da testira... dodje do 3D "necega" i restartuje se opet... Drajver je Windows skinuo sam sa neta i instalirao ga... probao sam ja sa Nvidiinog sajta da skinem drajver i instalirao ga, opet isto i probao sam sa MSI-evog sajta isto da skinem drajver i opet isto... Sta je problem ???  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 15. Nov 2010, 04:40:10 od Mario_87 »
IP sačuvana
social share
CPU: Intel Core2Quad Q9550 2.8 Mhz
MB: Asus Maximus Formula 2
VGA: ATI Sapphire HD5770 1 GB GDRR5
RAM: Kingston 2X2GB 1033 Mhz
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Carpe diem

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 3413
Zastava Behind your back
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.12

Hvala  Smile platio sam je 21500... I kupio sam ostal komponente.. I IMAM PROBLEM... kupio sam...
CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D

kada idem na my komp desnim klikom pa propertice... pa idem na recives rating, kad krene da testira... dodje do 3D "necega" i restartuje se opet... Drajver je Windows skinuo sam sa neta i instalirao ga... probao sam ja sa Nvidiinog sajta da skinem drajver i instalirao ga, opet isto i probao sam sa MSI-evog sajta isto da skinem drajver i opet isto... Sta je problem ???  Smile  Smile

Odvoji omanju particiju, instaliraj svez sistem i drajvere, i nista vise. Cak nemoj da radis ni update. Drajver za grafiku skini sa Nvidijinog sajta, a mozes probati i sa onim koji se nalazi na disku koji si dobio u pakovanju. Instaliraj 3D Mark Vantage i 3D Mark 06 i neki program koji moze da prati broj obrtaja ventilatora na grafiskoj i temperaturu GPU-a. Meni licno odgovara GPU-Z, a moze praviti i log aktivnosti. Zatim baci se u testiranje. Pusti da neki od 3D Markova radi u beskonacnoj petlji (loop) i cekaj da padne sistem. Proveri logove i vidi kako stojis sa temperaturama i brzinom okretanja ventilatora. Javi sta si uradio.

Hvala puno na ovom odlicnom odgovoru!

Nema na cemu.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 376
OS
Windows 7
Browser
Internet Explorer 8.0

Hvala  Smile platio sam je 21500... I kupio sam ostal komponente.. I IMAM PROBLEM... kupio sam...
CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D

kada idem na my komp desnim klikom pa propertice... pa idem na recives rating, kad krene da testira... dodje do 3D "necega" i restartuje se opet... Drajver je Windows skinuo sam sa neta i instalirao ga... probao sam ja sa Nvidiinog sajta da skinem drajver i instalirao ga, opet isto i probao sam sa MSI-evog sajta isto da skinem drajver i opet isto... Sta je problem ???  Smile  Smile

Probaj sa odradis ovo sto je Harmon rekao.

CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D

kada idem na my komp desnim klikom pa propertice... pa idem na recives rating, kad krene da testira... dodje do 3D "necega" i restartuje se opet... Drajver je Windows skinuo sam sa neta i instalirao ga... probao sam ja sa Nvidiinog sajta da skinem drajver i instalirao ga, opet isto i probao sam sa MSI-evog sajta isto da skinem drajver i opet isto... Sta je problem ???  Smile  Smile
\

CPU - INTEL i5 760
MB - Asus P7P55D

Mozda je problem softverske prirode(daj boze da je to u pitanju),u tom slucaju bi sveza instalacija sistema i drajvera resila problem.Mada meni ovo vise smrdi na problem hardverske prirode,tj na slabo napajanje.Svaka graficka u idle vuce jako malo struje ~30-40w.Kada se pokrene neka zahtevnija aplikacija poput neke igre ili sintetike poput 3dmark-a,furmark-a i slicno graficka vuce mnogo vise struje,u tvom slucaju oko 160-170w.Ukoliko napajanje nije u stanju da isporuci toliko pri opterecenju(ukoliko je u pitanju neki kinez od navodnih 500w) dolazi do restarovanja.Koje napajanje je u pitanju?
IP sačuvana
social share
Edit by Lightsoft: Tekst obrisan, prelazi dozvoljenu velicinu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 596 597 599 600 ... 910
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.074 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.